• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    153
Lütfen zorlamayın artık büyüdüker bende bebekken mecbur zorlada olsa uykuda da olsa veriyordum çaresizdim ama artık ek gıda şansımız var bırakıyorum 4-5 bazen 6 saat aç kalıyor yemeğini yiyor sonra mama teklif ediyoru uyuturken içerse içiyor içmezse aşka vermiyorum zorlamıyorum enazından artık 90 içiyorsa da kendi isteğiyle tek seferde içiyor eskiden asla onu tekmseferde bile içmezdi kucağımda hareket etmezdim nefesimi tutardım uyanmasın diye nefes sesime bile uyanır biberonu bırakırdı hemen. Ay düşündük e ağlayasım geliyor çok zordu çok.allahım sizin de yavrumuzu şifalandırsın inşallah 🙏🙏🙏
Günlük öğünlerde ne veriyorsunuz bebeğinize? Ben sabah öğle ve ara öğün veriyorum şimdilik, doktor yönlendirmesiyle.

Günlük öğünlerde ne veriyorsunuz bebeğinize? Ben sabah öğle ve ara öğün veriyorum şimdilik, doktor yönlendirmesiyle.
Ben gece en son 4 te 150 cc mama sabah 8dr kahvaltı irmikli muhallebi içine yumurta sarısı pekmez ceviz lor felan ne gelirse aklıma. uyuturken 9-10 gibi 90 cc mama öğlen 12-13 gibi çorba yine uyuturken mama teklif ediyorum bazen içmiyor .öğleden sonra 4-5 gibi pirinç unlu meyveli muhallebi. Gece uykusuna Yatarken de mama. Ben yoğurt verince pişik oluyor diye bayağı zamandır kestim yoğurdu tam düzelmedi henüz düzelince birdaha deniycem .şimdilik böyle gidiyorum ben daha çok ek gıda ağırlıklıyım çünkğ mama reddimiz vardı hala daha tam geçmiş değil zaman zaman hiç içmiyor içtiği de 90-120 cc en fazla o yüzden ek gıdasını mutlaka ağırlık veriyorum çeşitlendirmeye çalışıyorum yapacak birşeyim yok isterdim ki mama ağırlıklı gidip ek gıdayı sadece ek gıda olarak vermeyi ama olmadı. Bazen ek gıdaya da çok zorlanıyor ama bırakıyorum zorlamıyorum aç kalsın yesin açlığı bilsin yani iştahsızsa o gün az yiyorsa az yiyor yapacak birşey yok çünkü zorladıkça kötü oluyor herşey

Hanımlar, kuzu kıyma tadım yaptınız mı bebişlere. Benim oğlan o kadar sevmedi ki tadını. Bir kaç gün sonra tekrar denemek istiyorum.. Nasıl pişirip versem bilemedim

Hanımlar, kuzu kıyma tadım yaptınız mı bebişlere. Benim oğlan o kadar sevmedi ki tadını. Bir kaç gün sonra tekrar denemek istiyorum.. Nasıl pişirip versem bilemedim
Benimki hem çok hoşlanmadı hem de parçalı olduğu için çok boğazına kaçtı .Ben de bu sebeple biraz erteledim vermeyi .Genel olarak sabahları tarhana çorbası,sebze çorbası,yumurta sarısı labne ve ceviz karışımı, tarzında şeyler veriyorum.bir de akşam öğünü veriyorum henüz günde 2 den fazla ek gıda vermedim ama sayısını arttırıp 3-4 yapıcam artık bu ay.Bir de akşamları ben valla kendimize ne yapıyorsam tuzsuzunu ona yapıyorum öyle yiyor .Bu akşam pırasa yedi mesela 😄

enimki hem çok hoşlanmadı hem de parçalı olduğu için çok boğazına kaçtı .Ben de bu sebeple biraz erteledim vermeyi .Genel olarak sabahları tarhana çorbası,sebze çorbası,yumurta sarısı labne ve ceviz karışımı, tarzında şeyler veriyorum.bir de akşam öğünü veriyorum henüz günde 2 den fazla ek gıda vermedim ama sayısını arttırıp 3-4 yapıcam artık bu ay.Bir de akşamları ben valla kendimize ne yapıyorsam tuzsuzunu ona yapıyorum öyle yiyor .Bu akşam pırasa yedi mesela 😄
Yarasın kuzuma benim. Bizde de bu akşam pırasa vardı ama yemek vakti uykudaydı beyfendi uyanık olsaydı tattırırdım bende. Ben sabah 8 olmadan mama 10 bucuk 11 arası senin gibi bazen labne ceviz yumurta avakado karışımı bazen de omlet yapıp veriyorum. Yoğurt sade yada meyve ekliyorum. Çorba yapıyorum. Gün içerisinde 3-4 ara öğün yapıyoruz biz. Bazen güzel yiyor bazen iki üç kaşık yiyor. Canı nasıl isterse öyle yapıyor 😂

Anneler selam,

Bebeğine enfluvir ilaç kullanan var mı? Bizde ateş var, doktor muhtemelen influenza dedi.

Selam kızlar😊
Doğumdan sonra ilk kez girdim buraya bi garip geldi 😊. Tüp bebek sürecinde burda sabahlıyordum nerdeyse. Bu günleri gösteren rabbime hamd olsun.

Konum uykusuzluk. Kızım 7 aylık olmak üzere sadece anne sütü veriyorum. Ama 1 aydır çocuk bi değişti. Beşiğe yatırsam ağlıyor- sürekli memede- gece hiç uyumuyor- asslllaaaaa derin uyku fazına geçemiyor. Neden böyle ya:(
Ne zaman düzelir?

Selam kızlar😊
Doğumdan sonra ilk kez girdim buraya bi garip geldi 😊. Tüp bebek sürecinde burda sabahlıyordum nerdeyse. Bu günleri gösteren rabbime hamd olsun.

Konum uykusuzluk. Kızım 7 aylık olmak üzere sadece anne sütü veriyorum. Ama 1 aydır çocuk bi değişti. Beşiğe yatırsam ağlıyor- sürekli memede- gece hiç uyumuyor- asslllaaaaa derin uyku fazına geçemiyor. Neden böyle ya:(
Ne zaman düzelir?
Düzelmiyor bacım😃 bizde aynı..

Kızlar ya şu şnstagramdaki bebeleri görünce iyice eksik hissediyorum herkes çok özenli şeyler hazırlıyor ve bebekler sakince durup ağzını açıyor benim çocuğum kımıl kımıl zapt edip yedirmeye çalışıyorum.geröi benimkinin bebeklikten beri yeme sorunu var ama instagramdakileri gördükçe iyice üzülüyorum hiç öyle durup bana bakıp ağzını açtığı olmaz nadiren biz yerken öyle ağzını aşar ister ama ben kendisinin çorbasını yedirirken oyuncaklarla kartlara baktırarak işte zorla yiyor.sanırım iştahsız bir bebek ya zaten reflüsü var iştah da yok yani hevesle yediği bir unlu yoğurt çorbası var onu seviyor gerisi zorla . Kızım güzel yerde şimdi düşününce hiç öyle yemek de zorlanmazdım ne yapsam ağzını açar yerdi neyse sorun benim bebede :(

Kızlar ya şu şnstagramdaki bebeleri görünce iyice eksik hissediyorum herkes çok özenli şeyler hazırlıyor ve bebekler sakince durup ağzını açıyor benim çocuğum kımıl kımıl zapt edip yedirmeye çalışıyorum.geröi benimkinin bebeklikten beri yeme sorunu var ama instagramdakileri gördükçe iyice üzülüyorum hiç öyle durup bana bakıp ağzını açtığı olmaz nadiren biz yerken öyle ağzını aşar ister ama ben kendisinin çorbasını yedirirken oyuncaklarla kartlara baktırarak işte zorla yiyor.sanırım iştahsız bir bebek ya zaten reflüsü var iştah da yok yani hevesle yediği bir unlu yoğurt çorbası var onu seviyor gerisi zorla . Kızım güzel yerde şimdi düşününce hiç öyle yemek de zorlanmazdım ne yapsam ağzını açar yerdi neyse sorun benim bebede :(
Üzülmemek elde değil ama onların bir kısmı yalan, her bebeğin işathı farklıdr, ben de istiyorum mesela hep iyi yesin, şöyle bebekken tombik olsun ama sağlıklı olması daha önemli, çocuk aç kalsa yer diye düşünmek lazım, doktor kontrolü iyiyse çok takılmamak lazım. Ayrıca çocuklarını kullanıp sosyal medyada yer edinmek bana çok yanlış ve etik dışı geliyor.

Üzülmemek elde değil ama onların bir kısmı yalan, her bebeğin işathı farklıdr, ben de istiyorum mesela hep iyi yesin, şöyle bebekken tombik olsun ama sağlıklı olması daha önemli, çocuk aç kalsa yer diye düşünmek lazım, doktor kontrolü iyiyse çok takılmamak lazım. Ayrıca çocuklarını kullanıp sosyal medyada yer edinmek bana çok yanlış ve etik dışı geliyor.
Evet aynen öyle benim iki çocuğum birbirinden çok fakrlı mesela kızımda öğün zamanı aşka dert etmezdim yemediği olmazdı ama bunda acaba yiyecek mi ağzını açacak mı diye stres oluyorum.her çocuk farklı evet bende çok isterdim şöyle boğum boğum bir bebek olsun ama iki çocuğumda olmadı kızım güzel yerdi mesela hala çok iyi yer ama asla kilo almıyor orta halli yani zayıfa yakın hatta kızım.bende artık saldım oğlumu da zaten yemiyorsa bırakıyorum mama teklif ediyorum onu da 60-90 içer asla fazla yok zorlamıyorum napayım demek okadar yani peşinde tabakla dolaşmak istemiyorum bir de ailece sülale hatta yemeğe düşkünüz böyle iştahsız bebeğe alışık değilim hiç öyle tabakla dolanmak felan istemiyorum büyük konuşmayayım da

Bebeklerinizin tam ayi ve kilosu ne arkadaslar? Internetteki ve chatgpt deki kilo tablosu cok degisiyor da:(

kızlar merhaba tükendim lütfen yardim edin nisan doğumlu oğlum 1 haftadir ellerini tuhaf hareket ettiriyor otuzimden korkuyorum ayni durumu yaşayan var mı

kızlar merhaba tükendim lütfen yardim edin nisan doğumlu oğlum 1 haftadir ellerini tuhaf hareket ettiriyor otuzimden korkuyorum ayni durumu yaşayan var mı
Otizmli Çocukların El Hareketleri ve Takıntılı Davranışları
Ben şöyle bir site buldum. 0 1 yaş bölümüne bakarsanız birçok belirti var. Göz teması kurmamak önemli diye biliyorum bu rahatsızlıkta. Siz endişe etmeyin, doktora gidin bakalım bir şey çıkmaz inşallah.

Tuhaf derken nasıl hareket ettiriyor?
parmaklarını piyano çalar gibi yapıyor özellikle heyecanlandiginda agladiginda duygu degisimlerinde bacaklarını uzatıp kasiyor ya da ayaklarını hareket ettiriyor başka hiçbir belirti yok ozellikle baktım ama daha küçük olduğu için doktorlar bir şey demiyorlarmis

parmaklarını piyano çalar gibi yapıyor özellikle heyecanlandiginda agladiginda duygu degisimlerinde bacaklarını uzatıp kasiyor ya da ayaklarını hareket ettiriyor başka hiçbir belirti yok ozellikle baktım ama daha küçük olduğu için doktorlar bir şey demiyorlarmis
Evet daha çok küçük, endişe etmeyin bir şey çıkmaz inşallah.

İnstagramda olan videoları gördükçe birde akrabamızın çocuğuda otizm bende bunlardan çok etkilendim her hareketine takar oldum izlemiyorum artık en önemlisi göz kontağı diye biliyorum

Otizmli Çocukların El Hareketleri ve Takıntılı Davranışları
Ben şöyle bir site buldum. 0 1 yaş bölümüne bakarsanız birçok belirti var. Göz teması kurmamak önemli diye biliyorum bu rahatsızlıkta. Siz endişe etmeyin, doktora gidin bakalım bir şey çıkmaz inşallah.
Ay bu yazıda diş gelişimi getiden gelir ve insandan çok nesneyle ilgilenir diyo benim kızım tam 7 aylık dişi yok öbür çocuklarımın 6 aylıkken çıkmıştı etrafla çok ilgili tam oyun oynuycaz sağda solda gördüklerine dikkat veriyo ayg yine kafama taklıdı

Back
X