- 17 Ekim 2024
- 792
- 848
- 18
- 34
hakkında hayırlısı olsun umarım en doğru zamanda istediğin şekilde kucağına alırsınKizlar bugun kontrolum vardi 40+0. Suyum azalmaya baslamis, bebek henuz kanala girmemis, acikligim yok, henuz yumusama da yok. C.tesi sabah 7bucukta gidecegim, doktorum sezeryana hazirlikli gel dedi. Eger acilma yoksa direkt sezeryana alacak. Ne umdum ne buldum
Benim bebişim genelde kakası sulu doktor da gördü çünkü gittiğimizde alıyor altını her seferinde normal dediSelam kızlar mesajları çok takip edemiyorum kizcem sarılık oldu benimde onunla ugrasmaktan hastaneye git gel pek bakamadım buralara. Konuşuldu mu bilmiyorum ama sariliktan dolayı sık sık emziriyorum kilo alimida iyi dedi doktoru. Ama 2-3 gündür kakasını eskisine göre sulu yapıyor. Bu çok sık emzirdigimden mi kaynaklanıyor acaba. Doktoruna sorucam da size de bir sormak istedim bu konu hakkında bilgisi olan var mı.
Bunu ben de gördüm ama int bazı kişiler bebekte sivilce yaptığını söylemişler sizde oldu muBen aldım kullandım birkaç kez, evet faydasi oldu ancak bir iki hemşirenin bebek yanığına sebep olduğuna dair soylemlerini duyunca kullanmamaya başladım. Hemşire onun yerine havluyu ısıtıp koyun demişti. Ben bir masaj yağı buldum, o iyi geliyor birkaç seferdir onu kullanıyorum. Gaz gerçekten çok büyük sorun. İnşallah en kısa zamanda geçer gider.
Ayy hiç ama hiç takmayın hem ona neymişTamamen aynı düşünce girdabındayım. Kv de sürekli sütünmü yaramıyor acaba diyor. Doymuyor olabilir. Mama verebiliriz gibi laflar dedim doktor kontrolde der gerekiyorsa. Orda anlaşılır sütüm yarıyormu yani lohusa kadına dencek şeyler değil. Ben tamamen süt üretmeye programlamışım kendimi kg almak pahasına hergün tahin pekmez hurma yemediğim şey yok inek gibi oldum. Sütüme laf söylenmeside zoruma gidiyor.
Valla ben kurutma kullandığım vakit ütülemeyi bıraktım aynı şey sonuçta yüksek sıcaklıkEve gelince dozu arttiriyorlar bunların üzerine kıyafetleri ütüleme ekleniyor yat uyu ekleniyor arti kendi de uyuyor
Bizim de doğumdan 4 gün sonra sarılık oldu 1 gece fototerapi aldık sarılıkta kakası sıvı olabilir demişti bebek hemşiresi ne kadar çok idrar kaka yaparsa o kadar çabuk sarılık atar demişti biz o yüzden sürekli saat başı besledik 1 hafta da anca düzeldi
Teşekkür ederim kızlar bende bugün doktora sordum normal dedihakkında hayırlısı olsun umarım en doğru zamanda istediğin şekilde kucağına alırsın
Benim bebişim genelde kakası sulu doktor da gördü çünkü gittiğimizde alıyor altını her seferinde normal dedi
Bunu ben de gördüm ama int bazı kişiler bebekte sivilce yaptığını söylemişler sizde oldu mu
Ayy hiç ama hiç takmayın hem ona neymiş
Valla ben kurutma kullandığım vakit ütülemeyi bıraktım aynı şey sonuçta yüksek sıcaklık
Hayir, benim kizda olmadi herhangi bir sivilce veya sıkıntı. Bize iyi geldi hatta. Sizin pişik meselesi ne oldu ? Valla krem sayesinde ertesi gün kayboldu kirmizilik bizde.Bunu ben de gördüm ama int bazı kişiler bebekte sivilce yaptığını söylemişler sizde oldu mu
Doğurdun mu bilmiyorum okudum ama denk gelemedim nasıl oldun canımKızlar galiba doğuruyorum. 5 dakikada bir gelen adet sancım var. Ama çok güçlü olmadığı için oturuyorum şu an evde. Bana dua edin
Sudocu ile iki eczane kremi verdi doktor isimlerini unuttum. Şu an daha iyi o bütün kırmızılık gitti ama hala var az da olsa. Bizim baya kırmızıydı çünküHayir, benim kizda olmadi herhangi bir sivilce veya sıkıntı. Bize iyi geldi hatta. Sizin pişik meselesi ne oldu ? Valla krem sayesinde ertesi gün kayboldu kirmizilik bizde.
Bende korkuyorum bu yüzden bebeğime zarar gelir diye sezeryan mı olsam diyorum ama sezeryan sonrası da çok kötü o da gözümü korkutuyor artık psikolojik olarak bittim neden doğmuyor diye evde ağlayıp duruyorum çok yoruldumGerçekten her 3500 üzeri bebeğe aynı şeyi söylüyorlar ilk oğlum 4500 doğdu ikincisi 3850doğdu ikisinde de omuz takılır dediler korkutular benı korkutmasalardı belki sezeryan ağrısı hâlâ cekmezdim imkanı olan normal doğum yapsın keşke benım normal olsaydı benım sezeryanlarım aşırı zor oluyor bir daha doğuma tövbe ettim bu sefer hattâ keşke kordonları bağlatsaydım dedim süründüm resmen bekli doktor desteği olsaydı normal doğumu beklerdim bir gün çekerdim ama bu kadar sürünmezdim
Gece saat 12 den üçe kadar aşırı derecede hareketliydi o kadar heyecanlandım ki sancı mı geliyor diye ama maalesef uyudum ve sabah oldu gerçekten böylesi de çok zormuşBende korkuyorum bu yüzden bebeğime zarar gelir diye sezeryan mı olsam diyorum ama sezeryan sonrası da çok kötü o da gözümü korkutuyor artık psikolojik olarak bittim neden doğmuyor diye evde ağlayıp duruyorum çok yoruldum
Canım sen bunu emzirdikten kaç dakika sonra sağdın. Ben az önce emzirip direk sağdım baya az çıktı ama çok da deneyemedim bebeğim hıçkırmaya başladığı için durdurmak zorunda kaldım. Bir de eller serbest bazen tam oturtamıyorum o zaman da az sağıyor. Şimdi dünden beri süt yetmiyor mu konuşulunca kendime olan yetiyor benim sütüm güvenim gitti benim panik mod açıldıKızlar 10 dk sol 10 dk sağ göğsümü sağdım.Soldan 60 sağdan 30 cc çıktı. Toplamda 90cc yani.Ama benim bebem uyumuyor saat başı emziriyorum çoğu zaman.Sizce bir öğün için 90 cc bebeğime yeterli mi kaç olmalı hiç bilmiyorum.Birde slikon uç kullanıyoruz yeterli çekebiliyor mu acaba
Çok geçmiş olsun yeniden, gecmis cok sukur.Sudocu ile iki eczane kremi verdi doktor isimlerini unuttum. Şu an daha iyi o bütün kırmızılık gitti ama hala var az da olsa. Bizim baya kırmızıydı çünkü
Aynısını ben de yaşadım. Kaka ve çiş sayısı iyi ama ben de sağım miktarları görünce biraz moralim bozulmuştu. Ama bebek emdikten sonra kendi çıkarıyor, kaka ve çiş sayısı normal, uzun süre uyuyorsa o zaman süt yetiyor demektir demişti bana doktor. Bu arada eller serbest tam oturmuyorsa flanş yüzünden de olabilir. Genelde 24 mm boyutu ama sizin meme ucu eğer daha kucuk ise tam oturmadigi için meme ucunu tutamaz ve süt de tam gelmez, ona da dikkat edin.Canım sen bunu emzirdikten kaç dakika sonra sağdın. Ben az önce emzirip direk sağdım baya az çıktı ama çok da deneyemedim bebeğim hıçkırmaya başladığı için durdurmak zorunda kaldım. Bir de eller serbest bazen tam oturtamıyorum o zaman da az sağıyor. Şimdi dünden beri süt yetmiyor mu konuşulunca kendime olan yetiyor benim sütüm güvenim gitti benim panik mod açıldıannem saçmalama bezleri hep ağır çişten diyor ama sabahtan beri 4 çişli ve kakalı bez aldık bir tane de değişiştirirken işedi
Of havadan nem kapar oldum
Aleyküm Selam canımmKızlarr selamun Aleyküm hayırlı cumalarben az kaldı sıyırıyorum kafayı. Bu kız 19 günlük oldu artık uykusu ve kaka sayısı azaldı. Normal mi bu durum ya. Bide yediğime dikkat etmeme rağmen çocuğum balon gibi karnı gurul gurul sürekli gazlı. Napıcam bilmiyorum.
Benimki kendi çıkarmıyor ama mememde uyuyor uykularımız da bizim bir garip kucağımda olduğu sürece uzun yatağa koyduğumuz an orada işler biraz değişiyorAynısını ben de yaşadım. Kaka ve çiş sayısı iyi ama ben de sağım miktarları görünce biraz moralim bozulmuştu. Ama bebek emdikten sonra kendi çıkarıyor, kaka ve çiş sayısı normal, uzun süre uyuyorsa o zaman süt yetiyor demektir demişti bana doktor. Bu arada eller serbest tam oturmuyorsa flanş yüzünden de olabilir. Genelde 24 mm boyutu ama sizin meme ucu eğer daha kucuk ise tam oturmadigi için meme ucunu tutamaz ve süt de tam gelmez, ona da dikkat edin.
Normal mi ki ya bu durum içim gidiyor ıkınıyo ıkınıyo ama çıkaramıyo çocuğum bide ağlarken kaskatı oluyorAleyküm Selam canımm
Bizde bugün 19 günlüğüz. Birde beni ikiz kızlar biri gene idare eder de diğeri tam da bahsettiğin gibi
yapmadı 3 gündür
Uykular düzene girsin artık
Fotoğraftaki Krem sadece dikiş izine çatlaklar için farklı yağlar ve kremler kullanıyorumCanım bunu da çatlaklarda kullanıyor musun, yoksa sadece dikiş izine mi
Doktorlar normal diyor gaz damlası falan kullanmaya başladın mı sen pekiNormal mi ki ya bu durum içim gidiyor ıkınıyo ıkınıyo ama çıkaramıyo çocuğum bide ağlarken kaskatı oluyor
Hayır henüz başlamadım. Bu durum için daha doktorla görüşemedim ki bu gün gidecektik benim kontrolüm vardı kar yolları kapatınca gidemedikDoktorlar normal diyor gaz damlası falan kullanmaya başladın mı sen peki
Biz Dün kontrole gittik 30 ml mama kalanı anne sütü Normalde 2 saatte bir uyanmazlarsa ama uyanırsalar her istediğinde anne sütü veriyoruz gece gündüz kavramı Tabii ki yok ama ben yine de saat 8.30'dan sonra ışıkları ayarını düşürüp gece olduğunu anlamalarını istiyorum beslerken altlarını açarken çok ses yapmamaya dikkat etmek lazım bunlar hep kırkları çıktıktan sonrasına yatırım gibi düşünüyorum ikisi aynı anda ağladılar mı ikisini aynı anda emzirip altlarına değiştirip Sonrasında da mama vermeye çalışıyorum ikizler için olan emzirme yastığı çok iş görüyor mama olarak da Aptamil prematil kullanıyorduk Fakat bu bitince bir numaraya geçeceğiz Aptamil 3 çeşit 1 numarası var doktoruma Mesaj attım Acaba hangisini önerecek çişini yapmadıysa mutlaka doktoruna danışın çünkü Eğer tam beslendiğine eminseniz çiş yapmaması imkansız Bir problem varsa önceden müdahale edilirBuralara girip bişeyler okumak hayal oldu
Ben iki bebekle zaman nasıl geçiyor akşam oluyor bilmiyorum
İkiz bebek büyüten arkadaşlarım 19 günlük olduk
Beslenme işini nasıl yapıyorsunuz
Mama ve anne sütü veriyorum.Kaç saate bir kaç cc veriyorsunuz?
Gece gündüz kavramı yok daha.Birini beslenalt değiştir gaz al derken diğer beslenme geliyor sürekli yorgunum ne zaman düzene girecek
Hafif gazlı bebekler Mama öneriniz var mı?
3 gündür biri büyük çişini yapmadı napalım ne önerirsiniz?
Doktorunuz Probiyotik başladı mı O bayağı rahatlatıyor çünküKızlarr selamun Aleyküm hayırlı cumalarben az kaldı sıyırıyorum kafayı. Bu kız 19 günlük oldu artık uykusu ve kaka sayısı azaldı. Normal mi bu durum ya. Bide yediğime dikkat etmeme rağmen çocuğum balon gibi karnı gurul gurul sürekli gazlı. Napıcam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?