- 20 Ocak 2020
- 5.172
- 2.522
- 173
- 31
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #34.501
Canım yazdıklarından içerlediğini anladım neye içerledin bilmiyorum ama moralini bozma lütfenHiç bir çocuk bir değil tanınan hiçbir imkanda o çocuğun iyi büyütüldüğü anlamına gelmiyor ben senin yazını okumuştum sadece emziriyorum bu ay 1200 kg almış diye maşallah bak demekki bebeğine gayet yetebiliyorsun beşik falan boş, bak mesela benimki grupta en kilolu doğan bebek ama 100 gr almış 1 ayda şuan grupta en az kilo alandır eminim sütüm az mama veriyorum yine de birşeyler ters gidiyor bu benim kötü anne olduğumu göstermiyor ki çaba gösteriyorum mama vermemek için çok uğraşıyorum sütüm artsın diye… Ne anne sütüyle büyüyenler çok sağlıklı oluyor ne mamayla büyüyenler çok sağlıksız… Ne beşikle büyüyen ne de beşiksiz büyüyen şöyle böyle olacak diye birşey yok… Ben hiç anne sütü almamış bir insan olarak gayette sağlıklıyım hastalanmam kolay kolay.. Kıyaslamaya girmek yanlış yani… Moralini bozma sen çok iyi bir annesin
Evet biraz moralim bozuldu çünkü elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum yaşadığım bölgede farklı yöntemler kullanılarak bazı şeyleri çözmeye çalışılıyor ki ben en çok kafaya takan inceleyen kişiyim bişey olsun hemen fotoğraf çekerim ki doktora göstereyim diye bu bezi pipisi ayağı kolu neresiyse annem kızar hatta sen ne yapıyorsun çekmediğin bişey yok diye büyük oğlumun yumurtalıkları inmedi bunu büyükler fark etmezken benim dikkat etmem le ameliyat ettirdim bu oğlumda ayak eğriliği var yine yok böyle şöyle olur diyorlar yine bildiğimi yapıyorum büyük oğlumun 5. Günü bezi turuncuydu annemin elinden zorla alıp fotoğraf çektim doktora sorabilmek için öyle sarılık olduğunu öğrendim imkanlarımı olabildiğince kullanıyorum yapmaya çalışıyorum bazı yerlerde yetersizim bunu bende görüyorum biliyorum birinin söylemesine bile gerek yok evet sütüm yetiyor benim ilk oğlum öldüğünde sütüm boşa akarken karar verdim mama vermemeye ha yeterli olmasaydı kullanırdım da mecburi olarak ama şükür yetiyor inşallah seninki de artar ama artmazsa ne olur kendini yıpratma herşeye Bi altarnatif çözüm var olabildiğince çocuklarımın güvenliğini sağlıyorum bir iki ihmali oldu diye sürekli bişeyler gelmiyor 2 sininde başına birilerine emanet etmiyorum emanet edersemde aklım onda kalıyor ilk defa bıraktım pişman oldum zatenM MAdes lütfen depresyona girmeyin, arkadaşların yorumlara biraz üzüldünüz sanırım. Sizi anlamıyorum ancak empati yapmaya çalışıyorum. Çevrenizde yaşlı insan çok sanırım, siz de biraz naifsiniz çıkışıp sesinizi yükseltemiyorsunuz. Benim de biz sizi şekerli sularla büyüttük, çok şükür Allah a emanet büyümüşsünüz, vay be iyi gelmişsiniz bu günlere diyenlerim çok oldu, kulak arkası edip devam ettim. Siz de öyle yapmaya çalışın. İmkan ve zamanınız kısıtlı ise aklınıza takılan şeyleri daha yapmadan evvel buraya danışın, herkes elinden geldiğince yardımcı olacaktır. Bazen insanın eli mahkum oluyor birilerine, Allah sağ elimizi sol elimize muhtaç etmesin, ancak esas sorumlu sizsiniz. Yarın öbür gün Allah korusun bir şey olsa elinizin mahkum kaldığı hiçbir birey sorumluluğu almaz. Anne sizsiniz bu nedenle sınır koyun. Yoksa etraf başlıyor daha hamile kalır kalmaz ikinci üçüncüyü sormaya, normal mi sezaryen mi demeye, herkesin bir fikri var boş verin. Bırakın istediklerini söylesinler.
Etrafı dinlemeyi ve etrafın mutluluğunu düşünmeyi bırakın, kendinizi ve evlatlarınızı dinleyin, yoksa sizi kimse düşünmez.
Canım bende suannbenzsr problem var nasıl cozdun bu durumuKızlarr sol gögsüm sag gögsüme göre daha büyük ve cok tazyikli süt var ön sütle bile dün125 cc falan cıktı cok kısa sürede. Görüntü olarak bile rahatsız ediyor. Sizin iki gögüs aynı mı?
Eğer sütün tanzikli geliyorsa 2 parmağınla göğüs ucunu sıkarak emzir canım kahverengi kısımı o zaman süt kesilir diye biliyorum benim oğluma da çok oluyor kaşının ortasını yukarı doğru ovuşturuyorum Bi de yüzüne üflüyorum hemen irkilip düzeliyor sırtına vurabilirsin benim bilgim bu kadar ebelere sorabilirsinKızlar meraba 5 haftalık bebegimi emzirirken genzine kaçıyor her emzirmede. Yaşayan var mı? Emzirmekten sogudum resmen bi yardımmedin
Yeterli sıvı alımı olmadığı zaman öyle oluyormuş ve ağır koku oluyor bizde yaşadıkarkadaslar oğlum 49 günlük sık emziriyorum çişli bezde aliyorum her defasinda ama
bugun iki kez bezinde turuncumsu lekeler gördüm çok korktum. Pazartesi gününe randevu aldim ama cok korktum basina gelen var mi sebebi ne olabilir ki
Turuncu bez benim ilk oğlumda 5 günlükken olmuştu yetersiz beslendiği için demişti sağlık ocağındaki ebe sizde Bi danışın isterseniz böyle mi bu fotoğraf 3 senedir galerim de duruyorarkadaslar oğlum 49 günlük sık emziriyorum çişli bezde aliyorum her defasinda ama
bugun iki kez bezinde turuncumsu lekeler gördüm çok korktum. Pazartesi gününe randevu aldim ama cok korktum basina gelen var mi sebebi ne olabilir ki
yok boyle degil bu cok fazla nokta kadar turunculuklar varTuruncu bez benim ilk oğlumda 5 günlükken olmuştu yetersiz beslendiği için demişti sağlık ocağındaki ebe sizde Bi danışın isterseniz böyle mi bu fotoğraf 3 senedir galerim de duruyor
ne zaman yasadiniz acaba kac aylikti bebeginjzYeterli sıvı alımı olmadığı zaman öyle oluyormuş ve ağır koku oluyor bizde yaşadık
Sağol canım sadece bana oluyor sanıyordum 1-2 gundur her emzirmede olunca korktum bide yaslanarak emzirmek lazımmış amamonu beceremedimEğer sütün tanzikli geliyorsa 2 parmağınla göğüs ucunu sıkarak emzir canım kahverengi kısımı o zaman süt kesilir diye biliyorum benim oğluma da çok oluyor kaşının ortasını yukarı doğru ovuşturuyorum Bi de yüzüne üflüyorum hemen irkilip düzeliyor sırtına vurabilirsin benim bilgim bu kadar ebelere sorabilirsin
Yinede sor ama biraz daha sık besle istersen doktora gidene kadaryok boyle degil bu cok fazla nokta kadar turunculuklar var
Öyle emzirmek zor oluyor ya ben ilk oğlumu daha kolay emziriyordum bunda beceremiyorum anlamadım altına ince Bi yastık koyuyorum bende arkama bir yastık alıyorum öyle emzirmeyi beceriyorum ancak sen nasıl emziriyorsun bilmiyorum ama dene istersenSağol canım sadece bana oluyor sanıyordum 1-2 gundur her emzirmede olunca korktum bide yaslanarak emzirmek lazımmış amamonu beceremedim
Ben yaşadım kiremit rengi dokununca pütürlü Google'a yazarsanız da bulursunuz, günde 4 litreye yakın su iç dedi doktor bana hemen geçti 2 günde ama çok uzun süre devam ederse bebeğin böbrekte sorun çıkabilirmiş, geçmiş olsunarkadaslar oğlum 49 günlük sık emziriyorum çişli bezde aliyorum her defasinda ama
Canım onun yerine trubiotic var kullanabilirsin eczanecimiz bize aynı olduğunu söylemişti muadili gibi düşünebilirsin :)Biz şuan relectaz kullanmaya başladık bu iyi gibi. Aslında ilk başta maflor kullandım çok çok iyiydi ama üretimi bitmiş
Şu aralar şu konudan ne kadar muzdaribim anlatamam ya. Bebeğimin kilo alımı iyi, çişli bez sayısı da gayet iyi ama bir kaç gündür öğleden sonra uykuları yarım yamalak uyuyup uyuyup uyanıyor ağlaması yok, kucağa alınca gülüp oynuyor da. Bide yenidoğanlarda çok nrmal olan emme refleksi var ağzıyla bir şeyler emiyormuş gibi yapıyor sürekli. Çevrem başladı çocuğun bizce aç mama vermeye başla çocuk doymuyor mama ver diye. Hayır cidden çocuk aç olsa kilo alımı olmasa sütüm de her hangi bir azlık olsa ben kimse söylemeden veririm zaten benim çocuğum hiçbir şeyden önemli değil.Emmeleri günden güne değişiyo. Mesela sıcakta bizimki daha az ama sık emiyordu. Şimdi havalar normalleşti daha uzun uzun, ama uzun aralıklarla emiyor. Kilo alması iyiyse, doktor da demediyse mamaya gerek yok gibi. Ama sen bilirsin bebeğini tabii, keyfi yerinde mi değil mi diye.
Bebek her zaman ac olduğu için elini emmezmiş, rahatlama için de yaparmış hatta bir söyleme göre anne kokusunu ellerinde olduğu için ağzına ve yüzüne goturmek istermiş, Google'a da sorabilirsinizŞu aralar şu konudan ne kadar muzdaribim anlatamam ya. Bebeğimin kilo alımı iyi, çişli bez sayısı da gayet iyi ama bir kaç gündür öğleden sonra uykuları yarım yamalak uyuyup uyuyup uyanıyor ağlaması yok, kucağa alınca gülüp oynuyor da. Bide yenidoğanlarda çok nrmal olan emme refleksi var ağzıyla bir şeyler emiyormuş gibi yapıyor sürekli. Çevrem başladı çocuğun bizce aç mama vermeye başla çocuk doymuyor mama ver diye. Hayır cidden çocuk aç olsa kilo alımı olmasa sütüm de her hangi bir azlık olsa ben kimse söylemeden veririm zaten benim çocuğum hiçbir şeyden önemli değil.
Dün sabah altını değiştirirken gördüm ve daha önce de 2 defa görmüştüm 30 günlükken de yaşadıkne zaman yasadiniz acaba kac aylikti bebeginjz
Evet kuzum ben de gördüm onları ama çevreye anlatılmıyor işte. Artık he deyip geçmeyi öğrendimBebek her zaman ac olduğu için elini emmezmiş, rahatlama için de yaparmış hatta bir söyleme göre anne kokusunu ellerinde olduğu için ağzına ve yüzüne goturmek istermiş, Google'a da sorabilirsiniz
Bizim de öyleydi. Sütün tazyikli geliyor olabilir. Öncesinde kısa bir süre sağmak o tazyikli kısmı bebişe vermemek çözüm olabilir. Biz 3 aylığız hala kaçıyor. 45 derece eğik emzirmekten fayda gördüm bunu da deneyebilirsinizKızlar meraba 5 haftalık bebegimi emzirirken genzine kaçıyor her emzirmede. Yaşayan var mı? Emzirmekten sogudum resmen bi yardımmedin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?