- 4 Eylül 2018
- 1.865
- 3.462
- 133
- 37
amin insALLAH tesekkur ederimTebrik ederim Bir an önce yanınıza da gelir inşallah
evet beni taburcu edecekleri zaman kalmak istedigimi söyleyeceğim oda musaitse kalmak istiyorum bebegim çıkana kadar. gercekten onu orda bırakmak cok zormuş. ama herdeyde bir hayr var. sukur ki erken farkettiler. değeri düşmeye başladı yarin tekrar emzirmeye izin vereceklermiş. insALLAH hızlıca toparlar bebegim. ama bize de düşse de yine yükselmesi muhtemel dedi. o yuzden fototerapiden cikinca da 1 gun yogun bakimda gozleyeceklermis. bu süreçte öneriniz var mi ?aynı dertten muzdaripiz. 20 günlük oldu daha yeni düşmeye başladı. geçecektir biraz yıpratıcı oluyor süreç ama eğer izin verirlerse uyum odasında kalın beraber bu süreçte.
bizi taburcu ettiler eve geldik tekrar yükseldi tekrar yattık besleyemedik sandık onunla ilgisi yokmuş meğer uyuşmazlık olunca
Bizim de doğumdan 4 gün sonra sarılık oldu 1 gece fototerapi aldık sarılıkta kakası sıvı olabilir demişti bebek hemşiresi ne kadar çok idrar kaka yaparsa o kadar çabuk sarılık atar demişti biz o yüzden sürekli saat başı besledik 1 hafta da anca düzeldiSelam kızlar mesajları çok takip edemiyorum kizcem sarılık oldu benimde onunla ugrasmaktan hastaneye git gel pek bakamadım buralara. Konuşuldu mu bilmiyorum ama sariliktan dolayı sık sık emziriyorum kilo alimida iyi dedi doktoru. Ama 2-3 gündür kakasını eskisine göre sulu yapıyor. Bu çok sık emzirdigimden mi kaynaklanıyor acaba. Doktoruna sorucam da size de bir sormak istedim bu konu hakkında bilgisi olan var mı.
Naptın canım sancın var mı halaÜzülme benim sancım bir anda geldi. Belki seninki de gelir. Suni sancı, membran sıyırma neden denemiyor ki?
Ben aldım kullandım birkaç kez, evet faydasi oldu ancak bir iki hemşirenin bebek yanığına sebep olduğuna dair soylemlerini duyunca kullanmamaya başladım. Hemşire onun yerine havluyu ısıtıp koyun demişti. Ben bir masaj yağı buldum, o iyi geliyor birkaç seferdir onu kullanıyorum. Gaz gerçekten çok büyük sorun. İnşallah en kısa zamanda geçer gider.Herkese iyi gecelerbu gece bize uyku yok galiba bu kiraz çekirdeği kemeri deneyen var mı faydası oluyor mu mama gaz yapıyor akşama kadar emiyor akşam olunca da mama verdiğim gün gaz çok oluyor aslında sma mama en az gaz yapan dediler ama bize çok gaz yapıyor birde benım sütümü de artırmam lazım ilk doğumdan hiç böyle süt sorunu olmamıştı hata çok olurdu bu sefer yetmiyor su 3litre mutlaka içiyorum süt yapan her şeyi gün içinde tüketiyorum incir kuru dut tahin ceviz fındık gibi ama faydası yok napcaz bilmiyorum
Valla göbek hiç kalmadı sadece biraz yumuşak eski sert ve kaslı halınden eser yok korşeyi degiştirdim çünkü diğeri büyük gelmeye baslamıstı birde ben zaten çok kilo almadım ilk 4-5 ay çok aldım sonra almadım aksıne bi kaç kılo vermiştim e tabi iki bebek cıkknca içimden 10 güne kalmaz eski kılomdan asagı düşmeye baslamıstım şimdi hamilelik için vitaminlere başlamadan önceki kılomdayım çok şükür sadece doktorum henüz spora izin vermiyor bende kızları slinge baglayıp anne karnındaki hareketleri rahatlatıyor diye squata benzer sallanmalar yapıyorum spor sayılmaz herhalde o cocuklar için yapıyorumOhh iyi ediyorsun tatlımkorseye devam ediyor musun , göbek ne durumda
Gece yatmadan rezene çayı için süt için çok iyi oluyorHerkese iyi gecelerbu gece bize uyku yok galiba bu kiraz çekirdeği kemeri deneyen var mı faydası oluyor mu mama gaz yapıyor akşama kadar emiyor akşam olunca da mama verdiğim gün gaz çok oluyor aslında sma mama en az gaz yapan dediler ama bize çok gaz yapıyor birde benım sütümü de artırmam lazım ilk doğumdan hiç böyle süt sorunu olmamıştı hata çok olurdu bu sefer yetmiyor su 3litre mutlaka içiyorum süt yapan her şeyi gün içinde tüketiyorum incir kuru dut tahin ceviz fındık gibi ama faydası yok napcaz bilmiyorum
Canım ne durumdasın. Rabbim yardımcın olsun inşallah su gibi geçsin doğumun1 cm açılmayla eve postalandım ama 5 dkde bir gelen güçlü sancılarım var.
Kiraz çekirdeği yastığını dene. Eğer yine olmazsa sallanan anakucağı dene yine olmazsa kolik geçmiş olsun. Vallahi bugün ben de dedim bu bebe kolik diye. Dötüyle başı dertte. Per perişan etti beni eşek sıpası.Bende başladım o kreme sabah akşam günde 2 kullanıyorum. Ama bazı akşamlar çok fena kriz turuyor oğlumu bu gece yine öyle oldu
gece 12 gibi uyudu beşiğine koydum sonra bi ağlamaya başladı altını değiştim. İyice huzursuzlandı. Emzirmeye başladım. Kriz haline geldi kendini kasıyor ağlama çığlık. Biraz meme emiyor sonra yine çığlık. Kasıyor karnına çekiyor kendini top gibi. Kafasını kısıyor böyle boynundan içeri çeker gibi bacaklarını topluyor karnına. Ikınma hareketi gibi. Zor sakinleşti memede 1 saat sürdü. Kolik mi acaba1 martta dr kontrolü var. Şuan kundak yaptım beşiğindeydi yine ağladı kucağıma aldım rahatladı. çok üzülüyorum şurubunu da verdim kremide sürdüm başka ne yapabilirim ki beslenmelerden sonra hep gaz çıkarıyorum sonra yatırıyorum. Yarın bi banyo yaptırıp yine kremle masaj yapıcam.
Tamamen aynı düşünce girdabındayım. Kv de sürekli sütünmü yaramıyor acaba diyor. Doymuyor olabilir. Mama verebiliriz gibi laflar dedim doktor kontrolde der gerekiyorsa. Orda anlaşılır sütüm yarıyormu yani lohusa kadına dencek şeyler değil. Ben tamamen süt üretmeye programlamışım kendimi kg almak pahasına hergün tahin pekmez hurma yemediğim şey yok inek gibi oldum. Sütüme laf söylenmeside zoruma gidiyor.Yakında doktora gidecek misiniz? Bence doktora gitmeden hiç mama takviyesi yapma orada kilosunu tartsınlar ben emdiğinden eminim bez sayısı yeterli emmese o kadar kaka nasıl yapacak mesela ama senin gibi kuşkuya düşüp sütüm mü yeterli çekemiyor vs düşünüp bir kere kaşık biberonla takviye anne sütü vermeye çalıştım emdikten sonra kabul etmedi sonra aç iken verdim şakır şakır içti demek ki doyuyor diyorum ama hala içimde senin gibi kuşkuda eve tartı almayı düşünüyorum bazen sonra kendime kızıyorum doktorda kilosunda belli olur doyup doymadığı ondan 1. Ay kontrolünü bekliyorum . Şu ana kadar hep kilo alımı iyiydi doktor böyle devam et dedi demekki besleniyor. Bence bizimkilerin temel sorunu dünyaya alışamamak, kucak sevmeleri ve gaz sorunu
Günlük 15 gram alması hedefimiz demişti bana doktor. 5 gece kaldı evde 105 gram almıştı çok iyi dedi sonuç. Budurumda seninkide çok iyiHanımlar bir şey merak ediyorum. Özellikle sadece anne sütü ile beslenen bebekler için haftalik kaç gram alması yeterli oluyor ? Biz 8.gun doğumdan sonra verdiği kiloyu aldırdık. Sonra bir haftada 165 gram aldi ama bu hafta saglik ocağına gidemediğimiz için bilmiyorum ne kadar aldığını. Kaka ve çiş sayısı yeterli duruyor. Ama işte acaba ne kadar alması gerekiyor acaba ? Gerçi geçen haftaya göre hem emme kuvveti arttı hem de kusmasi oluyor. Kusma da fazlalıkları atiyor diye düşünüyorum çünkü doyuyor, kendisi memeden ağzını cekiyor ve rahat uyuyor. Doktora giden ve doktordan bir dönüt alanlar varsa bilgi verirse sevinirim. Daha doktor seçimi yapamadık biz. Bu hafta bir doktora daha gideceğiz ona göre karar vereceğiz.
İnşallah tez zamanda kavuşursunuz canım Allah analı babalı büyütsüncanim sorduğun için teşekkür ederim. evet bugun sabah girdim doğuma hamd olsun cok guzel gecti. bebegim emdi cok sukur ama babasının kan grubuymus kan uyusmazligindan sarılık cikti yogun bakıma aldilar ışık tedavisi vermeye. insALLAH çabuk atlatırız dua edin.
Ilık kovaya sokup yağ ile karnına masaj yap odanın kaloriferini iyie aç ama kovadayken ve masajda üşütmesin. Ardından o kimyon kremini sür kiraz çekirdeğini ayak altına koy kalın çorabın altına. Normalde giydirdiğinden 1 kat kalın giydir tuluma sok kollar eller kapalı. Bir kat battaniye ile oda sıcaklığı 24 deyken karnı tok yatır. Ama çok kalın olmayacak üstü. Tek kat zıbın çıt çıtlı uzun kol. Alta tek kat patikli alt. Kalın çorap onun üstüne ince kollar ayaklar kapalı zıbın. Üstüne de at bi battaniye. Ayağına denk gelecek şekilde ısıtılmış kiraz çekirdeği yastığı (müsline sar yastığı ayağını yakmasın temas ederken) bakalım bunu da bi dene ben böyle yaptığım gün işe yaramıştı. Ama bir daha yapmadım benim büyük kız nefes aldırmıyor sağolsun bunaldım gene çok.Alman kremi kullanan bi kaç arkadaş söyledi masajla uygulayıp sonra kıyafetin üstüne sıcak havlu fln koy dediler ben tabi havlu üyüleyecek vakit bulamadım battaniyesini sardım ama şimdilik büyük bi fayda göremedim. Bakalım bi kaç gün geçsin. Kiraz çekirdeği kemeri aldım ama oda çok işe yaramadı. Tek sakin olup uyuduğu yer kucak. Şuan hala şeklimiz bu2-3 kez beşiğe koydum uyanıyor. Uykular haram oldu bana. Gerçekten bebeğin bakımını yapıp bana sen 3 saat uyu ben hallederim diyecek biri lazım.
Evet alışmaları lazım ama reddedeceklerini düşünmüyorum bizimkiler malum temas bağımlısıCanım umarım hızlıca atlatırsınız süreci kan grubunda çok doğal oluyor böyle hızlıca toparlar siz de sağlıkla eve gidersiniz umarım.
Ben daha biberon hiç denemedim ama denemem gerekiyor çalışınca ya da anneme bırakınca illa alması gerekecek hem meme reddinden korkuyorum ama nasıl yapıcam hiç bilmiyorum
Ah ah kendi kendimizi yerken bide çevreyle ığraşmakTamamen aynı düşünce girdabındayım. Kv de sürekli sütünmü yaramıyor acaba diyor. Doymuyor olabilir. Mama verebiliriz gibi laflar dedim doktor kontrolde der gerekiyorsa. Orda anlaşılır sütüm yarıyormu yani lohusa kadına dencek şeyler değil. Ben tamamen süt üretmeye programlamışım kendimi kg almak pahasına hergün tahin pekmez hurma yemediğim şey yok inek gibi oldum. Sütüme laf söylenmeside zoruma gidiyor.
Bugün banyo yaptırdık kremini sürdüm masajla akan suyun altında yıkıyorum su doku küvete sokmuyorum ameliyatlı olduğu için hemşireler öyle önerdi. Filenin üstünde yıkıyoruz. Krem masaj kiraz çekirdeği hepsini yaptım. Yine ağlıyor oğluşum kucağımda şuanIlık kovaya sokup yağ ile karnına masaj yap odanın kaloriferini iyie aç ama kovadayken ve masajda üşütmesin. Ardından o kimyon kremini sür kiraz çekirdeğini ayak altına koy kalın çorabın altına. Normalde giydirdiğinden 1 kat kalın giydir tuluma sok kollar eller kapalı. Bir kat battaniye ile oda sıcaklığı 24 deyken karnı tok yatır. Ama çok kalın olmayacak üstü. Tek kat zıbın çıt çıtlı uzun kol. Alta tek kat patikli alt. Kalın çorap onun üstüne ince kollar ayaklar kapalı zıbın. Üstüne de at bi battaniye. Ayağına denk gelecek şekilde ısıtılmış kiraz çekirdeği yastığı (müsline sar yastığı ayağını yakmasın temas ederken) bakalım bunu da bi dene ben böyle yaptığım gün işe yaramıştı. Ama bir daha yapmadım benim büyük kız nefes aldırmıyor sağolsun bunaldım gene çok.
Valla delirecem az kaldı. İmdatttttttttOna ne annesi sensin. O kendi sırasını savmış şimdi sıra sende ayrıca 9 yaşında kızın da var tecrüben var yani yeni anne değilsin cahil değilsin elinin altında internet var gerekirse açar bakarsın. Ben anneme aynen böyle dedim karışacaksan bu odaya girme çık dışarı dedim 2 gün surat salladı sustu.
Ya kıyamam. Senin için girmiştim. Şükür bebek iyi bu süreçte grçicek inşallah hiç merak etme. Sağlıkla gelecek merak etme. Uykusuz geceler senin içinde geldi.canim sorduğun için teşekkür ederim. evet bugun sabah girdim doğuma hamd olsun cok guzel gecti. bebegim emdi cok sukur ama babasının kan grubuymus kan uyusmazligindan sarılık cikti yogun bakıma aldilar ışık tedavisi vermeye. insALLAH çabuk atlatırız dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?