• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
Benimkisi de yapıyor ama çok neşeli bir şekilde. Ayyyyi diye çığlık atıp ağzımı burnumu koparıyor. Seviyor diye anlıyorum ben.
Ay bizim ki çok sinirleniyor 🤣 Ve hırsını alamazsa daha da deliriyor 🤣
Ya anneler sizin bebislerin su icme durumu nedir? Benimki birturlu icmiyor. Ek gidaya 3 haftadir basladik, cok sukur yemesi iyi. Sabah yumurtasarisi+peynir+pekmez/hurma veya muz, oglen sebze puresi veya corba, aksamustu meyve puresi+yogurt yiyor. Su iciremiyor cocuga. Insan hic mi susamaz, bir yudum alip birakiyor. Korkuyorum susuz kaliyor birsey olmasin. Sizler nasil iciyorsunuz suyu?
Kendi içtiğimiz bardaklarla içmeye bayılıyor öbür türlü içiremiyorum.Çokta dert etmiyorum aklıma geldikçe kendim içtikçe ona da teklif ediyorum.
Dişleri çıktı mı? Benim kızım da aynı şekilde babası ve beni çekip ısırıyor 6 diş çıkardık sanırım yine geliyor. Uykuya direnmesi de oldu bizde baya da uzun sürdü o süreç gerçekten çok sabır gerektiren bir süreç. Bu aralıklarda uyku gerilemesi oluyor diye okumuştum atak haricinde. Sakin kalmaya çalış eninde sonunda uyuyacak diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyordum ben.
Hiç çıkarmadık henüz 😭 2 buçuk 3 aylıktan beri deli gibi kaşınıyor ama hâla çıkmadı ve bir belirtide yok malesef 🤣 Çok minik bir beyazlık görüyorum ama daha şişmedi bile etler şişmeden çıkıyor mu bilmiyorum.Maşallah siz 6 baya hızlısınızz 😍
Bende aynı cümleyi söylüyorum ama artık işlemiyor 🤣

2 uykuya geçen bebe var mı aramızda?
Bizim ki çok direniyor bugün 2 uyku yaptı 1 er saat. 13:00 da kalktı ve 19;00 bayıldı bakalım uyursa sabaha kadar.2 uykuya geçenler varmış bu ayda ama bizim ilk uykuyanyatma saatimiz çok erken ondsn hemüz erken diye düşünüyorum

Bence ek gıdaya yeni başlayan bir bebek için çok yediriyorsunuz. İlk 1 yıl zaten suyu anne sütünden alıyor. İçmiyorsa endişelenmeyin. Benimkisi bizim bardaklardan içmeye bayılıyor
Maksat su içmek değil büyüklerin yaptığını yapmak. Veriyorum eline minik bardağı lıkır lıkır içiyor. Ama alıştırma bilmemnelerinden asla içmiyor

Neyle içiriyorsun? Bizimki normal bardaktan içmeyi çok seviyor heyecanlanıyor içicem diye. Yarısını döküyo yarısını yutuyo. Ben sadece 1 öğün ek gıda veriyorum henüz, yemeğinin peşine içiriyorum hemen.

maşallah 🧿 ben gıdalardan sonra önce gibi kısıtlamıyorum elimizin altında sürekli veriyorum birkaç yudum içiyo. henüz alıştırma bardağıyla içiyo. uyandığında teklif edebilirsiniz farklı zamanlarda. süt ya da mamadan da sıvı ihtiyacını karşılıyor olabilir.
Su bardagindan icmiyor, oyun yapip puskurtuyor. Kasikla da ayni sekilde. Ben biberonla vermistim yudum cekip birakiyordu suan alistirma bardagina gectim bugun 60 cc yi gecti. Sanirim bardakla alakaliymis.
Benin doktorum her bebegim doyma kapasitesi farkli isterse arttirabilirsin demisti, cevremde de bu cocuk yiyen bebek madem istiyor ver denildigi icin veriyorum bende🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Su bardagindan icmiyor, oyun yapip puskurtuyor. Kasikla da ayni sekilde. Ben biberonla vermistim yudum cekip birakiyordu suan alistirma bardagina gectim bugun 60 cc yi gecti. Sanirim bardakla alakaliymis.
Benin doktorum her bebegim doyma kapasitesi farkli isterse arttirabilirsin demisti, cevremde de bu cocuk yiyen bebek madem istiyor ver denildigi icin veriyorum bende🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
yiyorsa ket vurmayın bence. sütünü mamasını da alıyorsa yeteri kadar.

Merhaba herkese. Çalışan anneler bir şey sormak istiyorum. Ben ücretli doğum iznim bittikten sonra ücretsiz izin kullandım. Şuan ücretsiz izindeyim işverenle belirlediğimiz tarih için sisteme 6 aylık olan tüm hakkımı girdim. Normalde kasım sonu iznim bitiyor ama ben bir ay öncesinden işe başlamak istiyorum. İşveren bunu kabul etmek zorundadır dimi? Bu şekilde çalışmaya başlayan var mı

Birde hanımlar kamera önerisi istiyorum sizden.Kiwi almıştım çok çok uyguna ve görüntü kalitesinden de çok memnunum.Ama biraz geriden geliyor ve wifi destekli.Birde telefondan izleyebildiğimiz için sıkıntı.Köye sık gidiyoruz wifi gerekmeyen bir kamera arayışındayım.Bebevoyu çok öneren var kullanan var mı?

veya başka bir kamera önerirseniz de olur
Bebevo kullanıyorum çok memnunum
Sağolun kızlar ♡
Balkonum olsa kesin balkonda tüpte yapardım 🤣Bende dayanamıyorum kokusuna asla sokamam eve ama oğluş için yapacağım artık zaten bi kere ypsam epey gider.Geçen haftalarda instgramda bir gönderi görmüştüm.Kemik suyunun bir anlamı yok direkt et yedirmelisiniz diye.Yine de yıllardır bildiğimiz şifalı olduğu ondan yapacağım😂
Kuzu da yerim keçi de yerim koyun da 🤤 hele doğunun etine bayılırım kendinden baharatlı gibidir. Oğlana da şimdiden başlattım yedirmeye kuzuyu. İnşallaj o da sevecek ve 2 ayda bir kuzu yerdik oğlanla ayda bir kuzu yeriz artık bğyüdüğünde 😅
ekg takibi yapılması iyi olmuş. çok sevindim geçirmiş atlatmış şükür. biz de telefonla bi danışıp götüreceğiz muhtemelen 😭 nefes alışverişi biraz zor gibi geliyor bana satürasyonu ölçmek istedim cihaz minik parmağını okumadı
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsınız?
Canım düzenli ateş takibi yapıldı bir sürü kan alındı, ekg vs çekildi. Sadece antibiyotik tedavisi uygulamdı somra biz nefes alamıyormdiye hava da istedik günde 3 kere antibiyotik ve hava verildi bu kadar yani düzeldi sonra çok şülür
Tekrarı yaşanmasın inşallah
Benimkisi de yapıyor ama çok neşeli bir şekilde. Ayyyyi diye çığlık atıp ağzımı burnumu koparıyor. Seviyor diye anlıyorum ben.
Bizde de var. Sürekli tırmalama vurma , şimdi de kafa atıyor ağzı burnu acımıyor mu diyorum.birden kendini geriye doğru atıyor yastık falan olmasa kafasını kıracak. Anlayamıyorum bu çocuğu
2 uykuya geçen bebe var mı aramızda?
Bizim ki çok direniyor bugün 2 uyku yaptı 1 er saat. 13:00 da kalktı ve 19;00 bayıldı bakalım uyursa sabaha kadar.2 uykuya geçenler varmış bu ayda ama bizim ilk uykuyanyatma saatimiz çok erken ondsn hemüz erken diye düşünüyorum
Biz hala 3 uyku yapıyoruz. 2 denedim de akşam üstü 6 gibi bayılıyor sonra geri kalkıyor. Şimdilik 3 e devam

Merhaba herkese. Çalışan anneler bir şey sormak istiyorum. Ben ücretli doğum iznim bittikten sonra ücretsiz izin kullandım. Şuan ücretsiz izindeyim işverenle belirlediğimiz tarih için sisteme 6 aylık olan tüm hakkımı girdim. Normalde kasım sonu iznim bitiyor ama ben bir ay öncesinden işe başlamak istiyorum. İşveren bunu kabul etmek zorundadır dimi? Bu şekilde çalışmaya başlayan var mı
Kabul etmelidir sanki neden olmasın ki. ben böyle kullanmadım 6 ay hakkım varken üç ay kullandım ve belirttiğim tarih bitince başladım.
dilekçenizi yazın insan kaynaklarına. bu tarihti şu tarihte bitirerek işe erken dönmek istediğini belirten bi dilekçe.
Bebevo kullanıyorum çok memnunum

Kuzu da yerim keçi de yerim koyun da 🤤 hele doğunun etine bayılırım kendinden baharatlı gibidir. Oğlana da şimdiden başlattım yedirmeye kuzuyu. İnşallaj o da sevecek ve 2 ayda bir kuzu yerdik oğlanla ayda bir kuzu yeriz artık bğyüdüğünde 😅

Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsınız?

Tekrarı yaşanmasın inşallah

Bizde de var. Sürekli tırmalama vurma , şimdi de kafa atıyor ağzı burnu acımıyor mu diyorum.birden kendini geriye doğru atıyor yastık falan olmasa kafasını kıracak. Anlayamıyorum bu çocuğu

Biz hala 3 uyku yapıyoruz. 2 denedim de akşam üstü 6 gibi bayılıyor sonra geri kalkıyor. Şimdilik 3 e devam
teşekkür ederim daha iyiyiz ben ve oğlum toparladı şimdi ananeyle kızım başladı 😬 ne kadar dikkat etsek de bulaştı 🤷🏻‍♀️

Kızlae uyku tulumu alan var mı
ben aldım şimdilik 1.0 tog aldım sonbahar için. ev sıcak oluyo yeter kışa da muhtemelen. sare baby den aldım çok güzel kumaşı dokusu yumuşacık pamuklu bi kumaş kolları çıtlı çıksbiliyor.

Eklentiler

• IMG_7436.webp
    IMG_7436.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 44
Kızlar ek gıdada sorunu yaşayan varmı,benim kız ağzını açmıyor ya delireceğim.10 15 gün oldu başlayalı ek gıdaya hala bir arpa boyu yol alamadık bakıyor kasına kafayı çeviriyor asla açmıyor ağzını.yada bir defa tadına bakıp bir daha bakmıyor.tek dediği şey meyve oda meyve filesinde falan benden yemiyor asla
Bizde böyleydik sonra sağ alt dişi çıktı. Diş çıktıktan sonra yemeye başladı öncesinde hiç ağzını açmıyordu

ben aldım şimdilik 1.0 tog aldım sonbahar için. ev sıcak oluyo yeter kışa da muhtemelen. sare baby den aldım çok güzel kumaşı dokusu yumuşacık pamuklu bi kumaş kolları çıtlı çıksbiliyor.
Baya bi yorumu varmışşf fiyatı da iyi bende alayım teşekkür ediyorum

Bedenini nasıl aldın canım 0-1 yaş mı

ben rastgele aldım kalıbı bilmediğim için.
çınarın boyunu hatırlamıyorum 10 kg dı 7 ay kontrolünde. kilosuna göre işte 12-18 aldm büyük gelirse değişirim diye düşündüm ama iyi oldu
Ben de çok kararsız kalmıştım ya büyük alayım teşekkür ederimmm

benim bebeto akşmüstü uykusuna çok direniyor ya düşüren oldu mu 2 uykuya. üçüncü uykuya çok direniyo

Ben 15 Ekim'de bitecek iznim ama 1Ekim'debaşlaycağım kabul ettiler benım çalıştığım kurum dünden razı 🤣ücretli bitmeden başlama tarihi için aramışlardı ücretsiz kulancam dedim süt izinlerini birleştirelim falan demişlerdi ben ücretsiz istemiştim bence coğu işyeri kabul eder

benim bebeto akşmüstü uykusuna çok direniyor ya düşüren oldu mu 2 uykuya. üçüncü uykuya çok direniyo
Biz bir kaç gündür 2 uyku yapıyoruz akşam yemeğinde çok huysuzluk yapıyo ama yemek sonrası biraz oyalayıp 8 den yatırdım yoksa 5-6 gibi uyutmak zor oluyor

Benim oğlum iki gündür çıldırdı resmen baba mama diye bağırıyor ağliyor dün gece 11 de uyandı 3 de zor uyutum atak mı nedir bilmiyorum ama böyle giderse vay halimeeee

Back
X