- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.147
- 498
geçiyor olabilir dün kuru fasulye yaptım. bugün Kaan huzursuzluk yaşadı geçti denek ki ama kimyon koymustumCanım bence geçmez tadı ya ama bana doktor bebeğim gazlı diye yememem gerekenleri bi sıraladı orada var bir de pişik de yapabiliyormuş çiğ köfte yani benim bebikoda yaptı. Ama senin gazın vs geçmiyorsa bebeğe ye gitsin hatta benim için de ye
Maflor kullanıyoruz canım siz ne kullanıyorsunuzBizde sıkıntı yapmadı kabızlık vs ama probiyotik kullanıylruz belki bu yüzden de yapmamıs olabilir ama doktorumuz her mama yeni doğan bebeklerde yapabilir kabızlık demişti sonuçta anne sütü değil ama bizde bi sımıntı oömadıgı degim probiyotik kullandıgımız için de olmamıs olabilir
Forbıome minies canımMaflor kullanıyoruz canım siz ne kullanıyorsunuz
gozunuz aydin. hayirli uğurlu olsunKızlarr ben doğurdum. Kızım da ben de gayet sağlıklıyız çok şükür. Allah doğum bekleyenlere bir avazda kurtulmayı nasip etsin.
ben de böyle biliyordum teşekkürler bilgi için.aynı anda sanılanın birleştirmeye sorun yok. baktım bugün tekrar. farklı zamanda sanılanın birleştirmek sorun zaten biri yap dese de ben yapmam onu
valla bi önerisi olan varsa başka ben de şuracıkta bekleyim. ayva çekirdeği jeli yaptım sürdüm kaşıntı var kaşınması iyileşmesi mi demek bilmiyorum. normalde böyle bi sorun olmuyormuş yanlış emzirme pozisyonundandır dediler doğru emzirmeyi de beceremedikKızlar meme başı ağrısı çatlağı için de bir sürü şey kullandım. Backtroban garmastan e vitamini mustela incia doğal yağ karışımı kantarıon yağı. Kantaron kremi. Sütümü sürdüm. Zeytinyağı vs. Hiçbiri bana mısın demedi. Ya da zaman lazımmış. En son lansinoh kullandım hala da onu sürüyorum o azalttı agrıyı. Ya da artık iyileşme dönemine girdi öyle diyeyim. En çok bundan çektim sezaryen ağrısı çekmedim.
canim yediklerimi yuzde 10 kadsr etkiliyor diye biliyorum. ben iki cocugumds da herseyi yedim cok aşırı baharatlı olmadıkça. onlardaki besin değerlerinin de sute geçmesi gerek diye. ama surekli gunde 3 4 kupa tane kimyon demleyip ictim. cok sukur gaz olsa da rahat atlattilar. yemeklere de atılır ama cay hali gercrkten etkili bir de sivi almis oluyorsun sut de artıyor.geçiyor olabilir dün kuru fasulye yaptım. bugün Kaan huzursuzluk yaşadı geçti denek ki ama kimyon koymustum
Kızlar selamlar, 15. Günde kolik başlar mı? Kızım 19:30 itibariyle ağlamaya başladı, her şeyi tam karnı tok, gazı belirtisi yok altı temiz ama baya ağlıyor tam kolik belirtileri çıkıyor int ama erken değil mi ya
altına bakmasi ne alaka deli midir nedir aaaa
cigkofte yesem acı süte geçer m8 yaa canım cekiyor
ben doktora sordum günde 3 kere sudokrem önerdi sabah akşam da travacort. Sabah akşam da Travacort sadece 3 gün ama geçmezse 5-7 gün kadar troysyd krem sabah akşam günde 3 kere sudo krem dedi. Ama benim bebişin dün baya kırmızıydı. Yediklerinden kakası asitlenmiş olabilir onlara dikkat et dedi
Ay kafayı yemiş herhalde.. kavgasız dille gerekirse laf sokarak uyar bence bebeği uykusundan uyandırmak nedir ya bozmasın düzenini, neyi merak etti de bakıyor deli mi ne. Bir tane akıllı yok çevrede ya
Uykusuzluktan yazamıyorummmmmben de böyle biliyordum teşekkürler bilgi için.
ayrı sağmaya devam
valla bi önerisi olan varsa başka ben de şuracıkta bekleyim. ayva çekirdeği jeli yaptım sürdüm kaşıntı var kaşınması iyileşmesi mi demek bilmiyorum. normalde böyle bi sorun olmuyormuş yanlış emzirme pozisyonundandır dediler doğru emzirmeyi de beceremedik
İki gun önce kızımın poposu pişik oldu. Normalde her bez değişiminde mustela nin pişik önleyici kremini kullanıyordum. Pişik olunca sudocrem kullandım bez degisimlerinde, ertesi gün geçmişti çok şükür. Göğüs ucu ağrısı için de bana lansinoh un kremj iyi gelmişti. Umarım geçer sizinki de.şimdi trendyoldan sudo krem sipariş ettim. Evde bir organik marka vardı bir de bepanthol baby. Fena değiller yatıştırıyor ama başka da denemek istedim. Sudokrem yorumları iyi gibiydi
Ben de bugün bir doktoru dinledim bebegin sindirim sistemi ile sizinki farklı. alerjik ve kimyasal olmadık istediğinizi yiyin diyorducanim yediklerimi yuzde 10 kadsr etkiliyor diye biliyorum. ben iki cocugumds da herseyi yedim cok aşırı baharatlı olmadıkça. onlardaki besin değerlerinin de sute geçmesi gerek diye. ama surekli gunde 3 4 kupa tane kimyon demleyip ictim. cok sukur gaz olsa da rahat atlattilar. yemeklere de atılır ama cay hali gercrkten etkili bir de sivi almis oluyorsun sut de artıyor.
Sana zor gelmezse bana ayrıntıları yazar mısın. be seni bekliyordum ama vakit fırsat bulup göremedim. Doğum kaçında oldu nasıl oldu sen nasılsınKizlar merhaba.dun bebegimi fototerapiye almislardi. surekli sut sag gotur derken cok yoruldum. bugun tedavisi bitmis ışığı kapattılar. normal kuvöze aldilar. surekli emzirmeye gittim cok sukur o emmeye başlayınca sütüm de arttı.yarina kadar takip edecekler eger yukselmezse çıkarırız dediler .dört gözle bekliyorum yanima gelmesini. kiz cocuk bambaşka bir duyguymuş. babasi da ben de kacirmayi düşünüyoruz onu yogun bakimdanAllah im tüm evlatlarımızı korusun. dogumda hepinize dua ettim. insALLAH kavuşanlar sağlıklı uzun omur getirsinler,dogum bekleyenler bir ayazda kurtulsunlar sezaryende korktuğum kadsr panik olmadım sukur. doktorların ve hemşirelerin hepsi cok cok iyi davrandılar sakinlestirdiler. bebegi gorunce zaten bir güç geldi.spinalle atlattık cok sukur.2 oglum da surekli bebegi goster bize diye ariyolar insALLAH kabullenme ve alisma süreçleri de güzel geçer. bu kız bebekle ailemin tamamlandığını hissettim. esimin kalbi bir anda acayip bir şekilde yumuşadı.dun bana davranışları cok cok degisti. sen de bi babanin kızısın dedi . 13 yıl sonra kizi olunca algiladi bunu ama hic algilamayabilirdi duygusal anlar yaşadık kizini gorunce. hersey cok guzeldi sizle de paylaşmak istedim.simdi bol sütlü gazsız gecelerimiz olsun hepimizin
canım bu süt meselesi aslında çok yeme içmeye olgili değil. hipofiz ne derse o oluyor az bir etkide bulunabilirsiniz cok olursa ve süt sagmassan süt memede kırılır derler bizde az olursa zaten çoğunlukla ne yesen de artmıyor mamaya devam eder insan cok takılma kuzumBu sütleri istediğimiz seviyede sabitlemen bi yolu yok mu Tecrübeli anneler HELP!!!
canim ilgin için teşekkür ederim bakamadim hic mesajlara. son bir haftadır tansiyon zorlasa da cok sukur doktorun planladığı 20 subat (dun ) girdim doğuma. cok korkuyodum ama cok sukur sezaryeni de bana göre rahat atlattım. bebek 38+4 de doğmuş oldu. ilk doğduğunda ayak ve el de saturasyon ve tansiyon farki var dediler .1 saat kuvoze alacagiz demişler ben dogumdayken. tek arterliydi biliyosun direk ondan olabilir kalp rahatsızlığından suphelenip kardiyolojiye çıkarmışlar. tüm kontroller yapılmış cok sukur normale dönmüş saturasyon da tansiyon da. once ben geldim odama sonra bebek geldi. direk tuttu göğsümü cok sukur. iki kere güzel emzirdim. sonra cocuk doktoru geldi hemen yogun fototerapiye almamız gerek dedi . Kan uyuzmazligi cikmis. ben 0 pozitif esim B + ,bebek de B +olunca oluyormuş. dun aldilar goturduler. o gidince benim de tüm sinirlerim boşaldi biraz ağladım falan toparlanamadım bi sure. surekli sut sagmayla uğraştım yeni doğum olunca sut de milim milim bir de elle sag pompa kullanma diyorlar . 1 gun oyle gecti. cok sukur bugun fototerapi bitti ,1 gun izleyeceğiz degeri yukselmezse yarin çıkarırız dediler. insALLAH uzamadan çıkarız hala hastanedeyim ben de . taburcu olmadım. ben cok sukur iyiyim biraz omuz agrisi oldu o da tam gaz cikaramadigindan omzuna vurdu dediler agri kesici igne yaptilar biraz rahatladım. ama kendi derdimi unuttum bebisin yanina git gel sut ayarla dermen:) analiqSana zor gelmezse bana ayrıntıları yazar mısın. be seni bekliyordum ama vakit fırsat bulup göremedim. Doğum kaçında oldu nasıl oldu sen nasılsın
insALLAH minimum surede atlatırız.tesekkur ederim desteginiz icin.yükselme büyük olasılıkla olacak hiç canınızı sıkmayın o süreçte. ne kadar beslenizde dikkat etseniz de yükselecekse yükselecektir uyuşmazlıklarda dedi doktorumuz.
15 gün pik yaptığı zamanmış yani 15. günden sonra düşüşe geçiyor genelde. bazen minimum 1 ayı rahat görüyoruz ama 3-6 ay bile sürebilir demişti.
bizim gerçekten 15.günde tekrar yükseldi ama tedavi seviyesi altındaydı yatmadık. sonra bi hafta 12 de sabitlendi. bi hafta sonunda ilk düşüş oldu. şimdi 1 hafta sonra kontrole götürcem
beslenme şöyle önemli idrar ve kakayla atıyo sarılığı. kakasında fark edersiniz zaten boyalı gibi sarı zor temizlenem bi pigment içinde beyaz pütürler bile olabilir. o yüzden bol bol yiyip kaka yapsın inşallah siz de kolayca atlatın süreci.
ha bide inanmam hiç ama çaresiz kalınca denedik altını steril edip kaynattık kaynayan suylu banyo suyuna kattık. zararsız bi öneri deneyebilirsiniz :)
süt birleştirmeyin diyorlardı bazı içeriklerde ama sakıncası yoksa birleştirip gün sonunda pay etmek daha kolay aslında. ben hiç karıştırmıyorum şimdi.
benim tek göğsümü hiç almıyor almadıpı taraf daha sulu, emdiği taraf daha yoğun yağlı iki göğüsü birleştiriyorum ama farklı zaman sağımlarını birleştirmedim hiç
ahhh canim benimmiş uyusmazlik kötü olmusss ama cokk şükür ikiniz de sağlıkla çıktınız ameliyattan bugün inşallah verirler sana bebisini git gel zaten sezaryen için çok iyi gazı da cikarmissindir sütünü tabi şimdi sagma ile arttiracaksin arka süt gelene kadar elle sonra pompa sonra da çok oluyor kalkıp gece gündüz sagman gerekiyor şuancanim ilgin için teşekkür ederim bakamadim hic mesajlara. son bir haftadır tansiyon zorlasa da cok sukur doktorun planladığı 20 subat (dun ) girdim doğuma. cok korkuyodum ama cok sukur sezaryeni de bana göre rahat atlattım. bebek 38+4 de doğmuş oldu. ilk doğduğunda ayak ve el de saturasyon ve tansiyon farki var dediler .1 saat kuvoze alacagiz demişler ben dogumdayken. tek arterliydi biliyosun direk ondan olabilir kalp rahatsızlığından suphelenip kardiyolojiye çıkarmışlar. tüm kontroller yapılmış cok sukur normale dönmüş saturasyon da tansiyon da. once ben geldim odama sonra bebek geldi. direk tuttu göğsümü cok sukur. iki kere güzel emzirdim. sonra cocuk doktoru geldi hemen yogun fototerapiye almamız gerek dedi . Kan uyuzmazligi cikmis. ben 0 pozitif esim B + ,bebek de B +olunca oluyormuş. dun aldilar goturduler. o gidince benim de tüm sinirlerim boşaldi biraz ağladım falan toparlanamadım bi sure. surekli sut sagmayla uğraştım yeni doğum olunca sut de milim milim bir de elle sag pompa kullanma diyorlar . 1 gun oyle gecti. cok sukur bugun fototerapi bitti ,1 gun izleyeceğiz degeri yukselmezse yarin çıkarırız dediler. insALLAH uzamadan çıkarız hala hastanedeyim ben de . taburcu olmadım. ben cok sukur iyiyim biraz omuz agrisi oldu o da tam gaz cikaramadigindan omzuna vurdu dediler agri kesici igne yaptilar biraz rahatladım. ama kendi derdimi unuttum bebisin yanina git gel sut ayarla dermen:) analiqdoğumdan sonra ayağa kalkmam falan da zor olmadı sukur. aklima bunlar geldi canim
Kan uyuşmazlığı biri negatifse olmuyor muyducanim ilgin için teşekkür ederim bakamadim hic mesajlara. son bir haftadır tansiyon zorlasa da cok sukur doktorun planladığı 20 subat (dun ) girdim doğuma. cok korkuyodum ama cok sukur sezaryeni de bana göre rahat atlattım. bebek 38+4 de doğmuş oldu. ilk doğduğunda ayak ve el de saturasyon ve tansiyon farki var dediler .1 saat kuvoze alacagiz demişler ben dogumdayken. tek arterliydi biliyosun direk ondan olabilir kalp rahatsızlığından suphelenip kardiyolojiye çıkarmışlar. tüm kontroller yapılmış cok sukur normale dönmüş saturasyon da tansiyon da. once ben geldim odama sonra bebek geldi. direk tuttu göğsümü cok sukur. iki kere güzel emzirdim. sonra cocuk doktoru geldi hemen yogun fototerapiye almamız gerek dedi . Kan uyuzmazligi cikmis. ben 0 pozitif esim B + ,bebek de B +olunca oluyormuş. dun aldilar goturduler. o gidince benim de tüm sinirlerim boşaldi biraz ağladım falan toparlanamadım bi sure. surekli sut sagmayla uğraştım yeni doğum olunca sut de milim milim bir de elle sag pompa kullanma diyorlar . 1 gun oyle gecti. cok sukur bugun fototerapi bitti ,1 gun izleyeceğiz degeri yukselmezse yarin çıkarırız dediler. insALLAH uzamadan çıkarız hala hastanedeyim ben de . taburcu olmadım. ben cok sukur iyiyim biraz omuz agrisi oldu o da tam gaz cikaramadigindan omzuna vurdu dediler agri kesici igne yaptilar biraz rahatladım. ama kendi derdimi unuttum bebisin yanina git gel sut ayarla dermen:) analiqdoğumdan sonra ayağa kalkmam falan da zor olmadı sukur. aklima bunlar geldi canim
canim doğduktan sonra bana bir test yapıldı o pozitif cikinca kan uyusmazligi var denmiş. direct coombs testi diye bisey. bir suru uyusmazlik çeşiti var sanirim. benim de diger iki cocugumda sıkıntı yasamadik bunda boyle oldu. bebegin annenin kani disinda farklı kan grubu olmasından kaynaklı swnirim.Kan uyuşmazlığı biri negatifse olmuyor muyduben de 0+ eşim b+ hiç bahsedilmedi bana bunun bi tahlili var mıydı ki acaba sizde doğunca mi anladılar öyle olduğunu vs iğnesi falan var diye duymuştum
Sen iyi ol bebiş de iyi olur inşallah ona güç verirsinİnşallah en kısa sürede kucağına alırsın sağlıkla eve dönersiniz canim
evet canim sagma isi eziyet elle sag diyorlar. yarından sonra pompays geçebilir misim.insAllah bebegim gelir de gerek kalmaz. bugun bir kere sagdim hep gidip emzirdim cok sukur. oyle olunca sut de daha güzel geliyor. bakalim gecefek bu gunler insALLAHahhh canim benimmiş uyusmazlik kötü olmusss ama cokk şükür ikiniz de sağlıkla çıktınız ameliyattan bugün inşallah verirler sana bebisini git gel zaten sezaryen için çok iyi gazı da cikarmissindir sütünü tabi şimdi sagma ile arttiracaksin arka süt gelene kadar elle sonra pompa sonra da çok oluyor kalkıp gece gündüz sagman gerekiyor şuanboll sütlü xlcisli kapalı günler ve uykusuz geceler sizi bekliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?