• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Sanırım bebek yorulmuş ondan red olabilir. 1 ve 2 no az akışlı biberon saatler sürüyor sonunda yorgun düşüp emmekten vazgeçiyor. İstisna bebekler vardır ama çoğunluk böyle bence. Hemşirede eve çıkmadan bunu belirtmişti direk 3 no ile başlamamızı. Elimde yoktu o gece 2 no başlıkla besleyemedik şırınga yöntemi süt kaşığı ise tehlikeli genize kaçıyor. Açlıktan kan şekeri düşecek diye hastaneye geri gittik.

Meme biberon reddi büyüme ataklarında da var. Sağılan süt illaki biberon ile verilecek. Olmuyorsa Anne sütü biberonla alınsın ne olacak dünyanın sonu gibi karşılanıyor. 2. Aydan sonra emzirmeyi bırakıp sağarak veriyorum o da bende gayet mutluyuz rahatız.

"Emzik verme meme reddi yapar" var bir de. Halbuki yenidoğan bakım kitaplarında yazıyor emzik ilk günlerde verilir çünkü yoğun emme ihtiyacı duyuyor onunla rahatlıyor kolay uykuya geçiyor bebek.

Toplum algısı yanlış bilgilerle dayatmalarla dolu.
Aylinsmh Aylinsmh
Yok yok sağ olun bizde zaten kilo alimi iyiydi de onun da etkisi ve emzik tutmadı maalesef, bunun disinda kolikti ve reflüsü vardı, emziği tutsa da iyi gelmezdi muhtemelen ve akış fazla olduğu zaman reflüsü artıyordu, o nedenle her bebek farklı genelleme yapmak da cok doğru değil.

Kızlar selamlar, benim bebiş 6 buçuk aylık oldu. Ek gıdaya geçtik. Annemler benden habersiz mandalina vermişler yani yese yese bir dilimin yarısını belki daha azını yemiştir ama sanırım mandalina portakal gibi meyveler pişik yapıyormuş, bu zamana kadar hiç olmamıştı ilk defa pişik oldu. Doktorun verdiği çinkolu pişik kremi sürüyorum arada, sık sık altını değişirim ıslak mendil hayatımızda nerdeyse hiç yok. Her gün duşta aldırıyorum. Ama iyileşiceğine arttı sanki 😞 bugün zeytin yağına başladım. Sizin öneriniz var mıdır başka ne yapabilirim. Öyle görünce çok üzülüyorum canı acıcak diye.
Her zeytinyağı sürülmez asitliği önemli o da etkiler. 1 dilim mandalina yiyor birşey olmadı o kadar az miktar çok etkilemez diye düşünüyorum. Bezden kaynaklı ve sizin yediklerinizden olabilir mi? Hamazinc ve Fito krem çok iyi geliyır dönüşümlü sürün. Artarsa Dr kortizollü krem versin götürün. Ama şuna dikkat edin direkt Travazol mantar kremi veriliyor bazı Drlar bunu önemsemiyor. Makalelere bakabilirsiniz geri dönüşü olmayan çok ciddi kuşing sendromuna sebep oluyor bu krem. Burda kadınlarda da pişik için okudum bilgi olarak kalsın belki başkalarıda okur.
Yenidoğanda yoğun bakım sürecimiz oldu antibiyotikden ishale bağlı ciddi pişikte yoğunbakım Drları bunu yaptı. Neyseki farkında olarak müdahale ettik.

Her zeytinyağı sürülmez asitliği önemli o da etkiler. 1 dilim mandalina yiyor birşey olmadı o kadar az miktar çok etkilemez diye düşünüyorum. Bezden kaynaklı ve sizin yediklerinizden olabilir mi? Hamazinc ve Fito krem çok iyi geliyır dönüşümlü sürün. Artarsa Dr kortizollü krem versin götürün. Ama şuna dikkat edin direkt Travazol mantar kremi veriliyor bazı Drlar bunu önemsemiyor. Makalelere bakabilirsiniz geri dönüşü olmayan çok ciddi kuşing sendromuna sebep oluyor bu krem. Burda kadınlarda da pişik için okudum bilgi olarak kalsın belki başkalarıda okur.
Yenidoğanda yoğun bakım sürecimiz oldu antibiyotikden ishale bağlı ciddi pişikte yoğunbakım Drları bunu yaptı. Neyseki farkında olarak müdahale ettik.
Öyle bakarsanız bana sorarsanız ben hamazinc de vermezdim yani çinko icerikli bir krem de kullanmazdım sanirim 😅 madecasol ve fito daha cok tercih ederdim sanirim

Yok yok sağ olun bizde zaten kilo alimi iyiydi de onun da etkisi ve emzik tutmadı maalesef, bunun disinda kolikti ve reflüsü vardı, emziği tutsa da iyi gelmezdi muhtemelen ve akış fazla olduğu zaman reflüsü artıyordu, o nedenle her bebek farklı genelleme yapmak da cok doğru değil.
İstisna bebekler var belirttim sizdeki gibi ama genel olarak bu şekilde gördüğüm. Emzik tutmayan annelere Allah yardım etsin çok zor. Dışarda vs kriz anında direk memeye koymak zorunda kalanlar evden adım atamıyor. Nasıl sakinleştiriyorsunuz.

Öyle bakarsanız bana sorarsanız ben hamazinc de vermezdim yani çinko icerikli bir krem de kullanmazdım sanirim 😅 madecasol ve fito daha cok tercih ederdim sanirim
Bepantol mustela kremde yok bezde prima(halbuki primanın fabrikası kapandı çok şükür piyasadakileri alıyorlar) çok övülüyor ya halbuki boykot Allah aldırmasın gazzedeki bebekleri öldürüp kendi bebeğime şifa aramak istemem. Yurtdışında bile ciddi boykotlar yapılırken önemsenmemesi bir müslüman olarak üzüntü verici.

Böyle bir detay söylemek istedim uzattım kusura bakmayın. Çinko hücre yenileyici çok faydası var yarayı iyileştiren birşey.Bu marka kremlerde de çinko ve yenileyici bitkiseller var var.

Madecassol ve fito da aynı şekilde bitkisel hücre yenileyici çinkodan farksız. Ciddi olan kortizol travazol. Yoksa ağır durumlarda bazı kortizollar kullanılmalı geçmesi için ön yargılı olmayın.

Bepantol mustela kremde yok bezde prima(halbuki primanın fabrikası kapandı çok şükür piyasadakileri alıyorlar) çok övülüyor ya halbuki boykot Allah aldırmasın gazzedeki bebekleri öldürüp kendi bebeğime şifa aramak istemem. Yurtdışında bile ciddi boykotlar yapılırken önemsenmemesi bir müslüman olarak üzüntü verici.

Böyle bir detay söylemek istedim uzattım kusura bakmayın. Çinko hücre yenileyici çok faydası var yarayı iyileştiren birşey.Bu marka kremlerde de çinko ve yenileyici bitkiseller var var.

Madecassol ve fito da aynı şekilde bitkisel hücre yenileyici çinkodan farksız. Ciddi olan kortizol travazol. Yoksa ağır durumlarda bazı kortizollar kullanılmalı geçmesi için ön yargılı olmayın.
Benim bebeklere iyi gelmiyor alerjik oldukları için. Kortizol kendime bile kullanmayı ilk etapta tercih etmem. Sadece durumu baskılar, ama nedeni ortaya koymaz ancak tabii ki Allah korusun cok ciddi durumlarda kullanilabilir.

İstisna bebekler var belirttim sizdeki gibi ama genel olarak bu şekilde gördüğüm. Emzik tutmayan annelere Allah yardım etsin çok zor. Dışarda vs kriz anında direk memeye koymak zorunda kalanlar evden adım atamıyor. Nasıl sakinleştiriyorsunuz.
Kanguru ve acik hava genelde iyi geliyor

Ben emzirmiyorum sadece mama tüketiyor, yenidoğandan itibaren molfix kullandım hiç değiştirmedim şimdiye kadar hiç pişik olmamıştı o yüzden direkt ek gıdaya bağladım açıkçası. Doktor daha önce pişik olursa diye bi krem vermişti reçeteli çinko içerikli şimdi baktım hamezinc adı. Belki iyi gelir dedim bi kaç kez sürdüm. Zeytin yağı bebeklere özel asidik oranı çok düşük. Fito denemedim onu da deneyebilirim.

Pahalı ama la roche posay lipikar baume. Benim cocuklarda tek işe yarayan sey maalesef. Mustela nın hassas ciltler için losyonlarına da bakabilirsiniz, bende maalesef işe yaramadı. Keza bephantol baby nemlendirici de deneyebilirsiniz.
Mustelayı hiç düşünmedim bende açıkçası. Bephantol de deneyebilirim. Olmadı doktora götürücem.

Ben emzirmiyorum sadece mama tüketiyor, yenidoğandan itibaren molfix kullandım hiç değiştirmedim şimdiye kadar hiç pişik olmamıştı o yüzden direkt ek gıdaya bağladım açıkçası. Doktor daha önce pişik olursa diye bi krem vermişti reçeteli çinko içerikli şimdi baktım hamezinc adı. Belki iyi gelir dedim bi kaç kez sürdüm. Zeytin yağı bebeklere özel asidik oranı çok düşük. Fito denemedim onu da deneyebilirim.
Birkaç sürme ile değil düzenli sürünce farkedersiniz.Ben hamazinci normal pişik önleyici olarak kullanıyorum. Fito hametan ve babyme pişik önleyici. Dönüşümlü kullanıyorum.

Kızlar selamlar, benim bebiş 6 buçuk aylık oldu. Ek gıdaya geçtik. Annemler benden habersiz mandalina vermişler yani yese yese bir dilimin yarısını belki daha azını yemiştir ama sanırım mandalina portakal gibi meyveler pişik yapıyormuş, bu zamana kadar hiç olmamıştı ilk defa pişik oldu. Doktorun verdiği çinkolu pişik kremi sürüyorum arada, sık sık altını değişirim ıslak mendil hayatımızda nerdeyse hiç yok. Her gün duşta aldırıyorum. Ama iyileşiceğine arttı sanki 😞 bugün zeytin yağına başladım. Sizin öneriniz var mıdır başka ne yapabilirim. Öyle görünce çok üzülüyorum canı acıcak diye.
Merhaba bizim burda büyükler zeytinyağını güzelce ısıtıp soğutuyor ondan sonra sürüyor isterseniz böyle de bi deneyin

Peki her alt açmada mı süreyim. Belli mi kullanım şekli var mı.
Her alt açmada sürün. Birinde hamazinc 2. Açmada fito böyle dönüşümlü geçene kadar sürün. Sonra bu şekilde önleyici olarak devamda edebilirsiniz. E bebeğin pişik önleyici kremini tavsiye ederim onu da ekleyin. Bende molfix premium kullanıyorum çok memnunum daha iyi bir bez yok zaten. Günlük olmasa da Arada banyo köpüğüyle altını yıkayın sürün.

Her alt açmada sürün. Birinde hamazinc 2. Açmada fito böyle dönüşümlü geçene kadar sürün. Sonra bu şekilde önleyici olarak devamda edebilirsiniz. E bebeğin pişik önleyici kremini tavsiye ederim onu da ekleyin. Bende molfix premium kullanıyorum çok memnunum daha iyi bir bez yok zaten. Günlük olmasa da Arada banyo köpüğüyle altını yıkayın sürün.
Aynen e bebeğin pişik kremi de var elimde ondan da süreyim o zaman. Dönüşümlü inşallah iyi gelir daha da kötüleşmez. Günlük duşumuzu alıyoruz, 2 günde bir şampuanlı duş.

Etrafa kulak asmayın etrafta bir psikolojik baskı oluyor. Kadınları geçtim erkeği bile sutun geldi mi, sana ne kardeşim yaa... ilk cocugumda ek gida alana kadar hep mama desteği yaptım ciddi daha iyi uyurdu. Şu an ikinci çocugum mama desteği gerekmedi ama o kadar sık uyanıyor ki. Rabbim dağına göre kış veriyor sanırım. İlk cocugumda ciddi depresyona girerdim bu kadar sık uyanma ve uykusuzluk ile. Sonuç olarak elinizden geleni yapın ama çok da strese girmeyin, mama zehir değil. Etrafi da duymamaya calisin. Emzirmek, vajinal doğum yapmak vs vs bunların hicbiri günün sonunda sizin mükemmel anne olup olmadiginizi belielemeyecek. Çocuğuna elinden gelenin en iyisini yaptığınız belli siz bu halinizle mükemmelsiniz.
Benim de size tavsiyem ucu az akisli bir biberon verin ki biberona alismasin ben eds yapmadim ama biberon az akisti her zaman biberon reddi oldu 6 ay civari su bile iciremedim. Bir de powerpumping o da 10 dk sağ 10 dk bekle tarzinda 3 kere sagım yapmak ben 10 dk beklerken diğer memeyi sağiyordum.
🥹🥹 ne güzel yazmışsınız teşekkürler, günden güne daha olumlu düşünmeye başlıyorum. Biberon ilk avent yenidoğan kullandım ama maalesef onda meme reddi başladı. Sağım düzenli yapamıyorum diye pp yapmaya çalışıyorum. Umarım bir süre sonra kendiliğinden artacak sütüm 🤲🏻

Aynen e bebeğin pişik kremi de var elimde ondan da süreyim o zaman. Dönüşümlü inşallah iyi gelir daha da kötüleşmez. Günlük duşumuzu alıyoruz, 2 günde bir şampuanlı duş.
Yaa aklıma geldi ben farklı pisik kremi veya ıslak mendil kullandığımda benim çocuklarda da pisik gibi oluyor belki sizde de o sekilde olmustur. Bir de bebe yağlı pamuk hazırlayıp onunla da silebilirsiniz, o da cok iyi geliyor.

Bunu zeytinyagi ile yapanlar da var ama bebeyağı bizde daha iyi gelmişti.

Yaa aklıma geldi ben farklı pisik kremi veya ıslak mendil kullandığımda benim çocuklarda da pisik gibi oluyor belki sizde de o sekilde olmustur. Bir de bebe yağlı pamuk hazırlayıp onunla da silebilirsiniz, o da cok iyi geliyor.

Bunu zeytinyagi ile yapanlar da var ama bebeyağı bizde daha iyi gelmişti.

Islak mendil nerdeyse hiç kullanmadım. Dışardaysak o da çok çok nadir pamuk ıslatamıcaksam yani. Pamukla siliyorum hep. Bebe yağı da denenebilir doğru. Teşekkür ederim

Ten renginden olabilirmi 2 kızım var farketmedim hiç
Bugun kontrolde doktorumuza danistim hicvirsey yok dedi 😂😂 pisik olmstur hassaslasmistir cok acik tenli o.yuzden sana farkli geliyor dedi 🥹 rota ve menenjit 2. Dozlarimizida olduk ek gida yiyoruz zsten sureci hizlandirdik bakalm 🦋

Back
X