Ben de 15er dk emzirdikten sonra yeterli mi değil mi diye hemşire 50ccde biberonla sütümü veriyordu. Bebeğim bir haftada 350g aldı çok şükür. Şimdi evde de öyle devam edeceğim. Fikir olsun size deKızlar 10 dk sol 10 dk sağ göğsümü sağdım.Soldan 60 sağdan 30 cc çıktı. Toplamda 90cc yani.Ama benim bebem uyumuyor saat başı emziriyorum çoğu zaman.Sizce bir öğün için 90 cc bebeğime yeterli mi kaç olmalı hiç bilmiyorum.Birde slikon uç kullanıyoruz yeterli çekebiliyor mu acaba
Gözünüz aydın. Darısı başımıza inşallah sağlıkla doğurup evlerimize bebişlerimizle geliriz.
Çok teşekkürlerHayırlısı olsunumarım sağlıkla güzellikle kucağınıza alırsınız
Ayyy çok hayırlı olsun canım. Aşırı sevdindim. Sağlıkla huzurla mutlulukla büyütün, analı babalı büyüsün.
Ahh hadi inşallah kolaylıkla sağlıklaKızlar galiba doğuruyorum. 5 dakikada bir gelen adet sancım var. Ama çok güçlü olmadığı için oturuyorum şu an evde. Bana dua edin
Canım bizim eve ziyarete gelen hemşire günlük 25-35 gram almasını bekleriz demişti benim bebeğim için ama bence bu gramlar cinsiyet, doğum kilosu, kilo kaybı hastaneden çıkış kilosuna göre değişebilir. doktorumuz hiç özel olarak bir şey demedi çişli bezlerini takip edin yeterli dedi.Hanımlar bir şey merak ediyorum. Özellikle sadece anne sütü ile beslenen bebekler için haftalik kaç gram alması yeterli oluyor ? Biz 8.gun doğumdan sonra verdiği kiloyu aldırdık. Sonra bir haftada 165 gram aldi ama bu hafta saglik ocağına gidemediğimiz için bilmiyorum ne kadar aldığını. Kaka ve çiş sayısı yeterli duruyor. Ama işte acaba ne kadar alması gerekiyor acaba ? Gerçi geçen haftaya göre hem emme kuvveti arttı hem de kusmasi oluyor. Kusma da fazlalıkları atiyor diye düşünüyorum çünkü doyuyor, kendisi memeden ağzını cekiyor ve rahat uyuyor. Doktora giden ve doktordan bir dönüt alanlar varsa bilgi verirse sevinirim. Daha doktor seçimi yapamadık biz. Bu hafta bir doktora daha gideceğiz ona göre karar vereceğiz.
15 er dk emzirdikten sonra sağdığımda l kadar çıkscağını sanmıyorumBen de 15er dk emzirdikten sonra yeterli mi değil mi diye hemşire 50ccde biberonla sütümü veriyordu. Bebeğim bir haftada 350g aldı çok şükür. Şimdi evde de öyle devam edeceğim. Fikir olsun size de
Aminnn inşallah sağlıkla ve kolaylıkla
Çok teşekkürlerAmin hepimizinkini inşallah
Ben de internette 20-40 gram günlük alım beklenir gördüm emin olamadım ama. Haklısınız, kilo,boy,cinsiyet çok önemli ama işte insan merak edemeden duramıyor. Eve bebek hassas tartı almayı düşünüyoruz meraktanCanım bizim eve ziyarete gelen hemşire günlük 25-35 gram almasını bekleriz demişti benim bebeğim için ama bence bu gramlar cinsiyet, doğum kilosu, kilo kaybı hastaneden çıkış kilosuna göre değişebilir. doktorumuz hiç özel olarak bir şey demedi çişli bezlerini takip edin yeterli dedi.
Ben de bunu eşime ve anneme dile getirdim bana kızdılarBen de internette 20-40 gram günlük alım beklenir gördüm emin olamadım ama. Haklısınız, kilo,boy,cinsiyet çok önemli ama işte insan merak edemeden duramıyor. Eve bebek hassas tartı almayı düşünüyoruz meraktan
Endişelenmekte haklısınız, hepimiz aynı durumdayız şu anda. Emzirdikten sonra sağım yapmadım şu ana kadar bebeğim eve yeni geldi çünkü. Göğüslerimi takip edip dolduğu zaman sağmayı düşünüyorum. Geçen gün sağdıktan sonra aradılar, emzirmeye gittim, çok da güzel emdi bebeğim15 er dk emzirdikten sonra sağdığımda l kadar çıkscağını sanmıyorumemzirdikten 1 saat sonra bu kadar cıktı cunku.Siz önceden sağdığınız sütümü ısıtıp veriyorsunuz.Birde ne zaman sağım yapıyorsunuz emzirdijten sonra
Kusura bakmayın doyduğuna emin olmak istiyorum bende
Annem aldıOwli yenidoğan için bedeni bulamadım. Siz hangi modeli aldınız
Maşallah bende ilk zamanlar güzwl geldiğini biliyordum ama şmdi nedense bir endişelendim. kilo alımını görünce rahatlayacqğım heraldeEndişelenmekte haklısınız, hepimiz aynı durumdayız şu anda. Emzirdikten sonra sağım yapmadım şu ana kadar bebeğim eve yeni geldi çünkü. Göğüslerimi takip edip dolduğu zaman sağmayı düşünüyorum. Geçen gün sağdıktan sonra aradılar, emzirmeye gittim, çok da güzel emdi bebeğim
Ona ne annesi sensin. O kendi sırasını savmış şimdi sıra sende ayrıca 9 yaşında kızın da var tecrüben var yani yeni anne değilsin cahil değilsin elinin altında internet var gerekirse açar bakarsın. Ben anneme aynen böyle dedim karışacaksan bu odaya girme çık dışarı dedim 2 gün surat salladı sustu.Uzun kollu çıtçıtı üstüne yeleği. Alt iki kat pstikli pijama çorap. Normal battaniyeye sarılı dürüm üstüne kalın battaniyehala çocuğun ayakları soğuk üşüyor diyor. Kalın battaniye örtülüypr. Vallahi napıcağımı şaşırdım. En ufak havada bu çocuk hasta olacak .
canim sorduğun için teşekkür ederim. evet bugun sabah girdim doğuma hamd olsun cok guzel gecti. bebegim emdi cok sukur ama babasının kan grubuymus kan uyusmazligindan sarılık cikti yogun bakıma aldilar ışık tedavisi vermeye. insALLAH çabuk atlatırız dua edin.L lisbethsalander00 canım naptınız bugün idi doğum sanırım?
Benim ki bunu verdiKızlar doktorlarınız sezeryan dikiş izi için hangi kremleri yazdı , muhabbeti olmustu ama geride kaldı bulamadım
Tebrik ederim Bir an önce yanınıza da gelir inşallahcanim sorduğun için teşekkür ederim. evet bugun sabah girdim doğuma hamd olsun cok guzel gecti. bebegim emdi cok sukur ama babasının kan grubuymus kan uyusmazligindan sarılık cikti yogun bakıma aldilar ışık tedavisi vermeye. insALLAH çabuk atlatırız dua edin.
ben de aktif olarak emzirmiyorum aslında sarılık korkusundan bide hastanenin biberonla takviye uyarısından korkumdan emziremedim bile. günde 1 belki 2 kez emiyorr hep sağıyorum. bende 2-3 saatte bi yapıyordum ama kaçıyor bu ara 5-6 saate.2-3 saatte bir 15er dk sağım yapıyordum. Ama memeye göre hareket etmek gerekiyormuş. Sen emziriyorsun, sonrasında yumuşayana kadar sağım yapılabilir sanırım tam da bilmiyorum
Burun bandı az da olsa işe yaradı canım. O yine de çözüm olmazsa boğazının kurumasını önlemek için buhar makinesi kullanabilirsin
aynı bizim yenidığan yoğun bakımın dediği şeyler işte bu korkular yüzünden rahatça emziremedim bile aman doysun biberonla emin olayım ne yemiş diye diye.Kızçelerim oğluşum evimize geldi bir hafta sonunda çok şükürBayram yeri gibi göynümüm için
Ama aklıma şu takıldı. Hemşire çıkarken aynı burada bizim yaptığımız gibi 15er dk memeyi emsin sonra kendi sütünüzden takviye biberonla verin yoksa doymaz dedi. Sadece meme verirseniz 1-1,5 saatte uyanır, ama biz 2-3 saat uyumasını istiyoruz büyümesi için, Beslenme kadar uyku da önemli dedi. Yani tavsiyelerine uyacağım da sadece memeyle devam ederim diye düşünmüştümSağım yapmak istemiyorum artık
ben genelde emzirmiyorum mesela bugün hiç emzirmedim. sabah ilk sağımı 6.30 gibi yaptım onda 260-280 ml civarıydı sanırım iki memeden çıkan. arada 3 saat civarı olursa sağımlarda 160-220 ml oluyor genelde ama 5-6 saati bulursa 300 ml e yaklaşıyor toplam süt.Merhaba sağım yptığınızda kaç cc çıkıyor birde emzirdikten kaç saat sonra sağıyorsunuz acaba.
aynı dertten muzdaripiz. 20 günlük oldu daha yeni düşmeye başladı. geçecektir biraz yıpratıcı oluyor süreç ama eğer izin verirlerse uyum odasında kalın beraber bu süreçte.canim sorduğun için teşekkür ederim. evet bugun sabah girdim doğuma hamd olsun cok guzel gecti. bebegim emdi cok sukur ama babasının kan grubuymus kan uyusmazligindan sarılık cikti yogun bakıma aldilar ışık tedavisi vermeye. insALLAH çabuk atlatırız dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?