Evet ben de ondan şüphelendim ama mhrs de goremedim ayrıca cocuk goz u . Canım sen kızlarına mama veriyorsun degil mi , veriyorsan hangi marka , ya benimkilerden biri cok kusuyor, ne yapsam onune gecemedimÇocuk göz diye ayrılıyor her göz doktoru bebeklere bakmıyor bildiğim kadarıyla
Çok biliyorlar çok. Boşanma fikrine en yakın zamanlar bu lohusalık bence. Eşim artık çok destek oluyor. Alıyor uyutuyor. Artık ilk zamanlar ki gibi değil. Gece bile ben emzirdikten sonra gazını çıkartıp uyutuyor benim zorlandığımı anladı sonunda.Biz de uyku konusunda eşimle birbirimize girmek üzereyiz. Ben cocuğun uyanıklık saatlerini takip ediyorum bir rutini olsun diye uğraşıyorum sallandmadn kendi yatağında uyutmaya çalışıyorum okuyorum araştırıyorum sonra mesela gündüz uykularında kızın uyku sinyalini alıp uyutmaya götürürken bu kızın uykusu yok uyumazki diyor o kadar sinirleniyorum ki ua da uykuya zor dalınca zorla kızı uyutuyorsun diyor ya da kendi kendine uyutmaya çalışıyorken sallasana falan diyor. Kızımdan çok bu yoruyor beni
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp bu kadar özenli yazdığınız için .Buraya yazdıktan sonra takip ettim bebeğimi sanırım meme reddi değil çünkü genelde sorunsuz alıyor .Pompa aldım bazen yetecek kadar olmasa sa fena süt çıkmıyor bazen de çok az maalesef.Zaten bebeğimin huzurundan uykusundan da belli oluyor.Süt arttırmak için tekrar denemelere başlayacağımnormalde ediyorsa meme reddi değildir.meme reddinde hiçbir öğünde hiçbir şekilde almıyor göğsü agzina ve sinirlenip ağlıyor. kendini geri atıyor ayaklarını çekiyor. refluden kilo alımı yavaşlaması olabilir. beslenme sonrwsi 20-30 dk dik tutun. hafif eğimli yatırın mutlaka. tedavi de aliyormussunuz duzelir insALLAH. mamaya başlamadan reflu tedavisiyle gidişata bakin . baktınız normale dönüyor zaten sütunuz yetiyodur.ben de meme reddinden dolayi sutekli sagip verdim. emmeye geri dönünce doymuyo mu diye kaygi basladi. bestlak damla aldim. Hala hergun rezene kimyon demleyip iciyorum oyke rahatladim. kahvalti da tahinli birsey yiyorum mutlaka ve bol su. bynlari deneyin zaten sütunuzun olduğunu göreceksiniz.mental olarak da rahatlarsiniz insALLAH. ben hep siringayla verdim. gecen esim beslemek zorunda kaldı biberonla verdi ama korka korka .yine yasayabiliriz diye ödüm koptu . ama cok sukur yasamadik. biberon verildiği sürece hep risk varmis malesef .ama kendinize ve sutunuze inanın. reflu düzelince insALLAH gerek kalmayacak. yine de sagip verecekseniz siringa ve kaşıkla verin artık kaşığı da içebilir 3 aylik oluyor nerdeyse. son olarak elektrikli pompa aldıysanız en iyisi bile iyi çekmiyor.sutunuz az görünürse sizi yaniltmasin. ben hastane pompasi kiraladim surekli sagmak zorunda kalınca. emdikten sonra huzurluysa doyuyodur buna guvenin.
Evet mecburen veriyorum iki tane olunca yetmiyor sütüm az olmamasına rağmen aptamil Prosyneo 1 veriyorumEvet ben de ondan şüphelendim ama mhrs de goremedim ayrıca cocuk goz u . Canım sen kızlarına mama veriyorsun degil mi , veriyorsan hangi marka , ya benimkilerden biri cok kusuyor, ne yapsam onune gecemedim
Ne yapıyoruz bir gün evdeyken bırakıyoruz bebekle kendisini eve çıkıyoruz geziyoruz tüm gün kendisi yapsın bakalım neler olıyor yada evdeki tüm işleri yemekleri çamasirlari bırakıyoruz hiiç ellemiyoruz bugün kızın uyumayı tercih etmedi yada bugün kızın sallanarak uyumayı tercih etti yerimden kalkamadım diyoruz 3-4 gün bakalım sonra karısıyor muBiz de uyku konusunda eşimle birbirimize girmek üzereyiz. Ben cocuğun uyanıklık saatlerini takip ediyorum bir rutini olsun diye uğraşıyorum sallandmadn kendi yatağında uyutmaya çalışıyorum okuyorum araştırıyorum sonra mesela gündüz uykularında kızın uyku sinyalini alıp uyutmaya götürürken bu kızın uykusu yok uyumazki diyor o kadar sinirleniyorum ki ua da uykuya zor dalınca zorla kızı uyutuyorsun diyor ya da kendi kendine uyutmaya çalışıyorken sallasana falan diyor. Kızımdan çok bu yoruyveriyorum
Aynen öylesi daha mantıklı diyetisyenle bana 3.aydan sonra yarım mekik çekebilirsin demiştiDikişler açısından öyle dedi ama bilmiyorum çoğu kişi yapıyor spor.Ben 22 kilo aldım doğumdan sonra da 5 kilo gitti sadece 2 sinide aldım.Nasıl sadece 5 gitti onu da anlamadım çocuk 3 buçuk doğdu zaten53 ten 72 yim şuan 60 ı bile hiç görmemiştim ömrü hayatımda.Çok zor geliyor göbekte çatlak yok ama klça bacak diz arkası bile çatlak.60 cm belim vardı şuan duba gibiyim Hiçbirşeyim olmuyor moraller sıfır Bir diyetisyenle görüşüp hem süt arttırmaya yönelik hem kilo vermeye yönelik bir liste yaptırmayı düşünüyorum.
Çok basite alıyorlar her şeyi. Battaniyesi yere düşer gibi oldu. Tekrar bebek arabasına koydu. Ellerini dışarda hijyenlemesi için kolonya vs veriyorum bu kadar dikkat gereksizmis mikroba ihtiyaci varmış. Gece saat onbir gibi uyanıyor sevmeye başlıyor uykusu açılıyor çocuğun. Bizim gibi araştırmadiklari için önemini anlamıyorlar. Bana sürekli içinde süt olabilecek şeyleri yedirmeye çalışıyor. O kadardan bir şey olmaz deyip duruyor.Biz de uyku konusunda eşimle birbirimize girmek üzereyiz. Ben cocuğun uyanıklık saatlerini takip ediyorum bir rutini olsun diye uğraşıyorum sallandmadn kendi yatağında uyutmaya çalışıyorum okuyorum araştırıyorum sonra mesela gündüz uykularında kızın uyku sinyalini alıp uyutmaya götürürken bu kızın uykusu yok uyumazki diyor o kadar sinirleniyorum ki ua da uykuya zor dalınca zorla kızı uyutuyorsun diyor ya da kendi kendine uyutmaya çalışıyorken sallasana falan diyor. Kızımdan çok bu yoruyor beni
Kayınvalidem bizde kaldı kırkım çıkana kadar ve bana sürekli bebekte gaz yapacak yemekler hazırladı anneden gaz geçmez diyerek ama bizimki çok hassastı ve bebek sürekli gazlıydı eşime diyince de annesinin tarafını tutardı. Çok şükür geçti onlar ama şimdi de uyku şeyi başladı mesela en kötü onbeş dakikaya yatıracam çocuğu yüksek sesle müzük açık cocukla dans etmeye başlıyor tabi sonra uyuymuyor da kız o da uykusu yok diyip duruyorÇok basite alıyorlar her şeyi. Battaniyesi yere düşer gibi oldu. Tekrar bebek arabasına koydu. Ellerini dışarda hijyenlemesi için kolonya vs veriyorum bu kadar dikkat gereksizmis mikroba ihtiyaci varmış. Gece saat onbir gibi uyanıyor sevmeye başlıyor uykusu açılıyor çocuğun. Bizim gibi araştırmadiklari için önemini anlamıyorlar. Bana sürekli içinde süt olabilecek şeyleri yedirmeye çalışıyor. O kadardan bir şey olmaz deyip duruyor.
Solgarin vitamini denesenize iyi gelebilir benim sanki arttı.kızlar çok moralim bozuk sütüm yok ya
sabah 7 de ve 10 da çok güzel emdi süt de vardı.
12 gibi acıktı emzireyim dedim ağladı baktım gerçekten süt yok gelmiyor. buzluktan ısıttım. 3 gibi tekrar acıktı emziriyim kaç saatir emmiyo dolmuştır diye düşündüm yine yok. süt verdim uyudy sonra sağdım ikisinden 20 ml ancak çıktı.
birkaç saat içinde ne değişmiş olabilir anlamıyorum
adet dönemindeyim birkaç gündür de çok uykusuzum bunlar sebep olabilir mi kaç gündür de güzel emiyordu çocuk
Bende regl oldum azaldıkızlar çok moralim bozuk sütüm yok ya
12 gibi acıktı emzireyim dedim ağladı baktım gerçekten süt yok gelmiyor. buzluktan ısıttım. 3 gibi tekrar acıktı emziriyim kaç saatir emmiyo dolmuştır diye düşündüm yine yok. süt verdim uyudy sonra sağdım ikisinden 20 ml ancak çıktı.
adet dönemindeyim birkaç gündür de çok uykusuzum bunlar sebep olabilir mi kaç gündür de güzel emiyordu çocuk
aynen böyle düşünüyorum ama en azından bir ay daha dolu dolu süt içseydi keşke. umarım düzelir.Bende regl oldum azaldısabah benimde oluyor gece uyuyp uzun süre emzirmediğim için ama akşama doğru ikindi falan buzluk desteğiyle gidiyorum.Biran önce ek gıdaya başlayıp süt yetiyor mu endişesinden kopmak istiyorum.
Bende bu şekilde düşünüyorum sadece tadım olarak bir kaşık bir kaşık giderim diye.Desteksiz oturmaya başladığında da öğünlere başlarım diye düşündüm.aynen böyle düşünüyorum ama en azından bir ay daha dolu dolu süt içseydi keşke. umarım düzelir.
şuan 3,5 aylık. ben kızımda 4 ay bittikten sonra minik tadımlara başlamıştım niyetim yine öyle
( asla tavsiye değildir kendi deneyimim)
Uykusuzlık gerçekten büyük etkenkızlar çok moralim bozuk sütüm yok ya
Bir de benim bebeklerden birisinde ciddi kusma problemi var aşıdan sonra kusarsa diye de endişeliyim, bebeği aç götürmek daha mı mantıklı olur sizceKızlar bugün bebeklerime rota virüs aşısı yaptırmayı düşünüyorum, aşıyı yaptıran anneler nelere dikkat etmeliyim , aşıdan sonra semptomlar oldu mu sorun yaşadınız mı,
Ben yaptırdım ama bir sorun yaşamadık çok şükür kusma da olmadı ateş de çıkmadı emzirdikten bir buçuk iki saat kadar sonra yaptırdım sonra da hemen uyutunca kusma da olmadıKızlar bugün bebeklerime rota virüs aşısı yaptırmayı düşünüyorum, aşıyı yaptıran anneler nelere dikkat etmeliyim , aşıdan sonra semptomlar oldu mu sorun yaşadınız mı,
Biz geçen ay yaptırdık hiç korktuğum gibi olmadı öncelikle cocukları çok tok götürme agızdan verdikleri için çıkarmamaları gerekiyor benim doktorum benı önceden uyarnıstı bende beslenme saatlerine yakın aldım ve hıç çıkarmadan içtiler sonrasında da yarım saat besleme kusmasınlar dediler bende öyle yaptım 3. Gün kakaları hafif sıvıydı onun dısında bişey yasamadık bizim atak haftamıza denk geldiği için olabilir biraz mızmızlık vardı üzerlerinde 4-5 gün onun dısında herşey olağan akısında ilerledi inşallah sizinde normal bir süreç olurKızlar bugün bebeklerime rota virüs aşısı yaptırmayı düşünüyorum, aşıyı yaptıran anneler nelere dikkat etmeliyim , aşıdan sonra semptomlar oldu mu sorun yaşadınız mı,
Ayy ins canım cok tsk ederim bilgilendirme için, acıkınca biri hiç durmuyor , evde biraz verip mi gotursem 30 ml falanBiz geçen ay yaptırdık hiç korktuğum gibi olmadı öncelikle cocukları çok tok götürme agızdan verdikleri için çıkarmamaları gerekiyor benim doktorum benı önceden uyarnıstı bende beslenme saatlerine yakın aldım ve hıç çıkarmadan içtiler sonrasında da yarım saat besleme kusmasınlar dediler bende öyle yaptım 3. Gün kakaları hafif sıvıydı onun dısında bişey yasamadık bizim atak haftamıza denk geldiği için olabilir biraz mızmızlık vardı üzerlerinde 4-5 gün onun dısında herşey olağan akısında ilerledi inşallah sizinde normal bir süreç olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?