- 27 Ekim 2023
- 7.561
- 20.766
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #21.101
Benim de keşke anne kız tartismalarim olsaydı, yerinde huzurlu olsun diyebilseydim... Cabalanacak bı durum.olsaydi...Yok onu diyemiyorum da. Allahtan uzak kokuşmuyoruz çok. Ne bileyim ben çok çabaladım. Zorbalamanın dozunu artırınca mesafe koyduk. Allah herkesin yardımcısı olsun…
Ben de iki defa kullandım Monurol. Hatta idrar tahlili sonuçlarımda çok yüksek bakteri çıktığı için bugün doktorumla konuştum, tekrar idrar ve idrar kültürü testi vermemi istedi ama kontrole gidene kadar bir zararı olmasın diye ilaç alsam mı dedim, evde Monurol varsa içebilirsin, zararı olmaz dedi. Reçeteli ilaç evde nasıl olacaksa:)Bugün hastaneden sonra gebe izlemi için sağlık ocağına gittim. Hemşire sisteme girince iki saat önce hastanede verdiğim tahlillerin sonucunun çıktığını söyledi. İdrarda bakteri var gel Dr a soralım dedi.
Aile hekimi baktı. Hafif bakteri var. Sana bi antiseptik vereceğim dedi. Ben de aldım eczaneden. Ama düşünüyorum. Daha önce yaptırdığım tahlillerde çok daha fazla bakteri old halde dahi, Dr bol su iç ilaç vermeyeceğim demişti. Şimdi bunu kullansam mı, kullanmasam mı bilemedim
Bu ilacı kullanan var mı kızlar ?
Ah bacım. Neler, ne korkular yaşamışsın.Merhabalar. 32+0 da kendi doktorum tarafından fl 5 hafta geri yönlendirdiği perinatolog tarafından da 3 hafta geride ölçülmüştü. Sol kol 2 sağ kol da 3 hafta geride ölçüldü. Perinatolog yüksek down belirtisi diyerek fetal dna veya amniyosentez önerdi ısrarla. İkisinden birini yaptırmam gerektiğini ve sonucun kötü gelmesi durumunda gebeliği sonlandırabileceğini söyledi. Kabul etmedim tabi. ben ikili ve dörtlü test yaptırmıştım sonuçlar temiz gelmişti.
33+0 da kendi dr.um yine 4 hafta kısa ölçtü. Aynı gün yine perinatolog önceki haftayla aynı ölçüp gelişim geriliği olduğunu ve yapısal olduğunu söyleyip gönderdi. Yine dosyama testleri istemediğimi ve gebeliğe devam etmek istediğimi not düşerek tabi. O gün doğuma kadar bu şüpheyle yaşayamayacağımıza karar verip eşimle kendi dr.umda kan verip fetal dna yaptırdık 29 mayısta.
30 mayısta yakın bir ilde başka bir kadın doğum uzmanı ve aynı zamanda perinatolog dr bulup durumu kendisine anlattım. 3 haz. salı günü 33+5'te görüştük. O da bu kısalıkların tek başına değil diğer kemiklerle beraber değerlendirileceğini ve hafta bazlı değil de -2 standart değerinin altında ise risk olabileceğini söyledi. Bizim de hem fl hem hl -3,2 çıktı. Bu da down riskinin yanında 400 küsur tane kas iskelet hastalığından birinin olabileceğini gösteriyormuş (tabi sadece genetik de olabilirmiş). Bu hastalıklardan bazıları ölümcül bazıları ileri derecede zeka geriliğine sebep olabilirmiş. Kordosentez önerdi. Ertesi sabah hemen yaptırdık. Arefe günü ilk sonuçlar çıktı down sendromu değilmiş. Fetal dna' da temiz geldi. Şimdi parça parça sonuçların gelmesini bekliyoruz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bi de siz yazalı epey vakit geçmiş yeni gördüm. Tekrar kontrole gitmişsinizdir. Ne dedi doktorunuz?
Tamamdır hemen deniyorum çok sağol çiçeğimBak şöyle yaz, diyelim ki koymak istediğiniz isim Ayşe Şule olsun. Ayşe Şule ismi için numeroloji hesaplar mısın?
Bu inanılmaz iyi bir ilaç bence. Tek şasede hemen çözüyor her şeyi. Gece yatmadan suya karıştırıp içiyorsun. Sonra idrarı tutabildiğin kadar tut. İdrar yolunu tamamen temizliyor. Ben de gebelikte 2 sefer kullandım. Güvenilirama ben bakteri ya da lökosit göremedim sonuçlarında. Sadece çok az miktarda kan var belki onu enfeksiyona yormuşlardır bilemedim ladycim. Bi de keton pozitif çıkmış. Yeterli beslenememiş olabilirsin belki
Göğüs ucu kremi. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün ciddi göğüs ucu yara ve hassasiyeti oluyor. Bebek emerken hırpalanıyor vs. Bu krem mucize gibi. O yüzden aldım canım. Aynı sebeple gümüş kapak da kullanılıyor. Duymussundur belki.bu krem ne işe yarıcak ben hiç almadım almalımıyım ki
AhahahhahSezeryan doğumlar saat kaç civarı oluyor kızlar doktor kaça randevu veriyor? İşi gücü bırakıp yükselen burç hesaplıyorum belki bir ihtimal Aslan olabilir
Cevabın için teşekkür ederimMonurolu hamileliğimin 2.ayı gibiydi galiba ama erken bir zamanında kullandım, gece yatmadan içiyorsun tuvalete sabah çıkıyorsun,hiçbir sıkıntı olmadı, eğer enfeksiyon varsa ve doktorun verirse kullanman taraftarıyım,bol su iç,iç çamaşırını ve hijyene çok özen göster
Canım eritrosit dediği kan işte. Enfeksiyon içinde genelde lökosit ya da bakter baz alırlar. Onlar zaten yok. Eritrosit de eser miktarda var ama muhtemelen doktorun o eritrositi enfeksiyon olarak yorumladı. İdrar renginde falan koyulaşma var mı ? Benim şu sıralar havaların da ısınmasıyla koyulaştı mesela yine. Su miktarını artırmak lazım.Eki Görüntüle 3604121
Lökosit esreraz negatif evet. Eritrosit 10 çıkmış ya ona verdiler gibi anladım ben.Sen daha iyi bilirsin.
Göğüs ucu kremi. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün ciddi göğüs ucu yara ve hassasiyeti oluyor. Bebek emerken hırpalanıyor vs. Bu krem mucize gibi. O yüzden aldım canım.
Ahahahhah
Yükselen Aslan mı olsun istiyoruz ? İyi bi şey mi aslan olması ? Bu işlerden hiç anlamıyorum.
Sezaryenler sabah erken saate verilir. Genelde 7 gibi hastaneye gel derler yatış işlerim tahliller falan 8-9 en geç 10 gibi sezaryene alırlar. Ki Dr günün geri kalanında poliklinik yapsın.
Cevabın için teşekkür ederim
Hamileliliğin başından beri günde 2-3 kez çamaşır değişiyorum. Dönem olarak kolay idrar yolu enf. olduğumuz zamandayız. Temizliğe de özen gösteriyorum. Aslında hiçbir şikayetim yokken yaptırdım tahlilleri. İcsem yani çoğunuzun kullandığı bi ilaçmış. Ama gerek var mı bilemedimUmutvari de enf yok gibi diyor.
Ben de chatcpt ye sordum da doğum tarihi girmeden. İsim sayısı 3 soyad sayısı da 9 çıktı.Ben nümeroloji baktım 11 yani master sayı çıkıyorben yay olunca ateş grubu aşığıyım aslana bayılıyorum bakalım 8 10 arası olursa Aslan gibi tabii önce sağlıklı olsunlar insan arada kafa dağıtmak istiyor böyle şeylerle...
Ara ara girip okuyorum gurubu . Öyle koşturmalı geçiyorki sürekli sağım yapıp Hergün bebekleri görmeye hastaneye emzirme saatleri bilgilendirme saatleri derken bazen aynada kendime bakınca doğum yaptığıma inanamıyorum .ilk sezaryenim çok zor gelmişti . Bu doğumda sezaryen ağrısını bile gözüm görmedi .Her gün aklıma geliyorsun rahatsız etmemek için nadir yazıyorum sana, güzel haberlerinizi bekliyoruz
Ay baksan eşim en sevdiği çocuğu. Hiç onla alakalı değil bence.Bizimkinin de daha evlenecek bir kızı ve bir oğlu var. Ama sevilmeyen çocuk benim eşim olduğu için biz böyle muamele görüyoruz kesinlikle. Bakalım onların düğünlerine, doğumlarına neler yapılacak. Baya üzüleceğim ama o belli şimdiden
Annem de tutturmuş eli boş gelmez gör bak bebek bohçası yapar getirir diyor. Kıyamam anneme, kadın böyle insan görmemiş ki hayatında, herkesi kendi gibi sanıyorHer kayınvalidemler bize geldi dediğimde hâlâ mı bişey getirmedi bakalım ne zaman getirecek diyor annem
Her şeye rağmen çok şükür yanımızda yakınımızda olanlara. Allah en çok eşlerimizden sonra da diğer yakınlarımızdan razı olsun
Ben de sordum. Son Perinatoloji randevumda aynısını dedi.Vajinada batmayı sordum. kafası baskı yapıyor diye oluyomuş. Gebelikte herrrşey normal, kasılmalar düzenli olmadığı sürece rahat ol sola yat dinlen dedi. 2 saatte 10 hareket isteriz gerisini önemseme dedi özetle.
Hahahahha ikizler olsa bizim bebeler bir dert yengec olsa bir dert ikizler ve yengec varsa grupta öpüyorum yanaklarındanAhahahhah
Yükselen Aslan mı olsun istiyoruz ? İyi bi şey mi aslan olması ? Bu işlerden hiç anlamıyorum.
Şimdi bi, bebeğin ayağını-poposunu bi yere dayayıp kendini ittirmesi var. Böyle karnının bi yanında toplanıyor. O zaman yamulur böyle karın. Sağa yada sola doğru abuk bi şekil olur. Bebeğin old taraf sertleşir. Diğer boş kalan kısma dokunsan yine yumuşaktır.Kızlar kasılma mevzusunu hic anlamadım ben bebiş ayagını geliyor karnıma dalıyor ama zorluyor yani karnım geriliyor böyle birşey mi kasılmaönceden konusuldu ama ben yine anlamamıştım
Bendekinde de son kullanma yok canım açıldıktan sonra 12 ay kullanilabiliyorHeah eczanedeki de bundandı.Ambalajı değişmiş diye düşündüm. Çünkü yorumlarda benimki gibi olan gorselller de var. Orjinal ürün olsun da ondan kaygım. Yorumlara da bi göz attım şimdi. Son kullanma tarihi yok açıldığından itibaren 12 ay kullanma süresi vardır yazıyor.
Karnım da yamulma olmuyor canım ama ittirdigini hissediyorum ve 2-3 dakıka sürüyor özellikle sol tarafıma yapıyor dedigin gibi tek taraf gerginleşiyor bir yanımŞimdi bi, bebek ayağını-poposunu bi yere dayayıp kendini ittiriyor. Böyle karnının bi yanında toplanıyor. O zaman yamulur böyle karın. Sağa yada sola doğru abuk bi şekil olur. O taraf sertleşir. Diğer boş kalan kısım yine yumuşaktır.
Asıl kasılma, tüm karnın sanki pompayla şişirilmiş gibi büyüyorsa, her ne noktadan dokunursan böyle taş gibi sert oluyorsa ve o anda ciddi rahatsız hissediyorsun. İçeriden müthiş bi basınç oluyor çünkü. İste kasılma bu.
Buraya nasıl atcam link bilmiyorum kiCanım link atabilir misin?
Bana sabah 6 da gel dedi 8-8.30 gibi anca dogurmus olursun dedi bende baktım ikizlere ikizler yada ikizlere yengeç olacak bakalımSezeryan doğumlar saat kaç civarı oluyor kızlar doktor kaça randevu veriyor? İşi gücü bırakıp yükselen burç hesaplıyorum belki bir ihtimal Aslan olabilir
Ben aslan seviyorum karakterleri güçlü ve lider ruhlu oluyorlarAhahahhah
Sezaryenler sabah erken saate verilir. Genelde 7 gibi hastaneye gel derler yatış işlemleri, tahliller falan 8-9 en geç 10 gibi sezaryene alırlar. Ki Dr günün geri kalanında poliklinik yapsın.
.
Ayağını bir noktada hissediyorsan o ittirdiği içindir, kasılma karnın komple basket topu gibi sert bir yuvarlak olursaKızlar kasılma mevzusunu hic anlamadım ben bebiş ayagını geliyor karnıma dalıyor ama zorluyor yani karnım geriliyor böyle birşey mi kasılmaönceden konusuldu ama ben yine anlamamıştım
Ayy haftaya bak maşallahAynen topla hareketler instadan buluyorum genelde topu önüne alıp önde eğilme secdeye gider gibi arkada bacaklar açık olacak bu hareket kanala yönlendiriyormus bebişi
Çok sagolAyağını bir noktada hissediyorsan o ittirdiği içindir, kasılma karnın komple basket topu gibi sert bir yuvarlak olursa
Allah yardımcınız olsun umarım hepsi normal gelirMerhabalar. 32+0 da kendi doktorum tarafından fl 5 hafta geri yönlendirdiği perinatolog tarafından da 3 hafta geride ölçülmüştü. Sol kol 2 sağ kol da 3 hafta geride ölçüldü. Perinatolog yüksek down belirtisi diyerek fetal dna veya amniyosentez önerdi ısrarla. İkisinden birini yaptırmam gerektiğini ve sonucun kötü gelmesi durumunda gebeliği sonlandırabileceğini söyledi. Kabul etmedim tabi. ben ikili ve dörtlü test yaptırmıştım sonuçlar temiz gelmişti.
33+0 da kendi dr.um yine 4 hafta kısa ölçtü. Aynı gün yine perinatolog önceki haftayla aynı ölçüp gelişim geriliği olduğunu ve yapısal olduğunu söyleyip gönderdi. Yine dosyama testleri istemediğimi ve gebeliğe devam etmek istediğimi not düşerek tabi. O gün doğuma kadar bu şüpheyle yaşayamayacağımıza karar verip eşimle kendi dr.umda kan verip fetal dna yaptırdık 29 mayısta.
30 mayısta yakın bir ilde başka bir kadın doğum uzmanı ve aynı zamanda perinatolog dr bulup durumu kendisine anlattım. 3 haz. salı günü 33+5'te görüştük. O da bu kısalıkların tek başına değil diğer kemiklerle beraber değerlendirileceğini ve hafta bazlı değil de -2 standart değerinin altında ise risk olabileceğini söyledi. Bizim de hem fl hem hl -3,2 çıktı. Bu da down riskinin yanında 400 küsur tane kas iskelet hastalığından birinin olabileceğini gösteriyormuş (tabi sadece genetik de olabilirmiş). Bu hastalıklardan bazıları ölümcül bazıları ileri derecede zeka geriliğine sebep olabilirmiş. Kordosentez önerdi. Ertesi sabah hemen yaptırdık. Arefe günü ilk sonuçlar çıktı down sendromu değilmiş. Fetal dna' da temiz geldi. Şimdi parça parça sonuçların gelmesini bekliyoruz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bi de siz yazalı epey vakit geçmiş yeni gördüm. Tekrar kontrole gitmişsinizdir. Ne dedi doktorunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?