- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.147
- 498
Eve gelince dozu arttiriyorlar bunların üzerine kıyafetleri ütüleme ekleniyor yat uyu ekleniyor arti kendi de uyuyorÇok şükür canım dönmedi. Böyle bile nasıl bir titreme ve ateş yaptı Mastit olsam düşünemiyorum
Daha bebeğim eve gelince neler yaşayacağız biz de sizin gibi kim bilir. Hastanede sağım yaparken hemşire kızın bilinçli bir anne dedi. Biraz saldı şimdi ama yine de aynı muhabbet bizde de var biz sizi böyle büyüttük
canimmm iyi ki dogurdunnnn onlar halledilir kuzum inşallah kalırsın onunla birliktecanim sorduğun için teşekkür ederim. evet bugun sabah girdim doğuma hamd olsun cok guzel gecti. bebegim emdi cok sukur ama babasının kan grubuymus kan uyusmazligindan sarılık cikti yogun bakıma aldilar ışık tedavisi vermeye. insALLAH çabuk atlatırız dua edin.
canım ayarlara git doğum yaptığın tarihi elle girAaa kendi kendine girmiş ama ben 13 gün önce doğum yaptım
Ben de öyle yapıyorum eve geldiğimizde beri 15 20 dk emzirip gerisini sagip biberonla veriyorum. Bir de şunu farkettim sağ memeden çok süt çıkıyor ama sulu sol memeden az çıkıyor yağlı ikisini dengelemek için mutlaka arkadan tekrar sağım yapıp birleştiriyorumben de aktif olarak emzirmiyorum aslında sarılık korkusundan bide hastanenin biberonla takviye uyarısından korkumdan emziremedim bile. günde 1 belki 2 kez emiyorr hep sağıyorum. bende 2-3 saatte bi yapıyordum ama kaçıyor bu ara 5-6 saate.
aynı bizim yenidığan yoğun bakımın dediği şeyler işte bu korkular yüzünden rahatça emziremedim bile aman doysun biberonla emin olayım ne yemiş diye diye.
ben genelde emzirmiyorum mesela bugün hiç emzirmedim. sabah ilk sağımı 6.30 gibi yaptım onda 260-280 ml civarıydı sanırım iki memeden çıkan. arada 3 saat civarı olursa sağımlarda 160-220 ml oluyor genelde ama 5-6 saati bulursa 300 ml e yaklaşıyor toplam süt.
Sağlıkla kucağına alırsın inşallahBenPazartesi suni alacağım nasipse
Ben hiç ayrı ayrı sağım yapımıylrum önce sağ 20 dk üzerine sol 20 dk yapıyorum ortaya karısık gibi oluyor sonrada bekletmeden çocuklara bölüyorum veriyorum emzirme saatine yakın yapıyorum zaten dolaba girmeden 2-3 saat içinde verilmezse cöp zaten dolaba koyup tekrar Oda sıcaklığına dönmesini bekleyecek vaktim yok ikizlerle İkisini ayrı ayrı biberonlara sağım yapma ihtimalim de yok Daha doğrusu öyle bir vaktim yokBen de öyle yapıyorum eve geldiğimizde beri 15 20 dk emzirip gerisini sagip biberonla veriyorum. Bir de şunu farkettim sağ memeden çok süt çıkıyor ama sulu sol memeden az çıkıyor yağlı ikisini dengelemek için mutlaka arkadan tekrar sağım yapıp birleştiriyorum
Ben de aynısını yapıyorumBen hiç ayrı ayrı sağım yapımıylrum önce sağ 20 dk üzerine sol 20 dk yapıyorum ortaya karısık gibi oluyor sonrada bekletmeden çocuklara bölüyorum veriyorum emzirme saatine yakın yapıyorum zaten dolaba girmeden 2-3 saat içinde verilmezse cöp zaten dolaba koyup tekrar Oda sıcaklığına dönmesini bekleyecek vaktim yok ikizlerle İkisini ayrı ayrı biberonlara sağım yapma ihtimalim de yok Daha doğrusu öyle bir vaktim yok
Super canım , benim de yavastan gitmeye basladı bakalımValla göbek hiç kalmadı sadece biraz yumuşak eski sert ve kaslı halınden eser yok korşeyi degiştirdim çünkü diğeri büyük gelmeye baslamıstı birde ben zaten çok kilo almadım ilk 4-5 ay çok aldım sonra almadım aksıne bi kaç kılo vermiştim e tabi iki bebek cıkknca içimden 10 güne kalmaz eski kılomdan asagı düşmeye baslamıstım şimdi hamilelik için vitaminlere başlamadan önceki kılomdayım çok şükür sadece doktorum henüz spora izin vermiyor bende kızları slinge baglayıp anne karnındaki hareketleri rahatlatıyor diye squata benzer sallanmalar yapıyorum spor sayılmaz herhalde o cocuklar için yapıyorum
yükselme büyük olasılıkla olacak hiç canınızı sıkmayın o süreçte. ne kadar beslenizde dikkat etseniz de yükselecekse yükselecektir uyuşmazlıklarda dedi doktorumuz.evet beni taburcu edecekleri zaman kalmak istedigimi söyleyeceğim oda musaitse kalmak istiyorum bebegim çıkana kadar. gercekten onu orda bırakmak cok zormuş. ama herdeyde bir hayr var. sukur ki erken farkettiler. değeri düşmeye başladı yarin tekrar emzirmeye izin vereceklermiş. insALLAH hızlıca toparlar bebegim. ama bize de düşse de yine yükselmesi muhtemel dedi. o yuzden fototerapiden cikinca da 1 gun yogun bakimda gozleyeceklermis. bu süreçte öneriniz var mi ?
süt birleştirmeyin diyorlardı bazı içeriklerde ama sakıncası yoksa birleştirip gün sonunda pay etmek daha kolay aslında. ben hiç karıştırmıyorum şimdi.Ben de öyle yapıyorum eve geldiğimizde beri 15 20 dk emzirip gerisini sagip biberonla veriyorum. Bir de şunu farkettim sağ memeden çok süt çıkıyor ama sulu sol memeden az çıkıyor yağlı ikisini dengelemek için mutlaka arkadan tekrar sağım yapıp birleştiriyorum
dolaptan çıkarınca ben kaynamış suyu bi kaseye alıp biberonu içine koyup ısınmasını bekliyorum bi süre öyle verdik şimdi pes ettim biberon ısıtıcı aldımBen hiç ayrı ayrı sağım yapımıylrum önce sağ 20 dk üzerine sol 20 dk yapıyorum ortaya karısık gibi oluyor sonrada bekletmeden çocuklara bölüyorum veriyorum emzirme saatine yakın yapıyorum zaten dolaba girmeden 2-3 saat içinde verilmezse cöp zaten dolaba koyup tekrar Oda sıcaklığına dönmesini bekleyecek vaktim yok ikizlerle İkisini ayrı ayrı biberonlara sağım yapma ihtimalim de yok Daha doğrusu öyle bir vaktim yok
Bebeğin baş ve karın arasında 4 hafta fark var omuz takılması riski olur dedi bir de kilosu 3800 dü 39 da beklediğimiz her hafta kilo alıyor dedi ben bir hafta daha beklemek istedim bakalım ne olacakBen de aynı şekilde kendimi hep normale hazırladım tabii ki B planı olarak hep sezeryan da olabilir düşüncesindeydim ama bilmiyorum her şeyin hayırlısı belkide hayırlısı böyledir yani inan bana doktorum sezeryan dese ben daha çok sevinecegim çünkü kesin bir şey söylememesi beni de çok ikilemde bırakıyor sana niye kesin sezeryan dedi
Evet sürekli bat ile takip ediliyorum iki günde bir kontrole çağırdı ama ne sancı var ne de bebek aşağıya indi karnım hala çok yukarıdaNST'yle takip ediliyor musunuz?
Gerçekten her 3500 üzeri bebeğe aynı şeyi söylüyorlar ilk oğlum 4500 doğdu ikincisi 3850doğdu ikisinde de omuz takılır dediler korkutular benı korkutmasalardı belki sezeryan ağrısı hâlâ cekmezdim imkanı olan normal doğum yapsın keşke benım normal olsaydı benım sezeryanlarım aşırı zor oluyor bir daha doğuma tövbe ettim bu sefer hattâ keşke kordonları bağlatsaydım dedim süründüm resmen bekli doktor desteği olsaydı normal doğumu beklerdim bir gün çekerdim ama bu kadar sürünmezdimBebeğin baş ve karın arasında 4 hafta fark var omuz takılması riski olur dedi bir de kilosu 3800 dü 39 da beklediğimiz her hafta kilo alıyor dedi ben bir hafta daha beklemek istedim bakalım ne olacak
Ben bunu tekrar araştırayım çünkü aynı anda sağdığın sütü birlestirebilirsin farklı zamanlardaki birlestiremezsin diye biliyorum. ebeye sorayım hattayükselme büyük olasılıkla olacak hiç canınızı sıkmayın o süreçte. ne kadar beslenizde dikkat etseniz de yükselecekse yükselecektir uyuşmazlıklarda dedi doktorumuz.
15 gün pik yaptığı zamanmış yani 15. günden sonra düşüşe geçiyor genelde. bazen minimum 1 ayı rahat görüyoruz ama 3-6 ay bile sürebilir demişti.
bizim gerçekten 15.günde tekrar yükseldi ama tedavi seviyesi altındaydı yatmadık. sonra bi hafta 12 de sabitlendi. bi hafta sonunda ilk düşüş oldu. şimdi 1 hafta sonra kontrole götürcem
beslenme şöyle önemli idrar ve kakayla atıyo sarılığı. kakasında fark edersiniz zaten boyalı gibi sarı zor temizlenem bi pigment içinde beyaz pütürler bile olabilir. o yüzden bol bol yiyip kaka yapsın inşallah siz de kolayca atlatın süreci.
ha bide inanmam hiç ama çaresiz kalınca denedik altını steril edip kaynattık kaynayan suylu banyo suyuna kattık. zararsız bi öneri deneyebilirsiniz :)
süt birleştirmeyin diyorlardı bazı içeriklerde ama sakıncası yoksa birleştirip gün sonunda pay etmek daha kolay aslında. ben hiç karıştırmıyorum şimdi.
benim tek göğsümü hiç almıyor almadıpı taraf daha sulu, emdiği taraf daha yoğun yağlı iki göğüsü birleştiriyorum ama farklı zaman sağımlarını birleştirmedim hiç
benim ikiz doğuran arkadaşım sütü bol olduğu halde öyle yapıyordu. hepsini sagip ikiye boluyordu. hak geçmesin diyeydi sanırım. biti güçlüydü emip bitiriyordu diğerine kalmiyorduBen hiç ayrı ayrı sağım yapımıylrum önce sağ 20 dk üzerine sol 20 dk yapıyorum ortaya karısık gibi oluyor sonrada bekletmeden çocuklara bölüyorum veriyorum emzirme saatine yakın yapıyorum zaten dolaba girmeden 2-3 saat içinde verilmezse cöp zaten dolaba koyup tekrar Oda sıcaklığına dönmesini bekleyecek vaktim yok ikizlerle İkisini ayrı ayrı biberonlara sağım yapma ihtimalim de yok Daha doğrusu öyle bir vaktim yok
Dolaba koymaya başlarsam venımde kacjnılmaz sonumdolaptan çıkarınca ben kaynamış suyu bi kaseye alıp biberonu içine koyup ısınmasını bekliyorum bi süre öyle verdik şimdi pes ettim biberon ısıtıcı aldım
Valla ben her emzirmede değiştiriyorum yerlerini zaten günde bir sütüm artsın diye sağım yapıyordum ama sütüm fazla artmıs olabilir şimdi bu seviyede tutmaya çalışıyorum nasıö basaracagım bilemiyorum ama bakalım sonumuz ne olacakbenim ikiz doğuran arkadaşım sütü bol olduğu halde öyle yapıyordu. hepsini sagip ikiye boluyordu. hak geçmesin diyeydi sanırım. biti güçlüydü emip bitiriyordu diğerine kalmiyordu
Hayırlısı olsun inşallahBebeğin baş ve karın arasında 4 hafta fark var omuz takılması riski olur dedi bir de kilosu 3800 dü 39 da beklediğimiz her hafta kilo alıyor dedi ben bir hafta daha beklemek istedim bakalım ne olacak
Canım bunu da çatlaklarda kullanıyor musun, yoksa sadece dikiş izine miBenim ki bunu verdibirde diğer doktorum (annem) kendi yaptıgı kantaron yağını sürmem için sabah ve akşamları arıyor ama ben zaten oluşan az da olsa çatlaklarıma uyguluyorum diğer kremlerim ve yağlarıma ek yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?