2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
sizlerin ikizleri mi vardı?
ben biraz önce görüştüm ödemeler yapılmaya devam ediyor ara ara kontrol etmeye devam edin dedi haziran sonu yanlış bir bilgi dedi çoklu doğumlar için öyle bi bilgi veriyoruz dedi.
Aaa öyle mi hiç umutlanmayalım o zaman biz birde zaten saçma bu yasa 2025 1 ocak itibariyle geçerli dediler o zaman herkesin doğum zamanından baz alıp biriken ödemelerini de yapmaları gerekir iki çocuk ve fazlası olanlar için sonuçta birden fazla çocuğu olanlar her ay ödeme alacaklar emekli maaşlarında nasıl yatmayan günler birikiyorsa buda aynı mantık olmalı

ben biraz önce görüştüm ödemeler yapılmaya devam ediyor ara ara kontrol etmeye devam edin dedi haziran sonu yanlış bir bilgi dedi çoklu doğumlar için öyle bi bilgi veriyoruz dedi.
Evet canım ikiz bebeklerim var , tam durumu anlamadım

Canım ben anlamadım yani ikizi saymayıp tek dogum olarak mı degerlendirecekler

Evet canım ikiz bebeklerim var , tam durumu anlamadım
tek doğum olarak değerlendirmyecek de ödemeleri hazirana sarkmış olanların çoğul doğummuş bana o yüzden telefonda sizin çoğul doğummuydu dedi mayısta yatmayınca. hayır dedim birkaç gün içinde kontrol edin ara ara dedi. yani sizlere haziran son haftası yatabilir

süreç baştan sonra o kadar mantıksız ki zaten.
küçük bebekle insanları bankaya gtmeye zorluyolar. başvurı süreci de takip sistemi de herşey bozuk yavaş ilerlemiyor

Benim 4 yaşında kızım 4 aylık da ikizler var işte 30 yaşında bir anda 3 çocuklu oldum uygulama çalışmıyor doğru düzgün zaten ben anlamadım İstagram dan yorumları okuyorum mesela bir çoğu şubatta doğum yaptıysa 4 aylık almış bazısı diyor 1 aylık yattı kime göre beye göre bilmşyorum ballimon halk bankasına gidebildiniz mi siz peki

ya şöyle birçok insan bilinçsizce yorum yapıyo tek çocuğu mesela bana bi aylık yattı diyo ilk çocuk için bi aylık yatacak zaten. ödeme miktarlarında hata yok. şubatta doğum yapıp bir aylık alanın ilk çocuğudur, 4 aylık alanın ikimci üçüncü çocuğudur.

Yok tatlım uygulama ve e devletten olumlu yazı goremeyince gitmedim

Hımm anladım canım , tsk ediyorum bilgilendirmen için

Benim de telefonuma bakanlıktan mesaj geldi ve uygulamada bankaya doğum yardımı parası ödendi olarak gözüküyor ama mahallemizde Halkbank yok şehir merkezine gidip almak mesele altın daha fazla yükselmeden kızçeme bir çeyrek alıp koysam çok iyi olacak
Uyku düzeni gündüz bizim de çok yok ama ben artık takılmıyorum çünkü ben taktıkça sanki benim telaşım ona da yansıyor Başak burcuyum ve plan dışına çıkmak beni hep gerer kural dışına çıkmak telaşlandırır ama esnek olmak şu durumda bana daha iyi geliyor gün içinde hiç uyumayan ve beşiğine koyduğunda uyanan bebeğimi emzirdiğim kanepeye yatırıveriyorum

Artık hangi ağlaması hangi durumda ne ifade ediyor az çok tahmin ediyorum uyku öncesi kıvranarak ağlıyorsa beş on dakikaya bezini patır patır dolduruyor acıktığında ehe ehe diye gözlerime bakarak gülmekle ağlamak arası ses çıkarıyor

Bana hangi ayda rahatladın derlerse dördüncü ay derim çünkü artık bebeğim karşımda bir birey olarak belirginleşmeye başlıyor öncesinde lohusa psikolojisinin de büyük etkisiyle hissettiğim yalnızlık hissi ortadan kalktı artık bana bilinçli gözlerle ve etrafında olanların farkında olarak bakan minik bir yoldaşım var sevmelerime tatlı gülüşlerle cevap veriyor parka götürdüğümde altında durduğumuz devasa ağaca dakikalarca hayret ederek bakıyor onun şaşkınlığı beni de heyecanlandırıyor çok şükür Rabbim bizlere bu bu sevinçleri yaşatıyor

Gercekten de oyle sonsuz şükürler olsun, bir mucize ellerimizde büyüyor

Çok fazla kilo aldığını doktorunuz söylemedi mi? Mama destekli fazla kilo alımını tavsiye etmiyorlar. Hatta mama desteğini azaltın diyorlar. Doktorunuz ne diyor ?
Nimenrix ile bexero da ek olarak yapılmadı mı peki ?

Kızlar bu 4. Ay atağı ne zaman bitiyor yahuu delireceğim.Sürekli mız mız sürekli ağlıyor güldüğü oynadığı en fazla 5 dk.Uyku gerilemelerimizde başladı çok zor geçiyor.Sürekli memnun etmeye çalışıyorum kucakta gezdiriyorum vs yok.Diş sancısı var bide mahvolduk ya

Bizim 2 haftayı geçti. Aglamamiz biraz azaldı ama uyku gerilemesi devam ediyor ne zaman tamamen bitecek bende merak ediyorum. Uyku düzeninin bozulması benide çok yıprattı. Uykusu var ama uyumuyor her şeyi yapiyorum baya ugrasiyorum oyle uyuyor. Hiç bu kadar zorlanmamistik bizde. Allah yardımcımız olsun. Ama bu atak döneminde emerken daha güçlü cekmeye başladı onu farkettim. Yeni şeyler yapabildiğini görüncede insan mutlu oluyor

Evet benimkide slikon ucu bıraktı tamamen ve memeyi resmen ısırıyor.Ama bir saat önce bir krize girdi tam yarım saat ağladı memeyi tutmadı sağıp verdim inşallah meme reddi falan değildir tam slikonu bırakmışken Diş mi anlamadım calpol verdim şuan iyi.Sizde de oluyor mu böyle ağlama krizi.Ne yaptıysak susmadı

Aa nasıl biraktirdiniz bizim kız hala silikon ucla emiyor bir türlü alistiramadim. Evet benimkide ısırıp çekiyor memeyi 1 hafta önce sadece bir kere yaşadık onu ilk defa o zaman calpol verdim bende sonra bir daha olmadı. Belki dişten olabilir gazdan olabilir

Bizimde üç gün oldu tamamen bırakalı.Aylardır deniyorum memeyi veriyorum sakinlediğinde çıkarıp kendi mememi teklif ediyorum tabi sonuç başarısız asla tutmadı asla.Göğsümde uyuyakaldığı zaman slikonu çıkarıp mememin kokusuna alışmasını sağladım.Bi ara slikonun ucunu kesip ilerlemeye çalıştım öyle emiyordu ama benim ucum bu sefer yra oldu dayanılmaz oldu onu bıraktım.Denemeye devam ettim ama bir gün ansızın kendi kendine emdi.10 sn emip ağladığı oldu hiç zorlamadım tekrar slikon verdim.Zorla vermedim yani.Sonra o 10 sn tüm öğün oldu.Bir sonraki öğünde slkionsuz emmediği oldu ama sonunda. Başardık. Zaten ucum yeteri kadar çıktı artık.Paşanın keyfi tam 4 aylık olunca geldi ve bıraktı.İnşallah sizde en kısa zamanda bırakırsınız.Büyük özgürlükmüş gerçekten.Strerilize etmek,acaba yanıma aldım mı endişesi,herkesin görünce neden diye sorması vs vs. Kurtuldum.Eskisine göre çok daha az emiyor.Slikonu emzik gibide kullanıyordu çünkü.

Çok sevindim sizin adınıza inşallah bizde bırakırız zamanla. Evde neysede disarda çok zor oluyor emzirmek. Dediğiniz gibi görenlerin neden ucluk kullanıyorsun meme ucunda var halbuki demesi sanki ben keyfimden öyle emziriyorum. Bende denemeye devam edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…