2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Arkadaşlar jersey sütüyle hazır mayalardan yoğurt mayalayan varmı püf noktaları varmı oğlum için yapayım dedim hiç tutmadı
Ben tanıdığım bi sütçüden süt alıp mink kavanozlara mayaladım 28 5 ayı bitti biz yavaştan başladık ek gıdaya benim kızım sadece emiyo biberon asla tutmadı artık yavaştan başladık çünkü doymuyo göğüslerim tekrar yara oldu emzirmekten

Evet kart veriyorlar artık bende bugün kartımı aldım yarın yatar para dedi 6 ay üst üste çekmeyin iade ediliyormuş

Benim büyük oğlumunki 1 aylık kontrolünde kapanmaya başlamıştı aynı uyardılar doktora da gittiğimde de vitamini verme demişti hiç kullanmadım başka doktor da onunla ilgisi yok dedi ama geçen haberlerde doktor tahlil yapmadan d vitamini yüklüyorlar ondanda sıkıntılar çıkıyor diye açıklama yaptı benim oğlanın ki erken kapanmaya başladığı halde 2 yaşında kapandı sıkıntı yaşamadık baş çevresi düzenli takip ediliyor zaten

Bende normal sütle kavanozlar hep yoğurt yaparım ancak günlük sütle hazır mayadan yaptım oğlum için hiç tutmadı. Bizde düzeltilmiş 5 ay yeni bitti ben tadım yaptırıyorum 2 gündür bir tatlı kaşığı kabak veriyorumm

Bize de sağlık ocağı aynı şeyi söyledi iki farklı doktor görüşü aldık ikisi de baş çevresi büyümeye devam ettikçe erken kapanmasının bi önemi yok dedi

Bize de sağlık ocağı aynı şeyi söyledi iki farklı doktor görüşü aldık ikisi de baş çevresi büyümeye devam ettikçe erken kapanmasının bi önemi yok dedi
Çok teşekkür ederim kızlar, baş çevremiz büyümeye devam ediyor. Ben erken doğum yapmıştım zaten şuan 5 aylık oldu çok şükür. Biri başka biri başka diyince böyle canı sıkılıyo insanın maalesef.

Üzerinde tarif ettiği gibi yaptım ama olmadı süt gibi kalmış hiç mayalanmamış seninki nasıl oldu canım? Activa deneyeceğim bu sefer.
Benimki de sabah pek katılaşmamıştı fırında 75 derecede 1 saat tuttum sonra dolaba kaldırdım akşam baktığımda tutmuştu. Deneyebilirsin bir dahaki sefere toz mayayla tutturmak zor sanki

Tadına baktım sorun yoktu ya ne olacak ki? Mayalanması için ısı veriyorsun
Mayadan kaynaklandığına emin olsam yapacaktımda işte acaba sütmü bozuk(oysa yapmadan sütün tadınada baktım) bu tarz düşünceler biraz takıntılı bir yapım var canım:)
Ama gördükki hazır mayayla böle oluyor mayadan kaynaklıymış sen iyi yapmışın afiyet şifa olsun inşallah

Bizimki 4 aylık ve gece saat başı kalkıyor gündüz bugün hiç uyumadı mesela bazen 15 20 en fazla 45 dk uyur, çok yoruldum gece mahvediyor beni

Kızlar bebişim diş çıkardı alt 2 diş artık görünüyor 5 ay 3 günlük ama düzeltilmiş 4 ay 3 günlük
Doktorumuz sorun yok dedi ama dişten hiç beslenemiyor

Kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum. 4. Ay kontrolümüzde eli sürekli kullağında olduğunu söylemiştim doktor muayene edip bişey yok keşfediyor demişti. Bu günlerde daha fazla eli kulaklarında ve kanatıyor (tırnaklarını düzenli kesiyorum) sanırım alerjik bi durum böyle olup ilaç kullanan var mı

Eklentiler

• 2737073F-DA6B-4C0A-AA16-BCA590BF073B.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 26
tadımlara başlayan arkadaşlar nasıl gidiyorr ben 2 gün kabak verdim bugün havuç verdim 3. Gündeyiz 1 çay kaşığı veriyorum zaten.veriyorum yutuyor sonra öğürüp kusuyor.Normaldir diye düşünüyorum.sizde durumlar nasıl?
Birde çatalla ezerek veriyorum pütürlü yani doktor böle önermişti ama ilk ay püre verin diyende var püremi versem acaba?

Günaydın kızlar. Ya benim inanılmaz derecede saçlarım dökülüyor. Ne yapmam lazım ya da sizler ne yapıyorsunuz kullandığınız bir ürün ya da takviye var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim
Canim merhaba ayni sorunu bnde yasiyorum biotin ve cinko kullaniyorum ama ben emzirmiyorum emziriyorsan daha dikkatli ilerlemek gerek

3 gün kuralı ile gidiyoruz. Şuana kadar kabak, patates ve yoğurt yedik. yarın d yoğurt yiyeceğiz sonra avokado vereceğim. Ben de çatalla eziyorum. Alışmasın, çiğnemeyi öğrensin diye. Kusması çok normal vücutları alışık değil yavaş yavaş alışacaktır

Ben de üç gün uyguluyorum aslında ama kabağı sevmeyince iki gün sonra havuca geçtim bugün havuç verdim havuca da aynı tepkiyi verdi aslında alıyor yutuyor 2 3 dakika sonra öğürüyor ve kusuyor daha sonra ara ara kusarak tüm verdiğimi çıkarıyor ben de püre yapsammı die düşünüyordum. peki miktar olarak ne kadar veriyorsun

Bize doktorumuz günde 2 kere ver dedi ilk öğünü 1 tatlı kaşığı kadar ikinci öğünü iki tatlı kaşığı kadar veriyorum. Bence püre yapma püreye alışan bebekler pütürlü gıdayı yemekte baya zorlanıyor, alışacaktır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…