- 22 Ağustos 2024
- 216
- 440
- 23
- 31
Çok üzüldüm zorlu süreçlerden geçip tüp bebek sahibi olmuşsunuz üstelik. şiddet durumu sürekli olan bir şey miydi bence önceliğiniz şiddetin tekrarlanmaması için bunu geciktirmeden konuşmanız. Herkes zor zamanlardan geçiyor çok zor yeni hayatımıza adapte olmak ama öfke problemi var ise önce bunu çözmeli.Kızlar ilk bebeği olanlara soruyorum özellikle doğumdan sonra bir rutin oluşturdunuz mu? Bizim 45 gün anneler geldi dönüşümlü kaldılar eşim salonda ben annemle bebekle yatıyordum çünkü çok horluyordu ve gece yardım etmek uyanmak istemiyordu. Evde anneler de olsa yabancı biri olmasından rahatsız oluyordu ama bir işin ucundan tutmsfığı için mecburduk. Tam anneler gitti iki hafta yalnız kaldık bu kez de ameliyat oldum bir hafta hastanede kaldım bir haftadır da yine anneler bana bakmaya geldi. Artık karı koca gibi hissetmiyorum birbirimizi zaten tüp bebek olduğu için aylardır ilişki yasaktı doğumdan sonra da öyle bir ortam olmadı. Yabancı gibi geliyor bana ve ameliyat sürecinde destek yerine sürekli zorbalık yaptı hasta olmak benim suçummuş vs vs dün evde yalnız kalınca tartışmalar başladı tırmandı ben bebeği emzirirken koluma bacağıma vurmaya kadar ileri gitti. Ben artık boşanmak istediğime karar verdim ama oğlum daha 2 aylık bu işin içinden nasıl çıkıcam acaba zamanla düzelir mi bilmiyorum
Yukarıda yazılanların hepsine katılıyorum, şiddetin özrü olmaz. Biz aynı yerde olmadığımız için durumunuzu bilemeyiz, naçizane tavsiyem eşinin normaldeki davranışlarını bir düşünüp değerlendirmen. Cinsellik, erkekler için sandığımızdan çok çok önemli. Eksikliğinde, kusura bakmasın kimse benzetme yapmam istiyorum, deyim yerindeyse vahşi bir hayvana dönüşebiliyorlar, çoğunluğu böyle, doğaları bu, kadınların çoğu belki bunu önemsemez, ama onlar öyle değil. Siz mecburen tedavi gereği birbirinizden uzak kalmışsınız ve hala da öyle. Bunun kaba saba, şiddete meyilli hareketlerinde etkisinin olduğunu düşünüyor musun?Kızlar ilk bebeği olanlara soruyorum özellikle doğumdan sonra bir rutin oluşturdunuz mu? Bizim 45 gün anneler geldi dönüşümlü kaldılar eşim salonda ben annemle bebekle yatıyordum çünkü çok horluyordu ve gece yardım etmek uyanmak istemiyordu. Evde anneler de olsa yabancı biri olmasından rahatsız oluyordu ama bir işin ucundan tutmsfığı için mecburduk. Tam anneler gitti iki hafta yalnız kaldık bu kez de ameliyat oldum bir hafta hastanede kaldım bir haftadır da yine anneler bana bakmaya geldi. Artık karı koca gibi hissetmiyorum birbirimizi zaten tüp bebek olduğu için aylardır ilişki yasaktı doğumdan sonra da öyle bir ortam olmadı. Yabancı gibi geliyor bana ve ameliyat sürecinde destek yerine sürekli zorbalık yaptı hasta olmak benim suçummuş vs vs dün evde yalnız kalınca tartışmalar başladı tırmandı ben bebeği emzirirken koluma bacağıma vurmaya kadar ileri gitti. Ben artık boşanmak istediğime karar verdim ama oğlum daha 2 aylık bu işin içinden nasıl çıkıcam acaba zamanla düzelir mi bilmiyorum
Kızlar ilk bebeği olanlara soruyorum özellikle doğumdan sonra bir rutin oluşturdunuz mu? Bizim 45 gün anneler geldi dönüşümlü kaldılar eşim salonda ben annemle bebekle yatıyordum çünkü çok horluyordu ve gece yardım etmek uyanmak istemiyordu. Evde anneler de olsa yabancı biri olmasından rahatsız oluyordu ama bir işin ucundan tutmsfığı için mecburduk. Tam anneler gitti iki hafta yalnız kaldık bu kez de ameliyat oldum bir hafta hastanede kaldım bir haftadır da yine anneler bana bakmaya geldi. Artık karı koca gibi hissetmiyorum birbirimizi zaten tüp bebek olduğu için aylardır ilişki yasaktı doğumdan sonra da öyle bir ortam olmadı. Yabancı gibi geliyor bana ve ameliyat sürecinde destek yerine sürekli zorbalık yaptı hasta olmak benim suçummuş vs vs dün evde yalnız kalınca tartışmalar başladı tırmandı ben bebeği emzirirken koluma bacağıma vurmaya kadar ileri gitti. Ben artık boşanmak istediğime karar verdim ama oğlum daha 2 aylık bu işin içinden nasıl çıkıcam acaba zamanla düzelir mi bilmiyorum
gynefix diye bir spiral varmış, hormonsuz vs diyor ama detayları ben de bilmiyorum, kayma da yok diyorlar ama bir bakmak lazım.Bana en korkuncu spiral geliyor içimizde bir cisim, kayarsa hamile kalırız, gidip çevre organlara saplanan vakalar varmış falan, sonra o gidip bebeğe de batabilir burda çok kötü şeyler okumuştum galiba ondan dolayı. Ben tekrar istemiyorum ve 'bir kazadır doğururum' diyecek şansım da yoknedir ki en etkili olanı acaba.
Çok geçmiş olsun öncelikle şuan durumun nasıl ?Kızlar ilk bebeği olanlara soruyorum özellikle doğumdan sonra bir rutin oluşturdunuz mu? Bizim 45 gün anneler geldi dönüşümlü kaldılar eşim salonda ben annemle bebekle yatıyordum çünkü çok horluyordu ve gece yardım etmek uyanmak istemiyordu. Evde anneler de olsa yabancı biri olmasından rahatsız oluyordu ama bir işin ucundan tutmsfığı için mecburduk. Tam anneler gitti iki hafta yalnız kaldık bu kez de ameliyat oldum bir hafta hastanede kaldım bir haftadır da yine anneler bana bakmaya geldi. Artık karı koca gibi hissetmiyorum birbirimizi zaten tüp bebek olduğu için aylardır ilişki yasaktı doğumdan sonra da öyle bir ortam olmadı. Yabancı gibi geliyor bana ve ameliyat sürecinde destek yerine sürekli zorbalık yaptı hasta olmak benim suçummuş vs vs dün evde yalnız kalınca tartışmalar başladı tırmandı ben bebeği emzirirken koluma bacağıma vurmaya kadar ileri gitti. Ben artık boşanmak istediğime karar verdim ama oğlum daha 2 aylık bu işin içinden nasıl çıkıcam acaba zamanla düzelir mi bilmiyorum
Çok geçmiş olsun öncelikle şuan durumun nasıl ?
Şiddet gördün galiba ben bu durumlarda ne yapılır bilemiyorum arkadaşların dediği gibi bir uzmandan yardım alabilirsin, o konuda birşey diyemiyorum
Amma velakin ilk bebeğimizde bende boşanmak istediğimi söyleyip evi terk etmeye kalkmıştım uzun bir süre bebeksiz bir hayattayken birden bebekli acılı sıkıntılı hayata geçiş assla kolay değil tırnak içinde şiddet hariç diğer yaşadıklarını hissettiklerini her kadın hissediyor lohusalığında bitmemiş ayrıca tam yerinde düşünemeyebilirsin lohusa depresyonu vs de olabilir, karı koca gibi hissetmemekde çok normal gerçekten ama ilerleyen süreç böyle gitmiyor benek sen ev düzen hepsi rayına giriyor ilk zamanlar evet çok zor
İlk bebekte özellikle kavga çok oluyor geriyor insan çünkğ anne de baba da hayatı bitmiş gibi hissediyor. Özel hayat da olmayınca ipler kopuyor biz de eşimle ilk çocukta aşırı tartışırdık kapıları kırmıştı vurup eşim. Bu ikinci de okadar iyi ki okadar sabırlı ki galiba bu günlerin geçeceğini bildiğimiz için ikimiz de daha iyiyiz bunda. Bence ilkte gerçekten o ilk dönem anne baba çok zorlamıyor özellikle özel hayat bence çok önemli o durumları biraz eskiye dönmeye çalışın birliktelik oldukça insan yeniden ısınıyor yeniden iyi hissediyor hem sen hem eşin daha motive oluyorsunuz günlük hayata .
Ameliyat nasıl geçti toparlanabildin mi
Etiketleyemediğim varsa özür dilerim.. daha önceden de tartışmalarımız oluyordu ama dün ben bebeği alıp gitmek istediğimi söyledikten sonra gerilim iyice tırmandı ve şiddet seviyesine geldi çocuğum bu durumda kaldığı için çok üzülüyorum. Karşımda hala ergen gibi davranan ama kendini çok olgun sanan bir adam var. Ben 20 yaşındaydım annem babam boşandığında çocuğum daha 2 aylıkken ona bunu yaşatmak istemiyorum. Ama evde iki yabancıda değil artık iki düşman gibiyiz insan eşine beddua eder mi dersiniz belki ben ediyorum, yaşadıklarımdan daha fazlasını yaşasın bende göreyim. Söylenecek son şeyler söylendi birbirimize bu saatten sonra ben koca diye nasıl sarılcam bu adamaÇok üzüldüm erkeklerin böyle olması insanı sinir ediyor. Çocuğunu emziren kadına vurmak nedir ya. Biz de ilk çocuktan sonra çok yabancı kaldık birbirimize, çok kavgalar ettik ama oğlum biraz büyüyüp düzenimize alışınca düzelmişti her şey. Sonra unutup ikinciyi yaptık işte. Yine kavgalar oluyor ama sabretmek lazım diyorum. Sabah boşanıp akşam çoluk çocuk yemeğe çıkıyoruz. Erkekler de baba olduktan sonra afallıyor çok değişik bir sorumluluk yükleniyor ama tabii ki biz kadınların yaşadığı zorlukların zerresi kadar değil onların yaşadıkları. Sizin işin içinde şiddet var, sağlık sorunlarıyla uğraşıyorsunuz üstüne. Yani ne desem bilemedim. Şiddet hele ki kucağınızda bebek varken... Ben düzelir, biraz zamana bırakım derdim ama şiddete çözüm yok maalesef.
Annemle babamda ben küçükken boşandılar sende iyi bilirsin kavgalı bir anne baba ile yaşamak çok zor ayrılmaları çok korkutucuydu ama ayrıldıktan sonra biz çocuklar olarak rahatladık tabiki kolay süreçler değil sende çok iyi bilirsin, ne yaşattı kim bilirki seni bu seviyeye getirdi, Allah yardımcın olsunEtiketleyemediğim varsa özür dilerim.. daha önceden de tartışmalarımız oluyordu ama dün ben bebeği alıp gitmek istediğimi söyledikten sonra gerilim iyice tırmandı ve şiddet seviyesine geldi çocuğum bu durumda kaldığı için çok üzülüyorum. Karşımda hala ergen gibi davranan ama kendini çok olgun sanan bir adam var. Ben 20 yaşındaydım annem babam boşandığında çocuğum daha 2 aylıkken ona bunu yaşatmak istemiyorum. Ama evde iki yabancıda değil artık iki düşman gibiyiz insan eşine beddua eder mi dersiniz belki ben ediyorum, yaşadıklarımdan daha fazlasını yaşasın bende göreyim. Söylenecek son şeyler söylendi birbirimize bu saatten sonra ben koca diye nasıl sarılcam bu adama
Çocuğunu düşünmen çok normal, peki ayrılırsan annen ve yeni çevren pozitif bir ortam olacak mı? Yani şundan soruyorum, pozitif bir ortamın olursa çocuk bu şekilde gerilimli bir ortamda anne baba birlikte büyümektense daha sağlıklı olur diye düşündüm.Etiketleyemediğim varsa özür dilerim.. daha önceden de tartışmalarımız oluyordu ama dün ben bebeği alıp gitmek istediğimi söyledikten sonra gerilim iyice tırmandı ve şiddet seviyesine geldi çocuğum bu durumda kaldığı için çok üzülüyorum. Karşımda hala ergen gibi davranan ama kendini çok olgun sanan bir adam var. Ben 20 yaşındaydım annem babam boşandığında çocuğum daha 2 aylıkken ona bunu yaşatmak istemiyorum. Ama evde iki yabancıda değil artık iki düşman gibiyiz insan eşine beddua eder mi dersiniz belki ben ediyorum, yaşadıklarımdan daha fazlasını yaşasın bende göreyim. Söylenecek son şeyler söylendi birbirimize bu saatten sonra ben koca diye nasıl sarılcam bu adama
Bilemiyorum ya vücudumda yabancı bir cisim fikrine nedense sıcak bakamıyorum. Dr bana kordonları bağlatmaktan hiç bahsetmedi sezaryen günü sekreter imza attırırken sordu yok dedim pişman oldum ama sonra internette bir Dr sakıncalı falan demiş bilemiyorum hiçbir yöntem yüzde yüz değil ve ben üçüncü bir gebelikten deli gibi korkuyorum korunma yöntemlerinden de korkuyorumgynefix diye bir spiral varmış, hormonsuz vs diyor ama detayları ben de bilmiyorum, kayma da yok diyorlar ama bir bakmak lazım.
Bizimkiler boşanma sürecinde çok kavga ettiler aslında mutlu bir aileydik çocukluğum babamla anılarım mutlu bir çocuktum. Ama 25 sene sonra boşanmak annem için zorduAnnemle babamda ben küçükken boşandılar sende iyi bilirsin kavgalı bir anne baba ile yaşamak çok zor ayrılmaları çok korkutucuydu ama ayrıldıktan sonra biz çocuklar olarak rahatladık tabiki kolay süreçler değil sende çok iyi bilirsin, ne yaşattı kim bilirki seni bu seviyeye getirdi, Allah yardımcın olsunyardımcı olabileceğimiz bişey varsa yazabilirsin yada içini dökebilirsin ,
Annem boşanmamı değil de bir ders vermemi söylüyor gel benle kal biraz diyor boşanırsam bana destek olur ev pozitif olur ama eşim ve ailesiyle büyük problemler yaşayacağımız kesinÇocuğunu düşünmen çok normal, peki ayrılırsan annen ve yeni çevren pozitif bir ortam olacak mı? Yani şundan soruyorum, pozitif bir ortamın olursa çocuk bu şekilde gerilimli bir ortamda anne baba birlikte büyümektense daha sağlıklı olur diye düşündüm.
Benim de anne babam boşandı hep keşke daha önce boşansalardı derim. Mutsuz bir evliliğin çocuklara zarardan başka bir etkisi yok. Ama tabii bu boşanma kararı hemen alınmalı mı bilmiyorum. Çift terapisi deneseniz mesela. Bunu düşünürken şiddet uyguladığı aklıma geliyor ve yine sinirleniyorum. İzansızlıktan başka bir şey değil.Annem boşanmamı değil de bir ders vermemi söylüyor gel benle kal biraz diyor boşanırsam bana destek olur ev pozitif olur ama eşim ve ailesiyle büyük problemler yaşayacağımız kesin
Benim de geçiyor ama eve almiyorum yememek içinAy o bende odurumdayım tatlıyı sevmem ben bikere , şuan bile aklımdan çeşit çeşit şey geçiyor
Ben de bi ara baktirayim sağlık ocağında kesin benim de öyledir eridim bittim ne saç kaldı ne et...Ben ilk oğlumu emzirdiğim dönem kan değerlerime baktırmıştım da alfabedeki tüm vitaminlerim eksikti
Olmadım kalsın böyle sevdim ben yaBu arada regl oldunuz mu? Ben hala olmadım ne zaman olacağım diye merak ediyorum
Sen diggat etBen olmadım canım ama merakda etmiyorum olmak istemiyorum sanki olursam gene üreyecekmişim gibi hissediyorum
Eşim de ya hamileysen test mi yapsak dedi geçen... Gerginim ve bu ihtimali düşünmek istememBende olmayınca sürekli hamile miyim diye düşünüyorumkendime uygun güzel bir korunma yöntemi de bulamadım. Şu ilaçları iğneleri kadinlar üstünden bulacaklarına keşke erkekler için bulsalar
Örneği uzaklarda aramıyorum annem spiralli hamile kaldi....Senin ilk bebeğin miydi canım ?
Spirali ne zaman düşünğyorsun taktırırsan tecrübelerini yazarmısın vajinismus öyküm olduğu için çok korkuyorum ondan bide komşum onla hamile kaldı diye tabi onunda yan etkileri hayati riskleri bile olabiliyormuş vazgeçirdi bu düşünceler işte de dediğin gibi iğne yaptıranlar da bin pişman diğerleride öyle
İmplant çok kafama yatıyıor du ondada çok pişman var aramızda düşünen varmı acaaba
Prezervatif ile hamile kalan vardiPrezervatif ile korunuyoruz ancak ben de spirale sıcak bakıyorum. Korkuyorumdaha bu kuzucuğa zor bakıyorum
Canım çok üzgünüm böyle şeyler yaşadığın içinKızlar ilk bebeği olanlara soruyorum özellikle doğumdan sonra bir rutin oluşturdunuz mu? Bizim 45 gün anneler geldi dönüşümlü kaldılar eşim salonda ben annemle bebekle yatıyordum çünkü çok horluyordu ve gece yardım etmek uyanmak istemiyordu. Evde anneler de olsa yabancı biri olmasından rahatsız oluyordu ama bir işin ucundan tutmsfığı için mecburduk. Tam anneler gitti iki hafta yalnız kaldık bu kez de ameliyat oldum bir hafta hastanede kaldım bir haftadır da yine anneler bana bakmaya geldi. Artık karı koca gibi hissetmiyorum birbirimizi zaten tüp bebek olduğu için aylardır ilişki yasaktı doğumdan sonra da öyle bir ortam olmadı. Yabancı gibi geliyor bana ve ameliyat sürecinde destek yerine sürekli zorbalık yaptı hasta olmak benim suçummuş vs vs dün evde yalnız kalınca tartışmalar başladı tırmandı ben bebeği emzirirken koluma bacağıma vurmaya kadar ileri gitti. Ben artık boşanmak istediğime karar verdim ama oğlum daha 2 aylık bu işin içinden nasıl çıkıcam acaba zamanla düzelir mi bilmiyorum
Bunalımlarına s*kayım onlarin yani afedersiniz gerçekten sinir bozucu sanki onlar doğurdu sanki onlar 7 kat kesildi, sancı çekti, uykusuz stresliymiş gibi bi de bunalıma giriyorlar öfffDoğumdan sonra erkekler de ufak çaplı bir bunalıma girebiliyor düzelmesini umuyorum en kısa zamanda ama önceden de böyle şiddet eğilimi var mıydı eşinizin size karşı
Kocayı kısırlaştırmak bana en etkili çözüm gibi geliyoBana en korkuncu spiral geliyor içimizde bir cisim, kayarsa hamile kalırız, gidip çevre organlara saplanan vakalar varmış falan, sonra o gidip bebeğe de batabilir burda çok kötü şeyler okumuştum galiba ondan dolayı. Ben tekrar istemiyorum ve 'bir kazadır doğururum' diyecek şansım da yoknedir ki en etkili olanı acaba.
Evet zevk alıyorlarmış uykuya geverken emzik gibi elini emip uyumadığı sürece sorun yok diye biliyorum benKızlar kundağı bıraktık bu hafta dönmeye başlamadan yavaş yavaş alışsın diye. Yavrum elini yumruğunu tüm ağzına sokup emmeye çalışıyor uyku öncesi emmekten uyumuyor elini çekmemek gerek diye biliyorum ama uyuyana kadar bekliyor musunuz siz napıyorsunuz
Evet pre ile kaldım ben ama yırtık çıkıyordu hep belki ona denk geldik sprallede komşum kalmış hamile bencede en iyisi erkek kısırlaştırılsın pankart açalım yayılsınBenim de geçiyor ama eve almiyorum yememek içinsenin aklından cino geçiyodur kesin
Ben de bi ara baktirayim sağlık ocağında kesin benim de öyledir eridim bittim ne saç kaldı ne et...
Olmadım kalsın böyle sevdim ben ya
Sen diggat et
Eşim de ya hamileysen test mi yapsak dedi geçen... Gerginim ve bu ihtimali düşünmek istememalta yazdım tekrar yazayim kocayı kısırlaştırmak en etkili geri dönüşsüz çözüm dhdhdh hem bosanirsaniz baskasindan da bebe yapamaz
Örneği uzaklarda aramıyorum annem spiralli hamile kaldi....
Prezervatif ile hamile kalan vardiAcelya A sen miydin kiz o öyle hatırladım sanki beni de korkutuyor bu ihtimal yani aşırı bir ilişki durumunda kaymaya başlıyor zaten sürekli kontrol etmek lazım öyle de iş mi olur
Canım çok üzgünüm böyle şeyler yaşadığın içinisterdim ki kimse yaşamasın hele bu kadar zorluk yaşayıp bebeklerimizin keyfine varacagimiz zaman bu bencil erkeklerin her şey bir onlara zormuş gibi tavırlarından nefret ediyorum. Kızlar yazmış zaten hepsine katılıyorum sen daha iyi bilirsin biz anlattigindan fazlasini bilemeyiz. Düşün tart nasıl daha iyi hissedeceksen bebeğinle huzurlu olacaksan öyle devam et yoluna
Bunalımlarına s*kayım onlarin yani afedersiniz gerçekten sinir bozucu sanki onlar doğurdu sanki onlar 7 kat kesildi, sancı çekti, uykusuz stresliymiş gibi bi de bunalıma giriyorlar öfff
Kocayı kısırlaştırmak bana en etkili çözüm gibi geliyo
Evet zevk alıyorlarmış uykuya geverken emzik gibi elini emip uyumadığı sürece sorun yok diye biliyorum ben
Eşin boşanma taraftarı değilmiBizimkiler boşanma sürecinde çok kavga ettiler aslında mutlu bir aileydik çocukluğum babamla anılarım mutlu bir çocuktum. Ama 25 sene sonra boşanmak annem için zordu
Zaten böyle bir kaza kursununa gidersek kabul etti benim tüpler yerine onunki ggGocama cino al dedimdi almıyor basur dan mütevellit
Diggat etmekten yapmayı unuttuk
Evet pre ile kaldım ben ama yırtık çıkıyordu hep belki ona denk geldik sprallede komşum kalmış hamile bencede en iyisi erkek kısırlaştırılsın pankart açalım yayılsın
Çocuklar evet etkilenir, elbette anne babasını bir arada görmek ister her çocuk. Ama ama şiddetli bir ortam onu ayrı anne babadan daha çok etkiler, sarılamaz yaralar açar o şiddet tablosu. Ben de mutlu bir ailede büyüdüm her evde olan kavgalar bizim evde de oldu ama bir manzara gözümün önünden gitmiyor. Babam anneme bağırıyordu annem de ağlıyordu. Yani sorsam hatırlamaz ikisi de ama ben hatırlıyorum işte. Çok basit bir kesit her evdeki kavgalardan ama işte ben 3-4 yaşındaydım. Bu örneği neden verdim çocuklar gerçekten etkileniyor. Bu kavganın her gün olduğu bir evde büyüyen çocuklar ilerde çok mutsuz bir hayat yaşıyor. Eşinizden soğumakta haklısınız. Allah nasip etmiş karşındaki kadın sana çocuk doğurmuş senin zerre kadar bir hücrenin dışında ne gibi bir payın oldu da nankörlük ediyorsun,yavrunu doyururken şiddet uyguluyorsun.Asla affedin demiyorum zamana bırakıp sakin kafayla karar verin bence.Etiketleyemediğim varsa özür dilerim.. daha önceden de tartışmalarımız oluyordu ama dün ben bebeği alıp gitmek istediğimi söyledikten sonra gerilim iyice tırmandı ve şiddet seviyesine geldi çocuğum bu durumda kaldığı için çok üzülüyorum. Karşımda hala ergen gibi davranan ama kendini çok olgun sanan bir adam var. Ben 20 yaşındaydım annem babam boşandığında çocuğum daha 2 aylıkken ona bunu yaşatmak istemiyorum. Ama evde iki yabancıda değil artık iki düşman gibiyiz insan eşine beddua eder mi dersiniz belki ben ediyorum, yaşadıklarımdan daha fazlasını yaşasın bende göreyim. Söylenecek son şeyler söylendi birbirimize bu saatten sonra ben koca diye nasıl sarılcam bu adama
Değil ben bu çocuğu senin istediğin gibi ailesiz büyütmücem diyor. Bu gün hastaneye gittik kalan embriyolarımızın yenileme zamanı gelmiş ben imha edin dedim o istemedi o yüzden düşünmek için biraz zaman verdilerEşin boşanma taraftarı değilmi
Daha öncede defalarca çift terapisine gittik sürekli geçmiş ve önceki kavgalar gün yüzüne çıkıp uzuyordu tartışmalarımız şu anda da öyle zaten. Bunu yapmamayı deniyorduk terapi zamanı işe yaramıştı ama şimdi tekrar başa sardı her şeyBenim de anne babam boşandı hep keşke daha önce boşansalardı derim. Mutsuz bir evliliğin çocuklara zarardan başka bir etkisi yok. Ama tabii bu boşanma kararı hemen alınmalı mı bilmiyorum. Çift terapisi deneseniz mesela. Bunu düşünürken şiddet uyguladığı aklıma geliyor ve yine sinirleniyorum. İzansızlıktan başka bir şey değil.
Annem evi terkedersem benim suçlu olacağımı söyledi hukiki olarak koz olabilirmiş eline. O yüzden soğukkanlı durup evde bir süre daha kalıp karar vermeye çalışcam umarım bu şiddetin dozu artmaz çünkü beni de zıvanadan çıkarıyor hareketleri dün bardak falan fırlattım olan çocuğa olacak ya annesiz ya babasızÇocuklar evet etkilenir, elbette anne babasını bir arada görmek ister her çocuk. Ama ama şiddetli bir ortam onu ayrı anne babadan daha çok etkiler, sarılamaz yaralar açar o şiddet tablosu. Ben de mutlu bir ailede büyüdüm her evde olan kavgalar bizim evde de oldu ama bir manzara gözümün önünden gitmiyor. Babam anneme bağırıyordu annem de ağlıyordu. Yani sorsam hatırlamaz ikisi de ama ben hatırlıyorum işte. Çok basit bir kesit her evdeki kavgalardan ama işte ben 3-4 yaşındaydım. Bu örneği neden verdim çocuklar gerçekten etkileniyor. Bu kavganın her gün olduğu bir evde büyüyen çocuklar ilerde çok mutsuz bir hayat yaşıyor. Eşinizden soğumakta haklısınız. Allah nasip etmiş karşındaki kadın sana çocuk doğurmuş senin zerre kadar bir hücrenin dışında ne gibi bir payın oldu da nankörlük ediyorsun,yavrunu doyururken şiddet uyguluyorsun.Asla affedin demiyorum zamana bırakıp sakin kafayla karar verin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?