Doğum sonrası normal olabiliyor o. Birkaç aya düzene girer. Benım de öyle berbar oldu her yere çıktı çocuk bezi lohusa külodu ile geçirdim üç günü. İki kez adet oldum ikisi de öyleydi. aralarında biraz uzun oldu eski düzende değildi yani. Miyom sebep oluyor evet ama Benım doğumdan önce iki milyonum vardı doğumda aldılar I. Şimdi miyom yok kanamam iki kat daha fazla oldu diyebilirimkızlar benim adetleeim hep biraz yoğun olurdu ama doğum sonrası olanlar evden çıkılmayacak gibi. çok yoğun ayağa kalkmamla üstüm başım batıyo ped yetişemiyo lohusa külot bezi aldım artık. var mı böyle olan yoksa bu sorunlu bi durum mu kontrollerde bişe yoktu ama küçük bi
myomum var o neden olur mu ki
Ben de Kraft aldım açıkçası küçük tepsi özellikle istedim yıkaması ve yer kaplamaması açısından daha iyi. Sonuçta önüne koyacagınız bir tabak bir bardak. Ben de emniyet kemerini beğenmedim çok uğraştırıyor kemer takmak istememe gibi bi şansım yok. Özellikle çocuğu koyarken kemerin üzerine geliyor batıyor belki çocuğa. Onu sevmedim.Kraft chef aldık, oturma yeri geniş ve tepsisi öne doğru sıkışık değil. Beybi tombik olunca iyice baktık incelediksonra evde karar verip netten aldık. şuan kargo dağıtımda heyecanla bekliyorum tek olumsuz yanı bence tepsi fazla büyük değil. Tepsi büyüklüğü olarak joie çok güzeldi ama oturma yeri dar ve tepsi çok önde, ileri fazla çekilmiyor göbekli bebeği sıkar gibi geldi.
#reklamdeğil
Benım de gecikerek oldu. Korkma:) ya da kork aman :) dikkatBen ilk adetimi geçen ayın 18 inde oldum ve deli gibi kan geldi. Bu kadar yoğun yaşamazdım. Bu ay gelmedi 1 hafta gecikti. Düzenli mi oluyor sizin ?
Aa iyi düzenli olmamamsı normalbiraz daha bekleyeceğim gelmezse test mi yapsam yoksa korunduk ama bilemedim
Evet kabak havuç patates sonra da ev yoğurdu
aynu biz de öyleyiz Allahtan şimdilik uyuyor da biz de sabahları uyuyoruz. Birkaç aya o da kalmayacak mecbur kalkacağız. Şöyle uykusunu 8 gibi uyanmaya ayarlasa çok mutlu olacağım
Ben ikeadan antilop aldım yanında da sırt yan destekli şişme yastığını aldım ama çok küçükmüş. Bizimki zor içine girip çıkıyor cumartesi götüreceğim bakalım iade alacaklar mı açıp kurduk ama
Benım kızım da kilo alımı alt sınırda. Meme reddi var bu ara. Mama hiçbir şekilde ilk günden beri almıyor kaç çeşit denedik. Aynı durumdayız memeyi birkaç dk emip bırakıyor on dk sonra gene ağlıyor aç olduğu için ağlıyor ama meme de almıyor ilgisi hep başka yerlerde. Geçici diye bekliyorum. Bir hafta sonra bizimki de beş aylık olacak. Şu 6300 gr. Ek gıda tadımına ben 4 ay solunca başladım çünkü laktoz intoleransı var kakası hep sulu köpüklü idi. Yogurt vs ile düzeldi. Şimdi günde bir iki çorba kaşığı olacak şekilde bir şeyler veriyorum.Merhaba. Benim kızda aynı ya kilo almıyor. Mama vermek istedim tadını beğenmedi icmedi. Emziriyorum karnı biraz doyunca bırakıyor sanırım emmeyi çünkü tam bosaltmiyor memeyi. Bende ne yapacagimi sasirdim. Biz 4 bucuk aylik olduk daha 6 kilo anca olucaz.
Bazen guzel emiyor bazen de emmemek icin kendini geriye atiyor. Bende ek gıda için tadımlara başlıcam artık yavaş yavaş. İnşallah ek gıdaya geçince zorluk çekmeyiz çünkü ben gerçekten emzirme konusunda çok zorlandım hala da devam ediyor bu durum beni de çok yordu.Doğum sonrası normal olabiliyor o. Birkaç aya düzene girer. Benım de öyle berbar oldu her yere çıktı çocuk bezi lohusa külodu ile geçirdim üç günü. İki kez adet oldum ikisi de öyleydi. aralarında biraz uzun oldu eski düzende değildi yani. Miyom sebep oluyor evet ama Benım doğumdan önce iki milyonum vardı doğumda aldılar I. Şimdi miyom yok kanamam iki kat daha fazla oldu diyebilirim
Ben de Kraft aldım açıkçası küçük tepsi özellikle istedim yıkaması ve yer kaplamaması açısından daha iyi. Sonuçta önüne koyacagınız bir tabak bir bardak. Ben de emniyet kemerini beğenmedim çok uğraştırıyor kemer takmak istememe gibi bi şansım yok. Özellikle çocuğu koyarken kemerin üzerine geliyor batıyor belki çocuğa. Onu sevmedim.
Benım de gecikerek oldu. Korkma:) ya da kork aman :) dikkat
Benım kızım da kilo alımı alt sınırda. Meme reddi var bu ara. Mama hiçbir şekilde ilk günden beri almıyor kaç çeşit denedik. Aynı durumdayız memeyi birkaç dk emip bırakıyor on dk sonra gene ağlıyor aç olduğu için ağlıyor ama meme de almıyor ilgisi hep başka yerlerde. Geçici diye bekliyorum. Bir hafta sonra bizimki de beş aylık olacak. Şu 6300 gr. Ek gıda tadımına ben 4 ay solunca başladım çünkü laktoz intoleransı var kakası hep sulu köpüklü idi. Yogurt vs ile düzeldi. Şimdi günde bir iki çorba kaşığı olacak şekilde bir şeyler veriyorum.
cidden rahatlıkmış ya sıcak suya biberonu koy ısınmasını bekle gel git gel git mutfağa bunaltmıştı aldım bendebaya kullanışlı bişey çok zorlanmıştım çünkü su kaynat kasede ısıt falan. başında beklemiyorsunuz bizde mamajoo var. ısıya ulaştığında kapatana kadar 40 derecede sabit tutuyor.
Arkadaşlar, herkes labne yazıyor. Labne çok da sağlıklı bir şey değil. Neden labne allah aşkına ben bile yemiyorum labne.yani şöyle mesela patates kabak havuç alerjen değildir ama yumurta yoğurt peynir için üç gün kuralı ve karışımsız tadım önemli.
bir de her yeni tadımı günün ilk saatlerinde yapmak gerekiyor ki allah korusun alerji olursa gün içinde tespit etmesi daha kolay.
biraz anne iç güdüsü biraz bebeğin hazır oluşu dikkate alınmalı bence doktorların söylediği tabi ki önemli ama onlar çok genel geçer konuşuyor tabi
ben ilk patates havuç ile başladım
sonra yoğurt labne ve yumurta tattı.
geçen kendimize mercimek çorbası yaptım tuz atmadan yaptım ondan da bikaç kaşık tattı.
altıncı aya giriyoruz artık yavaş yavaş kahvaltısına başlamayı düşünüyorum çünkü işe başlamadan bi düzen kurmam lazım
sanırım labne dedikleri evde süt kestirilerek yapılan ev yapımı lorun kıvamlı olanı. peynir altı suyu da çıkıyor süzdürürken onu da pankeklere, omletlere koyuyorlarmış ama ben o kadar beceremem peynir olarak tuzsuz lor vermeyi düşünüyorum umarım uygundurArkadaşlar, herkes labne yazıyor. Labne çok da sağlıklı bir şey değil. Neden labne allah aşkına ben bile yemiyorum labne.
Canım ne güzel en azından arafida tutıuormuş. Benımki sadece uykulu iken emiyor . Aynen geriye atıyor hepBazen guzel emiyor bazen de emmemek icin kendini geriye atiyor. Bende ek gıda için tadımlara başlıcam artık yavaş yavaş. İnşallah ek gıdaya geçince zorluk çekmeyiz çünkü ben gerçekten emzirme konusunda çok zorlandım hala da devam ediyor bu durum beni de çok yordu.
Gerçekten anne için çok zor bir durum emmiyor aç diye üzülüyorsun demek ki bizim bebislerde böyle ne yapalım sağlıkları yerinde olsun. Evet evet kesinlikle bizim kızda bakıyor öyle sürekli ne yiyoruz diyeCanım ne güzel en azından arafida tutıuormuş. Benımki sadece uykulu iken emiyor . Aynen geriye atıyor hep. Benım oğlum da böyleydi bu aylarda oluyor böyle. Sonra geçiyor ve deli gibi meme bagımlısı oluyorlar:) ek gıda işi de bence 6 ay geç gibi ne blym çocuk ağzını açıyor elini atıyor en azından tadım yapmak lazım çünkü o süreç de uzun bir ay sürüyor. Hele emmesi sıkıntılı ise. Eğer iyi emiyor iyi kilo alıyorsa acele etmezdim. Ama bize iyi geldi Sürekli ishal ve pisikti. En azından o azaldı. Kakası kıvamlandı. Zaten doyurmuyorum birkaç ay böyle gideriz amaç alıştırmak doyurmak değil
Nelerle başladın tadımaCanım ne güzel en azından arafida tutıuormuş. Benımki sadece uykulu iken emiyor . Aynen geriye atıyor hep. Benım oğlum da böyleydi bu aylarda oluyor böyle. Sonra geçiyor ve deli gibi meme bagımlısı oluyorlar:) ek gıda işi de bence 6 ay geç gibi ne blym çocuk ağzını açıyor elini atıyor en azından tadım yapmak lazım çünkü o süreç de uzun bir ay sürüyor. Hele emmesi sıkıntılı ise. Eğer iyi emiyor iyi kilo alıyorsa acele etmezdim. Ama bize iyi geldi Sürekli ishal ve pisikti. En azından o azaldı. Kakası kıvamlandı. Zaten doyurmuyorum birkaç ay böyle gideriz amaç alıştırmak doyurmak değil
Heee şimdi anladım. Ay herkes labne deyince şok oldum.sanırım labne dedikleri evde süt kestirilerek yapılan ev yapımı lorun kıvamlı olanı. peynir altı suyu da çıkıyor süzdürürken onu da pankeklere, omletlere koyuyorlarmış ama ben o kadar beceremem peynir olarak tuzsuz lor vermeyi düşünüyorum umarım uygundur
Valla ben de normal labneden bahsediyorlar sanmıştım nxndjdndHeee şimdi anladım. Ay herkes labne deyince şok oldum.
Sabah 10 gibi ver ki gün içinde herhangi bi alerjik reaksiyon oolırsa farkedip görelim diye. Ben ilk gün saat 10 da verdim ikinci gün sabah 10 bide akşam üstü 4 de verdim. Zaten çok az yiyebiliyor bizimki daha ağzını bile açamıyor kiKızımın bugün itibariyle 5.ayi oldu. Doktorumuz tadimlara başlayabilirsiniz dedi. Çay kaşığı verin. 3 gün kuralı var. Öğün olarak 6.aydan sonra baslayacagiz dedi. Hem heyecanlı hem endişeliyim. Nasil olacak bakalım:) Bu arada hanımlar sormayı unuttum ne zaman verilmeli ? 1 çay kaşığı olacak ve anne sütü ile besleniyor kızım. Süt verdikten sonra verecegim diye tahmin ediyorum.
A ve B yi aynı anda mı yaptılar ? Nasıl bebeğinin durumu sıkıntı yoktur umarım?Aşıları hastanede yapınca hastanede oluyor zaten. Biz mesela şimdi 1.doz menenjit yaptık. 5100 tl ödedik. 5 gün sonra 2 temmuzda da rota 2.doz olacağız (Doktor normalde bugün beraber yapacaktı ancak ates cikar bir sey olur beraber yapmayalım takibi de daha kolay olur diyip rotayı birkaç gün sonraya verdi). O da hastanede olacak biz almayacağız hastanede var asilar. Ama kendisi eczaneden alıp hastaneye götüren de varmis.
Bizimki anadan üryan tartıyorAlerjen besinler nedir mesela ? Doktorumun yaşı var biraz belki ondan eski usul gidiyordur :) Ancak ben razıyım kendisindenNormalde 6.ayda baslayacagiz ancak yavaş yavaş tadim yapin dedi. Mesela internette gördüğüm ve her gün artan miktarlar degil de hep cay kaşığı verin dedi. Belki ben o miktarı aarttiririm çünkü kızım büyüyor ve sadece anne sütü ile doymayacak diye endişe ediyorum. Bir de doktorunuz kilo ölçtükten sonra üzerinde bez var diye kaç gram düşüyor ? Benim doktor biraz bonkör 100 gram düşük yazıyor gelişim karnesine. Halbuki 100 gramdan daha azdır bence bezi atleti falan
Çilek kivi bal. ilk bir yıl bunlardan uzak durulacakmış.Alerjen besinler nedir mesela ? Doktorumun yaşı var biraz belki ondan eski usul gidiyordur :) Ancak ben razıyım kendisindenNormalde 6.ayda baslayacagiz ancak yavaş yavaş tadim yapin dedi. Mesela internette gördüğüm ve her gün artan miktarlar degil de hep cay kaşığı verin dedi. Belki ben o miktarı aarttiririm çünkü kızım büyüyor ve sadece anne sütü ile doymayacak diye endişe ediyorum. Bir de doktorunuz kilo ölçtükten sonra üzerinde bez var diye kaç gram düşüyor ? Benim doktor biraz bonkör 100 gram düşük yazıyor gelişim karnesine. Halbuki 100 gramdan daha azdır bence bezi atleti falan
Yaa çen buralara geri mü döndün yaaaDoğum sonrası normal olabiliyor o. Birkaç aya düzene girer. Benım de öyle berbar oldu her yere çıktı çocuk bezi lohusa külodu ile geçirdim üç günü. İki kez adet oldum ikisi de öyleydi. aralarında biraz uzun oldu eski düzende değildi yani. Miyom sebep oluyor evet ama Benım doğumdan önce iki milyonum vardı doğumda aldılar I. Şimdi miyom yok kanamam iki kat daha fazla oldu diyebilirim
Ben de Kraft aldım açıkçası küçük tepsi özellikle istedim yıkaması ve yer kaplamaması açısından daha iyi. Sonuçta önüne koyacagınız bir tabak bir bardak. Ben de emniyet kemerini beğenmedim çok uğraştırıyor kemer takmak istememe gibi bi şansım yok. Özellikle çocuğu koyarken kemerin üzerine geliyor batıyor belki çocuğa. Onu sevmedim.
Benım de gecikerek oldu. Korkma:) ya da kork aman :) dikkat
Benım kızım da kilo alımı alt sınırda. Meme reddi var bu ara. Mama hiçbir şekilde ilk günden beri almıyor kaç çeşit denedik. Aynı durumdayız memeyi birkaç dk emip bırakıyor on dk sonra gene ağlıyor aç olduğu için ağlıyor ama meme de almıyor ilgisi hep başka yerlerde. Geçici diye bekliyorum. Bir hafta sonra bizimki de beş aylık olacak. Şu 6300 gr. Ek gıda tadımına ben 4 ay solunca başladım çünkü laktoz intoleransı var kakası hep sulu köpüklü idi. Yogurt vs ile düzeldi. Şimdi günde bir iki çorba kaşığı olacak şekilde bir şeyler veriyorum.
Biz de son 1 haftadır meme ile sıkıntımız var. Çoğu zaman reddediyor hoplayıp zıplayıp tutturuyorum şimdilik. İlerlemezse iyidir. Bir de 4 gündür yoğurt kabak havuç denedik bugün ilk kez ptates verdim zeytin yağı da katıyorum.Canım ne güzel en azından arafida tutıuormuş. Benımki sadece uykulu iken emiyor . Aynen geriye atıyor hep. Benım oğlum da böyleydi bu aylarda oluyor böyle. Sonra geçiyor ve deli gibi meme bagımlısı oluyorlar:) ek gıda işi de bence 6 ay geç gibi ne blym çocuk ağzını açıyor elini atıyor en azından tadım yapmak lazım çünkü o süreç de uzun bir ay sürüyor. Hele emmesi sıkıntılı ise. Eğer iyi emiyor iyi kilo alıyorsa acele etmezdim. Ama bize iyi geldi Sürekli ishal ve pisikti. En azından o azaldı. Kakası kıvamlandı. Zaten doyurmuyorum birkaç ay böyle gideriz amaç alıştırmak doyurmak değil
Normal labne ney ki ayy. Ben labne diyince ekmeye sürülen labne peynir aklıma geliyor. Chesee kekteki labne aklıma geliyor. Başka ne labne var ki benim bilmediğim kötü olanArkadaşlar, herkes labne yazıyor. Labne çok da sağlıklı bir şey değil. Neden labne allah aşkına ben bile yemiyorum labne.
1 hafta falan bekleyip öyle başlayacağım. Çok şükür kilo alımı iyi ama bu sefer de süt yetiyor mu diye endişeleniyorum. Yetmese ağlar diyorum sonra. Çok zor işmiş annelik.Sabah 10 gibi ver ki gün içinde herhangi bi alerjik reaksiyon oolırsa farkedip görelim diye. Ben ilk gün saat 10 da verdim ikinci gün sabah 10 bide akşam üstü 4 de verdim. Zaten çok az yiyebiliyor bizimki daha ağzını bile açamıyor kikarşısında ağız açma ve çiğneme hareketleri yapıyorum ki taklit edebilsin diye. Bu verdiğimizi ara öğün olarak düşün. Sabah emzirdin karnını doyurdun bir birbuçuk saat sonra da ek gıdayı tattır.
Bexsero ve nimerix yaptılar her iki bacaga. Akşam 9 da ateş çıktı sonra düşürdüm gece 3 te tekrar çıktı tekrar düştü. Iki kez ilac verdim toplamda. Çok stres yaptim ama geçti çok şükür. Çok sagolun sorduğunuz icinA ve B yi aynı anda mı yaptılar ? Nasıl bebeğinin durumu sıkıntı yoktur umarım?
Bizim hoca sadece bezle tartiyor, ona da 100 gram düşüyor. Sanki bez o kadar degil gibime geliyor, 50-60 gram ne kadar kıymetli , eğer eksik tartiyorsa :)Bizimki anadan üryan tartıyorzaten soyuyor her tarafına bakıp kontrol ediyor özel bölgesi dahil. Sonra tartının üstünde peçete serili. Onun üstüne çıplak koyup tartıyor sonra ben paketliyorum
Bal biliyordum ama çilek ve kivi bilmiyordum. Araştırayım bunları. Çok çok teşekkürlerÇilek kivi bal. ilk bir yıl bunlardan uzak durulacakmış.
Eritme peynirlerle karıştırıyor olabilir misiniz?Arkadaşlar, herkes labne yazıyor. Labne çok da sağlıklı bir şey değil. Neden labne allah aşkına ben bile yemiyorum labne.
bildiğimiz labneden bahsetmiştim ben kendi adımaNormal labne ney ki ayy. Ben labne diyince ekmeye sürülen labne peynir aklıma geliyor. Chesee kekteki labne aklıma geliyor. Başka ne labne var ki benim bilmediğim kötü olan
çilek kiviye ekleme yapayım bakla ve patlıcan da önerilmez hatta bakla iki yaş diye hatırlıyorum. içeriğinde zehirlenmeyr neden olabilecek bir içerik varmış. hamile ve emzirenlere de pek önerilmez bakla.1 hafta falan bekleyip öyle başlayacağım. Çok şükür kilo alımı iyi ama bu sefer de süt yetiyor mu diye endişeleniyorum. Yetmese ağlar diyorum sonra. Çok zor işmiş annelik.
Bexsero ve nimerix yaptılar her iki bacaga. Akşam 9 da ateş çıktı sonra düşürdüm gece 3 te tekrar çıktı tekrar düştü. Iki kez ilac verdim toplamda. Çok stres yaptim ama geçti çok şükür. Çok sagolun sorduğunuz icin
Bizim hoca sadece bezle tartiyor, ona da 100 gram düşüyor. Sanki bez o kadar degil gibime geliyor, 50-60 gram ne kadar kıymetli , eğer eksik tartiyorsa :)
Bal biliyordum ama çilek ve kivi bilmiyordum. Araştırayım bunları. Çok çok teşekkürler
saglikla, kolaylıkla atlatalım bu süreci
Hay çok yaşaçilek kiviye ekleme yapayım bakla ve patlıcan da önerilmez hatta bakla iki yaş diye hatırlıyorum. içeriğinde zehirlenmeyr neden olabilecek bir içerik varmış. hamile ve emzirenlere de pek önerilmez bakla.
Ya bu labne yapımı çok kolay bişeymiş. Sürekli önüme çıkıp duruyor. Sütü kaynat , limonla kestir, kesileni süz ve rondada çek bu kadar diyor ilk fırsatta deneyeceğim. Az az yapıp taze taze yedirebiliriz. Dur bulursam videosunu bulayımEritme peynirlerle karıştırıyor olabilir misiniz?
siz böyle yazınca tekrar baktım labnenin zararına yönelik bişey bulamadım. ben doktora yoğurt alerji yapmadı peyniri napalım nasıl ne verelim dediğimde labne ya da lor önermişti. Evde lor yapabilenler elbette ev yapımı lor tercih edebilirler ben ona vakit bulamam asla.Doktor bir anne de paylaşmıştı güvenilir labne marka sıralaması şeklinde. bildiğiniz bir içerik varsa paylaşırsanız bakalım içindekiler kısmına da baktığımda katkı maddesi görünmüyor.
bildiğimiz labneden bahsetmiştim ben kendi adımalabneyi kötü bilmiyorum ben de. şu üçgen vs erimiş karışım peynirler zararlı ama labne için böyle bi içerik göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?