2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlar nasıl gidiyor annelik ? Bebişler nasıl ? Biz bugün 3 ay 2 günlük olduk En çok konuşan gruptuk hiç konuşmuyoruz
Oy maşallah bizde 4 ay 2 günlük olduk ancak düzeltilmiş yaşımız 3 ay 2 gün
Bir gün çok iyiyiz bir gün çok sinirli uykuya emmeye biberona her şeye direniyoruz sizde nasıl

Atak haftası olabilir miii bitmeyen ataklar cidden tam rahatladık diyoruz yine başla sarıyoruz
Kaç aylıktı bebişin
3 buçuk aylık atakdayız da gece bir kere kalkınca bile zorlanıyordum şimdi deli olacağım saat dolmadan kalkıyor ya 6-7 saat uyurdu şimdi gecemiz gündüzümüze karıştı şuan ayağım da sallıyorum biraz daha uyumaz mı acaba diye bir dk bile nimet gibi geliyor bana bugün akşama da misafirim var zorlu geçecek günüm

Ben gece hep 3 kere uyanıyorum hiç bir kereye düşmedik biz
Hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. güçlü bir annesin, eminim bu dönem de bitecek. Rabbim kolaylık versin hepimize
Bu dönemlerde misafir almamak daha iyi değil mi nasıl yetişiyorsun 2 çocukla

Atak haftası olabilir miii bitmeyen ataklar cidden tam rahatladık diyoruz yine başla sarıyoruz
Kaç aylıktı bebişin
3 buçuk aylık atakdayız da gece bir kere kalkınca bile zorlanıyordum şimdi deli olacağım saat dolmadan kalkıyor ya 6-7 saat uyurdu şimdi gecemiz gündüzümüze karıştı şuan ayağım da sallıyorum biraz daha uyumaz mı acaba diye bir dk bile nimet gibi geliyor bana bugün akşama da misafirim var zorlu geçecek günüm Valla eşim yıllık izinde 7 senelik evliyim dayımlar ilk defa gelecekler daha geçenlerde buzluğa kurabiye yapıp atmıştım yemeği de fırında yaptırırım dedi eşim yengemde gelirse kendi evi gibi bana iş bırakmaz öyle o yüzden yok demedim hem eve hem bebeğe hayırlı olsuna gelecekler artık 10 dk lık mesafeye geldik onlar yan köyde oturuyor benim evde diğer köyün içine yapıldı Bi şekilde idare edeceğiz diğer oğlumda uykusuzluktan çok çekmiştim bunda rahat edeceğim dedim de bu da başladı İnş geri düzenine döner

Olmadı 2800 kilo doğmuştu biraz toparlanması için bekleyeceklerdi ama nasip olmadı. Seninki kaç doğdu hangi hastanede ameliyat ettiriceksin
Allah sabır versin sizlere
Umarım tez vakitte iyileşir ve kavuşursunuz

Düzeldi mi canım başı
Benimde küvezde kalında bir tarafı düzleşmişti sol yatırdım hep şuan normal

Kizlar bizim bebekte bacaginda killanma oldu seftali tuyu gibi, daha once yoktu simdi gunes isiginda fark ettim. Bacaginda kil olan bebis var mi? Hormonal bozukluk mu diye korktum da

Ben de hipple basladim organik diye onu icsin cok istedim ama sindirim problemleri yapti cocukta. Aptamil prosyneo ya gectim. Dha vs hippten daha fazla hem de sindirimi kolay. 1 dakikada falan cikiyo gazi. Hazimla ilgili bir problem yasiyorsan deneyebilirsin benim hayatimi kurtardi
Kızlar emzik olarak hangi markayı kullanıyorsunuz minnoşlara? Ben bibs almıştım ilk doğduğunda güzel alıyordu şimdi asla almıyor sadece uykuya geçeceği zaman alıyor onun dışında almıyor
Ben de philips avent veriuorum canim ama bu sira bazen agliyor istemiyor o zaman sakinlestirip veriyorum. Ataktan olabilir diye dusundum. Ayrica Bence seninki super sadece uykuya gecince alsin biraktirmak kolay olur:)

Mamayı mutlaka eczaneden alın doktorunuza danışın bazen mamayı az az bölerek verin diyorlar bazen de mama değişikliği yapıyor doktorlar

Kızlar toplu cevap vereyim sanırım benim oğlan sizin bebişlerinizin abisi. Biz 4 ay 12 günlük olduk. Meme reddi, parmak emme, lambaya ışığa bakma odaklanma, uykum bölünmeleri, uyumama, sebepsiz ağlama bunların hepsi atak . Bebeklerimiz gelişiyor dünyayı daha iyi görüp algılamaya başlıyor Buda onlarda huzursuzluk yaratıyor. Yanı bunlar hep geçici her atak haftası bitiminde bebeğinizin yeni bir şey öğrenmesine şahit olacaksınız. Değişik sesler çıkarmayı öğrenecek, yüz üstü donecek daha bilinçli gülecek oyuncaklarla oynamayı öğrenecek , derin uyumaya başlayacak vs vs vs .. geçici süreç olduğunu bilin sonu güzel bitiyor
En zor atak 4.ay atağı şimdiden söylim. Yaklaşık 3-4 hafta sürüyor ortalama bebekten bebeğe değişir tabi 2 hafta süren de var . Bizim 6 Eylül gibi bitecek inşallah
Meme reddi uyku düzensizliği sebepsiz ağlama sürekli kucakta olma isteği hersey var ne ararsanız :)
Şimdi de 2 gündür deliksiz 7-8 saat uyuyan bebeğim her saatte bir çığlık atarak uyanıyor ve gözünü kapalı tutuyor önceki ayakta kucağıma alınca hemen susardı bu atak çok zor . Bu sefer susmuyor gözü kapalı dakikalarca ağlıyor gözünü zorla açıyoruz konuşup o zaman sakinleşip kucakta uykuya dalıyor :) anlatırken bile stres oldum .
Bu atağın sonunda bebeğimden konuşmasını Beklıyorum öyle zor geçiyor anca öyle teselli değdi be derim
Bizde durumlar böyle

Biz şu an 3 ay 25 günlüğüz. 1 haftadır uykuya dalmakta zorlanıyor, öyle ağlıyor ki sanki işkence ediyorlar Eskiden daha rahat uyurdu mesela. 1 de yarım saatde bir ağlayıp uyanmak istiyor tekrar uykuya döndürüyorum. Acaba bizde de 4. ay atağı başlamış ola bilir mi? Bana erken gibi geldi

Erken değil ki tam ortasındasınız bizim 3,5 aylıkken başladı

Kizlar bizim bebekte bacaginda killanma oldu seftali tuyu gibi, daha once yoktu simdi gunes isiginda fark ettim. Bacaginda kil olan bebis var mi? Hormonal bozukluk mu diye korktum da
Benim oğlanlar bildiğin kıllılar babalarına çekmişler bende de biraz normale göre fazla da keşke bana çekselerdi biraz bu yönden hormon bozukluğu mu bilmiyorum ama genetik de olabilir

Aynen valla bugün annemle ablam gördü bu ne diyor uykusu var sadece emerek uyuyor ona da direniyor yarından sonra nasıl yapacağım bilmiyorum yeni eve alışamadık da daha
Aynı bizimkisi de böyle, emerek uyuyor ama uyuyacağını anlıyor ve ağlıyor direniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…