2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Selam anneler, cogunuz kanguru yada sling kullaniyorsunuzdur eminim. Benim bebegim dogdugundan beri slingi sevemedi hic kullanmadim. Suan 4,5 aylik sayiliriz kanguru kullanmak istiyorum. Ancak yuzu disariya bakacak sekilde kullanirsam acaba omurgasina zarar verir miyim? Doktorumuz kanguru & slingi pek onermedi acikcasi cocukta bagimlilik yapar zaten hamileyken okadar agirlikla gezdin simdide yine ustunde okadar agirlikla birde is yapmaya kalkarsin her tarafin tutulur, fitik olursun dedi. Ben surekli bebek arabasiyla gezmek istemiyorum. Siz kanguruda yuzu disari donuk mu tasiyorsunuz ve ne kadar sureyle?
Buarada basini dik tutmada sorun yok, artik o konuya gayet hakim.

benimki de slingde hiç durmadı, kanguruda da içe dönük durmadı hatta. genel olarak çocuk kafasını koymayı sevmiyor Etrafa bakacak şekilde dışarı dönük gezmeyi ise çok sevdi. sadece ben de kanguruda en ergonomik pozisyonu takamıyorum galiba başı eğilip öpecek mesafede değil de daha aşağıda kalıyor. kendisinin keyfi yerinde olduğu için ellemiyorum.

Ben açıkçası yaz basindan beri yuzu disari dönük kullanıyorum. Doktor da sorun yok dedi. Uzun süreli kullanmıyoruz zaten en fazla yarım saat. Arabada artık uyanıkken çok durmak istemiyor, kanguru ile çok daha sakin. Kanguru ergonomik ve sirt destekli olursa size o kadar da yük binmiyor. En iyisini siz bilirsiniz tabi.

Bende beli tabureli olanlardan kullanıyorum. Ebebekten. Bel desteği güzel. Yüzü dışa dönük oturuyor. Etrafı izliyor. Kafasıda tam ben eğilip öpeceğim hizzada duruyor. Ama gel gör ki benim oğluşum rüzgardan güneşten herşeyden sıkılıyor. kanguruda bazen ağlıyor bazen duruyor moduna göre. Şuana kadar en fazla yarım saat durmuştur.

hanımlar ceviz tadımı nasıl yapılacak bilen var mı?
neyle karıştırmalıyım rendeleyeceğim ama öylece verilmez.

Benim doktorumda tam tersi ne kadar temas o kadar iyi mantıgında bnde öyleyim ama kanguru da yada slingte ters oturmak omurga sağlıgı acısından çok riskli kesinlikle tavsiye edilmiyor

Ay çok güzel ya Bizde denedik ayaklarini soktuk ama benim kız hiç sevmedi başladı ağlamaya

Benim eşim de tatil için yer ayarladı ama benim gözüm hiç kesmiyor küçük bebekle nasıl edicez çok pimpirikliyim ya güneşten etkilenirse ya oralarda hastalanırsa.. ben ne kadar hassassam eşimde o kadar rahat ona kalsa oturduğumuz sitenin çocuk havuzuna hemen sokacak bebeği

Biz zaten bandırma da yaşadığımız için erdeğe gidiyoruz günlük takılmak için. denize komple sokmadım ama sevdi belki ilerleyen günlerde sokarım. Doktor temmuz sonunu bekle dediydi
Valla sahilde güzel gölge ayarladım ben sadece bezle bıraktım çocuğu. Müslin örtü örttüm altına şezlongta takıldı çok keyifliydi. Arada elini yüzünü kafasını ıslattım. Zaten 15:00 ten sonra gittik.
Bi sorun yaşamadık.

Selam kızlar ek gıdaya başlayan varmı biz doktor onayı ve masada istekli olduğu için tadımlara başladık
Evet tadımlara başladık bizde. Yoğurt, patates, havuç, bezelye denedik. Avokado ve meyvelere başlıcak. Güzel gidiyor maşallah. Yüzünü bi ekşitse de yemek istiyor devam ediyor. Ben çok az veriyorum tabi bir çay kaşığı bile değil. Doktor sadece diline değsin yeter şimdilik dedi.
İnsta dan ek gıda tariflerine bakıyorum hep.
İlikli kemik suyu yapıp küp küp donduracağım. bebe bisküvisini deneyeceğim. Kapya biberden bebek salçası yapacağım. hazır evdeyken çalışmıyoken uğraşırım ama sonra nasıl olur bilmem

Oh maşallah şifa olsun Güneş kremi sürenler felan var sen nasıl yaptın güneşten etkilenmemesi için ?

Oh maşallah şifa olsun Güneş kremi sürenler felan var sen nasıl yaptın güneşten etkilenmemesi için ?
Yok krem sürmedim 0-6 ay krem önermiyor doktorlar. Sadece güneşten korudum. Ve 15:00 te gittik plaja. Denize ayaklarını sokacağım zamanda şapka ve tşört giydirdim. 10 dk sürmedi zaten kısa tuttuk. Sonra tatlı su ile yıkadım bacaklarını elini yüzünü ense boyun kafasını mest ettim abdest aldırır gibi ferahladı çocuk. Sahildeki şemsiyeler hasır gölgesi çok iyi değil şemsiyenin üstüne plaj havlularını örttüm. Gölgeyi güçlendirdim. Emzirdim. 20 ml su verdim biberonla. Doktor suya gerek yok demişti ama orda biraz insiyatif aldım

Siveno nun güneş kremini sipariş verdim. Doktora sorarım önümüzde ki günlerde kullan derse onu kullanırım. Temiz içerik.

Selam kızlar ek gıdaya başlayan varmı biz doktor onayı ve masada istekli olduğu için tadımlara başladık
Tadımlara başladık bizde 1 hafta oldu.Kabak havuç patates yedik.3. Günler ikisini(havuç patates,kabak havuç gibi)karıştırıp verdim.
Bugün avokado verdim.Bezelye mevsimi bitiyor bezelye denettirmek istiyorum.Haftaya köye gidiyorum yeşil fasulye deneyeceğiz
Sebzeleri bitirip meyvelere geçeceğim yoğurt konusunu doktorumla tekrar görüşeceğim alerji durumu var çünkü bakalımm onu sona bıraktım.
Sizler nasıl gidiyorsunuz
tatlı patates ve kapya biberde deneyeceğim bu arada.
Birde biz günde 4-5 kez kaka yaprdık şuan 1 e düştü.O da az yani.Sizlerinde öyle mi kızlar?

Kemik suyuna ne zaman başlanıyor? Bir de keçi sütünden yoğurt verebiliyor muyuz ?

Kozlar benimkini eskiden emdikten sorma poş pış yapıp odanın içinde gezinip uyuturdum. Sonra memede uyumaya döndü ona da tamam dedim. Ama son 1 haftadır memede de uyumuyor. Yok yok hiç bişekilfe uyumuyor en son dün öğlen ayağımda salladım inanmıyorum kendime. Yapmam dediğim şeyleri yapma hızıma ben şok sizler nasıl uyutuyorsunuz ?

Bizde yoğurtla başladik çokta 3 gün kuralına uymadık 2 gün kuralı koydum sütüm çok azaldı günde 2 öğun versem yeter o yüzden hızlıca tadımı bitirip karışımlara falan başlıcam MAMA'da içmek istemiyor midesini bulandırıyor havuç patates muz avakado köyden kayınvalidemde balkabağı bulmuştum onu kesip doğrayıp dondurucuya atcam ilk oğlumda 3 gün kuralı ile devam ettim çocuk hiç bir şeyi sevmedi bundan öyle yapmamaya karar verdim şimdiye kadar verdiklerimden alerji falan da olmadı çok şükür bizim 2 yada 3 kere oluyor zeytinyağı koyuyorum kabız olmasın diye sizde onu deneyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…