2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Yaa ne güzel konuşuyorsun teşekkürler ilk bebeğim de öyle çok savaşçıydı. 34te doğdu ama yoğun bakıma ihtiyaç duymadı. Bu bebiş inşallah gününü bekler diyorum. İçimde şu an ne yapıyorsa bir saniye durmuyor dün ultrasonda iyi ayağı da başında gördük

Ya kızlar gebelik şekeri olanlar. Ben bir süredir ölçümüyorum şekeri çünkü zaten diyet yapıyorum. Bu akşam nohut yemeği yedim bir de tam buğday ekmekli gözleme ama küçücük yani. 138 çıktı şekerim. Neden öyle oldu acaba

Bana doktorum tokluk şekerin 140’ı geçmesin demişti yemekten 1 saat ve 2 saat sonra. Yedikten ne kadar süre sonra ölçtün? 138 sıkıntı değil aslında

Yaklaşık 2 saat sonra ölçtüm. Evet çok fazla değil de şekeri yükseltecek bir şey yemeyince şaşırdım

Sonuçlarım çıkmış idrarda 1-2 lökosit çıkmış az miktarda enfeksiyon var bide Crp 20 kusurlerdeydı benim 15e düşmüş çok şükür ben yarından itibaren kuru dut almıştım onu demleyip içeceğim bir fıncan . 10 gün sonra kontrole gitmeden tekrar tahlıl vereceğim bakalım etkisi ne kadar olacak.
Deneyen var mı dut kurusunu demleme içip crp düşüren

Geçmiş olsun daha iyi olmana sevindim. Benim idrar enfeksiyonu geçmek bilmedi de dut çayını hiç denemedim. Gebelik şekerim olduğu için bir zararı var mı bilmiyorum. Genelde kuru meyveler de yasak çünkü.

Tok karna normal çıkmış şekeriniz

Geçmiş olsun daha iyi olmana sevindim. Benim idrar enfeksiyonu geçmek bilmedi de dut çayını hiç denemedim. Gebelik şekerim olduğu için bir zararı var mı bilmiyorum. Genelde kuru meyveler de yasak çünkü.
Dut çayı çok tatlı şekerinizi yükselebilir tüketmeyin bence.

Sağlığı yerinde olsun da sezeryanda bi doğum sekli sonuçta hangisi iyi olcaksa o olsun norml pozisyonunda olsa bile sezeryan olabilir öyle düşün hangisi olursa olsun tadini cikar

Reactions: Eva
Ben de öyle tahmin ediyorum hiç içmedim o yüzden. Uyardığınız için teşekkür ederim doğum sonrası süt artırıcı olarak içeriz inşallah
doğumdan sonra da doktor 40 gün kadar takip oneriyor benim önceki gebeligimde de vardı öyle demişti. Ama insan daha rahat oluyor en azından vücudunda bebek yok o zaman arada kaçamaklar yapabiliyorsun tabiki en doğrusu yapmamak

Günde bir fincan ikindi gibi iç bakalım sonra şekerini ölç istersen ama zararı olduğunu düşünmüyorum. Baktın çok yükseltti sende içmezsin

Günaydın hepimize

Doktor kontrolü öncesinde strese giren bir ben miyim?
Bugün öğlen 32. Hafta muayenemiz var

Acaba bebek nasıl, servikal uzunluk nasıl, açıklık var mı, suyu yeterli mi...blabla
Ve diğer soru
Normal mi düşünüyorsun sezaryen mi? sorusuna geriliyorum.
Yıllardır epizyo korkusuna sezaryen savunan ben, gebelikte vajinal olur mu acaba demeye başladım.. yapabileceğim inancından mı toplum baskısından da ondan da emin değilim.

doktorum perinatalog, biraz daha sezaryen yanlısı. Sürekli riskli gebeliklerle uğraşıyor hak veriyorum bu eğilimine.
Bu soruyu soracak ve gene ne diyeceğimi bilemiyorum.
Stresim bundan kaynaklı sanırım.

Gebelik süresince vajinal doğum isteyip doğum sürecinde zorunlu sezaryen olan annelerin mutsuz olabildiğini biliyorum(arkadaşımda yaşadık).
Benzer durumda mutsuz olacağımı da sanmıyorum

Doğumuyla ilgili benimle benzer ikilemde olan var mı?

İçimden de geçmiyor değil, kızçe hem totosu üstünde otursa da tertemiz makat geliş olsa, kafam karışmasın

Kafa karıştırma bence, sezaryana sebep olan bir çok etken var. Yaş, bebeğin pozisyonu, bebeğin kilosu… ve senin motivasyonun. Bir liste yap kafanda ve ona göre hekiminin yönlendirmesini de değerlendirip ilerle.
Ne vajinal doğum ne de sezaryan daha fazla ya da daha az anne yapmıyor bizi. Önemli olan anne ve bebeğin sağlıklı olmasın

Çok haklısınız, sağlıkla bebek doğsun anne de iyi olsun, gerisi önemli değil.
Ama gene de 1 haftadır kafamda döndürüp duruyorsam, gereğinden fazla takılıyormuşum demek ki..
Sonraki muayeneye dek artılar ve eksiler diye bir liste yapacağım iyi fikir

Geçen gün aklımdan geçtiniz siz Cizi22 ve @beezus

Nasıl geçiyor hamilelik? Bulantı kusmalarınız bitti mi? Bebişiniz nasıl cizi?

Merhaba,

Epizyotomi ile ilgili aşırı bir tepki var, nerede ne okusam dinlesem hep kediye karşılar. Gereksiz yapılan her şeye karşıyız ama bu gerek olduğu için yapılıyor, sonuçta olmazsa daha fazla düzensiz bir yırtık alanı oluşacak orada. Epizyotomi sonrası iyileşme de öyle düşünüldüğü gibi zor bir şey değil, ehil bir doktorsa diye söylüyorum tabii ki. Yani bunu kafanıza takıp dert etmeyin.

Ayrıca sezaryen kesisiyle karşılaştırılamaz bile... Hayırlısı ne ise öyle olsun.

Benim de önceki gebeliğimde de vardı. Dikkat ederiz yine yapacak bir şey yok

Reactions: Eva
Boş ver hiç düşünüp sıkma canını. Akışına bırak. Ben ilk doğumu sezaryen yaptım açılmam sancım olmasına rağmen 34. Hafta bebek küçük riske girmeyelim dediler ki en doğru karardı bence. Aylarca bebeğin sağlığı için çileler çekip sırf normal doğum olsun diye hayatını riske atamazdık. Kısaca bebiş kendi karar veriyor nasıl doğacağına anne ve bebek sağlıklı olsun gerisi önemli değil

Epizyotominin gerekliliğini biliyorum. Bebek baş çıkımı zorlaşıyor veya annede perineye giden düzensiz yırtıklar olabiliyor.
Sonra al başını gaita inkontinansı..
Sosyal hayatın bitimi.

Epizyo haricinde vajinal doğumun birçok komplikasyonunu da biliyorum; kordon gelişinden, uzamış doğum, bebek stresine bağlı mekonyum yapıp aspire etmesi...
Uzun dönem mesane komplikasyonları(idrar tutamama).. vajinal doğumda, sezaryene göre biraz daha fazla.

(Pelvik fizyoterapi her doğum çeşidinden sonra mutlaka yapmamız gereken birşey bu sırada.
Yoksa öksürük, aksırık, tıksırık ve günlük pedsiz dışarı çıkamama hepimizin başına gelebilir.)

Sıkıntım ağrısı sancısı değil, sonrasındaki bebek ve anne komplikasyonlarını minimize etmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…