Kızlar toplu cevap vereyim sanırım benim oğlan sizin bebişlerinizin abisi. Biz 4 ay 12 günlük olduk. Meme reddi, parmak emme, lambaya ışığa bakma odaklanma, uykum bölünmeleri, uyumama, sebepsiz ağlama bunların hepsi atak . Bebeklerimiz gelişiyor dünyayı daha iyi görüp algılamaya başlıyor Buda onlarda huzursuzluk yaratıyor. Yanı bunlar hep geçici her atak haftası bitiminde bebeğinizin yeni bir şey öğrenmesine şahit olacaksınız. Değişik sesler çıkarmayı öğrenecek, yüz üstü donecek daha bilinçli gülecek oyuncaklarla oynamayı öğrenecek , derin uyumaya başlayacak vs vs vs .. geçici süreç olduğunu bilin

sonu güzel bitiyor

En zor atak 4.ay atağı şimdiden söylim. Yaklaşık 3-4 hafta sürüyor ortalama bebekten bebeğe değişir tabi 2 hafta süren de var . Bizim 6 Eylül gibi bitecek inşallah
Meme reddi uyku düzensizliği sebepsiz ağlama sürekli kucakta olma isteği hersey var ne ararsanız :)
Şimdi de 2 gündür deliksiz 7-8 saat uyuyan bebeğim her saatte bir çığlık atarak uyanıyor ve gözünü kapalı tutuyor önceki ayakta kucağıma alınca hemen susardı bu atak çok zor . Bu sefer susmuyor gözü kapalı dakikalarca ağlıyor gözünü zorla açıyoruz konuşup o zaman sakinleşip kucakta uykuya dalıyor :) anlatırken bile stres oldum .
Bu atağın sonunda bebeğimden konuşmasını Beklıyorum öyle zor geçiyor

anca öyle teselli değdi be derim

Bizde durumlar böyle