- 10 Mart 2010
- 2.471
- 3.239
- 723
Keske sunu okumasaydim, kahroldum. Nasil bir baba boyle bir bedduayi eder, nasil bir anne bunu gelip 2 gun sonra dogum yapacak kizina soyler. Icim yandi yani.. gorusmeyin boyle bir anne babayla zaten faydalari yokmus bari zararda vermemis olurlar.İnşallah ya. Çünkü 1.5 yasında olan hala ılgıye çok muhtaç. Hep kucagımda uyumak ıstıyor. Anneme gel dedıgımdede senden başka cocuklarımda var dıyor. Eşim de destek olmaya calısıyor. Üzülme sütun kesılmesın dıye. Tabı esım istemiyorsa ailemle gorusmemı. Çünkü babam bıraz katı bırsey istedıgı gıbı olmazsa beddua edıyor. Mesela. Anneme soylemıs inşallah ıkısıde masada kalır dıye beddua etmıs. 2 gün sonra dogumum var korkmuyor değilim. Ya tutarsa dıye.
Canım annem hasta, eşim hasta, büyük kızım yeni iyileşti. Ebe bana dinlen diyor ama evin işi de çocuklar da bana bakıyor annem koltukta yatıp öksürüyor anca. Elinde bi telefon iyice uyuz oldum kendi anneme. Eşim desen sürekli bana büyük kızıma annem çizgi film izletiyor diye trip atıyor kızımla izlemeyeceksin diye kavga yapıyor. Mavi duru garibim anca emip uyuyor büyük kızım zorbalıypr. İyice depresyona girdim.Yokluğun belli oluyor kuzum ya. Valla bebeği alanlar buraya uğrayamıyor. Ya vakitleri kalmıyor yada bu lohusalık zorluyor demek.
Eveeet veriliyor kan sulandırıcı da veriliyorKızlar merak ettiğim bisey var sezaryen doğumda önlem amaçlı antibiyotik veriyorlar mı enfeksiyon riskine karşı.
Canım Allah yardimcin olsun umarım bir an önce iyilesirlerde sana destek olurlar sende biraz dinlenirsinCanım annem hasta, eşim hasta, büyük kızım yeni iyileşti. Ebe bana dinlen diyor ama evin işi de çocuklar da bana bakıyor annem koltukta yatıp öksürüyor anca. Elinde bi telefon iyice uyuz oldum kendi anneme. Eşim desen sürekli bana büyük kızıma annem çizgi film izletiyor diye trip atıyor kızımla izlemeyeceksin diye kavga yapıyor. Mavi duru garibim anca emip uyuyor büyük kızım zorbalıypr. İyice depresyona girdim.
ahh canim. gececek insALLAH ya. yasarken geçmeyecek gibi geliyor ne desek boş biliyorum. Allah kolaylastirsij insALLAH
Canım benim hiç üzülme korkma baban cahilmiş diyelim. Allah sana en azından iyi bi eş vermiş gurbette insanlar da tek başına büyütüyorlar yanında olup morallerini bozacaklarına hangi evladının yanında olmak istiyorsa onların yanında olsunlar boşver Allah büyükİnşallah ya. Çünkü 1.5 yasında olan hala ılgıye çok muhtaç. Hep kucagımda uyumak ıstıyor. Anneme gel dedıgımdede senden başka cocuklarımda var dıyor. Eşim de destek olmaya calısıyor. Üzülme sütun kesılmesın dıye. Tabı esım istemiyorsa ailemle gorusmemı. Çünkü babam bıraz katı bırsey istedıgı gıbı olmazsa beddua edıyor. Mesela. Anneme soylemıs inşallah ıkısıde masada kalır dıye beddua etmıs. 2 gün sonra dogumum var korkmuyor değilim. Ya tutarsa dıye.
Valla desteği şöööyyyle kenara koydum zarar vermesin yeter.Canım Allah yardimcin olsun umarım bir an önce iyilesirlerde sana destek olurlar sende biraz dinlenirsin
Yaaaaa ah o çocukluk travmaları unutulmuyorValla geçecek gibi durmuyor bugün eşim kızıma bi tık sert davrandı normalde ben ömrümde kızına böyle davranacağını hayal dahi etmezdim. Eşime överek anlatırıp hep babalığını. Ama bugün ona Tv aç diye tutturunca kızışını tavrını gördüm o an annemden ve kızımdan dolayı tepki verememiştim sonra mesajlaştık aynı evin içinde yaptığını hafife alışını mesajlarından sezdim uyardım anlamadı en sonunda evden kovdum kavga dövüşle. Yaka paça. Annem bana gelmiş çocuğun önünde napıyorsun diyor. Dedim keşke babam bizi dövdüğünde sen de bizi döveceğine babamı böyle evden kovsaydın. Sen sus senin yorum yapma hakkın yok dedim. Küstü şimdi içerde yatıyor annem. Valla içim de acımadı nedense. Normalde olsa bana küstüğünde peşinde enik gibi gezerdim şu an umrumda takmıyorum. Bu lafımı bi düşünsün o.
Kızı için baba çok önemli. O babasını seçemez ama biz eş seçimi yaparken dikkatli olmak zorundaydık. Bu benim başarısızlığımmış. Bu onu böyle bir konuda ilk uyarışımdı. 2. Olmayacağını net bi şekilde anladı. İnşallah anlamıştır.Yaaaaa ah o çocukluk travmaları unutulmuyorama sen çok güzel bir annesin lohusa halinde bile önce çoğunu savunuyorsun geçecek inşallah
Allah korusun canim. insanın evladına beddua ederken dili tutulur ya. hic bunlari dusunme sen. kuzunu kucağına aldığını mis kokusunu düşün. kader de ne varsa o olur. biri beddua etti diye olmaz yani. Rabbim sağlıkla kavuştursun sizi insALLAH.İnşallah ya. Çünkü 1.5 yasında olan hala ılgıye çok muhtaç. Hep kucagımda uyumak ıstıyor. Anneme gel dedıgımdede senden başka cocuklarımda var dıyor. Eşim de destek olmaya calısıyor. Üzülme sütun kesılmesın dıye. Tabı esım istemiyorsa ailemle gorusmemı. Çünkü babam bıraz katı bırsey istedıgı gıbı olmazsa beddua edıyor. Mesela. Anneme soylemıs inşallah ıkısıde masada kalır dıye beddua etmıs. 2 gün sonra dogumum var korkmuyor değilim. Ya tutarsa dıye.
canim kriz anlarında ekran serbest olabilir. suan oyle bir durum. esin kızının izlemesini istemiyorsa full enerjiyle oturup ilgilenmek zorunda. benim esim de bazen çok ekran izliyor falan diye triplerr giriyor . o zaman al etkinlik yap disadi cikar benim elimden gelen bu diyorum. neye ne kadsr yetisebilirsem o yani.Canım annem hasta, eşim hasta, büyük kızım yeni iyileşti. Ebe bana dinlen diyor ama evin işi de çocuklar da bana bakıyor annem koltukta yatıp öksürüyor anca. Elinde bi telefon iyice uyuz oldum kendi anneme. Eşim desen sürekli bana büyük kızıma annem çizgi film izletiyor diye trip atıyor kızımla izlemeyeceksin diye kavga yapıyor. Mavi duru garibim anca emip uyuyor büyük kızım zorbalıypr. İyice depresyona girdim.
masALLAH sana canim. yazdıklarından süreci cok bilinçli ve tevekkül içinde geçirdiğini hissettim. Rabbim yardimcin olsun. kızıma kavuştum yazmanı heyecanla bekliyorumSancıların şiddeti artık çok arttı ama hala sıklığı ve düzeni oluşmadı düzensiz gelip gidiyor. Şu tıkaç dedikleri şey geldi az önceki sancımla beraber. İnşallah artık güzelce sıklaşıp düzene girer
36+1 oldum ben de bugu itibariyle. sezaryen olacagi icin doğuma kac gun kaldi bilmiyorum:) sali kontrol var bakalim doktor birsey diyecek mi? hayirlisiyka alalim bebeklefimizi insALLAH kucağımıza.Kaçıncı haftalardasınız hamişler kaç gün kaldı doğuma biz 36+4 haftalık olduk 24 gün kaldı bakalım doğuma
Haklısın atamıosun ne diyim. Mesafeni koru. Ve bu tür can acıtan şeyleri de eşinle paylaşmasan iyi olur. Bu kadar derin bilmesine gerek yok. Unutma yarın en büyük zaafından yararlanan en yakının olur.İnsan ailesını sılemıyor ya. Zaten esımde istemiyor konusmamı. Gecmiş karsıma konuşma artık anandan babanda benim dıyıp duruyor. Yeterkı konuşma dıye. Öbür çocuklarına verdıgıgı degerı azıcıkta bana gostersın ıstıyorum. Sonuçta bende onların cpcuklarıyım dıye . Kınlenemıyorum.
canim biz de eşimle yaptik derin temizliğimizi bebek gelecek diye . bir ben böyleyim diye dusunme diye yazıyorum. es ailesinde zerre yardim yok bize . benim de annem geldi ama annemle de başka sorunlar oluyor.bir yerden sonra ev ev üstüne olmaz derler ya aynen öyle . bir an önce doğumunun olup zorlu ilk haftayı atlatıp çocuklarım ve eşimle çekirdek düzenime donmeyi istiyorum. birilerinin olması da bir yerde yorucu. sufekli kargaşa ses var . esine mahcup olacak bisey de yok. zaten ailenin ne olduğunu biliyomus. bu sefer de onun ailesi gelebilir yardıma. onun ailesi gelmeyince o mahcup oluyor mu?Ne güzel. Ev temizliğini yapana kadar canım çıktı. Ailem bile yardıma ihtıyacın varmı diye bile sormadı. Zorla doğuma getirtmeye calısıyorum. Esıme mahcup olmak ıstemıyorum. Ailen gelmez dıyor. Sureklı üzme kendını falan dıyor ama işte elde değil. Yasımda büyük degıl. 22 tek zor oluyor. Bebegımde ben olmadan uyumuyor üzülüyorum. Çok zor oldu hamilelik. Oglumda çok yaramaz. Ne yapıcam bilmiyorum İki bebekle Allah'tan buyuduklerıni herseyın yoluna gırecegını düşündükçe kendıme geliyorum. İçimi dökmek istedim.
Ya kıyamam. Tekken daha iyiydin eşinde sana çok destekti herşeyi yapıyordu. Yani telefonla takılıosa bi kap yemek yapabilir. Etrafı bir toparlayabilir. Sana iyice yük olmuş. Bu yüzden lohusalık seni zorluyor.Canım annem hasta, eşim hasta, büyük kızım yeni iyileşti. Ebe bana dinlen diyor ama evin işi de çocuklar da bana bakıyor annem koltukta yatıp öksürüyor anca. Elinde bi telefon iyice uyuz oldum kendi anneme. Eşim desen sürekli bana büyük kızıma annem çizgi film izletiyor diye trip atıyor kızımla izlemeyeceksin diye kavga yapıyor. Mavi duru garibim anca emip uyuyor büyük kızım zorbalıypr. İyice depresyona girdim.
hic uyku kalmadi. gündüz uyuyorum ondan uyuyamiyorum dedim.bugun hic uyumadım yine uyku yok. bebege hazırlık yapıyor vücut herhalde. ben de hepinizin derdiyle dertleniyorum . hepimiz aslında benzer şeyler yaşıyoruz kendimizi buluyoruz her mesajda. Allah hangimizin ne sıkıntısı varsa yardımcısı olsun insALLAH .
Gece nöbetleri onlineayyy Sürekli ağlamak geliyor bana da
Sizin anlattıklarınıza sıkıntılarınıza da ağlıyorum okurken. Doğum yapacak olanlara Allah yardım etsin. Az kaldı kavuşmaya.
Lohusadaşlarım işimiz hiç kolay değilrabbim yar ve yardımcımız olsun ama dünyanın en güzel şeyiymiş evlat.
Tebrik ediyorum seni. Bir daha yapmayacağına eminim. Muhtemelen onunda psikolojisi bozulmuştur. Erkeklerde lohusalık yaşıyor derler. Belki annenin hiç bir şey yapmayışı batmıştır. Gücü yetene çıkarmıştır. Valla ne diyeceğimi bilemedim. Bu halinle hepsiyle uğraşıon.Valla geçecek gibi durmuyor bugün eşim kızıma bi tık sert davrandı normalde ben ömrümde kızına böyle davranacağını hayal dahi etmezdim. Eşime överek anlatırıp hep babalığını. Ama bugün ona Tv aç diye tutturunca kızışını tavrını gördüm o an annemden ve kızımdan dolayı tepki verememiştim sonra mesajlaştık aynı evin içinde yaptığını hafife alışını mesajlarından sezdim uyardım anlamadı en sonunda evden kovdum kavga dövüşle. Yaka paça. Annem bana gelmiş çocuğun önünde napıyorsun diyor. Dedim keşke babam bizi dövdüğünde sen de bizi döveceğine babamı böyle evden kovsaydın. Sen sus senin yorum yapma hakkın yok dedim. Küstü şimdi içerde yatıyor annem. Valla içim de acımadı nedense. Normalde olsa bana küstüğünde peşinde enik gibi gezerdim şu an umrumda takmıyorum. Bu lafımı bi düşünsün o.
Elinden kıymet görüyorsan ne güzel sen o lafşarı söyleyen insanladı kafana Le takma daha çocuk yapmıslar ebeveyn olamamıslar sen çocukların için bu sekılde konuşabilir misin mesela? Bunu söyleyen kadar senin duymana sebep olan sana iletende aynı kesede benım gözümde biraz agır olacak ama her beddua edenin ki kabul olsaydı gökten kemikte yağardı o yüzden eşine çıcuklarına hayatına odaklan senin için yasamı güzellestiren sevgine sevgin ile cevap verenler ile ilerle hepÇok şükür esım var yoksa. Daha zorlanırdım. En azından beni sevıyor değer verıyor. Çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?