- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #34.481
Son cümlene katılıyorum. Allah’a emanet çocukların.Emzik kullanmayı istemiyordum yine de denedim belki susmasında fayda sağlar diye tuttu da ama diğer oğlum alıp yerlere sürüyor ne kadar elinden alsam anlatsamda aynısını yapıyor çünkü kıskanıyor bir de benim olmadığım zamanlar ağzına bastırarak vermeye çalışıyor lavaboya falan girdiğimi fırsat biliyor o yüzden tekrar denemedim her çocuk aynı imkanlar da doğmuyor sizin çocuklarınız daha güzel daha iyi şartlarda doğdu ne mutlu size ve onlara ben maddi ve manevi olarak çoğu şeye hatta hiç bişeye yetişemiyorum yapmasaydın o zaman diyeceksiniz büyük ihtimal yaptım büyük oğlumdan kalanlar kullanılacaktı zaten diyerek beşik yok diye Bi çocuk büyümeyecek mi bende isterim sizler gibi her şeyi alayım ama olmuyor yattığı yeri korunaklı hale getirdim zaten öyle başı boş yatırmıyorum aklıma gelen her şeyi yapmıyorum İnternete defalarca bakıyorum her yerde farklı bir bilgi oluyor ha bu ot meselesini doktora da sordum vermesen daha iyi olur dedi karıştırma dedi geldim çevreme de söyledim tekrar ısrar etmesinler diye su zararlı demişsiniz neden zararlı olsun anne sütüyle beslenen lerde verilmesi önerilmezken mamayla beslenenlere verilmesi öneriliyor benim gittiğim doktorlar asla mama verme emzik verme diyorlar sizin doktorlar neden öneriyor sütünüz olduğu ve yettiği halde mama da çok sağlıklı bişey değil evet yetmediğinde mecbur ilk tercih o olacak zararlı bişey değil ama sindirimi daha zor onu da suyla yapıyorsunuz farkındaysanız çok şükür cahil Bi insan değilim ama bilinçsizlik konusunda sizle hem fikirim bizim bölgemizde daha çok ilkel şeyler kullanılıyor kullanılmaya devam ediyor hepsinin aynı anda kullanılması zarar bununda bilincindeyiz ev süpürürken bebeği gözetim altında tutmam lazımdı ki sürekli de bakıyordum ağlıyor mu diye saniyelik ağlayabiliyorlar lavaboya girince de bazen öyle ağlıyor yanımda götüremiyorum diğer oğluma kardeşine seslen konuş diyorum ama çocuk çocuğa mı bakacak hayır mecburi ağlamak zorunda kalıyor keşke benim çocuğum da daha iyi şartlarda doğup büyüseydi çok isterdim çalışmak diye bişey var ama çocuklarımı emanet edecek kimsem yok bakıcılar da malum aynı ücreti aldıkları için tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum sizlerin maddi imkanları çok aldıklarınızdan anladığım kadarıyla iyiki de öyleymiş bizimkiler Allah a emanet büyüyorlar İnş başlarına bizim yüzümüzden bişey gelmezse Bi şekilde büyüyecekler
Gerçekler acı maalesef. Bebeklere zarar geleceğine onlar ağlayacağına sen ağla.Ben kendim içiyorum dedim bebeğe verdim demedim bugüne kadar eşimde bende kendimizin bir çok şeyinden fedakarlık yaptık arabam var evet hamileliğimi öğrendiğim gibi aldırdım riskli gebeliğim olduğu için hastaneye ulaşımım kolay olsun diye çocuklarımın temel ihtiyaçlarından kısarak almadım evim benim de kira her sene beğenmiyorsan çık lafıyla uygun diye oturuyorum tek şansımız toki eviydi yine kendimden kısarak alıyoruz ki ödeme boyunca da bu şekilde olacak bende birinde bulsam verelim diyen olsa eski şu bu demeyip alacağım sizin çevreniz size destek olmuş bizde öyle bir şey yok herşeye Bi bahane buluyorum beşiğim var evimde ama büyük oğlumu ikna edemiyorum elinden almak için ben sığıyorum ben yatıyorum diyor tuvalete giderken kapı açık gidiyorum sizin kadar bende düşünüyorum bişey yaparsa göreyim duyayım diye başı boş bırakıyorum sanıyorsunuz öyle değil işte yaptığım her şey yine onlar için Allah kısmet eder evime geçersem zaten daha iyi Bi düzen kuracağım diğer oğlumun yatacağı yeri ayarlarım kimse kolay yaşam yaşamıyor ben siz rahatsınız hayat size güzel demedim ama imkanınızı bir şekilde değerlendiriyorsunuz ben akşamdan beri ağlıyorum bazen kırıcı oluyorsunuz hala ağlıyorum bebeğimi sizin kadar bende düşünüyorum diğeri nasıl büyüyorsa aynı imkanla bu da büyüyecek
Gece az emiyor benim kız da . Gündüz gibi değilKızlar benim bebeğim gece düzgün beslenmiyo agliyo alıyorum yanıma iki çekiyo uyuyakalıyo uğraşıyorum emsin bayılmış gibi uyuyo sabah 8 den beri yanımda iki çekiyo uyuyo şimdi mama yaptım onda da hemen uyuyo normal mi bu kadar saat aç kan şekeri düşer diye korkuyorum sizde yaşayan varmı gündüzleri çok emiyo ama geceden beri aç bence
Sabah 8den beride emmiyo uyuyo hemen acaba iyice uyandirsammi sabahları hala uyuyo biberonu bırakıyor memeyi bırakıyor elini emiyorGece az emiyor benim kız da . Gündüz gibi değil
El emme hepimizde yeni başladı sanırım ya bizimki de elini kolunu emiyor şu dönemde normalmiş aç olsa uyanır ağlar bence ama sen daha iyi bilirsin bebeğinin huyunu canım, bazen emmede isteksizlik oluyor atak haftasında falan olabilir miSabah 8den beride emmiyo uyuyo hemen acaba iyice uyandirsammi sabahları hala uyuyo biberonu bırakıyor memeyi bırakıyor elini emiyor
Günü gününü tutmuyor şu dönemde. Şekerinin düşeceğini sanmam . Benim kız da bazen resmen aç kalıyor gece boyu. Bazende her saat emiyor.Sabah 8den beride emmiyo uyuyo hemen acaba iyice uyandirsammi sabahları hala uyuyo biberonu bırakıyor memeyi bırakıyor elini emiyor
Hayır neden ağlıyorsun hepimiz çok şanslıyız bence internet çağındayız ilk kızımda yoktu bizde internet sağlık ocagini su yolu yapmıştım sormak için cahildim çevremde bebek görmedim şimdi çok iyi herşey elimizin altında keza seninde elinde telefon var bakıp öğrenmeye çalışıyoruz sen rezene veriyorum bebeğime diye yazdın hatta bir kaç yerde söyledin çay kaşığı ile veriyorum diye bende o yüzden yazdım
İmkansızlık ile ihmalkarlık aynı şey değil maalesef mades.Senin bize anlattığına göre sen bebeğini ihmal ediyorsun. Evet dediğin gibi çocuk allaha emanet neyseki de öyle..
Son cümlene katılıyorum. Allah’a emanet çocukların.
Ben 10 günlükken tek kaldım sezaryenli olduğum halde ne annem ne yardımcım var. Hiçbirimizde Filipinli bakıcı yok yani.
Sen benim bu kadar yazdıklarımdan gidip bunları mı çıkardın ? Konunun maddiyatla ne ilgilisi var. İhmalkar davranıyorsun ya bu kadar konu bu
.
En basiti Evini pis olsun, misafir bir şey yiyivermesin çok mu önemli çocuğu morartana kadar ağlatıyorsun?
Cahil değilim demişsin ama yazdığın baştan aşağı cahillik kokuyor. Sana bu kadar vakit ayırıp yazmamın tek sebebi çocuklar. Ama belli ki anlamayacaksın.
Sağolun tüm bilgileriniz ve öneriniz için bilinçsizim dedim zaten benim telefon aramalarıma da defalarca araştırdığım şeyler var öyle direkt bişey uyguladğımda yok okumuş cahilde olurum sıkıntı yok benim bebek yetiştirirken elimden gelenler bunlar kendi imkanlarımı yeterince kullanıyorum çalışsam bakıcı lazım dedim çalışmayana bakıcı lazım değil zaten cahille tartışılmaz ne deseniz aynısını yapar bunu da biliyorsunuzdur çocuklarınız şansı benim gibi anneleri yok diye güle güle büyütün sağlıklı büyüsünlerGerçekler acı maalesef. Bebeklere zarar geleceğine onlar ağlayacağına sen ağla.
Bu ay kilo az alacak geçen ay 700gr aldı bu ay zorla veriyorum gündüzleri sürekli memede gece bir kez kalkiyo oda uyuyo hemen şimdi mama verdim 30 ml anca yedi hip sma yemedi Aptamil aldım onuda istemiyoEl emme hepimizde yeni başladı sanırım ya bizimki de elini kolunu emiyor şu dönemde normalmiş aç olsa uyanır ağlar bence ama sen daha iyi bilirsin bebeğinin huyunu canım, bazen emmede isteksizlik oluyor atak haftasında falan olabilir mi
Bence ağlama ve süt sağma konusunda maddi destek gerekmeksizin değişimler yapabilirsin. Benim de bebeğim 9 nisan doğumlu. Tuvalete giderken bebeği pusete koyup yanıma alıyorum. Duşumu eşim gelince yapıyorum. Yemeği yaparken bebeğimi yanıma mutfağa alıyorum. Ağladığı an elimde ne varsa bırakıp bebeğimi kucağıma alıyorum. Sakinleşince koyup devam ediyorum. Mükemmel anne değiliz ama bebeğimizin ihtiyaçlarını dinliyoruz. Bu aylarda bebekler keyfi ağlamaz. Her şey içgüdüseldir. Karnı ağrıyorsa duş aldırmak, masaj yapmak, bacak egzersizleri yapmak iyi gelecektir. Kimyonu ben yemeklerime koyuyordum ama fayda göremedim. Rezeneyi de kendim içtim 1 kupa ancak gaza etkisi olmadı süt yaptı. Evimiz 4/4 lük değil, ama çocuğum konusunda içim rahat. Kendini suçlamak melankoliye bağlamak yerine harekete geçmelisin. Beşik ve puset için para biriktirebilirsin. Benim de şuan otokoltuğum yok. Ama puset edinebilirsin. Süt sağma için de makineye ihtiyacın yok. Ha olsa rahat edersin. Ama böyle acil durumlar icin elinle süt sağıp buzluğa atarsan gerekince çıkarırsın.Sağolun tüm bilgileriniz ve öneriniz için bilinçsizim dedim zaten benim telefon aramalarıma da defalarca araştırdığım şeyler var öyle direkt bişey uyguladğımda yok okumuş cahilde olurum sıkıntı yok benim bebek yetiştirirken elimden gelenler bunlar kendi imkanlarımı yeterince kullanıyorum çalışsam bakıcı lazım dedim çalışmayana bakıcı lazım değil zaten cahille tartışılmaz ne deseniz aynısını yapar bunu da biliyorsunuzdur çocuklarınız şansı benim gibi anneleri yok diye güle güle büyütün sağlıklı büyüsünler
Emmeleri günden güne değişiyo. Mesela sıcakta bizimki daha az ama sık emiyordu. Şimdi havalar normalleşti daha uzun uzun, ama uzun aralıklarla emiyor. Kilo alması iyiyse, doktor da demediyse mamaya gerek yok gibi. Ama sen bilirsin bebeğini tabii, keyfi yerinde mi değil mi diye.Bu ay kilo az alacak geçen ay 700gr aldı bu ay zorla veriyorum gündüzleri sürekli memede gece bir kez kalkiyo oda uyuyo hemen şimdi mama verdim 30 ml anca yedi hip sma yemedi Aptamil aldım onuda istemiyo
İlk başlarda sarılık yüzünden vermiştim sonra dr çişine bakti çok sarı dedi takviyeye devam et dedi ama 30ml falan günde bir kez anca yiyoEmmeleri günden güne değişiyo. Mesela sıcakta bizimki daha az ama sık emiyordu. Şimdi havalar normalleşti daha uzun uzun, ama uzun aralıklarla emiyor. Kilo alması iyiyse, doktor da demediyse mamaya gerek yok gibi. Ama sen bilirsin bebeğini tabii, keyfi yerinde mi değil
Bende herşeyi çocuğum uyuyunca yapmaya çalışıyorum ha uyanık olursa pusetine koyup yanımda tutuyorum çok şükür evimde herşeyden Bi tane var süt sağımı emzik mama kullanımı diğer çocuğumda da yapmadım bunda da emziği denedim ama devam etmedim bişeyi sürekli içmiyorum faydası olursa zorda kalırsam içiyorumBence ağlama ve süt sağma konusunda maddi destek gerekmeksizin değişimler yapabilirsin. Benim de bebeğim 9 nisan doğumlu. Tuvalete giderken bebeği pusete koyup yanıma alıyorum. Duşumu eşim gelince yapıyorum. Yemeği yaparken bebeğimi yanıma mutfağa alıyorum. Ağladığı an elimde ne varsa bırakıp bebeğimi kucağıma alıyorum. Sakinleşince koyup devam ediyorum. Mükemmel anne değiliz ama bebeğimizin ihtiyaçlarını dinliyoruz. Bu aylarda bebekler keyfi ağlamaz. Her şey içgüdüseldir. Karnı ağrıyorsa duş aldırmak, masaj yapmak, bacak egzersizleri yapmak iyi gelecektir. Kimyonu ben yemeklerime koyuyordum ama fayda göremedim. Rezeneyi de kendim içtim 1 kupa ancak gaza etkisi olmadı süt yaptı. Evimiz 4/4 lük değil, ama çocuğum konusunda içim rahat. Kendini suçlamak melankoliye bağlamak yerine harekete geçmelisin. Beşik ve puset için para biriktirebilirsin. Benim de şuan otokoltuğum yok. Ama puset edinebilirsin. Süt sağma için de makineye ihtiyacın yok. Ha olsa rahat edersin. Ama böyle acil durumlar icin elinle süt sağıp buzluğa atarsan gerekince çıkarırsın.
Bence ağlama ve süt sağma konusunda maddi destek gerekmeksizin değişimler yapabilirsin. Benim de bebeğim 9 nisan doğumlu. Tuvalete giderken bebeği pusete koyup yanıma alıyorum. Duşumu eşim gelince yapıyorum. Yemeği yaparken bebeğimi yanıma mutfağa alıyorum. Ağladığı an elimde ne varsa bırakıp bebeğimi kucağıma alıyorum. Sakinleşince koyup devam ediyorum. Mükemmel anne değiliz ama bebeğimizin ihtiyaçlarını dinliyoruz. Bu aylarda bebekler keyfi ağlamaz. Her şey içgüdüseldir. Karnı ağrıyorsa duş aldırmak, masaj yapmak, bacak egzersizleri yapmak iyi gelecektir. Kimyonu ben yemeklerime koyuyordum ama fayda göremedim. Rezeneyi de kendim içtim 1 kupa ancak gaza etkisi olmadı süt yaptı. Evimiz 4/4 lük değil, ama çocuğum konusunda içim rahat. Kendini suçlamak melankoliye bağlamak yerine harekete geçmelisin. Beşik ve puset için para biriktirebilirsin. Benim de şuan otokoltuğum yok. Ama puset edinebilirsin. Süt sağma için de makineye ihtiyacın yok. Ha olsa rahat edersin. Ama böyle acil durumlar icin elinle süt sağıp buzluğa atarsan gerekince çıkarırsın.
Bi de ben gündüzleri oğlumu Pusette yatırıyorum zaten elimle yemek yaparken ayağımla puset sallıyorum çoğu zaman büyük oğlumda 1 ay kadar aynı yerde yattı beşiği olmasına rağmen ben orda yatırıyorum diye kötü anneysem varsın öyle olsun cahilliğimiz kaç senedir düzelmemiş demek ki sizlerin yaptığını bende yapıyorum açsa emziriyorum ağlıyorsa kucağıma alıyorum ağlıyor zaten ağlasın demiyorum bir kere oldu diye her gün olmuyor ben o günden beri evimi süpürmüyorum gırgır yapıp siliyorum sırf ağlarsa duymam yine diye ki gözüm üstünde olduğu halde ağladı Bi yere bırakıp saatlerce bakmıyor değilimBende herşeyi çocuğum uyuyunca yapmaya çalışıyorum ha uyanık olursa pusetine koyup yanımda tutuyorum çok şükür evimde herşeyden Bi tane var süt sağımı emzik mama kullanımı diğer çocuğumda da yapmadım bunda da emziği denedim ama devam etmedim bişeyi sürekli içmiyorum faydası olursa zorda kalırsam içiyorum
Anladım, tek tük olabilir. Sık oluyor diye düşündüm ben sizden sık olumsuz mesaj görünce.Bi de ben gündüzleri oğlumu Pusette yatırıyorum zaten elimle yemek yaparken ayağımla puset sallıyorum çoğu zaman büyük oğlumda 1 ay kadar aynı yerde yattı beşiği olmasına rağmen ben orda yatırıyorum diye kötü anneysem varsın öyle olsun cahilliğimiz kaç senedir düzelmemiş demek ki sizlerin yaptığını bende yapıyorum açsa emziriyorum ağlıyorsa kucağıma alıyorum ağlıyor zaten ağlasın demiyorum bir kere oldu diye her gün olmuyor ben o günden beri evimi süpürmüyorum gırgır yapıp siliyorum sırf ağlarsa duymam yine diye ki gözüm üstünde olduğu halde ağladı Bi yere bırakıp saatlerce bakmıyor değilim
Olumsuz şey çok oldu evet ama zararı dokunsun diye yapmadım ki yaptığım yapacağım şeyleri bu sitede de araştırıyorum daha önce böyle bir konu geçmiş mi diye çoğunu da buluyorum aklı selim biri değilim ama deli de değilim sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp durayımAnladım, tek tük olabilir. Sık oluyor diye düşündüm ben sizden sık olumsuz mesaj görünce.
Benimki de 2 ay 2 günlük bugün başladı el emmeye ben sütüm yeterli geliyor mu doyuyor mu diye kaygı duyduğum için çoğu zaman sağıp veriyorum ama yine de emdiği için açlıktan değil gibi duruyor bir de artık daha uzun süre emmeden durabiliyorlar sanırım çeneleri güçlendiği için daha çok süt çekiyorlarEl emme hepimizde yeni başladı sanırım ya bizimki de elini kolunu emiyor şu dönemde normalmiş aç olsa uyanır ağlar bence ama sen daha iyi bilirsin bebeğinin huyunu canım, bazen emmede isteksizlik oluyor atak haftasında falan olabilir mi
Canım yazdıklarından içerlediğini anladım neye içerledin bilmiyorum ama moralini bozma lütfenEmzik kullanmayı istemiyordum yine de denedim belki susmasında fayda sağlar diye tuttu da ama diğer oğlum alıp yerlere sürüyor ne kadar elinden alsam anlatsamda aynısını yapıyor çünkü kıskanıyor bir de benim olmadığım zamanlar ağzına bastırarak vermeye çalışıyor lavaboya falan girdiğimi fırsat biliyor o yüzden tekrar denemedim her çocuk aynı imkanlar da doğmuyor sizin çocuklarınız daha güzel daha iyi şartlarda doğdu ne mutlu size ve onlara ben maddi ve manevi olarak çoğu şeye hatta hiç bişeye yetişemiyorum yapmasaydın o zaman diyeceksiniz büyük ihtimal yaptım büyük oğlumdan kalanlar kullanılacaktı zaten diyerek beşik yok diye Bi çocuk büyümeyecek mi bende isterim sizler gibi her şeyi alayım ama olmuyor yattığı yeri korunaklı hale getirdim zaten öyle başı boş yatırmıyorum aklıma gelen her şeyi yapmıyorum İnternete defalarca bakıyorum her yerde farklı bir bilgi oluyor ha bu ot meselesini doktora da sordum vermesen daha iyi olur dedi karıştırma dedi geldim çevreme de söyledim tekrar ısrar etmesinler diye su zararlı demişsiniz neden zararlı olsun anne sütüyle beslenen lerde verilmesi önerilmezken mamayla beslenenlere verilmesi öneriliyor benim gittiğim doktorlar asla mama verme emzik verme diyorlar sizin doktorlar neden öneriyor sütünüz olduğu ve yettiği halde mama da çok sağlıklı bişey değil evet yetmediğinde mecbur ilk tercih o olacak zararlı bişey değil ama sindirimi daha zor onu da suyla yapıyorsunuz farkındaysanız çok şükür cahil Bi insan değilim ama bilinçsizlik konusunda sizle hem fikirim bizim bölgemizde daha çok ilkel şeyler kullanılıyor kullanılmaya devam ediyor hepsinin aynı anda kullanılması zarar bununda bilincindeyiz ev süpürürken bebeği gözetim altında tutmam lazımdı ki sürekli de bakıyordum ağlıyor mu diye saniyelik ağlayabiliyorlar lavaboya girince de bazen öyle ağlıyor yanımda götüremiyorum diğer oğluma kardeşine seslen konuş diyorum ama çocuk çocuğa mı bakacak hayır mecburi ağlamak zorunda kalıyor keşke benim çocuğum da daha iyi şartlarda doğup büyüseydi çok isterdim çalışmak diye bişey var ama çocuklarımı emanet edecek kimsem yok bakıcılar da malum aynı ücreti aldıkları için tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum sizlerin maddi imkanları çok aldıklarınızdan anladığım kadarıyla iyiki de öyleymiş bizimkiler Allah a emanet büyüyorlar İnş başlarına bizim yüzümüzden bişey gelmezse Bi şekilde büyüyecekler
Gece gelen süt horminların etkisi ile daha yağlı oluyormuş sanırım, o nedenle daha uzun süre tok tutuyormuş. O nedenle gece daha uzun uyuyorlar.Sabah 8den beride emmiyo uyuyo hemen acaba iyice uyandirsammi sabahları hala uyuyo biberonu bırakıyor memeyi bırakıyor elini emiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?