2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    148
Kanguru işe yarayabilir. Arada yere yatırın, döndürün, egzersiz yaptırın, öyle alışır yavaş yavaş.

Bayadır girmiyordum ek gıdaya başlayanlar olmuş biz de 8 nisan doğumluyuz şehir dışındayım diye bu ay kontrole daha gidemedik salı günü götüreceğim. Benim bebeğim kafasını güzel tutuyor ama gazdan dolayı kendini sürekli öne itekliyor o yüzden ek gıda nasıl olur bilmiyorum. Birde bir kaç kez dönmüştü şimdi dönmüyor. Ağu ugu demeyi de bıraktı onun yerine ağzı kapalı ses çıkarıyor ve çığlık atıyor. En kötüsü de güzelce uyuyan bebeğim uykuya o kadar zor dalıyor ki... Kucağımda yürüyerek uyutmaya başladım nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum. Sizler ne yapıyorsunuz nasıl gidiyor

Yere yatırınca şöyle sağa sola hafif döndürünce kendiliğinden dönmek isteyebilir, belki hatırlatma istiyordur.
Ağzını kapatıp ses çıkarması bir adım ötesi olabilir, dudklarını kullanmayı öğreniyor olabilir.
Ve uyku evet... Bizde de kolayca uyurken şimdi dalması zorlaştı ve uyuduktan biraz zaman sonra tekrar uyanıyor. Ben diğer çocuklarımı da ayakta yürürken uyuttum, bunda sallanan beşik aldığım için sallıyorum veya yine geziyorum, o yüzden ben bunu kanıksadım artık. Doktorlar, netteki uzmanlar vs... 4.aydan sonra sallamayın filan diyorlar ama diğer türlüsü de bana zor geliyor, çocuk uyumayınca sıkılıyorum, ağlıyor, vs öylesi bana daha zor, biraz büyüyünce 8 9 aylık gibi veya 10 yer yatağı yapıyorum, orada uyuyana kadar yanında yatıyorum, işte 2.5 yaşına kadar böyle, sonra da normal yatağa alıştırıyorum. İşte öyle böyle bir şeyler oluyor. Ama tabii her çocuk farklıdır o da ayrı bir konu.

Benimki de kucakta hep öne atıyor kendini oturur pozisyonda durmuyor gazdan ve reflüsü var birde .dönmek bizde de yok kendim döndürmeye çalışıyorum istemiyor reflüden dolayı sırt üstü durmaktan da nefret ediyor rahatsız oluyor öyle olunca dönmek de istemiyor yaptırmaya çalışıyorum da yok istemiyor benimki de inşallah iyileştikçe yapar artık. Benimde uyku aşırı sorun çok kötü çok yani yürüyerek uyutmanız bile birşey benimki ne ayakta ne kucakta ne zıplayarak susmuyor durmuyor rahat edemiyor hiçbir pozisyonda . Çok zorlanıyorum uyutmakta resmen çocuğumu uyutamıyorum ben diye ağlıyorum çocuk ağlıyor ben ağlıyorum. Dalmak istemiyor tam gözü giderken bağırıp uyanıyor sanki niye uyuyorum der gibi e uyuma diyorum otur dur o da yok beş on dakika bakıyor yanındaysam tabi sonra basıyor çığlığı . Çok zorlu geçiyor bizimde yani zaten ekstra beslenme sorunumuz var inşallah atlatacaz geçecek geçecek de işte zorluyor .inşallsh şöyle bi 5-6 aya atsak kendimizi belki biraz şu reflü dür gaz dır hafifler de ne bileyim umut

Kızlar birşey sorcam karartma perde düşünüyor musunuz uykuları için iyi oluyormuş daha rahat uyuyorlarmış da işte diyorum gündüz de öyle uyursa ona alışırsa başkamı yerde gündüz uyumaz mı acaba ? Fikri olan var mı bu konuda yada deneyimi olan

Gece ile gündüzü ayırt etmesi için ben kullanmıyorum. Gündüzleri aydınlıkta uyuyor.

Ay uyurken yaptıkları aynı desenize, bizim ki de tam gözünü kapatıyor oh be diyorum çığlık atarak ağlamaya başlıyor gerçekten sabırla kucağımda yuruye yürüye uyutuyorum ama o kadar zor ki. Sanki canı yanıyormuş gibi ağlamaya başlıyor. Gözleri kapandıkça açmak için çaba harcıyor. Uyku konusu gerçekten çok zorlamaya başladı. Uyumasın diye düşünüyorum bu sefer de uykusuzluktan aşırı huysuz ve ağlak oluyor

Yarın bir dönme olayını deneyeyim. Umarım biz de biraz büyüyünce kucakta uyumayı bırakırız. Şimdilik kucakta devam edeceğim, yoksa uyutmak imkansız hale geldi

Ben odayı tamamen karartmıyorum ama baya bir loş oluyor gece ise zifiri karanlık oluyor. Normalde her şekilde uyku zamanında uyuyordu ama artık her şekilde zor uyuyor başka deneyimim olmadığı için yorum yapamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…