2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Çok üzüldüm zorlu süreçlerden geçip tüp bebek sahibi olmuşsunuz üstelik. şiddet durumu sürekli olan bir şey miydi bence önceliğiniz şiddetin tekrarlanmaması için bunu geciktirmeden konuşmanız. Herkes zor zamanlardan geçiyor çok zor yeni hayatımıza adapte olmak ama öfke problemi var ise önce bunu çözmeli.

Yukarıda yazılanların hepsine katılıyorum, şiddetin özrü olmaz. Biz aynı yerde olmadığımız için durumunuzu bilemeyiz, naçizane tavsiyem eşinin normaldeki davranışlarını bir düşünüp değerlendirmen. Cinsellik, erkekler için sandığımızdan çok çok önemli. Eksikliğinde, kusura bakmasın kimse benzetme yapmam istiyorum, deyim yerindeyse vahşi bir hayvana dönüşebiliyorlar, çoğunluğu böyle, doğaları bu, kadınların çoğu belki bunu önemsemez, ama onlar öyle değil. Siz mecburen tedavi gereği birbirinizden uzak kalmışsınız ve hala da öyle. Bunun kaba saba, şiddete meyilli hareketlerinde etkisinin olduğunu düşünüyor musun?

Eğer normalde de sana kaba davranıp şiddet gösteriyorsa orada düzelecek bir şey yoktur, bu döneme özgü bir şeyse onu bilemiyorum, sen bunu değerlendirebilirsin.

Biz burada detay bilmeden kafamıza göre yorum yaparız. Bir uzman sana kesinlikle çok yardımcı olacaktır, kararın ne olursa olsun bu süreçte kendi gücünü toplaman lazım, yeni doğum yapmışsın, bebeğini emzirmeye çalışıyorsun, hiç kolay değil.

Ben, kayınvaliden sana destek oluyordu hamileliğinde diye hatırlıyorum, karıştırmıyorsam eğer. O senin yanındaysa ondan yardım iste, bebek bakarken sen, o ev işlerine yardımcı olsun. Bir kendine gel, dinlen, düzen ondan sonra gelecektir. Mümkünse akşam kv kendi evine gitsin, aynı şehirdeyseniz. Ve en önemlisi eşinle de konuş, ama böyle kırılgan bir psikolojiyle konuşma, o yüzden uzmana gitmen önemli, kendi gücünü topla öyle konuş, gerekirse her şeyi yapabileceğini anlasın, blöf yapmadığını farketsin.

Bir de yine bir tavsiye, kesin ayrılma kararını vermeden bu kararını ve yaşadığın duyguları yakın çevrene anlatma, özellikle anne baba bunları kaldıramaz, eşine bundan sonra hep kötü davranmaya kalkarlar, sen zor durumda kalırsın.

Senin için güzel günlerin bir an önce gelmesini diliyorum.

gynefix diye bir spiral varmış, hormonsuz vs diyor ama detayları ben de bilmiyorum, kayma da yok diyorlar ama bir bakmak lazım.

Kızlar kundağı bıraktık bu hafta dönmeye başlamadan yavaş yavaş alışsın diye. Yavrum elini yumruğunu tüm ağzına sokup emmeye çalışıyor uyku öncesi emmekten uyumuyor elini çekmemek gerek diye biliyorum ama uyuyana kadar bekliyor musunuz siz napıyorsunuz

Çok geçmiş olsun öncelikle şuan durumun nasıl ?
Şiddet gördün galiba ben bu durumlarda ne yapılır bilemiyorum arkadaşların dediği gibi bir uzmandan yardım alabilirsin, o konuda birşey diyemiyorum
Amma velakin ilk bebeğimizde bende boşanmak istediğimi söyleyip evi terk etmeye kalkmıştım uzun bir süre bebeksiz bir hayattayken birden bebekli acılı sıkıntılı hayata geçiş assla kolay değil tırnak içinde şiddet hariç diğer yaşadıklarını hissettiklerini her kadın hissediyor lohusalığında bitmemiş ayrıca tam yerinde düşünemeyebilirsin lohusa depresyonu vs de olabilir, karı koca gibi hissetmemekde çok normal gerçekten ama ilerleyen süreç böyle gitmiyor benek sen ev düzen hepsi rayına giriyor ilk zamanlar evet çok zor

Ameliyat nasıl geçti toparlanabildin mi
Etiketleyemediğim varsa özür dilerim.. daha önceden de tartışmalarımız oluyordu ama dün ben bebeği alıp gitmek istediğimi söyledikten sonra gerilim iyice tırmandı ve şiddet seviyesine geldi çocuğum bu durumda kaldığı için çok üzülüyorum. Karşımda hala ergen gibi davranan ama kendini çok olgun sanan bir adam var. Ben 20 yaşındaydım annem babam boşandığında çocuğum daha 2 aylıkken ona bunu yaşatmak istemiyorum. Ama evde iki yabancıda değil artık iki düşman gibiyiz insan eşine beddua eder mi dersiniz belki ben ediyorum, yaşadıklarımdan daha fazlasını yaşasın bende göreyim. Söylenecek son şeyler söylendi birbirimize bu saatten sonra ben koca diye nasıl sarılcam bu adama

Annemle babamda ben küçükken boşandılar sende iyi bilirsin kavgalı bir anne baba ile yaşamak çok zor ayrılmaları çok korkutucuydu ama ayrıldıktan sonra biz çocuklar olarak rahatladık tabiki kolay süreçler değil sende çok iyi bilirsin, ne yaşattı kim bilirki seni bu seviyeye getirdi, Allah yardımcın olsun yardımcı olabileceğimiz bişey varsa yazabilirsin yada içini dökebilirsin ,

Çocuğunu düşünmen çok normal, peki ayrılırsan annen ve yeni çevren pozitif bir ortam olacak mı? Yani şundan soruyorum, pozitif bir ortamın olursa çocuk bu şekilde gerilimli bir ortamda anne baba birlikte büyümektense daha sağlıklı olur diye düşündüm.

gynefix diye bir spiral varmış, hormonsuz vs diyor ama detayları ben de bilmiyorum, kayma da yok diyorlar ama bir bakmak lazım.
Bilemiyorum ya vücudumda yabancı bir cisim fikrine nedense sıcak bakamıyorum. Dr bana kordonları bağlatmaktan hiç bahsetmedi sezaryen günü sekreter imza attırırken sordu yok dedim pişman oldum ama sonra internette bir Dr sakıncalı falan demiş bilemiyorum hiçbir yöntem yüzde yüz değil ve ben üçüncü bir gebelikten deli gibi korkuyorum korunma yöntemlerinden de korkuyorum

Bizimkiler boşanma sürecinde çok kavga ettiler aslında mutlu bir aileydik çocukluğum babamla anılarım mutlu bir çocuktum. Ama 25 sene sonra boşanmak annem için zordu

Annem boşanmamı değil de bir ders vermemi söylüyor gel benle kal biraz diyor boşanırsam bana destek olur ev pozitif olur ama eşim ve ailesiyle büyük problemler yaşayacağımız kesin

Annem boşanmamı değil de bir ders vermemi söylüyor gel benle kal biraz diyor boşanırsam bana destek olur ev pozitif olur ama eşim ve ailesiyle büyük problemler yaşayacağımız kesin
Benim de anne babam boşandı hep keşke daha önce boşansalardı derim. Mutsuz bir evliliğin çocuklara zarardan başka bir etkisi yok. Ama tabii bu boşanma kararı hemen alınmalı mı bilmiyorum. Çift terapisi deneseniz mesela. Bunu düşünürken şiddet uyguladığı aklıma geliyor ve yine sinirleniyorum. İzansızlıktan başka bir şey değil.

Ay o bende odurumdayım tatlıyı sevmem ben bikere , şuan bile aklımdan çeşit çeşit şey geçiyor
Benim de geçiyor ama eve almiyorum yememek için senin aklından cino geçiyodur kesin
Ben ilk oğlumu emzirdiğim dönem kan değerlerime baktırmıştım da alfabedeki tüm vitaminlerim eksikti
Ben de bi ara baktirayim sağlık ocağında kesin benim de öyledir eridim bittim ne saç kaldı ne et...
Bu arada regl oldunuz mu? Ben hala olmadım ne zaman olacağım diye merak ediyorum
Olmadım kalsın böyle sevdim ben ya
Ben olmadım canım ama merakda etmiyorum olmak istemiyorum sanki olursam gene üreyecekmişim gibi hissediyorum
Sen diggat et
Bende olmayınca sürekli hamile miyim diye düşünüyorum kendime uygun güzel bir korunma yöntemi de bulamadım. Şu ilaçları iğneleri kadinlar üstünden bulacaklarına keşke erkekler için bulsalar
Eşim de ya hamileysen test mi yapsak dedi geçen... Gerginim ve bu ihtimali düşünmek istemem alta yazdım tekrar yazayim kocayı kısırlaştırmak en etkili geri dönüşsüz çözüm dhdhdh hem bosanirsaniz baskasindan da bebe yapamaz
Örneği uzaklarda aramıyorum annem spiralli hamile kaldi....
Prezervatif ile korunuyoruz ancak ben de spirale sıcak bakıyorum. Korkuyorum daha bu kuzucuğa zor bakıyorum
Prezervatif ile hamile kalan vardi Acelya A sen miydin kiz o öyle hatırladım sanki beni de korkutuyor bu ihtimal yani aşırı bir ilişki durumunda kaymaya başlıyor zaten sürekli kontrol etmek lazım öyle de iş mi olur
Canım çok üzgünüm böyle şeyler yaşadığın için isterdim ki kimse yaşamasın hele bu kadar zorluk yaşayıp bebeklerimizin keyfine varacagimiz zaman bu bencil erkeklerin her şey bir onlara zormuş gibi tavırlarından nefret ediyorum. Kızlar yazmış zaten hepsine katılıyorum sen daha iyi bilirsin biz anlattigindan fazlasini bilemeyiz. Düşün tart nasıl daha iyi hissedeceksen bebeğinle huzurlu olacaksan öyle devam et yoluna
Doğumdan sonra erkekler de ufak çaplı bir bunalıma girebiliyor düzelmesini umuyorum en kısa zamanda ama önceden de böyle şiddet eğilimi var mıydı eşinizin size karşı
Bunalımlarına s*kayım onlarin yani afedersiniz gerçekten sinir bozucu sanki onlar doğurdu sanki onlar 7 kat kesildi, sancı çekti, uykusuz stresliymiş gibi bi de bunalıma giriyorlar öfff
Kocayı kısırlaştırmak bana en etkili çözüm gibi geliyo
Evet zevk alıyorlarmış uykuya geverken emzik gibi elini emip uyumadığı sürece sorun yok diye biliyorum ben

Gocama cino al dedimdi almıyor basur dan mütevellit
Diggat etmekten yapmayı unuttuk
Evet pre ile kaldım ben ama yırtık çıkıyordu hep belki ona denk geldik sprallede komşum kalmış hamile bencede en iyisi erkek kısırlaştırılsın pankart açalım yayılsın

Zaten böyle bir kaza kursununa gidersek kabul etti benim tüpler yerine onunki gg

Çocuklar evet etkilenir, elbette anne babasını bir arada görmek ister her çocuk. Ama ama şiddetli bir ortam onu ayrı anne babadan daha çok etkiler, sarılamaz yaralar açar o şiddet tablosu. Ben de mutlu bir ailede büyüdüm her evde olan kavgalar bizim evde de oldu ama bir manzara gözümün önünden gitmiyor. Babam anneme bağırıyordu annem de ağlıyordu. Yani sorsam hatırlamaz ikisi de ama ben hatırlıyorum işte. Çok basit bir kesit her evdeki kavgalardan ama işte ben 3-4 yaşındaydım. Bu örneği neden verdim çocuklar gerçekten etkileniyor. Bu kavganın her gün olduğu bir evde büyüyen çocuklar ilerde çok mutsuz bir hayat yaşıyor. Eşinizden soğumakta haklısınız. Allah nasip etmiş karşındaki kadın sana çocuk doğurmuş senin zerre kadar bir hücrenin dışında ne gibi bir payın oldu da nankörlük ediyorsun,yavrunu doyururken şiddet uyguluyorsun.Asla affedin demiyorum zamana bırakıp sakin kafayla karar verin bence.

Daha öncede defalarca çift terapisine gittik sürekli geçmiş ve önceki kavgalar gün yüzüne çıkıp uzuyordu tartışmalarımız şu anda da öyle zaten. Bunu yapmamayı deniyorduk terapi zamanı işe yaramıştı ama şimdi tekrar başa sardı her şey

Annem evi terkedersem benim suçlu olacağımı söyledi hukiki olarak koz olabilirmiş eline. O yüzden soğukkanlı durup evde bir süre daha kalıp karar vermeye çalışcam umarım bu şiddetin dozu artmaz çünkü beni de zıvanadan çıkarıyor hareketleri dün bardak falan fırlattım olan çocuğa olacak ya annesiz ya babasız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…