- 5 Eylül 2018
- 772
- 772
- 103
- 38
Bana doktorum tokluk şekerin 140’ı geçmesin demişti yemekten 1 saat ve 2 saat sonra. Yedikten ne kadar süre sonra ölçtün? 138 sıkıntı değil aslındaYa kızlar gebelik şekeri olanlar. Ben bir süredir ölçümüyorum şekeri çünkü zaten diyet yapıyorum. Bu akşam nohut yemeği yedim bir de tam buğday ekmekli gözleme ama küçücük yani. 138 çıktı şekerim. Neden öyle oldu acaba
Geçmiş olsun daha iyi olmana sevindimSonuçlarım çıkmış idrarda 1-2 lökosit çıkmış az miktarda enfeksiyon var bide Crp 20 kusurlerdeydı benim 15e düşmüş çok şükürben yarından itibaren kuru dut almıştım onu demleyip içeceğim bir fıncan . 10 gün sonra kontrole gitmeden tekrar tahlıl vereceğim bakalım etkisi ne kadar olacak.
Deneyen var mı dut kurusunu demleme içip crp düşüren
Tok karna normal çıkmış şekerinizYa kızlar gebelik şekeri olanlar. Ben bir süredir ölçümüyorum şekeri çünkü zaten diyet yapıyorum. Bu akşam nohut yemeği yedim bir de tam buğday ekmekli gözleme ama küçücük yani. 138 çıktı şekerim. Neden öyle oldu acaba
Dut çayı çok tatlı şekerinizi yükselebilir tüketmeyin bence.Geçmiş olsun daha iyi olmana sevindim. Benim idrar enfeksiyonu geçmek bilmedi de dut çayını hiç denemedim. Gebelik şekerim olduğu için bir zararı var mı bilmiyorum. Genelde kuru meyveler de yasak çünkü.
Teşekkür ederim ben fazla takıyorum galiba.Tok karna normal çıkmış şekeriniz
Ben de öyle tahmin ediyorum hiç içmedim o yüzden. Uyardığınız için teşekkür ederimDut çayı çok tatlı şekerinizi yükselebilir tüketmeyin bence.
Sağlığı yerinde olsun da sezeryanda bi doğum sekli sonuçta hangisi iyi olcaksa o olsunSelam güzel hamişler35 haftalık olduk kızımla. Bugün kontrolü vardı. Nst’ye alındım, gelişimi vs her şeyi yolunda sancım falan da yok çok şükür. Yalnız doktora pozisyonunu sordum. Ters döndüğünü düşünüyordum artık çünkü uzun süre yürüyünce vajinamda ve kasıklarımda felaket bir baskı hissediyorum birkaç haftadır. Doktor dedi ki yoo dönmemiş hatta oblik duruşta dedi. Anlamış gibi yaptım ben de çarpraz durmak anlamına geliyormuş galiba baktım internetten. Pek iç açıcı şeyler yazmıyor. Sezeryan istemiyorum ama bu duruş için sezeryan doğum uygun falan yazmışlar hep. Tabi bu 38-39-40. Haftalar için sanırım. Ama bilemedim. Doktor dedi ki senin hareket miktarına bağlı doğum olayı 38. Haftada karar vericez dedi. Bebeği benzer pozisyonda olup sonradan normal baş aşağı pozisyon alan var mı? Bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir misiniz doğru düzgün bir şey bulamadım da
doğumdan sonra da doktor 40 gün kadar takip oneriyor benim önceki gebeligimde de vardı öyle demişti. Ama insan daha rahat oluyor en azından vücudunda bebek yok o zaman arada kaçamaklar yapabiliyorsunBen de öyle tahmin ediyorum hiç içmedim o yüzden. Uyardığınız için teşekkür ederimdoğum sonrası süt artırıcı olarak içeriz inşallah
Günde bir fincan ikindi gibi iç bakalım sonra şekerini ölç istersen ama zararı olduğunu düşünmüyorum. Baktın çok yükseltti sende içmezsinGeçmiş olsun daha iyi olmana sevindim. Benim idrar enfeksiyonu geçmek bilmedi de dut çayını hiç denemedim. Gebelik şekerim olduğu için bir zararı var mı bilmiyorum. Genelde kuru meyveler de yasak çünkü.
Kafa karıştırma bence, sezaryana sebep olan bir çok etken var. Yaş, bebeğin pozisyonu, bebeğin kilosu… ve senin motivasyonun. Bir liste yap kafanda ve ona göre hekiminin yönlendirmesini de değerlendirip ilerle.Günaydın hepimize
Doktor kontrolü öncesinde strese giren bir ben miyim?
Bugün öğlen 32. Hafta muayenemiz var
Acaba bebek nasıl, servikal uzunluk nasıl, açıklık var mı, suyu yeterli mi...blabla
Ve diğer soru
Normal mi düşünüyorsun sezaryen mi? sorusuna geriliyorum.
Yıllardır epizyo korkusuna sezaryen savunan ben, gebelikte vajinal olur mu acaba demeye başladım.. yapabileceğim inancından mı toplum baskısından da ondan da emin değilim.
doktorum perinatalog, biraz daha sezaryen yanlısı. Sürekli riskli gebeliklerle uğraşıyor hak veriyorum bu eğilimine.
Bu soruyu soracak ve gene ne diyeceğimi bilemiyorum.
Stresim bundan kaynaklı sanırım.
Gebelik süresince vajinal doğum isteyip doğum sürecinde zorunlu sezaryen olan annelerin mutsuz olabildiğini biliyorum(arkadaşımda yaşadık).
Benzer durumda mutsuz olacağımı da sanmıyorum
Doğumuyla ilgili benimle benzer ikilemde olan var mı?
İçimden de geçmiyor değil, kızçe hem totosu üstünde otursa da tertemiz makat geliş olsa, kafam karışmasın
Kafa karıştırma bence, sezaryana sebep olan bir çok etken var. Yaş, bebeğin pozisyonu, bebeğin kilosu… ve senin motivasyonun. Bir liste yap kafanda ve ona göre hekiminin yönlendirmesini de değerlendirip ilerle.
Ne vajinal doğum ne de sezaryan daha fazla ya da daha az anne yapmıyor bizi. Önemli olan anne ve bebeğin sağlıklı olmasın
Merhaba,Günaydın hepimize
Acaba bebek nasıl, servikal uzunluk nasıl, açıklık var mı, suyu yeterli mi...blabla
Ve diğer soru
Yıllardır epizyo korkusuna sezaryen savunan ben, gebelikte vajinal olur mu acaba demeye başladım.. yapabileceğim inancından mı toplum baskısından da ondan da emin değilim.
doktorum perinatalog, biraz daha sezaryen yanlısı. Sürekli riskli gebeliklerle uğraşıyor hak veriyorum bu eğilimine.
Gebelik süresince vajinal doğum isteyip doğum sürecinde zorunlu sezaryen olan annelerin mutsuz olabildiğini biliyorum(arkadaşımda yaşadık).
İçimden de geçmiyor değil, kızçe hem totosu üstünde otursa da tertemiz makat geliş olsa, kafam karışmasın
Benim de önceki gebeliğimde de vardı. Dikkat ederiz yine yapacak bir şey yokdoğumdan sonra da doktor 40 gün kadar takip oneriyor benim önceki gebeligimde de vardı öyle demişti. Ama insan daha rahat oluyor en azından vücudunda bebek yok o zaman arada kaçamaklar yapabiliyorsuntabiki en doğrusu yapmamak
Boş ver hiç düşünüp sıkma canını. Akışına bırak. Ben ilk doğumu sezaryen yaptım açılmam sancım olmasına rağmen 34. Hafta bebek küçük riske girmeyelim dediler ki en doğru karardı bence. Aylarca bebeğin sağlığı için çileler çekip sırf normal doğum olsun diye hayatını riske atamazdık. Kısaca bebiş kendi karar veriyor nasıl doğacağınaGünaydın hepimize
Ve diğer soru
Epizyotominin gerekliliğini biliyorum. Bebek baş çıkımı zorlaşıyor veya annede perineye giden düzensiz yırtıklar olabiliyor.Merhaba,
Epizyotomi ile ilgili aşırı bir tepki var, nerede ne okusam dinlesem hep kediye karşılar. Gereksiz yapılan her şeye karşıyız ama bu gerek olduğu için yapılıyor, sonuçta olmazsa daha fazla düzensiz bir yırtık alanı oluşacak orada. Epizyotomi sonrası iyileşme de öyle düşünüldüğü gibi zor bir şey değil, ehil bir doktorsa diye söylüyorum tabii ki. Yani bunu kafanıza takıp dert etmeyin.
Ayrıca sezaryen kesisiyle karşılaştırılamaz bile... Hayırlısı ne ise öyle olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?