2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Teşekkür ederim hemen hemen aynı sayılarda, başlangıçta çok doldurmaya gerek yok bencede zamanla alınıyor
Evet canım hediyede geliyor, şimdiden kuzenlerimiz arkadaşlarımız sormaya başladı. Zaten e ticarette en fazla 3 günde geliyor doğumdan sonra alırız olmadı.

Peki gece yatarken uzerine bir sey ortmeyin diyorlar, bogulma riskinden dolayi. Soyle uyku tulumlari var, aldiniz mi ya da alicak misiniz?

Eklentiler

• IMG_6232.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 63
Gunaydin kizlar benim kizce sanki sag gogsumun altina toplanmis gibi normal mi sizce??sag tarafimda resmen bi sislik var

Gunaydin kizlar benim kizce sanki sag gogsumun altina toplanmis gibi normal mi sizce??sag tarafimda resmen bi sislik var
Sev o bölgeyi ve konuşmayı dene canım duyuyorlar ve tepki veriyorlar pozisyonunu değiştiriyor benim kız böyle yapınca. Sabah uyandığımda ne tarafta uyuduysam o taraf daha şişkin oluyor belki seninde ondandır

Peki gece yatarken uzerine bir sey ortmeyin diyorlar, bogulma riskinden dolayi. Soyle uyku tulumlari var, aldiniz mi ya da alicak misiniz?
Ben yenidoğan dönemi için alttaki gibi hazır kundak aldım. Elleri tutuyor ama ayakları serbest, mevsimlik bir şey çok kalın da değil. TY dan aldım.

Hastane Çantam hazır kızlar koyduklarımı yazayım size,

Kendim için,

• Vücut ve yüz havlusu
  • Terlik
  • 1 gecelik 2 pijama
  • Seyahat kiti (duş jeli, şampuan,krem)
  • Depend 3-4 tane
  • Emzirme sutyeni ve külot
  • Islak mendil-peçete
  • Gögüs pompası
  • Çıkış için kıyafet
  • (Pilates topu ve direnç bantlarım var onları sonradan ekleyeceğim)

Bebek için
  • 10 lu hastane çıkışı ve 3 tane bez (hemşireye verilecek)
  • 5li takım
  • 1 tulum
  • Müslin battaniye
  • Pamuklu battaniye
  • Ekstra bez 7-8 tane
  • Alt değiştirme pedi
  • Temizlik pamuğu
  • Çorap, eldiven, şapka (yedek)
  • Emzik
  • Küçük boy biberon ( ihtiyaç olursa)
  • Ağız mendilleri
  • Kundak
Çantayı henüz kapatmadım, minimal bir çanta yaptım. Eksik gördüğünüz aklınıza gelen şeyler var mı ?

Günaydın kızlarrrr. 30. Haftadayız sol kasığımda bir ağrı mevcut ya baskı gibi döndü mü naptı evlat bilmiyorumgeçen dr randevumda sormustum bir sorun yok demisti ama geçmedi. Bir de yürüyüşlere başladım ondan mı acabayaşayan var mı?

Günaydın canım, ben 32 oldum bugün. 10 gün önce sordum doktora artık ağırlığından dolayı baskı yapıyor dedi. Rahim ağzın filan normalse endişelenme. Bazen pozisyondan dolayı ekstra ağırlık hissediliyor. Bir de ayakta 5 dk bile kalsam bacak aram ya da vajinam mutlaka tutulmuş gibi ağrıyor. Dinlenince geçiyor.

Süpersin canım screen aldım ben bayramdan sonra hazırlayacağım eğer geç olmazsa yani 33. Haftamda

Rahim ağzını ölçmüştü onda da sorun yok demişti canım ama sol kasık ayağa kalkınca cok ağrıyor sanki başı ordaymıs ağırlık yapıyormuş gibi. Enfeksiyon oldugunu sanmıyorum cünkü geçirdiğim hastalıktan dolayı yeni bitti tedavim

Bende de yok enfeksiyon ama benim de genelde sağ kasıkta çekme gibi oluyordu Doğa kuşumun kafası oradaydı en son. Muhtemelen ağırlıktandır canım büyüdüler artık zorlaşıyor taşımak. Bir de bu enfeksiyon ağrısı gibi değil bendeki ,senin de öyle mi bilmiyorum ama yırtılma gibi de anlık bıçak saplanıyor gibi de dinlenince geçiyor

Şu an oturarak çalışıyorum mesela sıkıntı yok canım ama ya ayağa kalkınca ya da uzanırken sağa sola dönerken hissediyorum ben o ağrıyı yani aslında ağrı gibi de değil baskı gibi galiba. Tam tarif edemiyorum

Anladım canım muhtemelen bebek ağırlığındandır. Yine kontrole gidince baktırırsın tabii ama benim 1 haftadır daha fenaları oluyor. Kasılma oluyor günde 4-5 kere ayaktayken. Rahim ağzı filan da normal nst de sancı cıkmadı. Doktor dinlen yorma kendini dedi.

Merhaba doğumda duş almaya izin veriliyomu yani doğumhanede varmı dusluk doğumdan sonra duş alaniliyomuyuz ben ilkini devlet hastanesinde 11 sene önce yapmıştım yapamamıştım duş kontrolüm 2 hafta sonra hiç sormadım nasıl olur diye

Dogumhanede duş olayını hiç duymadım canım zaten dikişli olunuyor direk odaya getiriyorlar. Ertesi gün eve gelince duş almıştım ben. Hasta bakıcılar zaten temizliyorlar gerek olduğunda canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…