- 3 Ağustos 2024
- 418
- 535
- 23
- 35
Rotayı 2 ve 4 de menenjiti de 5. ayda olduk ve 7. Ayda olacağız.Hanımlar aranızda 5.ay kontrolünde hem menenjit hem de rota asilari yaptıran var mi çocuğuna? Yarın 5 aylik kontrolumuz var ve bu iki aşıyı olacak kizim ama nasil olacak bilmiyorum. İkisi de sıkıntılı aşılar ve ben biraz korkuyorum. Nasil geçti sizin aşılarınız? Öncesinde agri kesici-ates düşürücü versem mi acaba ?
Hemen hemen aynı kiloda vr boyda bebeğim ile. Biz sadece anne sütü ile besleniyorduk bu ay kasik mamaya başladık doktor önerisi ilr. Bende çok üzülüyorum hala geceleri saat kuruyorum emdirmek için. Etiketlemek istemiyorum ama iştahsız bir çocuk . Bize önümüzdeki ay beşinci ayda tadımlara başlarız dedi doktor. İçimdeki bu çocuk doymuyor hissi gitmiyor. Bir ömür de gitmeyecek galibaSelamlar anneler, benim birkac gundur kafama takilan bir sorunum var. Benim oglum 3520 gr 52 cm dogdu. 4.ayda 6400 gr 68 cm suan. Ama cok zayif geliyor banaben mi cok takiliyorum cok uzuluyorum. Boya gitmis ama toplu bir bebek degil. Doktor sorun gormedi, kotu birsey soylemedi ama hep boyle ciliz mi olacak. Sadece mamayla besleniyor, ogunlerde 120 cc yi bir turlu geciremedim. Doktor onun hakki 150 cc dedi ama yemiyor. Sizin durumlariniz nedir? Ek gida donemimi umutla bekliyorum kilo aldirmak icin mamada malesef basarili olamadim
Bende sizden görüp aldım daha gelmedi inşallah sever bebeğim. Kışın BİM’den almıştık ikea tipi evde iki tane olacak. Ama o çok kullanışlı değil. Tekerlekli ve yatar pozisyonda olması çok güzel.Ben de Chicco Polly Magic Relax aldım aynı seridenBizimki anakucağı gibi yatırılabiliyor ve kumaşı farklı sanırım ben de memnunum. Kumaş değerlendirmesi isterseniz ona da bir bakın :)
baya kullanışlı bişey çok zorlanmıştım çünkü su kaynat kasede ısıt falan. başında beklemiyorsunuz bizde mamajoo var. ısıya ulaştığında kapatana kadar 40 derecede sabit tutuyor.Merhaba biberon ısıtıcısı almayı dusunuyorumda kullanımı nasıl iş görüyor mu diğer türlü çok zahmetli geliyor bana
Çok teşekkürler. Bir sey olmaz insallah dediğiniz gibi.Rotayı 2 ve 4 de menenjiti de 5. ayda olduk ve 7. Ayda olacağız.
5. Ayda iki doz şeklinde olduk. A grubu ( nimenrix) ve B gurubu ( bexero) imiş. A aşısını olduk herhangi bi sıkıntı olmadı dr zaten olmaz demişti fakat B olanı 4 gün sonra vurdurttu. kesin olur dedi hatta aşı anında calpol içirtti hemşireler ve 6 saatte bir ver dedi ertesi güne kadar. Öncesinde sen bişey verme. Dr ne önerecek bakalım ona göre hareket et. Korkma takipte kalırsın bişey olmaz Allahın izniyle
Acikcasi yalniz olmadigimi bilmek iyi hissettirdi. Demek biz ne kadar titizlensek, ugraşsakta olmayinca olmuyor. Kilolu olsun, boğum boğum olmasin istemiyorum ama en azindan boyuna gore biraz daha toplu olsun. Dunku yorumlardan sonra 150 cc ye ufaktan gecis yaptim. En azindan hepsini icmesede 140 lari zorlamaya basladi. Bu bile mutlu etti beni. Bize doktor 6.aydan once tadim bile yok dedi. Buyukler tattirmak ister ama asla izin vermeyin dedi. Her doktorun yontemi farkli demekHemen hemen aynı kiloda vr boyda bebeğim ile. Biz sadece anne sütü ile besleniyorduk bu ay kasik mamaya başladık doktor önerisi ilr. Bende çok üzülüyorum hala geceleri saat kuruyorum emdirmek için. Etiketlemek istemiyorum ama iştahsız bir çocuk . Bize önümüzdeki ay beşinci ayda tadımlara başlarız dedi doktor. İçimdeki bu çocuk doymuyor hissi gitmiyor. Bir ömür de gitmeyecek galiba
İyi ki sizde yazdınız. Ben küçükken zatürre ,bronşit hep hasta olurdum. Eğitim hayatımı bile etkiledi. Hasta olmak okula gidememek. Benim gibi olmasın. Bağışıklığı düşük olacak diye korkuyorumAcikcasi yalniz olmadigimi bilmek iyi hissettirdi. Demek biz ne kadar titizlensek, ugraşsakta olmayinca olmuyor. Kilolu olsun, boğum boğum olmasin istemiyorum ama en azindan boyuna gore biraz daha toplu olsun. Dunku yorumlardan sonra 150 cc ye ufaktan gecis yaptim. En azindan hepsini icmesede 140 lari zorlamaya basladi. Bu bile mutlu etti beni. Bize doktor 6.aydan once tadim bile yok dedi. Buyukler tattirmak ister ama asla izin vermeyin dedi. Her doktorun yontemi farkli demek
Canım bu özel menenjit aşısı 2 tane miymiş? İkisi birden mi yapılıyor nasılmış tam? 5. Ayda yaptırcam ben henüz doktora sormadımBiz 3. Ayın içinde yaptırdık rotarix ve bexsero ateş vs yapmadı ama yapabiliyoröncesinde önermiyorlar fazla çünkü vücudu savaşsın virüsle istiyorlar sanırım doktorunla da konuş istersen canım daha iyi yönlendirir
Evt a ve b biri bexsero biri nimenrix mi öyle mi adı vardiCanım bu özel menenjit aşısı 2 tane miymiş? İkisi birden mi yapılıyor nasılmış tam? 5. Ayda yaptırcam ben henüz doktora sormadım
Tşk canım özele min yaptırıyorsun? Özelse kendin mi aldın, hastanede var mıydı?Evt a ve b biri bexsero biri nimenrix mi öyle mi adı vardibenim doktorum şöyle yazmış
Rotarix 3-5. Ay
Bexsero 3-5-13.ay
Nimenrix 6-13.ay
Rota ile menenjitin teki birlikte yapıldı, biz böyle ilerliyoruz
Aşıları hastanede yapınca hastanede oluyor zaten. Biz mesela şimdi 1.doz menenjit yaptık. 5100 tl ödedik. 5 gün sonra 2 temmuzda da rota 2.doz olacağız (Doktor normalde bugün beraber yapacaktı ancak ates cikar bir sey olur beraber yapmayalım takibi de daha kolay olur diyip rotayı birkaç gün sonraya verdi). O da hastanede olacak biz almayacağız hastanede var asilar. Ama kendisi eczaneden alıp hastaneye götüren de varmis.Tşk canım özele min yaptırıyorsun? Özelse kendin mi aldın, hastanede var mıydı?
Ozel saglik sigortamiz var bu arada ancak rota ve menenjit özel aşı, devlet karşılamıyor. Dolayısıyla kendiniz ödüyorsunuz.Aşıları hastanede yapınca hastanede oluyor zaten. Biz mesela şimdi 1.doz menenjit yaptık. 5100 tl ödedik. 5 gün sonra 2 temmuzda da rota 2.doz olacağız (Doktor normalde bugün beraber yapacaktı ancak ates cikar bir sey olur beraber yapmayalım takibi de daha kolay olur diyip rotayı birkaç gün sonraya verdi). O da hastanede olacak biz almayacağız hastanede var asilar. Ama kendisi eczaneden alıp hastaneye götüren de varmis.
Yok eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırıyorum benTşk canım özele min yaptırıyorsun? Özelse kendin mi aldın, hastanede var mıydı?
ne aç ne tok olmalı emzirip hemen gıda verirseniz istemeyebilir. iki emzirme arası keyifli bi halinde. üç gün kuralını biz sadece alerjen besinlere uyguladık artık birçok doktor öyle öneriyor ama siz yine de doktorunuzu dinleyin bu konuda.Kızımın bugün itibariyle 5.ayi oldu. Doktorumuz tadimlara başlayabilirsiniz dedi. Çay kaşığı verin. 3 gün kuralı var. Öğün olarak 6.aydan sonra baslayacagiz dedi. Hem heyecanlı hem endişeliyim. Nasil olacak bakalım:) Bu arada hanımlar sormayı unuttum ne zaman verilmeli ? 1 çay kaşığı olacak ve anne sütü ile besleniyor kızım. Süt verdikten sonra verecegim diye tahmin ediyorum.
Alerjen besinler nedir mesela ? Doktorumun yaşı var biraz belki ondan eski usul gidiyordur :) Ancak ben razıyım kendisindenne aç ne tok olmalı emzirip hemen gıda verirseniz istemeyebilir. iki emzirme arası keyifli bi halinde. üç gün kuralını biz sadece alerjen besinlere uyguladık artık birçok doktor öyle öneriyor ama siz yine de doktorunuzu dinleyin bu konuda.
Ya bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama benim kızım 1 hafta sonra 5 aylık olucak ben tadım yaptırıyorum. Çok minik minik ama işte parmağımı yoğurda daldırıp veriyorum peynir zeytin valla hep tatlarına baktı yemek yerken kucağımda oluyor her kaşığa yöneliyor ağzını açıyor. Benim doktorum 4. Ay kontrolünde bir sonraki ay geçeriz ek gıdaya demişti kızımdaki isteği görünce erken başladım.Acikcasi yalniz olmadigimi bilmek iyi hissettirdi. Demek biz ne kadar titizlensek, ugraşsakta olmayinca olmuyor. Kilolu olsun, boğum boğum olmasin istemiyorum ama en azindan boyuna gore biraz daha toplu olsun. Dunku yorumlardan sonra 150 cc ye ufaktan gecis yaptim. En azindan hepsini icmesede 140 lari zorlamaya basladi. Bu bile mutlu etti beni. Bize doktor 6.aydan once tadim bile yok dedi. Buyukler tattirmak ister ama asla izin vermeyin dedi. Her doktorun yontemi farkli demek
yani şöyle mesela patates kabak havuç alerjen değildir ama yumurta yoğurt peynir için üç gün kuralı ve karışımsız tadım önemli.Alerjen besinler nedir mesela ? Doktorumun yaşı var biraz belki ondan eski usul gidiyordur :) Ancak ben razıyım kendisindenNormalde 6.ayda baslayacagiz ancak yavaş yavaş tadim yapin dedi. Mesela internette gördüğüm ve her gün artan miktarlar degil de hep cay kaşığı verin dedi. Belki ben o miktarı aarttiririm çünkü kızım büyüyor ve sadece anne sütü ile doymayacak diye endişe ediyorum. Bir de doktorunuz kilo ölçtükten sonra üzerinde bez var diye kaç gram düşüyor ? Benim doktor biraz bonkör 100 gram düşük yazıyor gelişim karnesine. Halbuki 100 gramdan daha azdır bence bezi atleti falan
Anladım çok tesekkur ederim bilgilendirme icin. Internette yazıyor ama insan aynı süreçte olan başka bir anneden duymak istiyor, rahatlatıyor :)yani şöyle mesela patates kabak havuç alerjen değildir ama yumurta yoğurt peynir için üç gün kuralı ve karışımsız tadım önemli.
bir de her yeni tadımı günün ilk saatlerinde yapmak gerekiyor ki allah korusun alerji olursa gün içinde tespit etmesi daha kolay.
biraz anne iç güdüsü biraz bebeğin hazır oluşu dikkate alınmalı bence doktorların söylediği tabi ki önemli ama onlar çok genel geçer konuşuyor tabi
ben ilk patates havuç ile başladım
sonra yoğurt labne ve yumurta tattı.
geçen kendimize mercimek çorbası yaptım tuz atmadan yaptım ondan da bikaç kaşık tattı.
altıncı aya giriyoruz artık yavaş yavaş kahvaltısına başlamayı düşünüyorum çünkü işe başlamadan bi düzen kurmam lazım
Reçetesiz alınıyor mu kiYok eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?