2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Doktor verdi emzirmeye engel degil dedi bitkiselmis 380 tl civari fiyati normalden biraz pahali sanirim fiyatlari da tam bilmiyorum ama. Regl olmuyorum iki ay araliksiz devam et dedi sanirim 3. Ay olma ihtimalim var ara ver bi hafta sonra basla dedi
Kesin koruyor mu acaba adı ne ben de sorayım bi ara doktora

Ek gıda dönemine kadar kendimi geliştirmem lazım, biz idare ediyoruz da bebişe günlük çorba yemek yapmam gerekecek. Hatta sabaha ayrı akşama ayrı bebek menüsü yapan arkadaşım var.
Valla ben beceremem o kadar normalde de çok sevmiyorum ev isi yemek işini falan aşırı düzenli de değildim. Bebekle iyice raydan çıktı jsbxjdnd bi de bebeğe ayrı öğün zor... Bir süre tadimları da aştıktan sonra çorbalara vs geçerim baharat eklemeden ayiririm aynı şeyleri yeriz tekte çıkar aradan sndbdbsdbbdd veya mesela menemen vs yapiyorsam yine ona göre yapar ayirir öyle tuzlarim ben de yerim o da yer her öğünde ayrı yemek falan bilmiyorum yani yapana helal olsun ben beceremem

Anneler selam,

Şöyle bir şey duydum, duyan var mı?
Artık uzman doktora görünmek için aile çekiminden sevk alacakmışız.

Eşimin yalancısıyım...
eğer doğru ise bir taraftan makul geliyor bir taraftan da yandık diyorum.
Makul kısmı: cidden cildiyeye gorunmelisin ama cildiyeye asla randevu bulamıyorsun yandık kısmı ise bazen aile hekiminde 2 saati aşkın sıra beklediğimiz oluyor, bu durumda bu süreler çok daha uzar ve sinuzit, grip vb durumlar için surunuruz…

Sanıyorum yine MHRS den randevu alabileceğiz ama bulamazsak aile hekimlerine kontenjan tanınmış, onlar gerekli görürse sevk ededebileceklermiş.
Evet verebiliyorlar diye biliyorum. Aynı şey mi emin değilim ama hastaneden tetkik de isteyebiliyorlar. Mesela kalça ultrasonunu bizim aile hekimimiz istem yaptı hastaneye gidip çektirdik

Günaydın hanımlar bu gece tosbik beni saat başı uyandırdı memede sürekli uyuyakaldı. Düzgün emmediği için sürekli acıkıp uyandığını düşünüyorum. Siz bebişleri emzirirken uyanık tutmak için ne yapıyorsunuz

Kızlar selamlar, 4.ay kontrollerinde kilo ve boy nasıl çıktı? Biliyorum her bebek kendi özelinde değerlendirilmeli ve karşılaştırmamalıyım ama kızım 500 gr almış, düşük doğum ağırlıklı doğduğu için ancak 5344 oldu boyu da 62 cm. Doktor normalde hep iyi konusurdu ama bugün böyle az kilo alırsa bas cevresi de büyümez ve gelisimini etkiler dedi Bas cevresi persentili su an 0.8 maalesef ve inanılmaz iştahsız biberonu eskiye göre yine daha alıyor ama günde toplam 400 cc anca içiyor mamayı onun dısında emiyor, bir umut sütüm geri kalanı karsılıyordur diyordım ama karsılamıyormus cok cok üzgünüm gercekten. Cok sükür nörolojik ve kas gelisimi iyi bu arada hatta dönmeye de basladı ayındaki gelismeleri hep yapıyor ama bu kilo alımı olmazsa basının geride kalacak olması cok endiselendiriyor.. Biraz sanırım böyle olup toparlamıs varsa umut hikayesine ihtiyacım var

Biz de bu 3 haftada Sadece 150 gram almışız pek bir şey yiyip içmek istemiyor. 60 ml süt sağdım onu bile zorla içirdim 3 defada icti düşün. mamadan takviye yapamadım içmediği için. ben de epey endişeliyim. Sıcaklardan dolayı yemediklerini düşünüyorum

Ek gıdaya geçelim vs gibi bir şey demedi mi? Etkisi olurdu bir nebze belki. Bir de mamayı uyurken vermeyi denesen öyle daha çok içiyorlar.

Ben de yarın götüreceğim, çok umutlu değilim. Ne tavsiye edersin dersen, saat başı bence emzirmeye çalış. Bunu yaparken de şöyle de; benim kızım şimdi sütlerini içecek, luk lük emecek, kocaman olacak, kolları bacakları güçlenecek vs gibi motivasyon cümleleri. Emerken de bak ne güzel emiyor işte vs gibi gaz verme. İşe yarar umarım.

Ek gıdaya geçelim vs gibi bir şey demedi mi? Etkisi olurdu bir nebze belki. Bir de mamayı uyurken vermeyi denesen öyle daha çok içiyorlar.
Yok demedi hatta 6.aydan önce geçirmeyecek gibi, sizin kucagınızda kısa oturtabilirsiniz ama basla türlü destekli lturtmayın dedi 6.aya kadar. Evet ben de uyuturken veriyorum su an hep bu arada doktor böyle giderse gelisim geriligi olabilir diyince xok korktuk ve osman gönülalın asistanına yazdım şansa bugün boşluk varmış. Çok özetle doktor bey persentile kesinlikle bakmayın dedi kendi doğum kilosuna göre bakıcaz dedi ve doğum kilosuna göre şu anki kilosunun ve bas cevresinin cok iyi oldufunu söyledi. 1-2 ay arasında cok kilo almıs muhtemelen fazla beslemissiniz cocuk o yüzden bilinclenince biberon reddi yapmaua baslamıs dedi. Zorlamadan verin gerekirse 40 cc içsim dedi. Acıkcası biraz rahatladık su an icin bebegimi de zorlamadan ilerliycem zaten gelisimini hep takip ediyorum eğer 2 hafta icinde kilo alımı iyi olmazsa da yüzyüze baska bi doktora götürücem

Aslında sıcaklar var diye saat bası emziriyorum ama dediginiz gibi olumlu düsünmek gerek, ben az kilo aldıgını duyunca hemen hem ben hem ailem direkt demek ki sütüm yaramıyo demek su gibi bi sey dedik, ki ben su an caresizlikten emzirme danısmanıyla da calosıyorum. Diğer yoruma yazdım, osman gönülalla konustum biraz rahatladık takip edicez bakalım insallah bir sıkıntı olmaz, kilosunda degilim gercekten gelisimi etkilenmesin saglıgı uerinde olsun tek isteğim o. Sizin de cok güzel gecer insallah

Çok sevindim gerçekten kimi doktor da insanı gereksiz yere gerebiliyor. Kilo alımı iyi olur inşallah

4. Ay için 500 g kesinlikle az değil. Biz haftasonu 3. Ay kontrolüne götürdük bebeğimizi 4. Ay için 600 g almasını bekliyorum dedi. 500 g da az değil kesinlikle ve arkadaşımın bebeği 4. Ayda sadece 150 g aldı ona rağmen gelişimi iyi dedi doktoru. Bence moralini bozma. Birde doktorumuz genellikle 5. Ayda bebek doğum kilosu*2 olur dedi sanırım senin bebeğin şimdiden bunu karşılamış.

Bu arada düşük doğum ağırlığı konusunda bir şey diyemiyorum ama ipek de 2-3 arasi 800 3-4 arasi 500 gram aldı bakalim 4-5 arası kaç almış yarin ogrenicem. Yani düşük ağırlıklı doğması ekstra bir şeyler eklemiyorsa gayet normal kilo alımı bence de

Evet ben de hep bu aylar icin normal diye düsünüyordum ama bi anda doktor gelisim geriligi riski olur diyince sok oldum. Bas cevresi yarım cm artmıs henüz 38 cm, dogumda 31 cmdi aslında yine kendi özelinde bakınca artısı basından bugüne iyi ama sanırım birden hızlı bi yavaslama / persentilde tekrar düsüs olunca doktor da endiselendi. Gercekten hic kilosunda degilim saglıgı yerinde olsun tek derdim o gelisim geriligi denmesi beni cok korkuttu yoksa ben de hep zayıftım yani kücük cocuk olsun önemi yok, kilo konusu bu ara cok konusuldu o yüzden özellikle belirtmek istedim.
Sizin cocuklara da masallah, hepimizinki saglıkla büyüsün insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…