2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Ay bir şey sorcam emzirirken kullanabiliyor muyuz hapları bebise zarari yok muymuş sütten geçme açısından

Kızlar bende de semiz otu acayip etki ediyor. Semiz otu yediğim günün gecesi göğüslerim taş gibi oluyor resmen sağmak zorunda kalıyorum rahatlamak için. Sütü az olanlar denesin
Evet semiz otu yani tüm yeşil yapraklı bitkiler faydalı ıspanak roka her ögün roka dereotu yerim

Çok teşekkür ederim . Bana da tatlı kaşığı ile 3-4 kez su ver dedi doktorumuz. Bıngıldak elime çökük geldi ben de 10 ml verdim. Kana kana içti daha versem içecekti ama midesini doldurmak istemedim
Cok sevindim cocukla onlari yapmak da kolay is degil hepimiz zorlaniyoruz
Hep anlatırlar ya işte ben bebeğime tek baktım yemeğimi yaptım temizliğimi yaptım evim 4 /4 luktü falan bende bir gariplik var gibi geliyordu. Neyse ki burada yorumları okuyup rahatlıyoruz

Valla evin 4 4 lük olma kısmı net yalan. Zaten araya zaman girdikçe hayal gücü de genişliyor

Hep anlatırlar ya işte ben bebeğime tek baktım yemeğimi yaptım temizliğimi yaptım evim 4 /4 luktü falan bende bir gariplik var gibi geliyordu. Neyse ki burada yorumları okuyup rahatlıyoruz
Ay evin 4/4 lük olma kısmı yalan hiç öyle şeyler inanıp moralinizi bozmayın
Mesela şu an benim evim almış başını gidiyor biz küçük hanımla oyunlar oynama peşindeyiz mutfağı toparlayıp yemek yapabiliyorsam şanslı sayıyorum kendimi

Ay bir şey sorcam emzirirken kullanabiliyor muyuz hapları bebise zarari yok muymuş sütten geçme açısından
Doktor verdi emzirmeye engel degil dedi bitkiselmis 380 tl civari fiyati normalden biraz pahali sanirim fiyatlari da tam bilmiyorum ama. Regl olmuyorum iki ay araliksiz devam et dedi sanirim 3. Ay olma ihtimalim var ara ver bi hafta sonra basla dedi

Ben de eşim evde olduğu zaman bebişi verip evi topluyorum ya da bebiş o gün daha uslu duruyorsa hemen bir iki işimi hallediyorum. Ama çok fazla dağıtıyoruz yeni bir düzen oluşturmam lazım salonda yaşıyoruz salonda uyuyoruz ailecek. Diğer odalar çok sıcak. Bu sefer her şeyi salona getiriyorum. Geri götürüyorum sonra yeniden getiriyoruz kısır döngüye girdik. Klima da yatak odasını soğutmuyor. Mecburuz salonda uyumaya

İkk oglumda o kadar kötü bi haldeydim ki koltuklarin ustunde esyalari yere atip oyle oturuyoduk camasirlar sepette kufleniyo yemek zaten yapamiyodm uykusuzluk yorgunluk evin pisligi cocuga yetememe vs 5 6 ayda anca toparlanmistim 2. De sanki hep bizimleymis gibi hic duzen bozmadan devam ettim ilk zamanlar baya zorlandim ama biraz gayret edince duzeni bozmadan alistik surece ki eşim den hic desteğim yok isten gelir yemek vs sonra oturur cok şükür her sey halloluyo biraz zaman geçince

Ben bebek yokken de düzenli yemek yapan biri değildim, eşim ders çalışıyordu ben işe gidiyordum. Dışarıdan söylerdik, temizliği beraber yapardık. Sonra eşim de işe başladı ancak işleri bölüşüyorduk. Şimdi eşim nöbet tutuyor, yorgun geliyor yardım edemiyor. Sanırım bu yüzden bir anda iki sorumluluk da bana kaldı

Biz de aynı durumdayız şu sıcaklar bir geçse eski düzenimize dönsek hayırlısıyla rahatlıcam

İşte aslinda bebeklerimize bagliyoruz ama cok sey değişiyo onlar dogdugunda. Ben yasancak kadar temizliyorum evi en kötü makarna yiyoruz kim ne diyebilir ki yemek yapamadik diye

O zamanlar çocukları salıyorlardı biz dışarıdayken annem sadece ev işi yapıyordu bence dışarı salınmadan önce de tv izletmeden vs uğraşan anne için öyle bir dünya yok
ar

İşte aslinda bebeklerimize bagliyoruz ama cok sey değişiyo onlar dogdugunda. Ben yasancak kadar temizliyorum evi en kötü makarna yiyoruz kim ne diyebilir ki yemek yapamadik diye
Ek gıda dönemine kadar kendimi geliştirmem lazım, biz idare ediyoruz da bebişe günlük çorba yemek yapmam gerekecek. Hatta sabaha ayrı akşama ayrı bebek menüsü yapan arkadaşım var.

O zamanlar çocukları salıyorlardı biz dışarıdayken annem sadece ev işi yapıyordu bence dışarı salınmadan önce de tv izletmeden vs uğraşan anne için öyle bir dünya yok

ar
Evet dediğiniz doğru, ev 4 /4 luk ise bebişe bakım 4/4 lük olmadığı için diye düşünüyorum ama İkisine aynı anda yeten varsa da helal olsun

Ek gıda dönemine kadar kendimi geliştirmem lazım, biz idare ediyoruz da bebişe günlük çorba yemek yapmam gerekecek. Hatta sabaha ayrı akşama ayrı bebek menüsü yapan arkadaşım var.
Ben biraz cok yapip küçük kavanozlara vakumluyodum ilk oglumda hergn birer tane corba mesela yada disari cikarken yanima almak icin mama hep elimin altinda oluyodu fikir olsun bide termos mama kabi almistm onu da kullanirim mesela kavanozdn cikartir isitir mama kabina koyarim yanima alirim vs. Hergn 2 cesit yapamam acikcasi zaten ilklerde tek ogun veririm sonra yavas yavas bizim yediklerimizden yediririm

Kızlar uzun zamandır yoktum, yazılanları okudum. Bizim gaz sorunumuz geçmedi, damlaya devam ağlamalar devam. Herkes süt azalması, bebeklerin beslenme sorunlarından bahsetmiş, benzer durum bizde de var. Bir gün çişli bez sayisi 2 ye dusunce saat başı meme vermeye başladım ama boş olunca mama vermeye de başladım. Duzeldi şükür ama meme ve mama desteğiyle devam edebiliyoruz. İkisini de almak istemiyor, resmen memeler fora, elimde biberon iki cekse bile ugrasip duruyorum. Ev 32 derece, gündüzleri arada avm ye gidiyorum ki bebe az rahat etsin diye. Avm ye gidince de ben aşırı yoruluyorum, süt azalıyor.

Ankara’da olanlar, bebis goz muayenesi için nereye gittiniz?

Ben daha götürmedim ama sanırım Yenimahalle Eğitim Araştırma'ya götüreceğim, kontrollere de oraya götürüyorum. İlk göz muayenesini oradaki çocuk doktoru yapmıştı, şimdi normal, 6.ayda göz doktoruna gideceksiniz demişti.

Anneler selam,

Şöyle bir şey duydum, duyan var mı?
Artık uzman doktora görünmek için aile çekiminden sevk alacakmışız.

Eşimin yalancısıyım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…