2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
evet beni taburcu edecekleri zaman kalmak istedigimi söyleyeceğim oda musaitse kalmak istiyorum bebegim çıkana kadar. gercekten onu orda bırakmak cok zormuş. ama herdeyde bir hayr var. sukur ki erken farkettiler. değeri düşmeye başladı yarin tekrar emzirmeye izin vereceklermiş. insALLAH hızlıca toparlar bebegim. ama bize de düşse de yine yükselmesi muhtemel dedi. o yuzden fototerapiden cikinca da 1 gun yogun bakimda gozleyeceklermis. bu süreçte öneriniz var mi ?

Bizim de doğumdan 4 gün sonra sarılık oldu 1 gece fototerapi aldık sarılıkta kakası sıvı olabilir demişti bebek hemşiresi ne kadar çok idrar kaka yaparsa o kadar çabuk sarılık atar demişti biz o yüzden sürekli saat başı besledik 1 hafta da anca düzeldi

Herkese iyi geceler bu gece bize uyku yok galiba bu kiraz çekirdeği kemeri deneyen var mı faydası oluyor mu mama gaz yapıyor akşama kadar emiyor akşam olunca da mama verdiğim gün gaz çok oluyor aslında sma mama en az gaz yapan dediler ama bize çok gaz yapıyor birde benım sütümü de artırmam lazım ilk doğumdan hiç böyle süt sorunu olmamıştı hata çok olurdu bu sefer yetmiyor su 3litre mutlaka içiyorum süt yapan her şeyi gün içinde tüketiyorum incir kuru dut tahin ceviz fındık gibi ama faydası yok napcaz bilmiyorum

Ben aldım kullandım birkaç kez, evet faydasi oldu ancak bir iki hemşirenin bebek yanığına sebep olduğuna dair soylemlerini duyunca kullanmamaya başladım. Hemşire onun yerine havluyu ısıtıp koyun demişti. Ben bir masaj yağı buldum, o iyi geliyor birkaç seferdir onu kullanıyorum. Gaz gerçekten çok büyük sorun. İnşallah en kısa zamanda geçer gider.

Ohh iyi ediyorsun tatlım korseye devam ediyor musun , göbek ne durumda
Valla göbek hiç kalmadı sadece biraz yumuşak eski sert ve kaslı halınden eser yok korşeyi degiştirdim çünkü diğeri büyük gelmeye baslamıstı birde ben zaten çok kilo almadım ilk 4-5 ay çok aldım sonra almadım aksıne bi kaç kılo vermiştim e tabi iki bebek cıkknca içimden 10 güne kalmaz eski kılomdan asagı düşmeye baslamıstım şimdi hamilelik için vitaminlere başlamadan önceki kılomdayım çok şükür sadece doktorum henüz spora izin vermiyor bende kızları slinge baglayıp anne karnındaki hareketleri rahatlatıyor diye squata benzer sallanmalar yapıyorum spor sayılmaz herhalde o cocuklar için yapıyorum

Gece yatmadan rezene çayı için süt için çok iyi oluyor

Kiraz çekirdeği yastığını dene. Eğer yine olmazsa sallanan anakucağı dene yine olmazsa kolik geçmiş olsun. Vallahi bugün ben de dedim bu bebe kolik diye. Dötüyle başı dertte. Per perişan etti beni eşek sıpası.

Tamamen aynı düşünce girdabındayım. Kv de sürekli sütünmü yaramıyor acaba diyor. Doymuyor olabilir. Mama verebiliriz gibi laflar dedim doktor kontrolde der gerekiyorsa. Orda anlaşılır sütüm yarıyormu yani lohusa kadına dencek şeyler değil. Ben tamamen süt üretmeye programlamışım kendimi kg almak pahasına hergün tahin pekmez hurma yemediğim şey yok inek gibi oldum. Sütüme laf söylenmeside zoruma gidiyor.

Günlük 15 gram alması hedefimiz demişti bana doktor. 5 gece kaldı evde 105 gram almıştı çok iyi dedi sonuç. Budurumda seninkide çok iyi

İnşallah tez zamanda kavuşursunuz canım Allah analı babalı büyütsün

Ilık kovaya sokup yağ ile karnına masaj yap odanın kaloriferini iyie aç ama kovadayken ve masajda üşütmesin. Ardından o kimyon kremini sür kiraz çekirdeğini ayak altına koy kalın çorabın altına. Normalde giydirdiğinden 1 kat kalın giydir tuluma sok kollar eller kapalı. Bir kat battaniye ile oda sıcaklığı 24 deyken karnı tok yatır. Ama çok kalın olmayacak üstü. Tek kat zıbın çıt çıtlı uzun kol. Alta tek kat patikli alt. Kalın çorap onun üstüne ince kollar ayaklar kapalı zıbın. Üstüne de at bi battaniye. Ayağına denk gelecek şekilde ısıtılmış kiraz çekirdeği yastığı (müsline sar yastığı ayağını yakmasın temas ederken) bakalım bunu da bi dene ben böyle yaptığım gün işe yaramıştı. Ama bir daha yapmadım benim büyük kız nefes aldırmıyor sağolsun bunaldım gene çok.

Evet alışmaları lazım ama reddedeceklerini düşünmüyorum bizimkiler malum temas bağımlısı
Ah ah kendi kendimizi yerken bide çevreyle ığraşmak

Öğlen 3 te uyanan bebemin hâla derin uykuya geçmemesi…
Uykusuzluktan geberiyorum eşimide içeri yolladım horluyo diye.Saatlerdir kolumda bir bebe ve sessiz bir oda.Günlerdir böyleyiz delirmeme ramak kaldı

Bugün banyo yaptırdık kremini sürdüm masajla akan suyun altında yıkıyorum su doku küvete sokmuyorum ameliyatlı olduğu için hemşireler öyle önerdi. Filenin üstünde yıkıyoruz. Krem masaj kiraz çekirdeği hepsini yaptım. Yine ağlıyor oğluşum kucağımda şuan sanırım tek çare zaman.

Valla delirecem az kaldı. İmdattttttttt

Son düzenleme:
Ya kıyamam. Senin için girmiştim. Şükür bebek iyi bu süreçte grçicek inşallah hiç merak etme. Sağlıkla gelecek merak etme. Uykusuz geceler senin içinde geldi.

Kızlar Merhabaa ikizler ile boğuşmaktan telefona hıc bakamıyorum. Hepimiz yavaştan doğurduk galibaa gerçi başı ben çektim bin bir dert ile ama halimize çok şükür aşılar ile boğuşuyoruz biz süt hiç yok bende eve makıne bıle kiraladım tık yok. İnşallah bol sütlü anneler olmuşsunuzdur ve hepiniz de iyisinizdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…