- 17 Mayıs 2024
- 166
- 213
- 23
Benim de bu soru kafamın içinde dönüp duruyor. Kanama olursa çok şiddetli olacağını söyledi hoca. Allah korusun ama aşırı korkuyorumTotalisse zaten mesafe yoktur yani girişi tam kapatmış. Sezaryen olacaksın diye o yüzden demiştir çocuğun çıkacağı alan yok spontane doğumda kanama riski var. Bence çok kendini yorma dinlen ve doktorunla iyice konuş bu konuyu ama benim anlamadığım perinatolog gördü kendi doktorun nasıl görmedi çünkü totalisin farkedilmemesi imkansız.
Valla ben 2022 de olmuştum tek doz, hatırlatma dozu tek doz yeterli dediler neyseki yoksa ben çok kötü oldum. Baya hasta oldum yani. Kolumu ilk 48 saat oynatamadım bile. Şimdi de aşı yeri akşamları kızarıyor, ısınıyor ama ağrısı hafifledi.Ben de perşembe oldum. O gün gün içinde iyiydim ama gecesi uyuyamadım. Dün bugün kolum zonkladı. Üstüne yatamıyorum. Diğer tarafa yatmaktan o aşırı ağrıyor. Sırt üstü yüz üstü zaten mümkün değil. Uykusuzluktan bayılmak üzereyim. İki kolum da berbat. Nasıl olacağım ikinci dozunu bilmiyorum. Bir de çalışıyor olacağım içimi dert kapladı.
Benim mont kapanıyor ama bır ay sonra kapanmaz o zaman da kalın şal ile örter idare ederim diyorum tekrar mont almak istemiyorum çok büyük olacaktır doğum sonra sı kullanmak istemeyeceğimKızlar günaydınlar, havalar soğumaya başladı içine sığabildiğim kısıtlı montlarım da yetersiz olmaya başladı bu kışı nasıl geçireceğiz biz? Eşim zayıf biri onun montları zaten bana olmaz. Montun önünü kapatmayınca ciğerlerim üşüyor, her yere de arabayla gidemiyorum tabi. Zaten yürümek de gerekiyor. Sizin kesin buna da mükemmel bir çözümünüz vardır yorum bekliyorum sizden
Orası öyle ama ben mesela kızımda daha doğar doğmaz tummytime’a başladım. Bu sallanan ana kucağını benim kız sevmişti ama fazlasıyla da tummytime yapıyordu. O yüzden onu oyalasın ben de iş yapabileyim diye elektrikli aldım işimi de gördü ihtiyaca göre açıkçasıBebeğin motor becerilerinin gelişimi açısından manueli daha çok öneriyorlar, kendisi hareket ettiği için.Bir de bazı bebekler elektriklide huysuzlanıyor diye okudum. Ben de elektrikli alcaktım çok istiyordum araştırdıktan sonra manuel almaya karar verdim.
Okumuşsundur benim Velamentöz insersiyonunda da kanama riski var ve bende de bu kanama riski çok yüksek riskleri araştırmışsındır. Yapacağın şey belli dinlenmek gerekirse rutin gittiğin kadın doğum doktorunu değiştirmek ki eğer türkiyedeysen bence iyi bir perinatolog ile devam etmelisin. Doğuma kadar kanama olacağını sanmıyorum sezaryen sayesinde de doğumda kanama olmaz zaten. O yüzden canını sıkma. Gerçi ne kadar sıkma desem de aynı şeyi yaşadım yani o lafı ettikleri zaman toparlanman zaman alıyor.Benim de bu soru kafamın içinde dönüp duruyor. Kanama olursa çok şiddetli olacağını söyledi hoca. Allah korusun ama aşırı korkuyorum
Evet doktorumu değiştireceğim çok teşekkür ederim inşallah sen de bu süreci sağlıkla kucağında bebeğinle sorunsuz tamamlarsınOkumuşsundur benim Velamentöz insersiyonunda da kanama riski var ve bende de bu kanama riski çok yüksek riskleri araştırmışsındır. Yapacağın şey belli dinlenmek gerekirse rutin gittiğin kadın doğum doktorunu değiştirmek ki eğer türkiyedeysen bence iyi bir perinatolog ile devam etmelisin. Doğuma kadar kanama olacağını sanmıyorum sezaryen sayesinde de doğumda kanama olmaz zaten. O yüzden canını sıkma. Gerçi ne kadar sıkma desem de aynı şeyi yaşadım yani o lafı ettikleri zaman toparlanman zaman alıyor.
Valla ben de mont alacağım Zara’dan bi kabanım vardı içi tüylü dışı deri uzun böyle gönül popiş kapatan ama eşek ölüsü gibi çok ağır. O yüzden yenisini alcam sen de al.Kızlar günaydınlar, havalar soğumaya başladı içine sığabildiğim kısıtlı montlarım da yetersiz olmaya başladı bu kışı nasıl geçireceğiz biz? Eşim zayıf biri onun montları zaten bana olmaz. Montun önünü kapatmayınca ciğerlerim üşüyor, her yere de arabayla gidemiyorum tabi. Zaten yürümek de gerekiyor. Sizin kesin buna da mükemmel bir çözümünüz vardır yorum bekliyorum sizden
İnşallah canımEvet doktorumu değiştireceğim çok teşekkür ederim inşallah sen de bu süreci sağlıkla kucağında bebeğinle sorunsuz tamamlarsın
Peki bu elektrikliyi alınca normal küçük hamak beşiğe gerek varmı salonda yada annemlere giderken götürmek için diye düşünüyorum da ben ikisini de almak istiyorum acaba şimdi alsam erken mi yoksa doğum sonrası mı almalıyımYa o beyin sarsıntısı böyle elektrikli salıncakla falan olacak bir şey değil. Misal ayakta bebek sallayan anneler belli bir ritimde sallayamadıklarından farkında olmadan sarstıklarından falan zararı oluyor. Ya da ne bileyim beşik falan sallarken çocuk ağlayınca farketmeden hızlı sarsar tarzda sallamaktan oluyor. Ama elektrik ana kucağının belli bir ritmi var. Zararlı değildir. Elektrikli alınca bence normal almaya gerek yok.
Ben de kara kara düşünüyorum. Evim katlı. Yatak odası üst katta. Haliyle yatağıda orda olacak. Ben aşağı salon yada mutfakta olduğumda sürekli in çık mı yapacağım ana kucağı alsam yeterli olur mu yani onda uyur mu? Ya da hamak beşik gibi bişey mi alsam alt kat için bilemedimPeki bu elektrikliyi alınca normal küçük hamak beşiğe gerek varmı salonda yada annemlere giderken götürmek için diye düşünüyorum da ben ikisini de almak istiyorum acaba şimdi alsam erken mi yoksa doğum sonrası mı almalıyım
Normal hamak beşik vs çok kullanılan bir şey değil canım kendi evinde gerek yok çünkü baktıysan boyut olarak da küçük uzun vadeli bir şey olmaz. Ha annen falan kendi alır evine koyar amenna ama buna sen masraf etme bence hele kendi evin için hiç gerek yok. Kendi evine normal bebek yatağı, bu sallanan ana kucağı, kanguru ya da sling ya da her ikisi de al geç. Zaten ilerde yok yürüme arkadaşı yok hoppala yok yürüten artık meşrebine göre bir ton şey alacaksın. Bence şimdilik sallanan ana kucağı yeterli. Tummy time için çocuk doğduktan sonra 3. Ayda kullanmak için tummytime gereçleri alabilirsin bence ben öyle yapmıştım ilk 3 ay onlara da gerek yok direk gözetimim altında alıp yüzüstü çeviriyordumPeki bu elektrikliyi alınca normal küçük hamak beşiğe gerek varmı salonda yada annemlere giderken götürmek için diye düşünüyorum da ben ikisini de almak istiyorum acaba şimdi alsam erken mi yoksa doğum sonrası mı almalıyım
Ha bak işte buna okeyim ama bakalım senin çocuk sensiz duracak mı? Bazı bebekler ilk 3 ay annesinin kucağından inmiyor yaka iğnesi gibi dolaşılıyor. Sling alanlar da bu yüzden alıyor kendilerine bağlıyorlar öyle iş yapıyorlar. Kanguru çünkü İlk 3 ay kullanılmıyor hele ev ortamında. O yüzden doğunca bebişin kişiliğine bakıp karar veriliyor böyle şeylere.Ben de kara kara düşünüyorum. Evim katlı. Yatak odası üst katta. Haliyle yatağıda orda olacak. Ben aşağı salon yada mutfakta olduğumda sürekli in çık mı yapacağım ana kucağı alsam yeterli olur mu yani onda uyur mu? Ya da hamak beşik gibi bişey mi alsam alt kat için bilemedimönerisi yada tecrübesi olan var mi?
Kuzum niye iş yapıyorsun. Azıcık mutfak pis kalsın kokmaz korkma. Dikkat et kendine. Hem ruhun hem bedenin dinlensin azıcık.Kızlar selam parol 2 tane içtim ağrı geçti bugün mükoyum sadece mabadım accık morarmış bununla geçmiş gitmiş olsundeğecek göz kalmadıysa devamke bugün akşam 7de evimin önünde mülteci tipli birine 3 polis resmen uçtu yere yatırıp ters kelepçe yaptı polis arabaları bilmem ne vallaha öyle bir bıkmışım ki olumsuzluklardan nolduğunu merak bile etmedim perdeleri çektim geçtim mutfağımı temizledim. Kocam olacak dangoz da pencereyi açmış nolmuş diye bakıyor geç içeri kapat şu pencereyi durduk yere başımızı belaya sokacan diye kızdım meraklı taze ya
Kuzum ben tembel tenekenin tekiyim aslında normalde iş yapmayı sevmem ama nedense son olumsuzluklardan sonra terapiyi iş yapmakta buldumKuzum niye iş yapıyorsun. Azıcık mutfak pis kalsın kokmaz korkma. Dikkat et kendine. Hem ruhun hem bedenin dinlensin azıcık.
Bilmiyorum burcun nedir ama ben oğlak burcuyum benim kafayı işten başka birşey dağıtamıyorİnşallah canımSen de inşallah sorunsuz tamamlarsın kötü düşünme olayı bende bi tık sürdü sonra kendimi temizliğe falan verdim ama aslında yatıp dinlenmem lazım ama kendime engel olamıyorum yatınca hep düşünüyorum düşününce iyi olmuyor beynimi oyalayacak bir şey bulmam lazım bulursan bana da söyle
Kova burcuyum canım normalde depresyona girerdim ama bu sefer öyle olmadı durdukça düşünüyorum düşündükçe ChatGPT Almanca İngilizce makalelerden araştırma yapıyorum düşün geçenlerde radyoloji doktorunun YouTubeda kadın doğum uzmanlarına verdiği 2.5 saatlik eğitimi izledim oturup uzun uzun öyle bir manyak olduğum için PC’den uzak durup temizlik yapmam daha hayrıma oluyorBilmiyorum burcun nedir ama ben oğlak burcuyum benim kafayı işten başka birşey dağıtamıyorben dünden sonra market pazar alışverişi temizlik vs eve dair herşeyi bi süre rafa kaldırıcam boşver sen de yapma birşey
Analıkta masterKova burcuyum canım normalde depresyona girerdim ama bu sefer öyle olmadı durdukça düşünüyorum düşündükçe ChatGPT Almanca İngilizce makalelerden araştırma yapıyorum düşün geçenlerde radyoloji doktorunun YouTubeda kadın doğum uzmanlarına verdiği 2.5 saatlik eğitimi izledim oturup uzun uzun öyle bir manyak olduğum için PC’den uzak durup temizlik yapmam daha hayrıma oluyor
çeviriler sayesinde ne dediğini anladımHa bak işte buna okeyim ama bakalım senin çocuk sensiz duracak mı? Bazı bebekler ilk 3 ay annesinin kucağından inmiyor yaka iğnesi gibi dolaşılıyor. Sling alanlar da bu yüzden alıyor kendilerine bağlıyorlar öyle iş yapıyorlar. Kanguru çünkü İlk 3 ay kullanılmıyor hele ev ortamında. O yüzden doğunca bebişin kişiliğine bakıp karar veriliyor böyle şeylere.
Yani bakarsın bebiş sensiz yatıyor ediyor o zaman küçük bir reisenbett tarzı yanına sallanan hamak beşik tarzı alt kata tekerlekli bişey alırsın. Yok kucak kuşuysa bağlarsın kendine
Kalın sal tarzı atkılar var polar boganizi sarıp önünüze getirin bence baya korurKızlar günaydınlar, havalar soğumaya başladı içine sığabildiğim kısıtlı montlarım da yetersiz olmaya başladı bu kışı nasıl geçireceğiz biz? Eşim zayıf biri onun montları zaten bana olmaz. Montun önünü kapatmayınca ciğerlerim üşüyor, her yere de arabayla gidemiyorum tabi. Zaten yürümek de gerekiyor. Sizin kesin buna da mükemmel bir çözümünüz vardır yorum bekliyorum sizden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?