- 21 Eylül 2017
- 2.839
- 7.042
- 158
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #34.521
Beslenmesi yetersiz gelmiş olabilir veya idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Beslenmesini bir gözden geçirin, beslenmesi iyiyse hastaneye gitmeyi ihmal etmeyinarkadaslar oğlum 49 günlük sık emziriyorum çişli bezde aliyorum her defasinda ama
bugun iki kez bezinde turuncumsu lekeler gördüm çok korktum. Pazartesi gününe randevu aldim ama cok korktum basina gelen var mi sebebi ne olabilir ki
Evet simdi öyle yapıyorum ama sagdıktan sonra bakıyorumm yine incecik fışkırıyoBizim de öyleydi. Sütün tazyikli geliyor olabilir. Öncesinde kısa bir süre sağmak o tazyikli kısmı bebişe vermemek çözüm olabilir. Biz 3 aylığız hala kaçıyor. 45 derece eğik emzirmekten fayda gördüm bunu da deneyebilirsiniz
Yastık koyuyorum bi cok iyi emziriyorum sonraki uymuyı oncekine anlamadımÖyle emzirmek zor oluyor ya ben ilk oğlumu daha kolay emziriyordum bunda beceremiyorum anlamadım altına ince Bi yastık koyuyorum bende arkama bir yastık alıyorum öyle emzirmeyi beceriyorum ancak sen nasıl emziriyorsun bilmiyorum ama dene istersen
Cözmedim aynen devamCanım bende suannbenzsr problem var nasıl cozdun bu durumu
Büyüdükçe düzelecek inşallah emzirme şeklimiz bir şekilde doysunlarda nasıl olursa olsunYastık koyuyorum bi cok iyi emziriyorum sonraki uymuyı oncekine anlamadım
Oral döneme girdiler canım, benimki de elini kolunu benim omzumu heryeri emmek istiyorŞu aralar şu konudan ne kadar muzdaribim anlatamam ya. Bebeğimin kilo alımı iyi, çişli bez sayısı da gayet iyi ama bir kaç gündür öğleden sonra uykuları yarım yamalak uyuyup uyuyup uyanıyor ağlaması yok, kucağa alınca gülüp oynuyor da. Bide yenidoğanlarda çok nrmal olan emme refleksi var ağzıyla bir şeyler emiyormuş gibi yapıyor sürekli. Çevrem başladı çocuğun bizce aç mama vermeye başla çocuk doymuyor mama ver diye. Hayır cidden çocuk aç olsa kilo alımı olmasa sütüm de her hangi bir azlık olsa ben kimse söylemeden veririm zaten benim çocuğum hiçbir şeyden önemli değil.
100 gram mı yenidoğan bebeğe ayda 700 gram ile 1 kg arası alması gerekiyor diyor doktorlar doktorun ne dedi merak ettimCanım yazdıklarından içerlediğini anladım neye içerledin bilmiyorum ama moralini bozma lütfenHiç bir çocuk bir değil tanınan hiçbir imkanda o çocuğun iyi büyütüldüğü anlamına gelmiyor ben senin yazını okumuştum sadece emziriyorum bu ay 1200 kg almış diye maşallah bak demekki bebeğine gayet yetebiliyorsun beşik falan boş, bak mesela benimki grupta en kilolu doğan bebek ama 100 gr almış 1 ayda şuan grupta en az kilo alandır eminim sütüm az mama veriyorum yine de birşeyler ters gidiyor bu benim kötü anne olduğumu göstermiyor ki çaba gösteriyorum mama vermemek için çok uğraşıyorum sütüm artsın diye… Ne anne sütüyle büyüyenler çok sağlıklı oluyor ne mamayla büyüyenler çok sağlıksız… Ne beşikle büyüyen ne de beşiksiz büyüyen şöyle böyle olacak diye birşey yok… Ben hiç anne sütü almamış bir insan olarak gayette sağlıklıyım hastalanmam kolay kolay.. Kıyaslamaya girmek yanlış yani… Moralini bozma sen çok iyi bir annesin
Tazyikli sütün olabilir ön sağım yapıp verebilirsinKızlar meraba 5 haftalık bebegimi emzirirken genzine kaçıyor her emzirmede. Yaşayan var mı? Emzirmekten sogudum resmen bi yardımmedin
Bende aynı durum hala bar 2,5 aylık oldu. Memenin bir süt deliğinden ip gibi tazyikli geliyor. Onu 2 dk sağarsan normale dönüyor. Elinle ya da varsa makine ile az sağarsan problem olmuyorKızlar meraba 5 haftalık bebegimi emzirirken genzine kaçıyor her emzirmede. Yaşayan var mı? Emzirmekten sogudum resmen bi yardımmedin
Ben gündüz uykularından çok çektim. Hiç uyumuyordu neredeyse. Son bir kaç gündür maşallah düzene girdi. Ben gece nasıl yatırıyorsam gündüz de birebir aynılarını yapıyorum. Önceden uyuyuyunca kendi yatağıma bırakırdım 30 dk max uyurdu. Şimdi gece uykusuna yatar gibi ince kelebek kundak, emzik, karanlık oda ve kendi yatağı olacak şekilde yatırıp 10 dk beşiğini yavaşça sallıyorum kendi uyuyor. Ortalama 2 saat. Bugün 3. Uykusunda. Bebekler gerçekten rutini seviyor.Şu aralar şu konudan ne kadar muzdaribim anlatamam ya. Bebeğimin kilo alımı iyi, çişli bez sayısı da gayet iyi ama bir kaç gündür öğleden sonra uykuları yarım yamalak uyuyup uyuyup uyanıyor ağlaması yok, kucağa alınca gülüp oynuyor da. Bide yenidoğanlarda çok nrmal olan emme refleksi var ağzıyla bir şeyler emiyormuş gibi yapıyor sürekli. Çevrem başladı çocuğun bizce aç mama vermeye başla çocuk doymuyor mama ver diye. Hayır cidden çocuk aç olsa kilo alımı olmasa sütüm de her hangi bir azlık olsa ben kimse söylemeden veririm zaten benim çocuğum hiçbir şeyden önemli değil.
Sanıyorum ürat kristali su yetersiz geliyorsa oluyor, havalar sıcak ya. Ekstra mama desteği vermeniz gerekebilir. Tabii ki doktora sorun.arkadaslar oğlum 49 günlük sık emziriyorum çişli bezde aliyorum her defasinda ama
bugun iki kez bezinde turuncumsu lekeler gördüm çok korktum. Pazartesi gününe randevu aldim ama cok korktum basina gelen var mi sebebi ne olabilir ki
Bizim de öyle ne olsa emmek istiyor onu bana çok tatlı geliyor bu halleriOral döneme girdiler canım, benimki de elini kolunu benim omzumu heryeri emmek istiyor
Bizim gündüz uykularımız da iyi aslında sadece öğleden sonra ortam sıcak oluyor serinletme imkanım yok ben bu sebepten mızmızlandığını düşünüyorum.Ben gündüz uykularından çok çektim. Hiç uyumuyordu neredeyse. Son bir kaç gündür maşallah düzene girdi. Ben gece nasıl yatırıyorsam gündüz de birebir aynılarını yapıyorum. Önceden uyuyuyunca kendi yatağıma bırakırdım 30 dk max uyurdu. Şimdi gece uykusuna yatar gibi ince kelebek kundak, emzik, karanlık oda ve kendi yatağı olacak şekilde yatırıp 10 dk beşiğini yavaşça sallıyorum kendi uyuyor. Ortalama 2 saat. Bugün 3. Uykusunda. Bebekler gerçekten rutini seviyor.
Oral dönem başladığı için ağzını daha fazla kullanmaya başlayacak elleri devreye girecek. Bebekler dünyayı ağızları ile keşfedermiş. Benim kızım şapur şupur elini emiyor şuan. Çevredekileri dinleme sen. Bazen temas istiyorlar aç olmasa da emmek isteyebiliyor. Kilo alımı iyiyse doyuyordur bebeğin zaten . Aksi olsa Dr der gelişimi iyi değil mama ver diye. Herkes bir şey söylüyor canım. Sen bilirisin aç olsa zaten .
Evet özellikle sağ göğsumu emzirirken sürekli genxine kaciyo çok geliyo diye biraz sağım yapsamda yine genxine kaçıyor bu sefer kızım emmekten korktu sanırım sağ göğsümü tutmuyoKızlar meraba 5 haftalık bebegimi emzirirken genzine kaçıyor her emzirmede. Yaşayan var mı? Emzirmekten sogudum resmen bi yardımmedin
Benim kızımınkinde turuncu gibiydi bezi dr beslenmesi yetersiz tek göğsumu tutmuyo sağım yapıyorum ama yine yetmiyo sanırım mamada yemiyoarkadaslar oğlum 49 günlük sık emziriyorum çişli bezde aliyorum her defasinda ama
Eşin ciddi bir şekilde uyarsın ya yaşlılar bazen zor oluyor, sen de zaten bırakmıyorsun bebişi sorunsuz halledersiniz umarım.Biz eşimin memleketine geldik inşallah akıl sagligimi kaybetmeden giderim çocuklar burayı çok seviyo 1 hafta kalıp gidicez kv almış eline reçeli ağzine vermeye çalisiyo Allahtan görüp aldım hemen eşime söyledim ben sizin emziklerinize batırıyodum öyle tuttunuz siz emziği iyi size bişey olmadı diyo kangurudan indirmiyorum çocugu yanlız birakmamam lazım bu KVler neden böyle laf anlamıyo offf off
Bizimki atak dönemlerinde ve hava çok sıcak olunca bazen memeyle kavga ediyorMeme reddi ve biberon reddi yaşayan varmıı kızlarr galiba yaşamaya başladım doktor bu aylarda olabilir demiştii yoksa sıcaktanmı acaba
Yok cnm sabah denize gidip akşama kadar kıyıda durmayı düşünüyorum eve gelince zaten uyur ayy eskiler nasıl büyütmüş hayret ediyorumEşin ciddi bir şekilde uyarsın ya yaşlılar bazen zor oluyor, sen de zaten bırakmıyorsun bebişi sorunsuz halledersiniz umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?