2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
Baba olamamıs ki her doğuran nasıl anne olamıyorsa oda baba olamamıs o yüzden o un beddua sı falan tutmaz hadsiz gece gece ayarım kaçtı bak

Bayılıyorum güçlü kadınlara ana baba olmak bunu gerektirir evlatlatım için ne annemi ne babamı ne eşimi tanırom eline sağlık iyi yapmıssın

ahh kuzummm bende protein kaçağı çıktı hala hastanedeyim çıkamadık daha Kaan iyi çok şükür yanımda
oğlak kadını sende de tansiyon yüksekliği vardı ne durumdasın? benim doğum yapalı 5 gün oluyor hala tansiyon problemim devam ediyo
Kızlar merak ettiğim bisey var sezaryen doğumda önlem amaçlı antibiyotik veriyorlar mı enfeksiyon riskine karşı.
veriyorlar hastanede başladılar devam ediyorum evde. anbiyptik dışında kan sulandırıcı iğne, demir takviye verdiler bir de ameliyata varis çorabıyla indirdiler iniş o iniş çoraplar bacağımda :) tamamen eski hareket düzenine gelene kadar kalsın dediler.

Kızlar merak ettiğim bisey var sezaryen doğumda önlem amaçlı antibiyotik veriyorlar mı enfeksiyon riskine karşı.

Evet veriliyor. Ama emzirmeye engel değil, onun için sorduysanız.
Ben de yurtdışında yaşıyorum. Yanımda eşimden başka kimse olmayacak. Annem gelmiyor. Hamileyken bir kez görev nedeniyle ülke değiştirdim. İki kez taşındım. Bir kez böbrek taşı düşürdüm. İki hafta erken doğum riski yaşadım. Sonra iki kere hasta oldum çok ağır. Anneme sana ihtiyacım var dediğinde anneanneni bırakamam, kocan yanında o yapar, ay nasıl geleyim şimdi vs dedi. Türk aile yapısında şöyle bir şey var "evlat anaya babaya bakmak zorunda". Hayır, bizi yapmayı onlar seçti. Biz, bizi dünyaya getirin demedik ki. Asıl ana baba evlada bakmak zorunda. Anne olunca daha iyi anlarsın diyorlardı. Anladım, ama daha da haksız buluyorum artık annemi, böyle bir anlama bu. Bir de oturduğu yerden sürekli felakat hikayeleri anlatıp, akıl veriyor. Boşver. Öldürmeyen zorluklar kuvvetlendiriyor. Bunları da yalnız atlattıysak, bizi bir şey yıkamaz artık!
Lohusalık, hamilelik alttan alma butonunu geçici olarak kapatıyor bence. Bu da annenin evlatlarını korumak için yaşadığı dönüşümün bir parçası galiba. Ben de hamilelikte sizin gibi oldum. Daha karnımda olan evladıma stres yaratacak, zarar verecek bir söylem, davranış görünce böyle carlayıveriyorum.

Canım sadece lohusalıkta değil aslında lohusalıktan sonra da kalıyor çünkü artık annesin. Tamam belki tepkilerinin boyutu bu denli ağır olmaz ama yine olur çünkü o evlat senin evladın. Öyle bir sorumluluk bilinci oturuyor öyle deyim Şu an lohusa olmasam belki daha uzlaşmacı bir şekilde ilerletirdim kavgayı ama yine ederdim

Bayılıyorum güçlü kadınlara ana baba olmak bunu gerektirir evlatlatım için ne annemi ne babamı ne eşimi tanırom eline sağlık iyi yapmıssın
Valla güçlü olacaz diye seyit onbaşı olduk yanlışlıkla bi kişide demedi ki ladincim yardıma ihtiyacın var mı bana paspasla adam öldürttünüz cidden vileda sapıyla kovaladım adamı evden

Başlarım onun psikolojisine anasını satarım. Oturduğu yerden ona noluyor ya zaten her şeye salça bu erkekler yok psikolojik hamileymiş fazla empatmiş zie. 7 kat onu kestiler sanki 2.ye. Trinine de başlarım ona da başlarım anaaaa bir şeye de bozulmayıversin psikolojisi ağız tadıyla lohusa da olamıyoruz anam yeter daaa

Ya kıyamam. Tekken daha iyiydin eşinde sana çok destekti herşeyi yapıyordu. Yani telefonla takılıosa bi kap yemek yapabilir. Etrafı bir toparlayabilir. Sana iyice yük olmuş. Bu yüzden lohusalık seni zorluyor.
Ya sorma gerçekten bi de ilaçlarını da ben takip ediyorum içti mi etti mi bir an önce iyileşsin diye. Yemek yapıyor ona lafım yok ama onda da soruları bitmiyor o nerde bu nerde o nasıl bu nasıl yani bensiz yapmıyor. Yine ben lazım oluyorum.

Canım ben hastaneden çıktım 2. Günü eşimi kursa gönderdim eksik kalmasın kursundan diye. Çocuğu alıp dışarı gezdirsin diye en son ben dedim evden rahatsız diye çünkü anca söyleniyordu. İyi öyleyse al çocuğu çık gezdir demesem anca çenesini dinlicem. Ben demesem aklına da gelmiyor evde anca sinir harbi dolanıyor. 2 gündür gezdiriyor çocuğu. Onu da ben akıl ettim. Stand by modunda beyni vallahi içimi şişirdi.

Aile boyu yaşaman gereken tüm duygularını çalmışlar resmen. Valla lohusasın sen demek lohusalık böyle bişey tepkiler ultra yaşanıyor

En nefret ettiğim şey. Benim de yeğenim gelmişti allahım bir yemek yapacak bıçağa kadar her gün soruyordu. Birde kendisi istiyordu mutfağa girmeyi. Arkadaş 5 MK alan. Arasan zaten bulacan . En son yeminle böyle yoruluyom sen çekil şu mutfaktan ben yaparım demiştim

Valla güçlü olacaz diye seyit onbaşı olduk yanlışlıkla bi kişide demedi ki ladincim yardıma ihtiyacın var mı bana paspasla adam öldürttünüz cidden vileda sapıyla kovaladım adamı evden
Valla hak edene hak ettiğini vermek kadınlığın şanındandır kızlarımı da aynen bu sekıl alıstırcam ama annelerı gibi hep güçlü görünmesinşer herşeyi ben hallederim demesinler ama halledebilsinlrr terslerine denk gelen kaçacak delik arasın çıt kırıldım görünsünler ama Seyit onbaşı olsunlar bizimde tek eksiğimiz içimizdeki Seyit onbasıları hep serbest bırakıylruz aslında gerektiği yerde gostersek daha iyi olacak ama neyse allah başka dert vermesin

Valla aynı benim kızımı tarif ettin. Çıt kırıldım narin. Bir okadarda hakkını güzel uslupla savunuyor. Ben babası tüm aile ona saygı duyup haklısın diyoruz. şükürler olsun hayatı boyunca da hep böyle olur inşallah. Benim en güzel gururum gerçekten çok güzel bir dil ile iletişim sağlıyor. Halası şakasına telefonum kırıldı anne baba bana alsın dedi. Kızım neden alsınlar gidip kendin çalış al. Annem de çalışıyor dedi. Halası ama benim iş yeri açmam için para lazım o yüzden çalışamıyorum dedi. Yapacak birşey yok sende gidip anne ol halacım dedi. Kendisi 5 buçuk yaşında alnından öptüğüm gidip bir öpeyim cennet kokulumu. Ömrümün yettiğince her anında yanında olucam.

hic birseyi akil edemeyip,herseye muhalefet edecek akli nerden buluyorlar anlamıyorum. icraat yok ama cocukla ilgili her karara herbokologlar.valla ben de kendimi pre-lohusa ilan ettim . gecen dedim evden defolup gitsen daha rahat daha stressiz doğurup gelirim. tahammülüm sifir artik .zatrn zibilyon tane duyguyla ugrasiyoruz. valla delirmeden buraları atlatmamiz buyuk basari.

Canım benim kafa anneye takıldı süreçle ilgileniyorum aklım orda hep hala bazı tetkikler sürüyor ilgilenmeye çalışıyorum çünkü ailede bu işler hep bendeydi doğum için ise haftaya bugün sezaryen günüm. Ameliyathane korkum var tırsarak bekliyorum. En nasılsın nedir durumlar ?

Allah yardimcinjz olsun canim . bir haftan kaldi desene . sağlıkla al kucağına insALLAH. ben de korkuyorum ameliyattan uykular kacti artik. cok sukur idare ediyorum ben de . yarin kontrol var belki dogumu belirler doktor diye düşünüyorum.

Kaç hafta tam olarak senin? 10 gün var sanki aramızda

Ohhh miss sefan olsun tatlım benim de iş yaptığım yok ama hamilelik cok zor her yerim agrıyor , dogurmayı 4 gözle bekliyorum

Bizde aynı yollardan geçtik seneler önce. Süreçle ilgili kafana takılan bir şey olursa iyi doktorlar tanıyorum. Yönlendirebilirim. Aklında bulunsun. Allah şifa versin anneciğine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…