2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Kıyamam küçük savaşçı prensese inşallah herşey çok güzel olacak. Rabbim çok büyük. Tez zamanda iyileşir inşallah. Başaracak en kısa zamanda iyileşmeyi ben inanıyorum.
bebişler çok güçlü oluyorlar.
Benim oğlum da 8 günlükken ameliyata girmişti. boynundan portakal büyüklüğünde kitle alınmıştı. Hala 3 ayda bir onkolojiye gidiyoruz. Takip amaçlı. Çok zor bi duygu anne için.
Allah sana güç kuvvet versin. bebeciklerimize sağlık şifa versin.

Ben 75 le girdim 70 e düştm anca bebeğin kilosu 3 buçuktu plasenta kan vs anca 5 mi verdim yani diye sorguladım aylarca artık sorgulamayı bıraktım maşallah siz çok güzel kilodasınız inşallah istediğiniz kiloya da inersiniz

Çok geçmiş olsun.Dualarımız sizinle

Selam kızlar nasılsınız? Benim Mavi Duru’m açık kalp ameliyatı oldu 9 Temmuzda. Dualarınıza yine çok ihtiyacım var gelemiyorum maalesef buralara.
Selam canım. Çok geçmiş olsun en yakın zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum iyi haberlerini bekliyor olacagiz

Çok geçmiş olsun. Bizde de anne karnında hidronefroz tanısı vardı. Gerileme olmamış maalesef. Grade4. Muhtemelen ileri tetkikler yapılacak. Oğlunuz nasıl oldu? Neden açık ameliyat önerdiler? Süreç hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Selam kızlar nasılsınız? Benim Mavi Duru’m açık kalp ameliyatı oldu 9 Temmuzda. Dualarınıza yine çok ihtiyacım var gelemiyorum maalesef buralara.

Ah canım Benım yaaa kıyamam ben ona masum yavru kuş ( sen de çok yıpranmışsınırneyseki iyiye gidiyor ve bir an önce toparlasın yaa. Of ne zor şeyler

Cok cok geçmiş olsun. Allah tez zamanda evinizde saglıklı günler geçirmeyi nasip etsin.

Allah kızına şifalar versin. Sana babasına güç sabır versin. Onun minik kalbi
Dualarıma ekleyeceğim Mavi Duruyu dua etmekten başka da yapabileceğimiz bir şey yok

Biz medicalpark göztepe hastanesinde ameliyat olduk prf dr melih akına 3ay20günlük iken fakt doktorumuz muhteşem biri çok şükür iyi şimdi en son grade 1 e düştü takipteyiz aylık ultrason çekim ile takip edilecek
İlk olarak 3 ay takip edildi pendik medicalpark çocuk nefrolojisi tarafında ileri tanı voiding çekimi bunu melih bey yaptı doktor yapması gerekir ve mag 3 çekildi sonra sol böbrekte büyüme kesin olduğu ve mesaneden geri kaçak olmadığı için böbrekten mesaneye giden yolda darlık vardı ameliyat kararı alımdığında günlerce kendime gelemedim ama beklediğim kadar zor olmadı ameliyati biraz araştırdıtsanız kateter takılıyor 1 ay sonra çıkarılacak iken bağırsak enfeksiyonu ve idrar yolu enfeksiyonu oldu 5 gün hastanede kaldık enfeksiyon olması halinde damardan antibiyotik almalı bilginiz olsun yoksa böbreği zarar veriyor biz çok, doktor gezdık bizim böbrek dokusu 3 milimetre ye kadar düşmüştü şimdi ameliyat sonrası 9 milim melih akın çok ilgili asistanına ulaşıyoruz her daim acil durumda bilgi verip yönlendirme çok önemliydi
çocuk nefrolojisi prf dr duygu övünc ameliyat için de prf dr melih akın öneririm kendiliğinden geçer denildi ama geçmedi bizimki inşallah sizin geçer tabiki tamamen normal olmayaacak grade 1 de kalacak bi kaç yıl sonra düzelecek denildi böbrekte doku kaybı olmaması için biz bir çok doktora gittik ama hepsi aynı şeyi söyledi ameliyat denildi bizde ameliyat olduk çok şükür şimdik düştü ama kesinlikle idrar yolu enfeksiyonu olmayacak olursa o sürec ameliyattan daha zor birde acık ameliyatı sordunuz bebekler kücük olduğu için organları da kücük 5 cm kadar bir kesi izi var birde dren takılı kalıyor 3 gün onun izi var kapalı yapan yok istanbul anadolu yakasında çocuk ürülojı dr na bile gittik hepsı aynı acık olacak dedi ben doktorlarımdan razıyım çok şükür oğlumun şifasına vesile oldular bir ay sonra mag3 çekilecek sonra 3 ayda bir kontrol devam edecek ameliyat ile de bitmiyor sürekli takipte olacak enfeksiyon olursa çocuk nefrolojisi ilaç dozunda karar veriyor bilginiz olsun biz bilmeden çocuk doktoruna gittik sonra yine çocuk nefrolojisi takipli olduğu için kendi doktorumuza gittik eğer istanbul da iseniz ben doktorlarımı öneririm ameliyatı biraz pahalı eğer özel yaptıracaksanız pazarlık yapın mutlaka biz katateri çıkartmak için anestezi alacak diye sünnet e olsun dedi onuda yaptı ha bide idrar yolu enfeksiyonu olmasın diye en kısa zamanda sünnet olmalı biz artık ileri tanıya girdik diye sünneti ameliyat sonrası yaptıkçok geçmiş olsun inşallah düzelir

Birde parankim kalınlığı kaç şuan kaç milim iki böbrekte de mi var önemli olan parankim kalınlığı böbrek fonksiyon testleri eğer bunlar iyi ise hemen ameliyat demezler içinizi ferah tutun Rabbim şifa versin inşallah

Çok geçmiş olsun bebeği ameliyat olmuş biri olarak çok iyi anlıyorum sizi bizim böbrekte büyüme vardı sizin gibi 2 kere enfeksiyondan hastanede yattık ameliyat olduk ama inanın onlar ufacık bedenleri ile bizden daha güçlü inşallah şifasını bulacak iğleşecek Allah'ın izniyle çok geçmiş olsun dualarımda olacaksınız

Kızlar kiloları verdiniz mi bende gram oynama yok
Aylardır 78 kilodaydım bir haftadır sıkılaştırıcı bir jel kullanılanıyorum 2 kilo verdim 4 cm inceldi basenden ek gıda tam otursun başlamam lazım diyete ama tatlı şeyleri bırakamıyorum çikolata tatlı şeyler görünce yiyorum ondan alıyorum ama bu jel iyi oldu devam edeceğim etkisi devam ederse
Diyete de başlarsam 65 e düşsem yeter bana

Çok çok geçmiş olsun. Ne kadar zorlu süreçler şimdi ne kadarlık oldı bebiş? Okuyunca tekrar endişelendim ama yapacak hiçbir şey yok. Umarım biz de sağsalim atlatırız bı süreçleri. Sizin de her şey sorunsuz ilerlesin, sağlığına kavuşsun minişlerimiz.

Peki sizin mag3’de böbreğin çalışma durumu ne çıktı?

Haftaya vcug reflü testi yapılacak. Sonra mag3 muhtemelen. Bunlar çok zor mu? Şu anda 4,5 kg sedasyon verilemiyor. Verilsin de istemem ama kıyamıyorum bir de fonskiyon testinde böbrek yüzde kaç çalışıyor çıktı? Bizde parankim en ince yer 2 mm

Açık ameliyattan hiç bahsedilmemişti. Henüz tanımız da net değil, ama bizde de darlık çıkabilir. Çapadan bir hoca ile görüşüyoruz. Perinatolog önerdi. Doktorunuzu mutlaka araştıracağım çok teşekkürler.

Ameliyat kaç saat sürdü peki? Bebiş hemen uyandı mı, normale döndü mü?

Birlez daha stres oldum resmen. Hayırlısı olsun. Teşekkür ederim detaylı yanıtınız için Allah bir daha yaşatmasın.

3saat sürdü ameliyat sonrası kendine çabuk geldi iğleşmesi beklediğimden hızlı oldu çok şükür stres olmayın ben gece bile uyuyamadım aylarca ne olacak korkusu ile reflü yoksa darlık vardır diye mag3 yapılıyor onun sonucunda net tanı konuluyor biz ameliyata girdiğimizde 3 mm di parankim acil olmalı denildi 6 .ayı bile beklemedi ilk tanı konulduğunda 4.5 mm di 3 ayda ilerledi bizim genişlik 26 mm olmuştu sol böbrek doktorumuz tabi böbrek fonksiyonlarını da iyi olduğu için kayıp olmadan yapılması konusunda bilgi verince bizde beklemedik şuan 5 ay 18 günlük çok şükür iyi durumu korkulacak bir şey değil aslında sadece sürec yorucu yıpratıcı bebeğin sağlığına kavuşacak inşallah geç oturur emekler falan dedim ama maşallah oğlum daha 6 aylık değil ama yeni yeni emekliyor ve bbir süre tek desteksiz oturuyor hiç korkmayın aksine daha iyi bence eskiden çok huzursuzdu ağlardı şimdi daha sakin belkide ağrı yapıyordur bilemiyorum o ağrıyı çekmesinde ise tedavisi olması bence çok şükür sebebi yine aklına gelen bir şey olırsa özelden de yazabilirsin

Çok teşekkürler, cok sagolun. Iyi olmasina cok sevindim minigin. Ameliyat biraz uzunmus hayirlisiyla biz se atlatiriz insallah.

2 gün önce ilk dişimiz patladı Hem çok seviniyorum hem de dişsiz gülüşler geride kalıyor diye üzülüyorum. Zaman çok çabuk geçiyor
Bizimde diş mi çıkartacak acaba diyorum. 2 gündür gece gündüz sürekli miz miz ağlıyor kucaktan bıraktığım an ağlıyor görünürde bisey yok ama kaşınıyor diş etleri sizin belirtiler nelerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…