Saygısız insanlar ya.. inşallah kendi torunlarına da kendi gibi komşular denk gelir de belki biraz empati kurmayi öğrenir... Gerçi böyle de olsa kizina gelinine yazik olan onlara oluyor. Ne desem boş gerçekten allah ıslah etsinAnnemlerin yazlık komşusu çok gürültücü gece 2-3 kahkaha sesleri hep olur öncesinde bebek var diye 1 kere uyarmıstık neyse biz döndük bile evimize geldik geçen gece yinw gürültü yapmışlar başka komşular da bebek vardı sanki dikkat edelim diyince o kavgalı olunan kisi “onların torunlarının mıymıy sesini cekiyorım ben de” demis. Vallahi bu kötü kalpliliğe cok sinirlendim ve aklım asla almıyo ordayken bebek 3 aylıktı bi de yani 3 aylık bebekle ne alıp veremedigin olabilir. Bi de biz ordayken kızım hic aglamadı ki ağlasa da bundan doğal ne var ama cok cok usluydu sadece sesini kesfettigi dönem oldugu icin sesler cıkarıyodu. Gercekten cok saskınım böyle insanalrı hic anlamıycam
Evet kendi 5 torunu var hepsi de kücük ve tabii gürültü yapıyolar cünkü cocuklar ve oyun oynarken heyecanlanıyolar. Koca koca insanların gece 2-3te bilincli yaptıkları gürültüyle minicik bebeğin sesini bir tutması zaten ne kadar empatiden uzak oldugunu gösteriyo. Gercekten hem cok sinirlendim hem cok sasırdım hem de üzüldüm böyle zijniyetler oldugu icin..Saygısız insanlar ya.. inşallah kendi torunlarına da kendi gibi komşular denk gelir de belki biraz empati kurmayi öğrenir... Gerçi böyle de olsa kizina gelinine yazik olan onlara oluyor. Ne desem boş gerçekten allah ıslah etsin
Benim kızımın doğumda baş çevresi 34 cmdi, 4. Ayda 40 anca olmuştu. 31'den 38'e gayet iyi büyümüş bence kaç olmasını bekliyordu zaten minik doğmuş.Evet ben de hep bu aylar icin normal diye düsünüyordum ama bi anda doktor gelisim geriligi riski olur diyince sok oldum. Bas cevresi yarım cm artmıs henüz 38 cm, dogumda 31 cmdi aslında yine kendi özelinde bakınca artısı basından bugüne iyi ama sanırım birden hızlı bi yavaslama / persentilde tekrar düsüs olunca doktor da endiselendi. Gercekten hic kilosunda degilim saglıgı yerinde olsun tek derdim o gelisim geriligi denmesi beni cok korkuttu yoksa ben de hep zayıftım yani kücük cocuk olsun önemi yok, kilo konusu bu ara cok konusuldu o yüzden özellikle belirtmek istedim.
Sizin cocuklara da masallah, hepimizinki saglıkla büyüsün insallah
Bana da 2 ay araliksiz kullan dedi sonrasinda eczaneye sorarim artik ayy cok stres oluyorum unutursam fln diye alarm kurdumBenim de o emzirmeyi etkilemiyo adet olsan da kullanmaya devam et dedi
Biraz bundan sonrası icin endiselendi kilo alını yavasladıgı icin bas cevresi de büyümez ve gelisimi geriler diye. Neyse hic kötü düsünmek istemiyorum insallah doktorun gereksiz pimpiriklenmesidir diyeceğim. 3.bir doktora da kesin götürelim dedik bu arada muhtemelen haftaya gider konusuruz o da sıkıntı yok gelisiminde derse doktor degistiririz artık.Benim kızımın doğumda baş çevresi 34 cmdi, 4. Ayda 40 anca olmuştu. 31'den 38'e gayet iyi büyümüş bence kaç olmasını bekliyordu zaten minik doğmuş.
Ben de alarm kurdum zaten B12m yerlerde muhtemelen her seyi unutuyorum, b12 takviyeli solgar var onu almayı bile unutuyorumBana da 2 ay araliksiz kullan dedi sonrasinda eczaneye sorarim artik ayy cok stres oluyorum unutursam fln diye alarm kurdum
AhahahaBiraz bundan sonrası icin endiselendi kilo alını yavasladıgı icin bas cevresi de büyümez ve gelisimi geriler diye. Neyse hic kötü düsünmek istemiyorum insallah doktorun gereksiz pimpiriklenmesidir diyeceğim. 3.bir doktora da kesin götürelim dedik bu arada muhtemelen haftaya gider konusuruz o da sıkıntı yok gelisiminde derse doktor degistiririz artık.
Ben de alarm kurdum zaten B12m yerlerde muhtemelen her seyi unutuyorum, b12 takviyeli solgar var onu almayı bile unutuyorum
Gozyasim pit2026 Nisan anneleri konusu açılmış ay nasıl duygulandım geçen sene bu zamanlar kalp atışı kese görüntüsü beta artışı derken hepimiz biraz heyecan biraz duygusallık çokça mutluluk sevinç bolca kaygı endişe ile burada sohbet ediyorduk
Ay siz tadım diyince ben burdan heyecanlandımGeldimmm4. Ay kontrolümüzdü. kilo alımı bu hafta normale dönmüş elhamdülillah , boyu 64 cm normal mi kısa mı bilmiyorum normal dedi. Kendim kısa olduğum için boya ister istemez takılıyorum sanırım.
Biraz su verdiğimi söyledim. Tatlı kaşığı ile 3-4 kez verebilirsin dedi. 2-3 hafta sonra da kaşığın ucu ile tadımlara başlayabilirsin dedi epey şaşırdım. Bir yandan da sevindim çünkü başlamak istiyordum ancak böyle bir düşüncem olduğundan bahsetmemiştim.ama desteksiz oturamıyor ve en erken 17. Hafta deniyormuş. Bize verdiği süre de 19-20. Haftalara denk geliyor. Keşke nedenini de sorsaydım neden başlatmak istediğinin.
ben de öyle okumuştum, destekli oturturum bi denerim. Yapamazsak bekleriz birkaç hafta daha. Kucağımda oturur gibi tutuyorum zatenAy siz tadım diyince ben burdan heyecanlandımçok stres yapmaya başladım. Hep tadımlar için mama sandalyesinde oturabilmeli diye görmüştüm, belki sizin bebeğiniz de 2-3 haftaya rahatça oturur bazı dönemlerde çok hızlı gelişiyorlar
Kilo alımı yavaş diye ek gıdaya erken geçiyor bazen doktorlar benim doktorum normalde ben tadımlara bu ayda başlıyorum ama kilo alımı güzel istersen bir ay sonra da başlayabilirsin düzenli emmeye devam etsin dedi tadımlara başlayıp başlamamak sana kalmış dedi kilo alımı az olsaydı kesin başla derdim dediGeldimmm4. Ay kontrolümüzdü. kilo alımı bu hafta normale dönmüş elhamdülillah , boyu 64 cm normal mi kısa mı bilmiyorum normal dedi. Kendim kısa olduğum için boya ister istemez takılıyorum sanırım.
Biraz su verdiğimi söyledim. Tatlı kaşığı ile 3-4 kez verebilirsin dedi. 2-3 hafta sonra da kaşığın ucu ile tadımlara başlayabilirsin dedi epey şaşırdım. Bir yandan da sevindim çünkü başlamak istiyordum ancak böyle bir düşüncem olduğundan bahsetmemiştim.ama desteksiz oturamıyor ve en erken 17. Hafta deniyormuş. Bize verdiği süre de 19-20. Haftalara denk geliyor. Keşke nedenini de sorsaydım neden başlatmak istediğinin.
Ana kucağında verin ben 3 gün kuralı ile başladım anakucağında rahat oluyor yedirmekben de öyle okumuştum, destekli oturturum bi denerim. Yapamazsak bekleriz birkaç hafta daha. Kucağımda oturur gibi tutuyorum zatenetrafı göremezse sinirleniyor
Yaa2026 Nisan anneleri konusu açılmış ay nasıl duygulandım geçen sene bu zamanlar kalp atışı kese görüntüsü beta artışı derken hepimiz biraz heyecan biraz duygusallık çokça mutluluk sevinç bolca kaygı endişe ile burada sohbet ediyorduk
Başladınız mı? Hayırlı olsunAna kucağında verin ben 3 gün kuralı ile başladım anakucağında rahat oluyor yedirmek
Hayırlı olsun, maaşallahGeldimmm4. Ay kontrolümüzdü. kilo alımı bu hafta normale dönmüş elhamdülillah , boyu 64 cm normal mi kısa mı bilmiyorum normal dedi. Kendim kısa olduğum için boya ister istemez takılıyorum sanırım.
İlk yoğurtla başladın yoğurdu sevmedi keçi sütü ile kendim mayaladım küçük kavanozlara sonra bezelye verdim haşladım kabuklarını soydum anne sütü ve zeytin yağı ile blendardam geçirirdim sonra havuç bal kabağı sırasıyla hepsini annesütü ve zeytin yağı ile püre yaptım üstüne mutlaka biraz su içirdim bizim doktorumuz öyle anlattı biz öyle başladıkBaşladınız mı? Hayırlı olsunNe verdiniz önce?
Valla benim annem sırtımıza yastık koyup yedirirmişben de öyle okumuştum, destekli oturturum bi denerim. Yapamazsak bekleriz birkaç hafta daha. Kucağımda oturur gibi tutuyorum zatenetrafı göremezse sinirleniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?