Geçmiş olsun mastit çok zor tam boşalmadığından oluyordur emzirdikten sonra sağımda yap hep tamamen boşaltmaya çalış biriktirme 3 saatten fazlaKızlar ateşlenen var mı mastit oluyorum sürekli ben? öyle çok sütüm de yok hatta dısarı gitmek için sağınca yanıma almalık süt az bile çıkıyor. Bebeğimde reflü var erken acıkıyor kusunca sütümü boşa veriyormuşum gibi hissediyorum kustuğu için. Yedekte buzlukta sütüm yok ama ne hikmetse mastit oluyorum memede kızarıklık titreme ertesi güne geçiyor emzirdikçe kafayı yiyecegim
Evet ya bebeğim mememe yapışık yaşıyor resmen, o kadar da sağıyorum buna rağmen mastit oluyorum yani reflüsü var fazla emip kusuyor yine de kısıtlamıyorum emmesini ama hala oluyor. İlk oğlumda da çok oluyordu bazı kadınların süt kanalları darmış belki de ondandır. Olup geçiyor hep. Şimdiye kadar antibiyotiklik cerrahilik olmadık şükür inşallah bu bebemde de olmamGeçmiş olsun mastit çok zor tam boşalmadığından oluyordur emzirdikten sonra sağımda yap hep tamamen boşaltmaya çalış biriktirme 3 saatten fazla
Masajla sıcak soğuk kompleksle atlatabilirsin ama bu da genetik bir durum bence bazısı günde bir iki emzirir ne ağrı ne mastit hiçbişey olmaz kimiside bizim gibi sürekli emzirsede sütü az da olsa çokda olsa mastitli tıkanmış ağrıyla gezer
Elle masaj denediniz mi? Kanallar tikaniyordur bana ilk gunlerde bi hemşire yapmisti ben de sertlik olustukca kendim yapiyordum tikanma dağılıyorduEvet ya bebeğim mememe yapışık yaşıyor resmen, o kadar da sağıyorum buna rağmen mastit oluyorum yani reflüsü var fazla emip kusuyor yine de kısıtlamıyorum emmesini ama hala oluyor. İlk oğlumda da çok oluyordu bazı kadınların süt kanalları darmış belki de ondandır. Olup geçiyor hep. Şimdiye kadar antibiyotiklik cerrahilik olmadık şükür inşallah bu bebemde de olmam
En aIndan altın geliyormuş benimkilerin çevresi saatlerce oturuyor 200 tl koyup gidiyor ama kaç katını yiyorlar yorgunluğu ve strese solmaları da cabasıEşimin ailesi çok düşkün birbirine kendi aileme laf anlatıyorum da onlara gücüm yetmiyorbir de takı muhabbeti var onlarda herkes altın getiriyor çocuğa uzun uzun ağırlıyorlar misafirleri. Bizde hayırlı olsun denir yarım saat oturulur gidilir yani bunlar mıç mıç saatlerce
banyo yapıp saç kurutmak mı ben üç çocukla biri büyük olmasına rağmen banyoya şükrediyorum.Ben de geçen yaptığım banyoda şampuanı tam durulayamamışım hemen çıkayım diye. kuruturken fark ettim yapış yapıştı saçım :)
Çok gecmiş olsun annenize. Valla evde eşim varken oldu bu şampuan durumu onda da durmuyor hiç. yoksa değil banyo tuvalete bile elele tutuşarak giriyoruzbanyo yapıp saç kurutmak mı ben üç çocukla biri büyük olmasına rağmen banyoya şükrediyorum.
Annemin safra kesesinde taş varmış ameliyatlık olmuş dün hastanede ultrason mr vs zorla hastaneye ben götürüyorum abimler ikna edemiyor bebekle gittik mecbur. 16:38 de hastaneden çıktım 17:06 evdeydim hazırlandım 18:00 da tam kızın mezuniyetine yetiştim. Herkese yetişirken ölğyoeum cidden. 3 gündür dışarıdan yiyoruz. Cıldırmak üzereyim. Bayram var annem hasta bebek küçük , annem bana gelmeyi kabul etmediği için o eve ayrı yemek lazım allahtan abim biraz beceriyor ama çok zor Lgs ye de az kaldı kızın lise sınavı var 15 inde. Allahım yardımcı olsun. 5 sene önce oğlum böyle değildi ama 14 sene önce kızım tam böyle cadıydı uyku yoktu başa döndük
Ah yok dokunamıyorum öyle olunca çok acıyor dışardan kıpkırmızı gözüküyor. Emzirdikçe rahatlıyorum ama bazı yerlerde emzirmemek gerektiği yazıyor valla ben de anlamadım...Elle masaj denediniz mi? Kanallar tikaniyordur bana ilk gunlerde bi hemşire yapmisti ben de sertlik olustukca kendim yapiyordum tikanma dağılıyordu
Emzirmemek daha kötü eder öyle bişey yapma istersen dediğiği gibi sıcak ıygulama arkasına acıya acıya bastırarak masaj yaparsan boşaltabilrsin rahtlarsın ancakAh yok dokunamıyorum öyle olunca çok acıyor dışardan kıpkırmızı gözüküyor. Emzirdikçe rahatlıyorum ama bazı yerlerde emzirmemek gerektiği yazıyor valla ben de anlamadım...
Bilmiyorum ki içerde biriken sütün iltihaplı olduğu yazıyor bazı yerlerde bebeğe zarar verir diye sağmak gerekiyormuş galiba ama benimki normal süt olarak çıkıyor hep. bebek emmeden de açılmaz bence de sağımla falan olacak iş değil çünkü.Emzirmemek daha kötü eder öyle bişey yapma istersen dediğiği gibi sıcak ıygulama arkasına acıya acıya bastırarak masaj yaparsan boşaltabilrsin rahtlarsın ancak
belki çok ileri seviye ameliyatlık olanlar içindir o yoksa kanlıda gelse boşatılması gerek diye biliyorum ben çok çektim tıkanıklık ve mastitten dört ay sürdü durmadan tekrarladı tek çaresi sıcak uygulama bastırarak masaj ve memeyi tamamen boşaltmada buldum başka ne krem ne ilaç fayda etmedi banaBilmiyorum ki içerde biriken sütün iltihaplı olduğu yazıyor bazı yerlerde bebeğe zarar verir diye sağmak gerekiyormuş galiba ama benimki normal süt olarak çıkıyor hep. bebek emmeden de açılmaz bence de sağımla falan olacak iş değil çünkü.
Aynı durumdayız bir bitiyor bir başlıyor bence kanallar tıkanık bizim bi derdimiz bitmiyor analık ne zormuş yavbelki çok ileri seviye ameliyatlık olanlar içindir o yoksa kanlıda gelse boşatılması gerek diye biliyorum ben çok çektim tıkanıklık ve mastitten dört ay sürdü durmadan tekrarladı tek çaresi sıcak uygulama bastırarak masaj ve memeyi tamamen boşaltmada buldum başka ne krem ne ilaç fayda etmedi bana
Vücudun her yeri de ayrı deforme oluyor en zoruda bana mastit geliyor valla çok feci şimdide sertleşti ağrı var korkudan ölüyorum ilerleyecek diyeAynı durumdayız bir bitiyor bir başlıyor bence kanallar tıkanık bizim bi derdimiz bitmiyor analık ne zormuş yav
Cok gecms olsn emzirmemezlik yapma sakin o sütun iltihaplanmasi icin komple tikanmasi hiç süt gelmemesi lazim bn mastit oldugumda en son kahve rengi kokulu bir şut geliyodu siringayla cekiyodu doktor iltihapli olan oBilmiyorum ki içerde biriken sütün iltihaplı olduğu yazıyor bazı yerlerde bebeğe zarar verir diye sağmak gerekiyormuş galiba ama benimki normal süt olarak çıkıyor hep. bebek emmeden de açılmaz bence de sağımla falan olacak iş değil çünkü.
Anladığın an önlem alırsan ilerlemez. ben bazen bebek uyuyor diye bekliyordum sonra ateşleniyordum halbuki niye bekliyorsam en azından sağarsam ilerlemez.Vücudun her yeri de ayrı deforme oluyor en zoruda bana mastit geliyor valla çok feci şimdide sertleşti ağrı var korkudan ölüyorum ilerleyecek diye
Tesekkür ederim <3 sizin o kadar ilerledi demekCok gecms olsn emzirmemezlik yapma sakin o sütun iltihaplanmasi icin komple tikanmasi hiç süt gelmemesi lazim bn mastit oldugumda en son kahve rengi kokulu bir şut geliyodu siringayla cekiyodu doktor iltihapli olan o
Ben mastit olucaktım sadece 1 gece titreme üşüme geldi ordan anlamıştım.sonra bi baktım göğsümün ucunda bir kısım tıkanmış bile.Süt incisi olarak geçiyor .dokunamadım bile memeye .doktorun ince uçlu bi iğneyle o tıkanıklığı kazıması lazım falan yazıyordu internette .ben kendim iğneyle deldim ucunu çok ağrılı acılıydı o şiş yeri sıktım içinden baya bi katılaşmış süt pıhtısı geldi .makinede sağdıkça,kızım emdikçe derinlerdeki pıhtılaşmalarda geldi sıktım devamlı.birde ingiliz tuzu var eczanelerde satılıyor .sıkmadan önce 15-20 dk ingiliz tuzuna batırıp o şekilde sıktım.3-4 güne düzeldi.ben ingiliz tuzunun faydasını çok gördümBilmiyorum ki içerde biriken sütün iltihaplı olduğu yazıyor bazı yerlerde bebeğe zarar verir diye sağmak gerekiyormuş galiba ama benimki normal süt olarak çıkıyor hep. bebek emmeden de açılmaz bence de sağımla falan olacak iş değil çünkü.
Eczaneye sorayım dediğinizi. Bende süt incisi olmuyor uçta. direkt içerde küçük küçük yumru oluşuyor ve onlara dokunamıyorum bileBen mastit olucaktım sadece 1 gece titreme üşüme geldi ordan anlamıştım.sonra bi baktım göğsümün ucunda bir kısım tıkanmış bile.Süt incisi olarak geçiyor .dokunamadım bile memeye .doktorun ince uçlu bi iğneyle o tıkanıklığı kazıması lazım falan yazıyordu internette .ben kendim iğneyle deldim ucunu çok ağrılı acılıydı o şiş yeri sıktım içinden baya bi katılaşmış süt pıhtısı geldi .makinede sağdıkça,kızım emdikçe derinlerdeki pıhtılaşmalarda geldi sıktım devamlı.birde ingiliz tuzu var eczanelerde satılıyor .sıkmadan önce 15-20 dk ingiliz tuzuna batırıp o şekilde sıktım.3-4 güne düzeldi.ben ingiliz tuzunun faydasını çok gördüm
Evet çok ağrılı ama elle ovmadan geçmiyor.Hatta benim koltuk altlarımda da 4 tane fındık büyüklüğünde yumru oluştu doğumdan sonraki ilk hafta.Çok korktuk hemen ultrasonla vs bakıldı içi tamamen süt dolu.onları bile elle sağarak boşalttırdı doktor memeye doğru hergün masaj yaparak kayboldu.o yumrulara en etkili yöntem sıcak suyun altında elle masaj .Eczaneye sorayım dediğinizi. Bende süt incisi olmuyor uçta. direkt içerde küçük küçük yumru oluşuyor ve onlara dokunamıyorum bile
Acısa da sıcak suyun altında masaj yapmaya çalışacağım o zaman tekrar olursa. Önemli olan öncesinde olmasını engellemek ama ona da çözüm bulamadım bebeğim mememde yaşıyor resmen. Yani o günüm iptal oluyor yatak döşek yatıyorum titremekten.Evet çok ağrılı ama elle ovmadan geçmiyor.Hatta benim koltuk altlarımda da 4 tane fındık büyüklüğünde yumru oluştu doğumdan sonraki ilk hafta.Çok korktuk hemen ultrasonla vs bakıldı içi tamamen süt dolu.onları bile elle sağarak boşalttırdı doktor memeye doğru hergün masaj yaparak kayboldu.o yumrulara en etkili yöntem sıcak suyun altında elle masaj .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?