2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
Sizin bebeğin kilosu nasıl? Bebeğin strese girip girmediği takip edilebilir aslında.
3400 kilosu ideal fazla değil kafa çevresi 35 oda sınırda sadece aynı durumu benim kuzenim de olmuş Hem kanala girmemiş hem sancısı hiç olmamış yani evet takip Edip gerekirse aksi bir şey olduğu zaman hemen suni sancı kesebilirler böyle şeyler var kuzenim birden sancı vermediklerini yavaş yavaş verdiklerini çok zor bir şey olmadığını söyledi bana sadece adet ağrısı gibi bir şey olduğunu söyledi bakalım normal doğum çok istiyorum çünkü bana bakacak çok insan yok ayaklanmam gerek toparlamam gerek

Ben de aynı durumdayım. Annem gelmedi. Eşimle ben varız sadece Türkiye'den binlerce kilometre uzaktayız. Belki desteğe gelen olsa sezaryene dönebilirdim. Umarım sağlıkla kolaylıkla kucağımıza alırız. Stres de oksitosin salgılanmasını engelliyor. Rahatlamaya çalışmalıyız.

Evet canım Ben de şükredecek şeylere odaklanıyorum çok şükür sağlıkları yerinde bir sıkıntıları yok bunlara şükür etmeliyiz bolca inşallah Rabbim bize hayırla kolaylıkla doğum yapmayı nasip etsin.

Bende bu durumdayım ve moralim çok bozuk tek sıkıntım benim bebeğim 39+1 ve 3800 kg doktorlar normal de riskli buluyor ama ben bir hafta daha beklemek istedim

Aynı duaları bende ediyorum ama artık çok yoruldum bir türlü sancı da gelmiyor doğum da başlamıyor ve bebeğim biraz iri bu yüzden durdukça daha fazla kilo alıyor doktorlar da beklemek istemiyor ne yapıcam bilmiyorum

Rabbim sağlıkla kolaylıkla kavuşmayı nasip etsin bizlere duadan başka birşey gelmiyor elden

Rabbim sağlıkla kolaylıkla kavuşmayı nasip etsin bizlere duadan başka birşey gelmiyor elden
Bendeki de sezeryan korkusu başımdan beri kendimi normal doğuma hazırlamıştım ama doktorum pazartesi sezeryana alıcaz günü belirle dedi ama ben resmen kaçtim ve o günden beri daha da doktorun yanına uğramadım ne yapacağımı hiç bilmiyorum

Ben de aynı şekilde kendimi hep normale hazırladım tabii ki B planı olarak hep sezeryan da olabilir düşüncesindeydim ama bilmiyorum her şeyin hayırlısı belkide hayırlısı böyledir yani inan bana doktorum sezeryan dese ben daha çok sevinecegim çünkü kesin bir şey söylememesi beni de çok ikilemde bırakıyor sana niye kesin sezeryan dedi

Benimde şuan kucağımda uyuyor yine gece çok zordu bu alman kremini başladım 2 gündür kullanıyorum bide sap simplex damla günde 4x8 er damlaya kadar kullanabilirsin dedi dr arada onu veriyorum işte ama çok fena bitik durumdayım. Tek başına bakamıyorum gibi hissediyorum. Halamı çağırdım emekli hemşire. Bugün geliyor. Yani çok zor eşim işe gittiği için gece uyuyor. Ben geceleri artık uykusuzluktan kucağımda uyutmaktan yatakta bende uyuyorum o halde kötü bişey olacak diye korkuyorum. Tehlikeli yani yatakta birlikte uyumak emerken sürekli ıkınıyor sıkınıyor çocuk zorda yani belli. Bazı günler böyle kriz gibi tutuyor. Arada sakin olduğu günde oluyor.

Eklentiler

• 36a2ff96-4bef-43ee-ab47-0118d33e76ed.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_5399.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 23
Ben de o yüzden stok yapmamıştım hamilelikte. Hani iyi gelmez bez, kullanmayız çok almayayım diye. İyi ki molfix üzerinden almamisiz o ayrı :)

Tövbe bacım bizimki dürüm bebek. İlk doğduğunda üşüyordu. Normal ama artık bu kadar kalına gerek varmı bilemedim
Annem de 1 hafta kaldım sürekli kalın battaniye sarılı iki kat giyinik olurdu bi gün çok ateşi var gibi geldi gögüs ten ölctüm 39 çıktı kulak başı 36 cıkınca panik yapmadım üstünü açtim rahatladı ateşi öyle görünce annem daha karışmadı ☺ çok sarınca ateşide yükseliyor ben o yüzden bu soğuk havada sarsam bile arada ateşini takip ediyorum çünkü bizim bebek abiden hastalık aşdı burnu tıkalı sürekli takip ediyorum arda üşümesin diye sarıyorum gaz sancısınada iyi geliyor karnını sarmak bizim bebek rahatlamıştı üşütmektende gaz oluyor

Ben de sab simplex kullanıyorum doktorum verdi günde 3 kere 8 damla dedi ama bir işe yarıyor mu emin değilim. Bu alman kremine bir bakayım eşim şu an tam almanyada bulabilirse alsın. Size kim önermişti? Valla bizim de öyle ve o gün neden karnı ağrıyor niçin gazı çok var anlamıyorum ama mememde ağlaması canımı sıktı çok. Ben tek bakmayı gözüm hala kesmedi eşim gider gitmez iş gezisine anneme geldim ama 1 mart itibariyle ramazan ve artık tek bakmam gerekiyor
Uykusuzluk çok zor geceleri insan bez alırken bile her yeri batırabiliyo en basitinden. Dün gece bir de onun krizini yaşadım üstüne bir de kusunca en son annemi uyandırdım :/

Pişik için sudokrem çok iyi bir gün de geçirdi

Sab simplex ı ilk oğlumda kullandım işe yaramıyordu bu bebekte yeni bir takviye verdi bence işe yarıyor arada mama çok içince gaz yapınca kriz oluyo ama genel olarak memenunum isterseniz doktorunuza danışın hem d vitamini hem prebiyotik içerikli olduğu için ikisi bir arada

Eklentiler

• IMG_20250220_103643.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 63
Alman kremi kullanan bi kaç arkadaş söyledi masajla uygulayıp sonra kıyafetin üstüne sıcak havlu fln koy dediler ben tabi havlu üyüleyecek vakit bulamadım battaniyesini sardım ama şimdilik büyük bi fayda göremedim. Bakalım bi kaç gün geçsin. Kiraz çekirdeği kemeri aldım ama oda çok işe yaramadı. Tek sakin olup uyuduğu yer kucak. Şuan hala şeklimiz bu 2-3 kez beşiğe koydum uyanıyor. Uykular haram oldu bana. Gerçekten bebeğin bakımını yapıp bana sen 3 saat uyu ben hallederim diyecek biri lazım.

Eklentiler

• IMG_5407.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 69
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, allahtan annem yakın ve ilk 15 gün eşim izinliydi şirketten ama mart itibariyle napacağım ben de bilmiyorum allah kolaylığını verir umarım hepimize

Bir de bu kucağımda olmasından bazen yoruluyorum ve hep kucağımda diye söyleniyorum ya sonra da bundan dolayı üzülüyorum. Neden yoruluyorsun ne güzel kuzun kucağında sağlıklı yanında diye düşünüp kendime kızıyorum. Uykusuzluk ve lohusalık resmen kada yapıyor.

Pişik için sudokrem çok iyi bir gün de geçirdi

Bu ilacı birinci ay kontrolünde sorayım, diğeri çünkü versem de vermesem de aynı tepkileri veriyor. sudocrem için hemşireye sordum az önce önce doktordan onay almanız lazım dedi nedem öyle bir şey dedi anlamadım :/ sordum şimdi doktora cevap bekliyorum.

Kızlar bizim bebeler bizim ne kadar uykusuz kalabileceğimizi ölçüyor bence Bizde bir gece iyiydik düzeldik sandım dün gece yine aldım cevabımı İnstagramda gördüğüm bebeler maşallah hep uyuyor millet işini gücünü hallediyor.Dün de bi doktor gördüm keşfette,yenidoğn gece uyumıyorsa tek sebebi açlıktır diyor.Doydugunu düşünüyorum süreklü yutkunma sesi grliyor ve kendi memeyi bırakıyor ama uykuya dalamıyor.Acaba mama ile destek mi yapsam dedim o da iyice gaz yapar diye korkuyorum baya gazlıyız bizde çübkü

Yakında doktora gidecek misiniz? Bence doktora gitmeden hiç mama takviyesi yapma orada kilosunu tartsınlar ben emdiğinden eminim bez sayısı yeterli emmese o kadar kaka nasıl yapacak mesela ama senin gibi kuşkuya düşüp sütüm mü yeterli çekemiyor vs düşünüp bir kere kaşık biberonla takviye anne sütü vermeye çalıştım emdikten sonra kabul etmedi sonra aç iken verdim şakır şakır içti demek ki doyuyor diyorum ama hala içimde senin gibi kuşkuda eve tartı almayı düşünüyorum bazen sonra kendime kızıyorum doktorda kilosunda belli olur doyup doymadığı ondan 1. Ay kontrolünü bekliyorum . Şu ana kadar hep kilo alımı iyiydi doktor böyle devam et dedi demekki besleniyor. Bence bizimkilerin temel sorunu dünyaya alışamamak, kucak sevmeleri ve gaz sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…