2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    118
evet mutlaka her biri farklı oluyo minimum maksimum aralığı geçmeyecek şekilde takip etsek yeter kıyaslamak için sormadım aslında. ne zaman endişe etmeli dönmüyorsa mesela?

tahin ve rezene kullananlar günün hangi zamanında ne kadar miktarda ve nasıl kullanıyor acaba?

Her çocuk farklıdır cümlesine bende katılıyorum.Benim bebeğim 2 aylıkken başladı dönme isteğine.3 e girerken yan koyduğumuzda dönüyor bazen dönemiyor yüz üstü kalıyor öyle bizimki çok kıpırık yatarken sürekli birşeyden güç alıp kendinü geriye doğru sürüklüyor.Bacakları durmuyor dürekli hareket hâlinde karnımdaykende böyleydi hiç durmazdı.Her gören allah yrdımcın olsun bu şimdiden böyleyseee… diyolar
Oysa eşimde bende çok uslu bebeklermişiz.
Benim doktorum geçen haftaki kontrolumde pilatese baslamak istedigimi soyleyince bir problem yok baslayabilirsin dedi.
Her doktor farklı birşey diyor kime güveneceğimi şaşırdım
3. Ay kontrolünde damla ile mi baktılar benim iki doktorundan 3. Ay kontrolü damlasız olacak 6. Ay kontrolünde damla olur demişti e şimdi damla ile bakılacak yani kafam karıstı
Evet damla sıktı öyle baktı

evet mutlaka her biri farklı oluyo minimum maksimum aralığı geçmeyecek şekilde takip etsek yeter kıyaslamak için sormadım aslında. ne zaman endişe etmeli dönmüyorsa mesela?
Aslında dönmeleri için daha çok erken Şu an için sadece karın üstünde yatarken yan dönmeye çalışmaları gerekir 6 ay 5 ay dönemlerinde sırt üstünden karın üstü karın üstünden sırt üstüne dönmeleri beklenir diyor birçok uzman ama gelişimler farklı olabilir tabi

bizimkinde hiç gayret yok yüzüstü durmayı da sevmiyo durduramıyorum fazla
bi iki aya iyice hareketlenirler şimdi belini havaya kaldırıp kayıyor aşağı doğru sadece bu.
Rezeneyi gece yatmadan önce kullanıyorum ben ama zamanı çok farketmez herhalde diye de düşünüyorum
süt artırıcı diyolar rezene için içince hemen etki ediyorsa gece içmemek için sordum gece emzirmiyorum sağmıyorum şişip beni delirtmesinler

Hiç endişelenmeyin görümcemin oğlu 6.ayda dönmüştü.Dün burada konuştuk bizim bıdık akşamına döndü sırt üstüyken ilk defa döndü.Şimdi sürekli yapmak istiyor tek bırakamıyoruz yanına yastıklar falan
Bu arada ben hiç tummy time yaptırmadım.Daha yeni başladık günde 1 kez falan anca.Bir doktor 3. Aydan sonra başlayın diyodu bizimkide hiç sevmiyordu ondan yaptırmadım hiç.Dönmeyle çok alakası yokmuş demekki.

Kızlar benim gibi olan var mı? Her iki saatte bir bebeğimi uyuturken yıprandım artık on yıl yaşlandım. Uykuya geçerken çığlık direnç emmeme… ama her seferinde ve kaç haftadır böyle. sallıyoruz yok pilates topundayız yok memede uyusa yok sadece çığlık atıyor. uygulama bile satın aldım uyuması gereken saatten yarım saat önce odaya götürüyorum ama her gündüz uykusuna geçmek en az 1 saat sürüyor çok yorgunum artık. gerçekten çocuğun her seferinde uykuya bu kadar direnecek problemi mi var diye düşünmeye başladım. bu arada kendisi huysuzlanıyor ne yatakta, ne kucakta dik yatay hiçbir şekilde durmuyor uykusu gelmeyen çocuğu da zorla uyutmuyorum yani🫩

Bizimde gündüz uykuları çok problem. Ve uykusu geldiği için inanılmaz huysuzlaşıyor. Uyumak istediğini çok belli ediyor. Ağlıyor çığlık atıyor. Ve çok gazlı kolik seviyesinde. Ama uykuya direniyor. Kucağımızda sallayarak hoplatarak zorla uyutuyoruz. Sonra beşiğe koysak anında uyanıyor. Kucakta tutuyoruz. 15-20 dk şekerleme gibi yapıp uyanıyor.
Öğlen uykusu sadece iyi saat 13:00 civarı 2 saat ortalama uyuyor. Bazı günler o uykusuda kısa sürünce artık ağlamak istiyorum. O kadar yoruluyorum bütün gün. Sallamaktan hoplatmaktan sırtım belim boynum acılar içindeyim.
Ne zaman düzelecek? Bazı günler çok depresif hissediyorum. Eskiden uyuduğum uykuları özlüyorum. Hep kucak istiyor. Dışarda gezerken bile bebek arabasında durmuyor. Ağlıyor mecbur kucağa alıyoruz. Çok yorucu çok. Allah yardımcımız olsun.

Bende gündüz uykularında aynı durumdayım.Gece şükür ki düzeldi ama gündüz sırf uyusun diye memede 2 saat kolum belim büküle büküle durduğumu biliyorum.Uyutmak en az 1 saatimi alıyor uyusa sürekli beşiği sallamak durumundayım.Uyduğu ıykuda yarım saat anca.Eskiden dışarıda 2 saat uyurdu şimdi o da yokz

Diş çıkaracak dedi doktora gösterdim sadece oral dönem olduğu için değilmiş yani

Neden yasak dedi ameliyat diye mi bende korkuyorum sütüm açısından 6 aya kadar bile 1 2 kilo versem diyorum aslında çok kalmadı 6 kilom kaldı doğumdan sonra 9 gitti 15 kilo almıştım toplamda

Neden yasak dedi ameliyat diye mi bende korkuyorum sütüm açısından 6 aya kadar bile 1 2 kilo versem diyorum aslında çok kalmadı 6 kilom kaldı doğumdan sonra 9 gitti 15 kilo almıştım toplamda
Dikişler açısından öyle dedi ama bilmiyorum çoğu kişi yapıyor spor.Ben 22 kilo aldım doğumdan sonra da 5 kilo gitti sadece 2 sinide aldım.Nasıl sadece 5 gitti onu da anlamadım çocuk 3 buçuk doğdu zaten 53 ten 72 yim şuan 60 ı bile hiç görmemiştim ömrü hayatımda.Çok zor geliyor göbekte çatlak yok ama klça bacak diz arkası bile çatlak.60 cm belim vardı şuan duba gibiyim Hiçbirşeyim olmuyor moraller sıfır Bir diyetisyenle görüşüp hem süt arttırmaya yönelik hem kilo vermeye yönelik bir liste yaptırmayı düşünüyorum.

ilk uyku sinyallarini kaçırıyor olabilir misiniz iyice huysuzlaşmadan belki yatsa daha rahat eder. mesela bennim bebeğim gözlerini ovuşturuyo ee ee liyo. gözleri topik topik oluyo hemen yatırıyorum ben mızıldanmadan. ama tabi atak haftası olabilir.
hiçbişey olmayabilir bazı bebekler uyku da sevmiyor malesef.

çok sevindim yalnız değilmişim çocuk haklı ben de sevmiyorum tummy time falan. dığru diyorsunuz dönmeden bağımsızdır çünkü yeni icat oldu 10 sene önce kızımda bilmiyordum tummy falan ve dönmüştü vakti gelince

Gerçekten öyle sevmediği birşeyi yaptırmaya zorlamakta istemiyorum.Omzumda dururken yeterince kaldırmaya çalışıyor başını dik tutuyor bence o da tummy time

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…