- 29 Haziran 2015
- 1.258
- 1.517
- 333
Doktora bir danışın mümkünse, onlar farklı değerlendiriyorlar bizden, bazen de bebekler boya gidiyormuş bazı aylar belki öyle bir şeydir.Kızlar bebeğimin emmesinde hiç sorun yok sütüm de var, biliyorum var olduğunu hem hissediyorum hem de bugün bir şüpheye düştüm eğilerek emzirdim bebeğimin ağzı süt doldu boğulacaktı ama bebeğim kilo almıyor 3720 gram doğduk ilk ay çok güzel kilo aldı 13 haziranda 5200 olan kilosu şuan 5450 gram. 1 ayda hiçbir şey almamış olması çok garip değil mi? Taşınma işleri esnasinda az mı emdi çok terledi o yüzden mi diye düşünüyorum ama çok dert edindim. Keyfi yerinde oldukça hareketli bir bebek, hani bir sorunu var gibi değil ama kilo alımı beni korkutmaya başladı. Hiç mama vermedim acaba mama vermeye mi başlasam. Pazartesi sağlık ocağında randevumuz var oraya gidince de soracağım ama bu haftasonu bana zehir olacak gibi düşünmekten kafayı yiyeceğim
Bizim gruptan da birinin bebiş 200 gram bile alamamıştı en son doktora gittiler. Kakasindan test yaptılar enfeksiyon mu ne varmış sanırımKızlar bebeğimin emmesinde hiç sorun yok sütüm de var, biliyorum var olduğunu hem hissediyorum hem de bugün bir şüpheye düştüm eğilerek emzirdim bebeğimin ağzı süt doldu boğulacaktı ama bebeğim kilo almıyor 3720 gram doğduk ilk ay çok güzel kilo aldı 13 haziranda 5200 olan kilosu şuan 5450 gram. 1 ayda hiçbir şey almamış olması çok garip değil mi? Taşınma işleri esnasinda az mı emdi çok terledi o yüzden mi diye düşünüyorum ama çok dert edindim. Keyfi yerinde oldukça hareketli bir bebek, hani bir sorunu var gibi değil ama kilo alımı beni korkutmaya başladı. Hiç mama vermedim acaba mama vermeye mi başlasam. Pazartesi sağlık ocağında randevumuz var oraya gidince de soracağım ama bu haftasonu bana zehir olacak gibi düşünmekten kafayı yiyeceğim
Ben de eylülde başlıyorum. Dert ettiğim de o aslında. Pantolonlara giremiyorum hiç. Beli geçtim skinny kotlarım bacağımdan geçmiyor dahaO aynı beden olup kıyafete girememe durumu şu an emzirdiğinizdendir. Göğüs kısmı ister istemez daha geniş oluyor. Bir de şu var, anne olduktan sonra vücut biraz değişiyor, kemikler bence de biraz kalınlaşıyor.
Daha çok yeni, illa ki girersiniz kıyafetlere, zaten yürümeye başladıklarında peşlerinde olmaktan kilo veriyoruz, çünkü her şeyi merak ettiklerinden tehlikeyle kol kola geziyorlar, Allah korusun.
Ben başka bir bebeğe daha anne olmayacağım için şu an bu durumun tadını çıkarıyorum, günlük kombinim bol anne tişörtleri alta da salaş pantolonlar. İşe dönünce napcam bakalım
İnşallah öyledir boyu uzuyor ama boyu uzasa da o da kilo olmaz mı sonuçta kemikleri büyüyor. Neyse 2 gün daha sabredip gidip sormak en mantıklısı.Doktora bir danışın mümkünse, onlar farklı değerlendiriyorlar bizden, bazen de bebekler boya gidiyormuş bazı aylar belki öyle bir şeydir.
Aslında bunu hiç düşünmüyordum ama bugün bezinde garip bir parça vardı. Beni o da endişelendirdi ondan sonra kilosunu kafama takmaya başladımBizim gruptan da birinin bebiş 200 gram bile alamamıştı en son doktora gittiler. Kakasindan test yaptılar enfeksiyon mu ne varmış sanırımilaç kullaniyor şuan ve ilacı kullanmaya başladıktan bir hafta sonra tartıldı ve kilo almaya baslamiş minnoşu istersen doktora bir göster bağırsak enfeksiyonu varsa da kiloya engel olabiliyormuş
Gebe okulunda ebe şey demişti vücudumuz doğum yaklaştıkça bir hormon salgılıyormuş ve bu hormon kemiklerin açılmasını sağlıyormuş tabi bu kelimelerle söylemedi ama buna benzer bir cümleydi. Bu sebeple doğumdan sonra eski kilonuza dönseniz bile kemik yapınız farklılaştigi için daha farklı gözükebilir ve kıyafetleriniz olmayabilir diye anlatmışlardıBen de eylülde başlıyorum. Dert ettiğim de o aslında. Pantolonlara giremiyorum hiç. Beli geçtim skinny kotlarım bacağımdan geçmiyor dahaDediğiniz gibi bir kalınlaşma var.
Şu an hamilelik ilk dönem pantolonları üstüne bol tişörtlerle geçiriyorum günleri. Elbiselerim de eğer fermuarı kapanıyorss üstüme fazla oturuyor hiç yakışmıyor. Dediğiniz gibi emzirmekle de ilgili.
Anladım ve üzüldüm. İnşallah biraz da olsa toparlanma olur.Gebe okulunda ebe şey demişti vücudumuz doğum yaklaştıkça bir hormon salgılıyormuş ve bu hormon kemiklerin açılmasını sağlıyormuş tabi bu kelimelerle söylemedi ama buna benzer bir cümleydi. Bu sebeple doğumdan sonra eski kilonuza dönseniz bile kemik yapınız farklılaştigi için daha farklı gözükebilir ve kıyafetleriniz olmayabilir diye anlatmışlardı
Sanırım zamanla duzeldiğini de söylemişlerdi ama o kısımları çok dinlemedim sonuçta doğum için salgılanan bir hormon ve zamanla düzelir diye düşünüyorumAnladım ve üzüldüm. İnşallah biraz da olsa toparlanma olur.
Hic bilmiyorum canim ben de cahilim çoğu konuda ilk bebemAslında bunu hiç düşünmüyordum ama bugün bezinde garip bir parça vardı. Beni o da endişelendirdi ondan sonra kilosunu kafama takmaya başladımbağırsak enfeksiyonu neden olur ki sürekli ıkınıyor da bilemedim. Daha önce pek bebek görmüşlüğüm de yok öyle olunca ne normal ne değil bilemiyorum
Tekle doyuyor normalde doktor da 4 saat ara ile sağdırınca yani söyle 10 da sağı sağıyorsam 12 aöl 14 sağ derken 4 saat oluyor çıkana bakıyor yeterli ise tek göğüs ver diyor zaten ben hala iki saatte bir emziriyorum ihtiyacı saatlik 30 müş bu ayda sağınca da 60-70 geliyor bazen fazlası geliyor o yüzden tek meme gidiyorum akşam üstü azalınca da artık mama vs destekle demişti ben öğün olarak mama vermek yerine her öğüne ekliyorum 30-40 kadar mama ama benim amacım kilo alması benim doktorum baştan beri bir sağ bir sol verdirdiBen hep 2 meme veriyorum tekiyle doymuyor sizler tek mi veriyorsunuz
Dışarı çıkınca çok sorun yaşamıyorum ama ben kendim araç kullanmaya kalkmadım onunla çünkü zaten sorun olacak gibi olursa dayıyorum memeyi ben kullansam bu görevi kim yapacak sizinki iyi cesaret tebrik ederim ben okul açılana kadar araç bile kullanmayı düşünmüyorum bir de bebekle bir sene çıkmam herhalde biri olsa dsAy kızlar siz bebeklerle bir yere nasıl gidiyorsunuz ya bugün bahçeye gidelim dedik akrabamızın 15-20 dakikalık yol allahtan annem de vardı ay benim oğlan bir krize girdi kadıncağız arabada nirşey de yapamıyor kucağına alıyor olmuyor omzuna alıyor susmuyor krize girdi ben bir gerildim o arabayı nasıl sürdüm hiç hatırlamıyorum allahtan kaza yapmadım . Acıkmıştı ve uykusu vardı ama uyumadan mama içmediği için kriz büyüdü yolda kenara çektim mama yaptım dedim belki çok acıktı ondan ağlıyorsa yer yok ağzına aldı 30 cc bile içmedi bağırmaya devam etti bıraktı ay rezillikti kan ter içinde kaldım gittik orada da asla ne durdu ne uyudu ay ne yaşadım ben diyorum şuan pertim çıkmış durumda. Dönüşte de aynı krize girdi çıkmadan önce uyutacaktım ama ne yaptıysam uyumadı sabahtan beri zaten evde de uyumamıştı orada da yarım saat bir zorla uyuttum sonra da ne yaptık ettik belki 4-5 kadındık hiçbirimiz baş edemedik benim oğlanla güya çay içelim bir değişiklik dedik ama daha tövbe ettim . Zaten kıxımı bile eve arabayla beş dakika mesafede camiye verdim kuran kursuna allahım hergün götürüp getirirken okadar zorlamıyor ve geriliyorum ki tam beş dakika mesafe belki daha azdır ama asla durmuyor anlamıyorum ya millet şehirler ülkeler değişiyor benimki niye böyle
Ay ben de bir haftadır kuaföre gidicem hatta fazlası yarın inşallah fırsat olurBenim kızımda öyle arabada hiç durmuyo korkuyo sanki biberon tutmuyo sma hip begenmedi Aptamil aldım 2 gündür 30 ml anca iciyo sütüm yetiyo desem dr çişi çok sarı dedi takviyeye ver ama yemiyo sağım yapıyorum sütüm azaldı iyice kriz anında sadece bende sakinleşiyor bı kuaföre gidip kaş bıyık aldiramadim
Benim de böyleydi durum 300 gram aldı son ay önce 24 saat sağdım 720 çıkıyor mı diye 660-670 arası bir yerde kaldı kalanı takviye mama ver dedi ama ben kilo alsın diye gündüz her öğünde ( öğleden sonra ile akşam arası gece değil) mama veriyorum 30-40-50 gibi ama ben kilo alsın diye veriyorum emzirmeyi de bırakmıyorum p uyanmasa bile ben gece uyanıp sağıyorum emzirme sonraları onları verdim mesela bugün mama yerineKızlar bebeğimin emmesinde hiç sorun yok sütüm de var, biliyorum var olduğunu hem hissediyorum hem de bugün bir şüpheye düştüm eğilerek emzirdim bebeğimin ağzı süt doldu boğulacaktı ama bebeğim kilo almıyor 3720 gram doğduk ilk ay çok güzel kilo aldı 13 haziranda 5200 olan kilosu şuan 5450 gram. 1 ayda hiçbir şey almamış olması çok garip değil mi? Taşınma işleri esnasinda az mı emdi çok terledi o yüzden mi diye düşünüyorum ama çok dert edindim. Keyfi yerinde oldukça hareketli bir bebek, hani bir sorunu var gibi değil ama kilo alımı beni korkutmaya başladı. Hiç mama vermedim acaba mama vermeye mi başlasam. Pazartesi sağlık ocağında randevumuz var oraya gidince de soracağım ama bu haftasonu bana zehir olacak gibi düşünmekten kafayı yiyeceğim
Genelde bu tür bağırsak enfeksiyonları misafirlerden geçiyor maalesefAslında bunu hiç düşünmüyordum ama bugün bezinde garip bir parça vardı. Beni o da endişelendirdi ondan sonra kilosunu kafama takmaya başladımbağırsak enfeksiyonu neden olur ki sürekli ıkınıyor da bilemedim. Daha önce pek bebek görmüşlüğüm de yok öyle olunca ne normal ne değil bilemiyorum
Evet kullanıyorum çok memnunum başka ucuz bir marka vardı çok terletiyordu bu öyle değil ve iki yönlü ben dışarı doğru kullanıyorum ilk defa kullanırken zor ama iki üç kullanımda baya pratik oldu ayarlarını tamamladım rahat ettiğim şekilde tek başıma koyup çıkabiliyorum. 360 derece her yöne yazanlardan kullanıyorum 1250 tl olanlardanN neverland85 MerhabaSolomombaby kanguruyu siz kullanıyordunuz değil mi? Zor takılıyor gibi yorumları var ama denemeyi düşünüyorum yine de. Memnun kaldığınızı hatırlıyorum. Hangi ürünü kullanıyordunuz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?