Mastite dönmemiş dimi. Mastite dönmeden müdahale et. Tam yumuşatma zaten hafif içi dolu kalsın ama sert de değilDoktora gittim kızlar evet süt ateşi. Düğüm filan yok ama göğüslerim ateş gibi. Hastanedeki pompayla sağ dedi ama aventle aynı güçtegelmiyor doğru düzgün süt. Eve gelince 30-45 dk sağmaya çalıştım. Sonra lahana almıştık yumuşayınca o soğuk lahanayı sardım iyi geldi gibi. Devam edicem ona da yumuşadı en azından. Hayatta her zaman anne sözü dinlememek lazım bunu anladım, sağma sütünü çoğaltma kızım, çok su içip göğüslerini doldurma kızım. Sütümü sağdım, suyumu içtim tabii de belki daha çok sağacaktım o sürekli tepemde dikilmese
Aşkım bu çocuk uyanıpta emmiyor. Uyandıramıyorum bir türlü. Bu nedir yahu. Napsam yok . Çocuk etmesi gerektiğini unutuyor. 3 saat geçti hala emziremedimSağlıkla evinize çıkmayı nasip etsin Allahmaşallah size
Ben öyle olunca kıyafetlerini azaltıyorum alt pijamasını çıkarıyorum genelde ayaklarını gıdıklıyorum. Odada ışıkları açıyorum. Gaz çıkarma pozisyonunda gezdiriyorum biraz. Son çare ıslak pamuk ya da gazlı bez ile yüzünü siliyorum. Hepsini yoğun bakımda hemşireler öğretmişti. Öyle uyudukça bunları yap mücadeleye devam.Aşkım bu çocuk uyanıpta emmiyor. Uyandıramıyorum bir türlü. Bu nedir yahu. Napsam yok . Çocuk etmesi gerektiğini unutuyor. 3 saat geçti hala emziremedim
aph bu anneler bazen zararları olabiliyor hastanede bana da çok çektirdi iki saatte bir besle sütünü sağ mastit olma diyorlar tutturdu çocuğu uyandırma uyusun sağa sağma dinlemedim besledim de iki saatte bir ona kalsa akşam 9 da yatırıp sabah 9 da kaldıracak biz sizi böyle büyüttük birsey olmadı diyor hep sarılık olmuşum bir deDoktora gittim kızlar evet süt ateşi. Düğüm filan yok ama göğüslerim ateş gibi. Hastanedeki pompayla sağ dedi ama aventle aynı güçtegelmiyor doğru düzgün süt. Eve gelince 30-45 dk sağmaya çalıştım. Sonra lahana almıştık yumuşayınca o soğuk lahanayı sardım iyi geldi gibi. Devam edicem ona da yumuşadı en azından. Hayatta her zaman anne sözü dinlememek lazım bunu anladım, sağma sütünü çoğaltma kızım, çok su içip göğüslerini doldurma kızım. Sütümü sağdım, suyumu içtim tabii de belki daha çok sağacaktım o sürekli tepemde dikilmese
10 dakika memeyi koklat ağzında tut ememez o daha zaten sonra sütünü kaşığa sağ ağzına dök mutlaka beslensinAşkım bu çocuk uyanıpta emmiyor. Uyandıramıyorum bir türlü. Bu nedir yahu. Napsam yok . Çocuk etmesi gerektiğini unutuyor. 3 saat geçti hala emziremedim
Benimki de boyleydi, bir de biraz sariligi vardi, altini acip aglatip oyle emzirmeye calisiyordum. İslak mendili soguk olunca sevmiyordu, bazen sirtina koluna bile suruyordum soguk soguk, agliyordu ama uyaniyordu daAşkım bu çocuk uyanıpta emmiyor. Uyandıramıyorum bir türlü. Bu nedir yahu. Napsam yok . Çocuk etmesi gerektiğini unutuyor. 3 saat geçti hala emziremedim
Evet özellikle tam uyanık kendinde değilse düzgün çekmiyor. Yarı uykulu halde otomatik pilota alıyor devam. Verimli bir emzirme olmuyor öyle. Bazen uzun sürüyor bazende 10 dk da bırakıyor. Bende çözemedim emme süresi kaç olmalı? Bazen de uyandığında kriz gibi aç oluyor. Saldırıyor hareketler kafasını sağa sola memeyi ısırma çekme elleriyle itme gibi krizsel hareketler oluyor. Ağlama çığlık sonra sakinleyince normal emmeye başlıyor.merhaba kizlar, mart anneleri grubundayim ama 36+4 ken ben de subat annesi oldum:) hergun emzirme ile ilgili yeni bir guncelleme getiriyor benim bebis sagolsun.
Sizin bebekler de memede deli deli hareketler yapiyor mu? Bazen cani isteyince memeyi kavrayip lok lok emiyor ama bazen memeye kafa atiyor, isirip birakiyor, cigniyor ya da hicbir sey yapmiyor memeye oylece 20 dakika degisik degisik seyler yapip sonra birden bire duzgun bir sekilde emmeye basliyor. Bu normal mi?
Bir de bir memede kac dakika emiyor, bugun 20-25 dakikaya kadar cikti tek meme emmesi ama emzik mi yapti emin olamadim.
Mastite dönmemiş dimi. Mastite dönmeden müdahale et. Tam yumuşatma zaten hafif içi dolu kalsın ama sert de değil
Daha bebeğim eve gelince neler yaşayacağız biz de sizin gibi kim bilir. Hastanede sağım yaparken hemşire kızın bilinçli bir anne dedi. Biraz saldı şimdi ama yine de aynı muhabbet bizde de var biz sizi böyle büyüttükaph bu anneler bazen zararları olabiliyor hastanede bana da çok çektirdi iki saatte bir besle sütünü sağ mastit olma diyorlar tutturdu çocuğu uyandırma uyusun sağa sağma dinlemedim besledim de iki saatte bir ona kalsa akşam 9 da yatırıp sabah 9 da kaldıracak biz sizi böyle büyüttük birsey olmadı diyor hep sarılık olmuşum bir dehep iki dakika memede ön süt vermiş bırakmış ishal olmuşum hep bir de bisey olmadı diyor bisey olmadidan kastı belli zaten nefes alsın yeter
Bizde de hemşireler ayak altına biraz sert bastırarak ağlamasını sağlıyorlar. Ağzını açmışken dayıyorum memeyi. Biraz sıkıyorum göğsümü süt geliyor, tadını alınca tutması daha kolay oluyorAşkım bu çocuk uyanıpta emmiyor. Uyandıramıyorum bir türlü. Bu nedir yahu. Napsam yok . Çocuk etmesi gerektiğini unutuyor. 3 saat geçti hala emziremedim
peki ne sıklıkta sağıyordunuz? ben süt kesilecek diye korkumdan sağıyorum ama zararlı derecede sık mı bilemiyorum. gündüz 3 saatte bir bazen uzuyor gece 12 de sağıp yatıyorum sabah altıda sağıyorum.Doktora gittim kızlar evet süt ateşi. Düğüm filan yok ama göğüslerim ateş gibi. Hastanedeki pompayla sağ dedi ama aventle aynı güçtegelmiyor doğru düzgün süt. Eve gelince 30-45 dk sağmaya çalıştım. Sonra lahana almıştık yumuşayınca o soğuk lahanayı sardım iyi geldi gibi. Devam edicem ona da yumuşadı en azından. Hayatta her zaman anne sözü dinlememek lazım bunu anladım, sağma sütünü çoğaltma kızım, çok su içip göğüslerini doldurma kızım. Sütümü sağdım, suyumu içtim tabii de belki daha çok sağacaktım o sürekli tepemde dikilmese
açık bırakmak iyi geliyor evet ev müsait oldukça açık bırakıyorum ben de. ama doğru emzirmeyi de beceremediğimden boomerang gibi düzeliyo yine acıyoYaaaa canım seni en iyi anlayanlardımdır. O berbat bir acı kaç gün ağlayarak emzirdim hala da öyle bir meme ucum berbat öbürü biraz daha iyiye doğru gidiyor. Bir sürü ürün denedim ilaç antibiyotikli krem vs. En iyi gelen lanolin oldu. Bir de gece uyurken açıkta bırakıyorum hava ile temas daha çabuk iyileştirir.
2 gün falan sürmüştü sanırım. ama ilk tuvalet zor olmasın dite bol bol komposto yedirmişti annem deHanımlar sezaryenden kaç gün sonra büyük tuvalate çıktınız karnım şişti 2 gündür çıkamıyorum kanamam da azmagnezyum içtim işe yararsa diye
uyanmıyorlar ilk zaman öyle topuklarını çimdikleyerek uyandırıyolat hastanede. ben kıyamıyorım azcık elimle sıkıyorum şöyle :)Aşkım bu çocuk uyanıpta emmiyor. Uyandıramıyorum bir türlü. Bu nedir yahu. Napsam yok . Çocuk etmesi gerektiğini unutuyor. 3 saat geçti hala emziremedim
Canım altını aç poposunu ıslak mendille dilmeden önce göbeğini sil uyanırAşkım bu çocuk uyanıpta emmiyor. Uyandıramıyorum bir türlü. Bu nedir yahu. Napsam yok . Çocuk etmesi gerektiğini unutuyor. 3 saat geçti hala emziremedim
Evet normal canım sütü indiriyormerhaba kizlar, mart anneleri grubundayim ama 36+4 ken ben de subat annesi oldum:) hergun emzirme ile ilgili yeni bir guncelleme getiriyor benim bebis sagolsun.
Sizin bebekler de memede deli deli hareketler yapiyor mu? Bazen cani isteyince memeyi kavrayip lok lok emiyor ama bazen memeye kafa atiyor, isirip birakiyor, cigniyor ya da hicbir sey yapmiyor memeye oylece 20 dakika degisik degisik seyler yapip sonra birden bire duzgun bir sekilde emmeye basliyor. Bu normal mi?
Bir de bir memede kac dakika emiyor, bugun 20-25 dakikaya kadar cikti tek meme emmesi ama emzik mi yapti emin olamadim.
Valla ben 24 saat olmadan hallettim bu işiHanımlar sezaryenden kaç gün sonra büyük tuvalate çıktınız karnım şişti 2 gündür çıkamıyorum kanamam da azmagnezyum içtim işe yararsa diye
Valla ben saat hesabı yapmıyorum doktorum yapma dediğinden beri min 15 dk emsin istiyorum ki en azından uyursa bir tık daha uzun uyusun diye ama gündüz ise o bırakıyorsa çekiyorum belki kötü yapıyorum ama bilmiyorum.benimki iyice kucakcı memeci oldu. Ama aynı delirmeleri hele çok aç ise bizimki de yapıyor ayrıca çok keyifli ise de yapıyor. Oyun oynuyor bazen mememle. Yakalayıp yakalayıp bırakıyoemerhaba kizlar, mart anneleri grubundayim ama 36+4 ken ben de subat annesi oldum:) hergun emzirme ile ilgili yeni bir guncelleme getiriyor benim bebis sagolsun.
Ayyy canım çok maşallah aşırı mutluyum senin için.S sunshine_zey Canım bizim bu gecemiz diğer gecelere göre çok çok güzeldi.Sana da anlatayım belki bi katkım olur bilmiyorum.Dün çok sancısı vardı eşim gelince 7 gibi falan banyo yaptırdık sonra masaj.Rahatladı,kakasını yapsa da gaz çıkarsa da epey sancısı devam etti.8 buçuk gibi uyudu.11 buçukta ben kaldırdım.Gündüz tek uzun uykusuydu.Hep yarımşar saat uyumuştu ondan tek uyku olunca bayıldı.Ama onun kalkmasını beklemedim ben uyandırdım belki daha kolay uykuya geçer diye hâkeza öyle oldu.Uykuya dönmesi daha kolay oldu.(Normale göre)
Birde dün annem gelmişti.Reflü yatağını dizine koyup sallayarak uyuttu.Biz sizi böyle büyüttük dediBende vardır bi bildiğin göğsümde uyuyup kolum boynum kopacağına birazda dzim de olsun dedim bide göğsümden yatağa alınca uyanuyordu hep en azından böyle direkt yatağında kalınca uyanmadı.Emziğide tuttu bu şekilde.23:30 da kalktıktan sonra Gece 2:00 gibi uyudu.Normalde 5-6 saat uyanık kalabiliyodu ondan bu süre bana şuan çok az geliyor
2;00 da uyuduktan sonra 3:15 3:30 tam hatırlamıyorum o civarlar kalktı sancılıydı masaj yaptım karnını doyurdum.Gazını çıkarmak için göğsüme koymuştum orda uyudu yatağa aldığımda hiç uyanmadı maşallah.3:30 dan sonra 5:00 da uyudu 7:00 da klktı.Yine sancısı vardı biraz masaj yaptım yine ama huzursuz gaz çıkarsa da sancılanjyor.Emdi sonra yatağına bıraktım ben elimi yüzümü yıkamaya gittim.Geldiğimde altını değiştiririm dedm.Kendi krndine hiçbirşey yapmadan uyuyakalmış.Kakasını yapmıştı altını bile temizleyemedim.Şok oldumŞuan tabi diğerleri gibi derin uykuda değil sürekli kıpraşıyor.Büyük ihtimal yarım saate uyanır.Ama resmen 20 gün sonra bu kadar uyudu
Birde bugün biz salonda yatmaya karar verdik çünkü yatak odasının derecesini ne yaprsak yapalım düşüremiyoruz.Çocuğun bunaldığını düşünüyorduk.En büyük etken o olabilir.Çünkü oda 25.3 gösteriyo nırmalde 22-23 tavsiye ediyolar.Gerçekten benden mutlusu yok o uyuduğu her an uyudum akşam falanda.Çok dincim şuan ve en önemlisi moralim çok iyi.Tabi bu bizim bebelerin sağı solu belli olmuyor.Yarın yine aynı şekilde devsm edebiliriz.Sevinmek için erken gibi geliyorOlsun çok şükür bu gecemiz güzeldi.ânın tadını çıkarmak istiyorum
Oh rahatladimEvet normal canım sütü indiriyordakika hesabı yapma bırak gönlünce emsin. Emzik yapmaz memeni merak etme emzik sonradan bulunmuş bir şey meme ilk insandan beridir var. Doğal içgüdü emsin çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?