2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Son cümlene katılıyorum. Allah’a emanet çocukların.

Ben 10 günlükken tek kaldım sezaryenli olduğum halde ne annem ne yardımcım var. Hiçbirimizde Filipinli bakıcı yok yani.

Sen benim bu kadar yazdıklarımdan gidip bunları mı çıkardın ? Konunun maddiyatla ne ilgilisi var. İhmalkar davranıyorsun ya bu kadar konu bu
.
En basiti Evini pis olsun, misafir bir şey yiyivermesin çok mu önemli çocuğu morartana kadar ağlatıyorsun?

Cahil değilim demişsin ama yazdığın baştan aşağı cahillik kokuyor. Sana bu kadar vakit ayırıp yazmamın tek sebebi çocuklar. Ama belli ki anlamayacaksın.

Gerçekler acı maalesef. Bebeklere zarar geleceğine onlar ağlayacağına sen ağla.

Kızlar benim bebeğim gece düzgün beslenmiyo agliyo alıyorum yanıma iki çekiyo uyuyakalıyo uğraşıyorum emsin bayılmış gibi uyuyo sabah 8 den beri yanımda iki çekiyo uyuyo şimdi mama yaptım onda da hemen uyuyo normal mi bu kadar saat aç kan şekeri düşer diye korkuyorum sizde yaşayan varmı gündüzleri çok emiyo ama geceden beri aç bence

Gece az emiyor benim kız da . Gündüz gibi değil

Sabah 8den beride emmiyo uyuyo hemen acaba iyice uyandirsammi sabahları hala uyuyo biberonu bırakıyor memeyi bırakıyor elini emiyor
El emme hepimizde yeni başladı sanırım ya bizimki de elini kolunu emiyor şu dönemde normalmiş aç olsa uyanır ağlar bence ama sen daha iyi bilirsin bebeğinin huyunu canım, bazen emmede isteksizlik oluyor atak haftasında falan olabilir mi

Sabah 8den beride emmiyo uyuyo hemen acaba iyice uyandirsammi sabahları hala uyuyo biberonu bırakıyor memeyi bırakıyor elini emiyor
Günü gününü tutmuyor şu dönemde. Şekerinin düşeceğini sanmam . Benim kız da bazen resmen aç kalıyor gece boyu. Bazende her saat emiyor.

İmkansızlık ile ihmalkarlık aynı şey değil maalesef mades.Senin bize anlattığına göre sen bebeğini ihmal ediyorsun. Evet dediğin gibi çocuk allaha emanet neyseki de öyle..

Gerçekler acı maalesef. Bebeklere zarar geleceğine onlar ağlayacağına sen ağla.
Sağolun tüm bilgileriniz ve öneriniz için bilinçsizim dedim zaten benim telefon aramalarıma da defalarca araştırdığım şeyler var öyle direkt bişey uyguladğımda yok okumuş cahilde olurum sıkıntı yok benim bebek yetiştirirken elimden gelenler bunlar kendi imkanlarımı yeterince kullanıyorum çalışsam bakıcı lazım dedim çalışmayana bakıcı lazım değil zaten cahille tartışılmaz ne deseniz aynısını yapar bunu da biliyorsunuzdur çocuklarınız şansı benim gibi anneleri yok diye güle güle büyütün sağlıklı büyüsünler

Bu ay kilo az alacak geçen ay 700gr aldı bu ay zorla veriyorum gündüzleri sürekli memede gece bir kez kalkiyo oda uyuyo hemen şimdi mama verdim 30 ml anca yedi hip sma yemedi Aptamil aldım onuda istemiyo

Bence ağlama ve süt sağma konusunda maddi destek gerekmeksizin değişimler yapabilirsin. Benim de bebeğim 9 nisan doğumlu. Tuvalete giderken bebeği pusete koyup yanıma alıyorum. Duşumu eşim gelince yapıyorum. Yemeği yaparken bebeğimi yanıma mutfağa alıyorum. Ağladığı an elimde ne varsa bırakıp bebeğimi kucağıma alıyorum. Sakinleşince koyup devam ediyorum. Mükemmel anne değiliz ama bebeğimizin ihtiyaçlarını dinliyoruz. Bu aylarda bebekler keyfi ağlamaz. Her şey içgüdüseldir. Karnı ağrıyorsa duş aldırmak, masaj yapmak, bacak egzersizleri yapmak iyi gelecektir. Kimyonu ben yemeklerime koyuyordum ama fayda göremedim. Rezeneyi de kendim içtim 1 kupa ancak gaza etkisi olmadı süt yaptı. Evimiz 4/4 lük değil, ama çocuğum konusunda içim rahat. Kendini suçlamak melankoliye bağlamak yerine harekete geçmelisin. Beşik ve puset için para biriktirebilirsin. Benim de şuan otokoltuğum yok. Ama puset edinebilirsin. Süt sağma için de makineye ihtiyacın yok. Ha olsa rahat edersin. Ama böyle acil durumlar icin elinle süt sağıp buzluğa atarsan gerekince çıkarırsın.

Bu ay kilo az alacak geçen ay 700gr aldı bu ay zorla veriyorum gündüzleri sürekli memede gece bir kez kalkiyo oda uyuyo hemen şimdi mama verdim 30 ml anca yedi hip sma yemedi Aptamil aldım onuda istemiyo
Emmeleri günden güne değişiyo. Mesela sıcakta bizimki daha az ama sık emiyordu. Şimdi havalar normalleşti daha uzun uzun, ama uzun aralıklarla emiyor. Kilo alması iyiyse, doktor da demediyse mamaya gerek yok gibi. Ama sen bilirsin bebeğini tabii, keyfi yerinde mi değil mi diye.

İlk başlarda sarılık yüzünden vermiştim sonra dr çişine bakti çok sarı dedi takviyeye devam et dedi ama 30ml falan günde bir kez anca yiyo

Bende herşeyi çocuğum uyuyunca yapmaya çalışıyorum ha uyanık olursa pusetine koyup yanımda tutuyorum çok şükür evimde herşeyden Bi tane var süt sağımı emzik mama kullanımı diğer çocuğumda da yapmadım bunda da emziği denedim ama devam etmedim bişeyi sürekli içmiyorum faydası olursa zorda kalırsam içiyorum

Bi de ben gündüzleri oğlumu Pusette yatırıyorum zaten elimle yemek yaparken ayağımla puset sallıyorum çoğu zaman büyük oğlumda 1 ay kadar aynı yerde yattı beşiği olmasına rağmen ben orda yatırıyorum diye kötü anneysem varsın öyle olsun cahilliğimiz kaç senedir düzelmemiş demek ki sizlerin yaptığını bende yapıyorum açsa emziriyorum ağlıyorsa kucağıma alıyorum ağlıyor zaten ağlasın demiyorum bir kere oldu diye her gün olmuyor ben o günden beri evimi süpürmüyorum gırgır yapıp siliyorum sırf ağlarsa duymam yine diye ki gözüm üstünde olduğu halde ağladı Bi yere bırakıp saatlerce bakmıyor değilim

Anladım, tek tük olabilir. Sık oluyor diye düşündüm ben sizden sık olumsuz mesaj görünce.

Anladım, tek tük olabilir. Sık oluyor diye düşündüm ben sizden sık olumsuz mesaj görünce.
Olumsuz şey çok oldu evet ama zararı dokunsun diye yapmadım ki yaptığım yapacağım şeyleri bu sitede de araştırıyorum daha önce böyle bir konu geçmiş mi diye çoğunu da buluyorum aklı selim biri değilim ama deli de değilim sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp durayım

Benimki de 2 ay 2 günlük bugün başladı el emmeye ben sütüm yeterli geliyor mu doyuyor mu diye kaygı duyduğum için çoğu zaman sağıp veriyorum ama yine de emdiği için açlıktan değil gibi duruyor bir de artık daha uzun süre emmeden durabiliyorlar sanırım çeneleri güçlendiği için daha çok süt çekiyorlar

Canım yazdıklarından içerlediğini anladım neye içerledin bilmiyorum ama moralini bozma lütfen Hiç bir çocuk bir değil tanınan hiçbir imkanda o çocuğun iyi büyütüldüğü anlamına gelmiyor ben senin yazını okumuştum sadece emziriyorum bu ay 1200 kg almış diye maşallah bak demekki bebeğine gayet yetebiliyorsun beşik falan boş, bak mesela benimki grupta en kilolu doğan bebek ama 100 gr almış 1 ayda şuan grupta en az kilo alandır eminim sütüm az mama veriyorum yine de birşeyler ters gidiyor bu benim kötü anne olduğumu göstermiyor ki çaba gösteriyorum mama vermemek için çok uğraşıyorum sütüm artsın diye… Ne anne sütüyle büyüyenler çok sağlıklı oluyor ne mamayla büyüyenler çok sağlıksız… Ne beşikle büyüyen ne de beşiksiz büyüyen şöyle böyle olacak diye birşey yok… Ben hiç anne sütü almamış bir insan olarak gayette sağlıklıyım hastalanmam kolay kolay.. Kıyaslamaya girmek yanlış yani… Moralini bozma sen çok iyi bir annesin

Gece gelen süt horminların etkisi ile daha yağlı oluyormuş sanırım, o nedenle daha uzun süre tok tutuyormuş. O nedenle gece daha uzun uyuyorlar.

M MAdes lütfen depresyona girmeyin, arkadaşların yorumlara biraz üzüldünüz sanırım. Sizi anlamıyorum ancak empati yapmaya çalışıyorum. Çevrenizde yaşlı insan çok sanırım, siz de biraz naifsiniz çıkışıp sesinizi yükseltemiyorsunuz. Benim de biz sizi şekerli sularla büyüttük, çok şükür Allah a emanet büyümüşsünüz, vay be iyi gelmişsiniz bu günlere diyenlerim çok oldu, kulak arkası edip devam ettim. Siz de öyle yapmaya çalışın. İmkan ve zamanınız kısıtlı ise aklınıza takılan şeyleri daha yapmadan evvel buraya danışın, herkes elinden geldiğince yardımcı olacaktır. Bazen insanın eli mahkum oluyor birilerine, Allah sağ elimizi sol elimize muhtaç etmesin, ancak esas sorumlu sizsiniz. Yarın öbür gün Allah korusun bir şey olsa elinizin mahkum kaldığı hiçbir birey sorumluluğu almaz. Anne sizsiniz bu nedenle sınır koyun. Yoksa etraf başlıyor daha hamile kalır kalmaz ikinci üçüncüyü sormaya, normal mi sezaryen mi demeye, herkesin bir fikri var boş verin. Bırakın istediklerini söylesinler.
Etrafı dinlemeyi ve etrafın mutluluğunu düşünmeyi bırakın, kendinizi ve evlatlarınızı dinleyin, yoksa sizi kimse düşünmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…