2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    147
Ay büş sayfa sayısı az olunca dedim burası neresi bizim grup değil 🤣

ssusam ssusam merhabalar canım benim ilk çocuğumda bu problem olmuştu kakada kan ve mukus 3. Aylarda ama doğduğundan beri de kolikti zaten
Doktora gittiğimizde süt alerjisinin olduğunu öğrendik yediğim süt ürünü ne varsa o

Ay büş sayfa sayısı az olunca dedim burası neresi bizim grup değil 🤣

ssusam ssusam merhabalar canım benim ilk çocuğumda bu problem olmuştu kakada kan ve mukus 3. Aylarda ama doğduğundan beri de kolikti zaten
Doktora gittiğimizde süt alerjisinin olduğunu öğrendik yediğim süt ürünü ne varsa o sebep oluyormuş her ay 1 kilo alırken 4. Ayda kilo almak yerine de kilo vermiş burda doktorun önerdiği annenin süt diyeti yapması hiç bir şekilde süt ürünü tüketmeyeceksin bir 3 gün yeme gözlemleyelim dedi sütten yediklerimiz 3 günde tamamen atılıyordu sanırım o yüzden yediğim anda kan yine oluyordu neyse süt diyetine başladım çokta beslenemedim sanırım diyet ile sütüm azaldı almamaya başladı beni doktorda alerjik mama yazdı mama ile bebek daha huzurlu hale geldi öyle çözdük anca bu arada alerjik mama doktor rapor veriyor ücretsiz bir şekilde aylık olarak eczaneden temin edebiliyorsunuz çok geçmiş olsun 🙏🏻
Çok teşekkür ederimmm 🙏 bizde 1 kez kan 1 kez de daha önce koyu kırmızı pıhtı sümük gibi bir şey vardı. Ben çok süt ürünleri tüketmiyorum ilk zamanlar süt içtiğimde bebekte çok çok fazla gaz yapmıştı ondan sonra pek tüketmedim, son gunlerde biraz çok sütlaç yemiştim belki o etkilemiştir. Umarım biz diyette çok zorlanmayız. Kan verdik sonuçları çıkacak birde kaka istediler ama onu daha veremedik. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🌸

Hanımlar bebişlere nasıl oyuncakları aldınız ya da böyle dikkatlerini çekiyor mu çocukların gözle takip ediyor Benimki kavraması için tutabileceği her şey eline değdiriyorum tutturmaya çalışıyorum
Benim bebeğim en çok hışırtılı kitabı seviyor, baya da oyalanıyor sıkı sıkıya kavrayıp sallıyor. Birde ince olan cingiraklardan var onu biz tutturuyoruz kendi yerindeyse bir iki sallıyor. Hışırtılı kitabı mutlaka deneyin 🌸

Kızlar bebişim 30 Nisan'da doğdu. Doğum iznimin bitmesine az kaldı. Özellikle devlette çalışan arkadaşlar rapor işini nasıl yaptınız? Tek hekim raporlarını 5er günlük kullanan var mı? Psikiyatr raporu alan var mı? Bu süreç beni biraz kaygilandiriyor😓
Ben 1 kez 10 günlük rapor aldım, sağlık ocağından şimdi de yıllık izin kullanıyorum bitince ya part time çalışma geldiği için ona geçeceğim ya da bir kaç ay ücretsiz izin alıp sonra normal işe başlayacağım 🥲

Benim bebiş henüz hiçbir şeyi tutmuyor o yüzden pek oyuncağı yok. Zeka kartları var, okumak icin hikaye kitabi aldım. Bir de piyano halısı var.
Mutlaka yapıyorsunuzdur ama yazmak istedim. Galiba bebekler kendi kendine tutmayı bilmiyor 😅 bizimkine biz gösterdik 🤣🤣 bir kaç kez hışırtılı kitap ve çıngırak tutturdum 4-5 sefer de öğrendi 🌸

Minik bir çıngıragimiz var onu tutturuyorum baya sallıyor falan 😂 zeka kartlarını gösteriyoruz takip ediyor, dikkatini çekiyor. Hem eğitici hem eğlenceli bir seyler varsa ben de öğrenmek isterim 🙂
Güvenli ayna varsa onu önüne koyabilirsiniz, hem ilgilerini çekiyor hem de faydalıymış 🌸 birde her bebek aynı olmayabilir ama bizim bebeğimiz hışırtılı kitabını çok seviyor dışarıda ağlayınca bir iki oynayarak gösterip eline veriyorum güzel güzel oynuyor 🫠 oynuyor dediğim tutup sıkıyor 😅

Kızlar bebişim 30 Nisan'da doğdu. Doğum iznimin bitmesine az kaldı. Özellikle devlette çalışan arkadaşlar rapor işini nasıl yaptınız? Tek hekim raporlarını 5er günlük kullanan var mı? Psikiyatr raporu alan var mı? Bu süreç beni biraz kaygilandiriyor😓
Benim iznim biteli cok oldu 10 10 iki kez rapor aldim sonra ucretsiz izne ciktim ekime kadar sonrasina bakacagiz 🤷‍♀️

Mutlaka yapıyorsunuzdur ama yazmak istedim. Galiba bebekler kendi kendine tutmayı bilmiyor 😅 bizimkine biz gösterdik 🤣🤣 bir kaç kez hışırtılı kitap ve çıngırak tutturdum 4-5 sefer de öğrendi 🌸
Bir şeyleri tutturma çabam olmamıştı. Açıkçası kendi tutar diye düşünmüştüm 😅😅 öğretmem gerektiğini düşünemedim

Çok teşekkür ederimmm 🙏 bizde 1 kez kan 1 kez de daha önce koyu kırmızı pıhtı sümük gibi bir şey vardı. Ben çok süt ürünleri tüketmiyorum ilk zamanlar süt içtiğimde bebekte çok çok fazla gaz yapmıştı ondan sonra pek tüketmedim, son gunlerde biraz çok sütlaç yemiştim belki o etkilemiştir. Umarım biz diyette çok zorlanmayız. Kan verdik sonuçları çıkacak birde kaka istediler ama onu daha veremedik. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🌸
Çok geçmiş olsun süreci kolaylıkla atlatırsınız o zaman inşallah benim için zor olmuştu çok severim süt ürünleri peynir tatlı vs 😩☺️

Çok sıcaksa istisna yapılabilir bence aşırıya kaçmadıkca. Siz bebeginizi daha iyi bilirsiniz. Ben şu ana kadar vermemiştim ev de soguktu zaten diye. Şimdi Demir başladık demirden sonra çay kaşığı veriyorum su doktoru da öyle önerdi ama verilmeye de bilir. Zaten haftaya tadimlara da başlıyoruz 🥹 emmiyosa Susuz kaliyo olabilirler 🫠
Mama suyunu biraz fazla koyuyorum bi de daha sık emzirmeye basladım annemin yanına geldim burası cok sıcak cocuk terliyor da. Her bezi actıgımda turunculuk cıkar mı diye geriliyorum neyse ki henüz cıkmadı normal devam ediyor sadece agırlıkları eskiye göre daha azaldı. Takip ettigim emzirme danısmanı bezin agırlıgı su sıcaklarda yumurta agırlıgında olsa yeterli dedi öyle anlamaya calısıyorum

Mama suyunu biraz fazla koyuyorum bi de daha sık emzirmeye basladım annemin yanına geldim burası cok sıcak cocuk terliyor da. Her bezi actıgımda turunculuk cıkar mı diye geriliyorum neyse ki henüz cıkmadı normal devam ediyor sadece agırlıkları eskiye göre daha azaldı. Takip ettigim emzirme danısmanı bezin agırlıgı su sıcaklarda yumurta agırlıgında olsa yeterli dedi öyle anlamaya calısıyorum
Benim bebegimin de bezleri ağır olmuyor fazla belki sık degistigim içindir bilmiyorum. Gece ellemiyorum sabaha kadar onzaman aşırı dolu oluyor gece emzirmesem de dolu oluyor emzirince tasacak kadar dolu oluyor sjdnndjd o yüzden normaldir diyorum ben havalar sıcak zaten 🥹

Benim kız dilini çiğniyo ya, dudaklarını da emiyo baktım bu dönem normalmiş ama sinirim bozuluyo aç bu çocuk açç yorumları iyice arttı 😑 Bu arada aniden gelen biberon reddi yine aniden gitti resmen 4 biberon 4 mama denedim sadece keyfine göre bıraktı ve aldı 😅

Benim bebegimin de bezleri ağır olmuyor fazla belki sık degistigim içindir bilmiyorum. Gece ellemiyorum sabaha kadar onzaman aşırı dolu oluyor gece emzirmesem de dolu oluyor emzirince tasacak kadar dolu oluyor sjdnndjd o yüzden normaldir diyorum ben havalar sıcak zaten 🥹
Evet ben de sıcaklarda pisik olmasın diye sık değiştiriyorum ama gece ellemiyorum uyuyoken uyusun diye sabaha kadar doluyo baya. Cocukla gece min iletisime geciyorum uyanır korkumdan ahshdh. Bu gece 4bucukta yatagına koydum güzel uyuttum derken karanlıkta bana bakan koca gözlere denk geldim bi de gülüyo deli kız sanki gülüncek bi sey var o saatte😂

Hanımlar bebişlere nasıl oyuncakları aldınız ya da böyle dikkatlerini çekiyor mu çocukların gözle takip ediyor Benimki kavraması için tutabileceği her şey eline değdiriyorum tutturmaya çalışıyorum
Benimki oyun halısında anca keyif almaya basladı ama asılı seylere eli erismiyosa sinirlenip aglıyo😂 Onun dısında hısırtılı seyler hosuna gidiyo bi de kitap okuyorum resimlerine bakıyo. Yine de en keyif aldıgı sey bos bos kucakta gezinip evi kesfetmek desenli yastık kılıflarına bakmak ellemek falan su ara😂

Evet birde ağzına memeyi aldığı gibi kafayı çeviriyor süt ya meme ucunda kalıyor yada yanağından akıyor. Ben bir damlasının hesabını yapıyorum o sütün. Uykuda besliyor musun. Ben gece besliyorum beslemediğimde bezinde kırmızılık oluyor ve onu görmek çok üzücü oluyor. Babam zorluyor susuz olmaz diye.. Bende mamasını yaptığımda 5-10 ml fazla su koyuyorum .
Ay bi süre giremedim annemin yanına geldik sehir dısına. Gece besliyodum ben de ya da gündüz uykuya gecerken anca öyle kandırıyodum ama 2 gündür tekrar biberon almaya basladı bence hicbi sebep yokken bıraktı ve uine hicbi sebep yokken tekrar almaya basladı. Ben de mama yaparken suyunu biraz fazla koyuyorum

Bizimki tutmayı artık öğrendiği için çıngırakları seviyor eline alıp kendince sallıyor ya da ağzına götürüyor yani değişik çıngıraklar ve hışırtılı kitap baya iş görüyor 😅 bir de ben neredeyse doğduğundan beri kitap okuyorum şimdi birlikte uzanıyoruz o resimlere bakarken baya heyecanlanıyor seviyor 😅

Benim kız dilini çiğniyo ya, dudaklarını da emiyo baktım bu dönem normalmiş ama sinirim bozuluyo aç bu çocuk açç yorumları iyice arttı 😑 Bu arada aniden gelen biberon reddi yine aniden gitti resmen 4 biberon 4 mama denedim sadece keyfine göre bıraktı ve aldı 😅
Açsa al emzir deseydin değişik bu millet ya dndbjdd bana her bu konuyu açana değil diyorum zaten veya aç olabilir mi demeye başladılar ben olamaz diyorum konu kapanıyor kp genelde çenesi durmuyo bu konularda.... Boşver ya bizimki de çiğniyor onu keşfetmiş demekki 🥹 anlamiyo bu insanlar da çocuk büyüttü halbuki neyini anlamiyolar hic bilmiyorum alzheimer mi oldular acaba 😆 ya da aç diye düşünüp yedirip yedirip obez mi yapıyorlardı bebekleri...

Evet ben de sıcaklarda pisik olmasın diye sık değiştiriyorum ama gece ellemiyorum uyuyoken uyusun diye sabaha kadar doluyo baya. Cocukla gece min iletisime geciyorum uyanır korkumdan ahshdh. Bu gece 4bucukta yatagına koydum güzel uyuttum derken karanlıkta bana bakan koca gözlere denk geldim bi de gülüyo deli kız sanki gülüncek bi sey var o saatte😂
Malesef gece daha enerji dolu oluyolar çığlık atmaya geri döndü atmiyodu 1 aydır nsbdjbdjdnd bizi de uyutmuyo

Bende 29 nisanda doğum yaptım psikiyatri raporu varmış sanırım lohusalık depresyonu adı altında bir aylık veriyorlarmış ne kadar doğru bilgi bilemiyorum. Eylülde okullar açılıyor mecbur işe başlayacağım

Back
X