Vermiyorum doktor sütün nasıl diye sordu, bebeğime baktı sağlıklı gözüküyor dedi. Taşınma sürecinde olduğumuzu söyledim birde burda havalar çok sıcak olduğu için bir dahaki ay bakalım dedi. İstersen 1 öğün mama verebilirsin dedi birde daha sık emzir dedi. Şimdilik mama vermiyorum ama emzirmeyi çok arttırdım. Bu süreçte beslenmem de çok kötüydü onu da düzelttim sağlıklı ve bol bol besleniyorum bu da sütümü gerçekten arttırıyor daha çabuk süt doluyor. Bakalım bir dahaki ölçümde kilo almamış olursa mamaya başlayacağım. Birde bebegim çok hareketli ondan da az kilo almış olabilirmişMama veriyor musun benimki 300 gram alınca doktor ver dedi
Sağma konusunda bir fikrim yok, sadece anne sütü ile geldik saat olarak şu saatte besleyeyim demedim ne zaman isterse emzirdim eğer oynadığını fark edersem bıraktırıyorum, yorgun değilsem oynaması için de memede tutuyorum. O durdukça sütüm artıyor gibi geldi. Birde bebek daha kuvvetli emdiği için bebeğin emmesi ile sütün daha çok artar. Her gün sagmak yerine haftada 1 gün sağabilirsin. Biliyorum insan sürekli ya yetmiyorsa diye endişe duyuyor (ben de sürekli beynimin bir kenarında bunu düşünüyordum) ama inan yetiyor ve sütüm çok dedikçe, bebek emdikçe o süt artıyor. Birde bol bol su içip güzelce beslen.Merhaba Mayıs Anneleri grubundan geliyorum ve size bir sorum var,
Kendi sütümü çoğu zaman sağıp veriyorum, emziriyorum da ama sütümü takip etmek için sağdığım zamanlar çoğunlukta (yetip yetmediği konusunda kaygılandigim için) her ay süt artışı oluyor ama mesela sabit bir sayıda kaldığı oluyor mu acaba mesela 2 saatte bir sağmada tek göğüsten çıkan süt gelecek aylarda daha da fazla oluyor mu yoksa sabitlenir mi bir cc de, bir de kaç saatte bir besleme yapıyorsunuz?
Lütfen mama ile kıyaslayarak yorum yapmayın biri kolay biri zor sindiriliyor çünkü. Benim için çok önemli bir soru teşekkür ederim
Gece ne güzel 5-6 ya kadar uyuyormuş ya benimki hala yenidoğan sanıyor kendini sanki 2 saat max 3 saat uyuyup kalkıyor kusana kadar emiyor. Uyku süresini uzatmanın bir yöntemi var mı uyguladığınSağma konusunda bir fikrim yok, sadece anne sütü ile geldik saat olarak şu saatte besleyeyim demedim ne zaman isterse emzirdim eğer oynadığını fark edersem bıraktırıyorum, yorgun değilsem oynaması için de memede tutuyorum. O durdukça sütüm artıyor gibi geldi. Birde bebek daha kuvvetli emdiği için bebeğin emmesi ile sütün daha çok artar. Her gün sagmak yerine haftada 1 gün sağabilirsin. Biliyorum insan sürekli ya yetmiyorsa diye endişe duyuyor (ben de sürekli beynimin bir kenarında bunu düşünüyordum) ama inan yetiyor ve sütüm çok dedikçe, bebek emdikçe o süt artıyor. Birde bol bol su içip güzelce beslen.
Kısaca sabitleniyor mu bilmiyorum şuan 3.ayda kilo az aldığı için 3 saatte bir istemese de veriyorum. Gece uyanmadikca vermiyordum ama artık 12-3-6 şeklinde emziriyorum ki kilo alsın diye. Ondan önce 12 de emip sabah 5-6 ya kadar uyuyordu, bende uyandırmıyordum
Bende ilk ay sarılık yüzünden sağıp ölçerek veriyordum sütü ama doktor sağımda çıkan miktarı görünce artık direkt emzir ml takibi yapma demişti sizi çok iyi anlıyorum böyle olunca doyup doymadığını anlayamazsınız diye korkuyorsunuz ama kilo ve bez takibi yapmak bu durumu çözüyor. Ben de ilk başlarda endişe etmiştim ama aylık 1 kilo üstünde kilo alımı olunca sağarak ölçmeyi bıraktım. Hala sağım yapıyorum ama buzluğa koymak için hem süt de artıyor böyle. Gündüzleri ne zaman isterse emiyor geceleri 2-3 saatte bir uyanıyo geneldeMerhaba Mayıs Anneleri grubundan geliyorum ve size bir sorum var,
Kendi sütümü çoğu zaman sağıp veriyorum, emziriyorum da ama sütümü takip etmek için sağdığım zamanlar çoğunlukta (yetip yetmediği konusunda kaygılandigim için) her ay süt artışı oluyor ama mesela sabit bir sayıda kaldığı oluyor mu acaba mesela 2 saatte bir sağmada tek göğüsten çıkan süt gelecek aylarda daha da fazla oluyor mu yoksa sabitlenir mi bir cc de, bir de kaç saatte bir besleme yapıyorsunuz?
Lütfen mama ile kıyaslayarak yorum yapmayın biri kolay biri zor sindiriliyor çünkü. Benim için çok önemli bir soru teşekkür ederim
Aslında yok ama uyku zamanını kaçırmıyorum, mesela uyanıklık süresini maksimum 2 saat tutuyorum böylece sonraki uykuya başladığında sürekli uyanmıyor. Akşam uykusu için 6 dan sonra uyanık tutuyorum 19.30 dan sonra akşam uykusuna yatıyor. Son olarak da bebeğimin uyanacağını anladığımda hemen önlem alıyorum mesela en çok uyanma sebebi gaz, gazı olunca ayaklarını komple havaya kaldırıyor ve geri bırakırken uyanıyor. Derin uykuya geçene kadar yakınında bekliyorum eğer o hareketi yaparsa hemen ayaklarının altına emzirme yastığını koyuyorum bacakları yukarıda kalınca karnı daha az ağrıdığı için derin uykuya daha çabuk geçiyor. Sonradan yastığı alıyorum. Bunun dışında acıkıp uyanmasını beklemiyorum (normalde kendi uyanana kadar beslemiyordum, kilo almadığı için bu yönteme geçtim) acıkma saatine yakın uykusunu dağıtmadan emziriyorum. Birde emzik çok işe yarıyor benim bebeğim uykudan uyanacak gibi olursa yüzünü ovuşturmaya başlıyor hemen emzik veriyorum sakinleşiyor ve uykusuna devam ediyor, bu yöntem gündüz uykusunda bile işe yarıyor ve bu yöntemle uyuyabileceği maksimuma kadar devam edebiliyoruzGece ne güzel 5-6 ya kadar uyuyormuş ya benimki hala yenidoğan sanıyor kendini sanki 2 saat max 3 saat uyuyup kalkıyor kusana kadar emiyor. Uyku süresini uzatmanın bir yöntemi var mı uyguladığın
Birde ben 40-50 günlük olduktan sonra kilo alımı iyi olduğu için uyandırmayı bırakmıştım belki o yüzden uzun uyumaya alışmış olabilir. Kendi uyanirsa emziriyordum. Şimdi gece sürekli emzirmeye uyandırıyorum diye uyanmaya alışıyor gibi. Uyumadığım için fark ediyorum şu an uykusu bölünüyor 2 haftadır bu saatlerde emzirdigim için bence yine onu bekliyor. Uyku düzeni olsun desem kilo almıyor, uykusunu bölmesem istediğinde uyansa ben rahat edeceğim ama kilo almadığı için de vicdanen rahat edemem. Böyle de gece uyanmayan bebeğim 2 haftada alışmış kendi kendine bu saatte uyanıyorGece ne güzel 5-6 ya kadar uyuyormuş ya benimki hala yenidoğan sanıyor kendini sanki 2 saat max 3 saat uyuyup kalkıyor kusana kadar emiyor. Uyku süresini uzatmanın bir yöntemi var mı uyguladığın
Bizim de öyle. 3 saat uyudu kalktı sonr 2 veya 3 saat daha uyudu. Şimdi saat başı kalkıyor. Istiyor ki annesi akıl sağlığını kaybetsin ona bakamaz hale gelsinGece ne güzel 5-6 ya kadar uyuyormuş ya benimki hala yenidoğan sanıyor kendini sanki 2 saat max 3 saat uyuyup kalkıyor kusana kadar emiyor. Uyku süresini uzatmanın bir yöntemi var mı uyguladığın
Reddediyor ağzına birşey koymak istemiyor emziğe de tepkili mesela ağzına birşey uyanıkken gçtürdğünmde istemiyor o yüzen ek gıdadan bile korkutorum doktor 4. Ayda başlıycaz deid inan cesaretim yok kaşığı da reddedecek diye ödüm kopuyor allahım sen kolay et vallahi duadan başka çarem yokAklıma geliyorsun gün içerisinde biliyor musun. Ya zor olacak ama kaşık, fincan, parmak yanında enjektör ile besleme var deneyebildin mi bunları . Bebişin kilosu nasıl
Aynılarını söylüyordu diğer aylarda bana da ama 3405 hastaneden çıktı 3 ayda ancak 4950 oldu 1,5 kilo aldı istersen ver dedi ben veriyorum 10 günde 300 aldı hemen ama iyi mi etti kötü mü bilmiyorumVermiyorum doktor sütün nasıl diye sordu, bebeğime baktı sağlıklı gözüküyor dedi. Taşınma sürecinde olduğumuzu söyledim birde burda havalar çok sıcak olduğu için bir dahaki ay bakalım dedi. İstersen 1 öğün mama verebilirsin dedi birde daha sık emzir dedi. Şimdilik mama vermiyorum ama emzirmeyi çok arttırdım. Bu süreçte beslenmem de çok kötüydü onu da düzelttim sağlıklı ve bol bol besleniyorum bu da sütümü gerçekten arttırıyor daha çabuk süt doluyor. Bakalım bir dahaki ölçümde kilo almamış olursa mamaya başlayacağım. Birde bebegim çok hareketli ondan da az kilo almış olabilirmiş
Ben de buzluğa atıyorum o zaman ortalama 2.5 saatte bir besleniyor diyebiliriz peki sağım yaptığınızda kaç çıkıyor ortalama iki göğüstenBende ilk ay sarılık yüzünden sağıp ölçerek veriyordum sütü ama doktor sağımda çıkan miktarı görünce artık direkt emzir ml takibi yapma demişti sizi çok iyi anlıyorum böyle olunca doyup doymadığını anlayamazsınız diye korkuyorsunuz ama kilo ve bez takibi yapmak bu durumu çözüyor. Ben de ilk başlarda endişe etmiştim ama aylık 1 kilo üstünde kilo alımı olunca sağarak ölçmeyi bıraktım. Hala sağım yapıyorum ama buzluğa koymak için hem süt de artıyor böyle. Gündüzleri ne zaman isterse emiyor geceleri 2-3 saatte bir uyanıyo genelde
Ben de 1-3-5 yapıyorum gece sanırım bu düzen uzun zaman aynı oluyorSağma konusunda bir fikrim yok, sadece anne sütü ile geldik saat olarak şu saatte besleyeyim demedim ne zaman isterse emzirdim eğer oynadığını fark edersem bıraktırıyorum, yorgun değilsem oynaması için de memede tutuyorum. O durdukça sütüm artıyor gibi geldi. Birde bebek daha kuvvetli emdiği için bebeğin emmesi ile sütün daha çok artar. Her gün sagmak yerine haftada 1 gün sağabilirsin. Biliyorum insan sürekli ya yetmiyorsa diye endişe duyuyor (ben de sürekli beynimin bir kenarında bunu düşünüyordum) ama inan yetiyor ve sütüm çok dedikçe, bebek emdikçe o süt artıyor. Birde bol bol su içip güzelce beslen.
Kısaca sabitleniyor mu bilmiyorum şuan 3.ayda kilo az aldığı için 3 saatte bir istemese de veriyorum. Gece uyanmadikca vermiyordum ama artık 12-3-6 şeklinde emziriyorum ki kilo alsın diye. Ondan önce 12 de emip sabah 5-6 ya kadar uyuyordu, bende uyandırmıyordum
O değişiyor çok doluysa göğsüm 150-160 da bırakıyorum sağmayı eğer emmesinin üstünden çok zaman geçmediyse 60-90 arası çıkınca bırakıyorum.Ben de buzluğa atıyorum o zaman ortalama 2.5 saatte bir besleniyor diyebiliriz peki sağım yaptığınızda kaç çıkıyor ortalama iki göğüsten
Maşallah kilosuna annesi çok ilgileniyorsun. Geçecek bu günler bi bakmışız kendileri açım açım diye dolaşacaklar ortalıklarda. İnşallah ek gıda süreci iyi geçecek iyi düşün iyi olsun olur mu.Reddediyor ağzına birşey koymak istemiyor emziğe de tepkili mesela ağzına birşey uyanıkken gçtürdğünmde istemiyor o yüzen ek gıdadan bile korkutorum doktor 4. Ayda başlıycaz deid inan cesaretim yok kaşığı da reddedecek diye ödüm kopuyor allahım sen kolay et vallahi duadan başka çarem yokbir mucize olsa rabbim şöyle bebeğim güzelce içse mamasını nolur .. kilosu geçen hafta gittim gayet iyi dedi doktor 6400 ama işte ben her uykuda yakalamaya çalışıyorum kendim uyumuyorum o uyuduğunda besliyorum ama bu hafta gittikçe zorlaştı bu ay ne kadar kilo alır bilmiyorum kilo vermezse iyi yani
Sen nasılsın güzellik,bebişin durumu nasıl. . Benim Bebiş bugün beni hayretler içerisinde bıraktı. Bugün sabah 4 -5 arası mesaimiz vardı. Sütte sağdım ben sonra 7:30-9:00 mesaisi yaptık beslenme, oyun, balkonda hava aldık bezini değiştirdim. Büyük oğlum uyandı açim dedi bebişi uyuturken abisi uyudu bende uyumuşum bir uyandım ki saat öğlen 12 olmuşHanımlar görüşmeyeli nasılsınızbebişler neyapıyor ,
Oo nerelerdesinHanımlar görüşmeyeli nasılsınızbebişler neyapıyor ,
Ay canımsın çok teşekkür ederim inşallah iyi düşünmeye çalışıyorum hep dua ediyorum rabbim yardım etsin mucize olsunMaşallah kilosuna annesi çok ilgileniyorsun. Geçecek bu günler bi bakmışız kendileri açım açım diye dolaşacaklar ortalıklarda. İnşallah ek gıda süreci iyi geçecek iyi düşün iyi olsun olur mu.
Sen napıyorsun, yoksun ne zamandırHanımlar görüşmeyeli nasılsınızbebişler neyapıyor ,
Emzirme sonrası memede kalan sütü sağabilirsin. Birde yarı zamanlı çalışmayı kurumun nasıl yapacak? Haftada 3 gün 8 saat şeklinde mi yoksa 5 gün 3-4 saat şeklinde mi? Ben çok kararsızım maaş da yarıya düşecekBen neredeyse hic sut sagmiyorum artik ama yedekte olsun diye bazen sagayim diyorum 30-50 ml falan cikiyor toplamda ve cikmasi cok kisa sürüyor 5er dakikada sut bitiyor gerci cok sik emziriyorum yeniden sut dolacak vakit mi bulamiyor nedir
Yari zamanli calisma gelmis artik baslarim işe ve sagmam lazim 2 saatte bir emzirirken nasil sağilir ki? Taktik verebilecek varsa cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?