Bu arada mama 3 saatte bir ama meme istedikçe veriyorum genelde gündüzleri daha sık meme istiyor ama doymak icin degil de uykuya gecis rahatlama vs icin gibiHer emzirme sonrası mama veriyorum 3 saatte bir besleniyor, emzirme sonrası 60 cc mama içiyor. 1-2 kez doymadı gibi olunca 75lik içti ama genelde 75i bitiremiyor fazla geliyor
Bizimki de gazdan ya resmen ıkınırken morarıyorAaaaa aynııı dünden beri. Hatta Ben yazacaktım 51 günlük Dünden beri ağlamalarımız var ama gazı var bariz belli sonra arkadaşlarım Mesajını görünce o dönemde değil mi bir hatamız oluyormuş diye düşünmedim değil
Başkasına verin oyalasın kucağına alma dediBen de sap simplex aldım ama pek memnun değilim Keşke sorsaydın doktora nasıl azaltacağız arayı diye Söylemesi kolay geliyor ama eylemde hiç de öyle olmuyor
Tabiki gereksiz endişelenmiyorsun çünkü anlattıkların anneyi çok stres sokuyor ve korkutuyor sadece alışmaya çalışabilirsinKızlar tecrübeli annelere özellikle bir sorum var. Benim kızımda sessiz reflü cıktı yani kusmuyor ama ekşi su ağzına geliyor ve yutkunmada zorlanıyor yani sanki böyle tıkanır gibi oluyor bikac kez yutkunmaya calısıyor o anlarda cok panik oluyorum cünkü özellikle yatarken oluyor. Reflü yatagı var, her beslenme spnrası yarım saat hatta bazen daha fazla dik tutup öyle yatırıyorum ama yine de o tıkanır gibi olma durumu oluyor. Doktor reflü dedi ve şurup önerdi ama böyle bir durum yasayanınız var mı? Gereksiz mi endiseleniyorum bilmiyorum ama geceleri uyuyamaz oldum baya nöbet tutuyorum basında
Bu çevrenin fikirleri insanı boğuyor annesi neyi var diye sormak çok zor olmasa gerek anne zaten bilir bilmese de kendi sorar en sinir olduğum şey aç bu gazlı bu altını kirletmiş uzaktan bakıp ahkam kesmeler önce anneye sorulur anne çaresizse yardım edilir benceGünaydınşehir dışında eşimin ailesindeyiz en zoru da insanlara derdini anlatmakmış gerçekten kolik bebek nedir büyüme atağı nedir gel de anlat yani ağladığı an herkes hastaneye götürelim hasta bu çocuk diyor ben bilmiyorum çünkü anası olarak onlar hemen anladı sorunu bir de ben susturamıyorum beceremiyorum gibi alıp susturmaya çalışıp daha da feryat figan geri veriyorlar dün patladım artık beni siz daha fazla yoruyorsunuz diye geçecek de nasıl geçecek bu günler bilmiyorum
Emme süresi aydan aya değişiyor başlarda daha uzun emiyordu şuan 5-7 dk arası gibi pek dakikada tutmuyorum ama büyüdükçe kısalıyor daha fazla tutarsam uyukluyor sadece uzamış sarılığı n bir zararı varmıymuş pekiBu ne bitmez bi sarılıkmış bizimde uzamış sarılık hala devamhanımlar emme süreleriniz nasıl?ya internette yazan süreler bana çok ütopik geliyor.Yok bi meme 10-15 dk sonra öteki meme 10-15 dk falan.benimki 8-12 dk arası bi emmeyle doyup bırakıyo.Acaba biz de mi bi gariplik var?
ay sormayın tüm akrabaları bebek görmeye geliyor her gelende ayrı sinir oluyorum öpenler seviyorum adı altına çocuğu sarsanlar su içir diyen emzik verme diyen üstü ince başında şapka yok.. başım şişti herkese laf anlatıcam diye. Anne tavsiye istemediği sürece hayırlı olsun diyin ve gidin yani bi zahmetBu çevrenin fikirleri insanı boğuyor annesi neyi var diye sormak çok zor olmasa gerek anne zaten bilir bilmese de kendi sorar en sinir olduğum şey aç bu gazlı bu altını kirletmiş uzaktan bakıp ahkam kesmeler önce anneye sorulur anne çaresizse yardım edilir bence
O saatlerde akşam uykusu geliyor olmasın, belki ondan husursuzdur.Vala benimki de oyle son zamanlarda saat aksam 5-6 oldu mu çığlık cigliga ve susturamiyoruz
Kuruyor genelde ilk emmeye baslasiginda gözümün içine bakiyor ama devamli degil
45. Gün regl olmaya başladımKizlar regl olan var mi benim acayip karnim ve belim ağrıyor sanirim geliyor gelmekte olansık sık da emziriyorum ama niye boyle oldu ki
Çok geçmiş olsun, bilgim yok, bende de emerken tıkandığı oluyor, sırtına patlama pat vuruyorum geçiyor ama sizin yatarken miş, doktora sorsaydınız keşke, umarım bir an evvel geçer.Kızlar tecrübeli annelere özellikle bir sorum var. Benim kızımda sessiz reflü cıktı yani kusmuyor ama ekşi su ağzına geliyor ve yutkunmada zorlanıyor yani sanki böyle tıkanır gibi oluyor bikac kez yutkunmaya calısıyor o anlarda cok panik oluyorum cünkü özellikle yatarken oluyor. Reflü yatagı var, her beslenme spnrası yarım saat hatta bazen daha fazla dik tutup öyle yatırıyorum ama yine de o tıkanır gibi olma durumu oluyor. Doktor reflü dedi ve şurup önerdi ama böyle bir durum yasayanınız var mı? Gereksiz mi endiseleniyorum bilmiyorum ama geceleri uyuyamaz oldum baya nöbet tutuyorum basında
Benim karnım bacaklarım ağrıyor tam olacakmış gibi ama olmuyorum geçiyor sonraKizlar regl olan var mi benim acayip karnim ve belim ağrıyor sanirim geliyor gelmekte olansık sık da emziriyorum ama niye boyle oldu ki
Kimseyle görüşmemek en iyisi aslında büyütürkenay sormayın tüm akrabaları bebek görmeye geliyor her gelende ayrı sinir oluyorum öpenler seviyorum adı altına çocuğu sarsanlar su içir diyen emzik verme diyen üstü ince başında şapka yok.. başım şişti herkese laf anlatıcam diye. Anne tavsiye istemediği sürece hayırlı olsun diyin ve gidin yani bi zahmet
Eşimin ailesi çok düşkün birbirine kendi aileme laf anlatıyorum da onlara gücüm yetmiyorKimseyle görüşmemek en iyisi aslında büyütürken
Birde misafir gelince yâda misafirliğe
gidince bizim düzenimiz alt üst oluyor ne yemek yiyorlar ne uyuyorlar akşama kada rmız mız geçiyor hiçbşyere gitmek birinide çağırmak istemiyorum bu yüzden ama kimse anlamıyor bu sefer adım asosyala çııkıyor ama gerçekten çok zor oluyor yani bunu nasıl anlatabilirim bilmşyorum ben çekiyorum sonra sabaha kadar yorgun uykusuz sinirli bebek sinirli anne
Aa bizimkileri anlatmışsın aynısılarEşimin ailesi çok düşkün birbirine kendi aileme laf anlatıyorum da onlara gücüm yetmiyorbir de takı muhabbeti var onlarda herkes altın getiriyor çocuğa uzun uzun ağırlıyorlar misafirleri. Bizde hayırlı olsun denir yarım saat oturulur gidilir yani bunlar mıç mıç saatlerce
Büyüme atağında mı acaba? Bizimki de atakta gündüz 10-15dakika uyuyor desteksiz uykuya devam edemiyor ayağımda sallıyorum dalana kadar yine de en fazla 30 dakika uyuyorKızlar uykular ne durumda ya bizim aşırı kötüleşti gündüz toplasan 2 saat ancak 10 dakika uyuyor uyanıyor şaka gibi günüm bugün sürekli uyutmakla geçti kan ter içinde kaldım napcam böyle ya sizde durumlar nedir geçecek mi bu ya ay ikinci çocuğum olmasına rağmen bazen geçmeyecek gibi geliyor özellikle 3-5 gündür bitik durumdayım ya of günüm yatak odasında geçti uyut koy kalkıyor bidahanuyut ay rezalet vallahi ya daha geçen haftaya kadar çocuk uyuyordu ya hayır gaz da yok bugün öyle sancısı yok kendini sıkmıyor ama uyumamak için direniyor gözleri kıpkırmızı oldu ama direniyor inatla ısrarla kafasını geri atıyor uyumak istemiyor koyuyorum durmuyor on dakika sonra ağlıyor alıyorum esneye esneye ölüyor yat be çocuk yat offf
Vallahi cok zor cocuguma bir sey olacak diye cok korkuyorum. Bu reflü şurubu tek umudum insallah ise yarar. Genelde katı gıdaya gecince azalır diyorlar, sizin ilk clcukta azaldı mı?Tabiki gereksiz endişelenmiyorsun çünkü anlattıkların anneyi çok stres sokuyor ve korkutuyor sadece alışmaya çalışabilirsin
İki bebeğimdede Genetik reflü tanısı var
Yaşadıklarının aynısını yaşıyorum , bu anlattıkların ağzına gelme durumu nefes alamama çırpınma fışkırarak kusma fışkırmadan kusma tüm mideyi boşaltma kusmaya dair herşey var , ilk çocuğumda gündüz hep dik tutarak idare ediyorduk ama gece yatırınca biranda o tıkanma sesi ve çırpınış ağzından burnundan gelen süt duyduğumuz anda uykumuzdan uyanıp eşimle kendimizi yataktan yere atıp beşiğe koşuşumuzu hiç unutmuyor ölüyormu diye
Şimdi bu bebeğimdede aynı şeyler oluyor ama alıştığımız için tepki vermiyoruz kaldırıp bekliyoruz bizde şiddetli kusma burundan da gelme olduğu için burnunu açıyoruz rahatlatmaya çalışıyoruz zaten gazını çıkarıp kusana kadar ben yatırmamaya çalışıyorum muhakkak o kusma oluyor çünkü bazen 1 bazen 10 sende yavaş yavaş onun bu zararsız hastalığına alışıcaksın annesi korkmamaya çalış ben bir çare bulamadım sadece dik tutunca içim rahat ediyor okadar
Benimki de öyle birkac gündür. Zaten gündüzleri sadece kucakta uyuyırdu, dün gündüz baya uyudu ama bugün nerdeyse hic uyumadı ve asırı hareketli hep bi huysuz. Gazı geliyor arada ama gazı olmasa da huzursuz gibi anlayamadım derdini. Geceleri bikac gündür cok kötü. Gaz sancııs gece cok oluyor ve sadece kucakta uyumak istiyor. Dün gece 12:30da uyandı sabah 5e kadar kucagımda tutarak uyuttum sanah 5te artık gözlerim kapanıyordu anneme verdim. Heralde atak haftası falan yine anlayamadım, insallah düzelirKızlar uykular ne durumda ya bizim aşırı kötüleşti gündüz toplasan 2 saat ancak 10 dakika uyuyor uyanıyor şaka gibi günüm bugün sürekli uyutmakla geçti kan ter içinde kaldım napcam böyle ya sizde durumlar nedir geçecek mi bu ya ay ikinci çocuğum olmasına rağmen bazen geçmeyecek gibi geliyor özellikle 3-5 gündür bitik durumdayım ya of günüm yatak odasında geçti uyut koy kalkıyor bidahanuyut ay rezalet vallahi ya daha geçen haftaya kadar çocuk uyuyordu ya hayır gaz da yok bugün öyle sancısı yok kendini sıkmıyor ama uyumamak için direniyor gözleri kıpkırmızı oldu ama direniyor inatla ısrarla kafasını geri atıyor uyumak istemiyor koyuyorum durmuyor on dakika sonra ağlıyor alıyorum esneye esneye ölüyor yat be çocuk yat offf
Yok atak değil aksine güneşli hafta mıymış neymiş ama mahvetti beni zaten şu atak haftalarına da inanmıyorum ya doktor Osman gönülsl da atak haftası yok demişti bir videosunda bana da çok mantıklı gelmiyor bencede yok . Güys güneşli günlerfeyiz ama aşırı kötü hiç bu kadar zorlanmamıştım doğdu doğalı en kötü günlerimizi geçiriyoruz eşimde işten geldi geleli sırayla alıyoruz uyutuyoruz yok koyunca hemen gözünü açıyor ki uyutmak da bir saatimizi alıyor sonra sabrı biten diğerine devrediyor şaka gibi günler geçiriyoruz yani böyle birşey olamaz ya allahım tekrar tekrar nolur sabır ver dayanamıyorum sabah 7 den beri heryerim tutuldu allahım ya kolaylıştır artıkBüyüme atağında mı acaba? Bizimki de atakta gündüz 10-15dakika uyuyor desteksiz uykuya devam edemiyor ayağımda sallıyorum dalana kadar yine de en fazla 30 dakika uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?