- 9 Mart 2021
- 801
- 1.636
- 63
- 29
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #22.281
Doğurdun mu sen ben kaçırdım ya okuyamadım pekAhahahasen başladın mı kocisinle vakit gecirmeye son zamanlar hindistan cevizi yiyip saracam diyordun
Maşallah az kalmış kucağına almayabenim bu ikinci gebeliğim ilkinde 37de geldi diye endişemiz. Doktor bile erken gelebilir demişti başta. 32de ilişkiyi yasakladı falan hatta. Ve ilkinde ben böyle yalancı sancı yaşamadım bunda çok yaşıyorum ve dün akşamki ve geceki baya şiddetliydi. İlkinde 10 dk bir geliyordu sonra 5 dk sonra 2-3 dkya düşmüştü. Öylelikle doğum oldu. İnşallah sende sağlıkla alırsın kucağına
Eksik hicçc bitmiyor kuzum sürekli bir şey eksik ya
İyiyim canım daha iyiyim. Dün gece de baya toplandı toplandı karnım taş gibiydi belimde ağrım var şuan sadece. Kasıkta belde aşağıda vardı ağrı. Geçti baya. Asıl sen nasılsın kuzum? Dün kontrole gittin dimi sen yazdın mı kaçırdım mi nasıl geçti
Güzel haberlerle gelin kızlar
Ya sen çok komiksin valla her mesajın ayri olay yaevet canım kovdum içeri doktorlar şu an yasak diyor mu size ? Benimki haftada 1 diyor ama yasaklayan çok varmış
bizmde küçük arı girmiş ikidir eve giriyor yaama kocamın götünü sokmadan çıkmış çok üzüldüm hastalığa şifa sonuçta
A bende bakayım kız benim park yatağın sinekliği var mı
benim klimam yok ama almayı düşünüyorum bebek için sorun olur mu tecrübeliler ?
Ahhahaha ben de her pohu arastırıyorum sanki prof olcam
o bir akrep karısıııı
bence bilmemek daha kötü her an sancı girince aha geliyor mu yada çok aşağı vurunca dur lenn suyun patlıycak diyorum
E daha bi de kilo verme serüveni olcak bence hep beraber öğrenmenin keyfi çok başka bu grup sayesinde kendimi yalnız hissetmiyorum
ben hasta bezi aldım o işime yarar mı ayrıyetten depend de alayım mı
Canım benim çatı muayenesini takip eden 3. Gün nişanım gelmişti sümüksü kanla karışık akıntı. Sonra sancım baslamisti. Nişansa sancın başlar zaten. Değilse kanlı lekelenme ise geçer bir süre içinde. Geçmezse veya sancı hissedersen doktora git bir baktir kuzum. Yani korkutmak panikletmek için demiyorum ama tetikte ol diye diyorum..Sümüksü şeffaf akıntıyla karışık kan şeklinde
Ben de bitti diye kalktım bulaşıkları yerleştiriyordum lavaboya bir gittim yine gelmiş. Sanırım dinlenmek gerekiyor gerçekten
Yok kız şükür dogurmadim bekliyorum bakalım ne zaman gelir diyeDoğurdun mu sen ben kaçırdım ya okuyamadım pek
E bunlar bizim çatımıza bakmasın o zaman ya niye bakıyorlar madem başlatma ihtimali var canım bende seni çok seviyorum valla kanım kaynıyorYa sen çok komiksin valla her mesajın ayri olay yaseviyorum seni canısı. Bizim de 32de yasakladı ama benim adam her an yasağı delecek gibi duruyor dur.bakalim su bir hafta daha geçsin de deyip duruyor bilmemek zor ya evet ha geldi ha geliyor oluyor gerçekten
Canım benim çatı muayenesini takip eden 3. Gün nişanım gelmişti sümüksü kanla karışık akıntı. Sonra sancım baslamisti. Nişansa sancın başlar zaten. Değilse kanlı lekelenme ise geçer bir süre içinde. Geçmezse veya sancı hissedersen doktora git bir baktir kuzum. Yani korkutmak panikletmek için demiyorum ama tetikte ol diye diyorum..inşallah sadece lekelenmedir geçmiş olsun
İnşallah altından sağ salim kalkarız bu ikinci üçüncü bebişlerinBen külot bezi doğum sonrasi için almadım, suyum gelirse diye aldım travma oldu bende su gelişiyolda hastaneye kadar aka aka gitti ped falan tutamadı da
Alisacaklar birbirine, senin aralarında çok farkta olmayacak, birbirine destek arkadaş olacaklar, alışana kadar biraz sabredecegiz
Ben deri altı implant yaptırmayı düşünüyorum canım.Kızlar peki doğum sonrası hangi doğum kontrol yöntemini kullanacaksınız yaş 38 benim artık üçüncüyü dogurmam diye düşünüyorum
Spiral sezeryan sonrasında takiliyormus ama rahim gevşek olduğu için tutmayabiliyormus doğumdan 6 hafta sonra vajinal yolla takiliyormus
Spiralde kontrol gerekiyormuş belli aralıklarla
Birde tüpleri bağlatma olayı var ama bununda geri dönüşü olmaması beni düşündürdü dünyanın binbir türlü halı var bilemedimsiz ne yapmayı düşünüyorsunuz
Of valla bende öyleydim bi kıyamayıp uyusun diyordum bi de sanki kendim yaptım kalksın o da baksın diyordum.Ahahhahahah
Önceki grubum Temmuz annelerinde, ismini vermeyeyim bi üye arkadaş vardı. Gece bebek ağlayınca eşini de dürtüp uyandırıyordu. Dedim ki sen emzirmeye kalkıyorsun, adamı niye uyandırıyorsun ?
Diyordu ki bu çocuğu benden çok o istedi. Ben uykusuz kalıyorsam o da uyumayacak. Külfetine de ortak olsun.
Hakket adamın uyumasına izin vermiyordu. Ne zaman bebek uyuyor, adam o zaman yatabiliyordu. Ama ne kadar sürdürdü bu işi bilemiyorum.
Yaaa yerim o bal oğluşuYaaa içim şey oldu böyle eridim
Hazırlandık yürüyüş için, oğlum geldi yanaklarımı alnımı öptü "ne kadar da güzelsin" dedi ağzıma da ceviz soktu karnına gitsin dedi ayakkabısını giymeye gitti, bakakaldim
Yaaa hadi sağlıkla gelsin vakit yaklaştıkça iyice heyecan basıyorKızlar geldim çok şükür eve. Güzel geçti kontrol nstde bir sıkıntı görmedi. Haftaya sadece nstye çağırdı normal randevu vermedi. Nst bakıp geçecek. Şuan erken doğum belirtisi görünmüyor dedi ama tabi artık her an her sey olabilir dedi. 2800 olmuş bizim cimcime. 2268 idi 3 hafta önce. Yaşıtlarından az biraz ama sen de zaten minyonsun dedi çok kg bir bebek olmasını ve öyle bir bebek dogurmani bekleyemem dedi. Ki kg hic kafama takmıyorum. 2500 bizim için sınırdı çok şükür geçti şuan doğmuş olsa 2700 civarı falandır net kgsu dedi. Baş aşağı duruyor o yüzden yüzünü pek goremiyoruz iki kontroldür. Pozisyonu dolayısı ile beyin lobuna çok bakamiyorum ama şuan herhangi bir şişlik büyüme gözükmüyor bence bu iş çözüldü dedi. İnşallah öyledir şükür bunları duymak bir nebze rahatlatıyor.Eşim heyecanlandı her an her şey olabilir artık deyince her an bekliyor muyuz yani hocam diyor doktor da evet tabi her an artık her şey olabilir ama sürekli böyle düşünmemek lazım dedi benimkini sakinleştirmek için başlarsa artık doğumu durdurmak için bir şey yapmayız dedi 1 hafta daha geçse yeter dedi of heyecanlandim ya
Sağlıklı olsunlar da kilo en son takılacak şeyAy ne güzel ya maşallah tosbikebenim arkadaşımın oğlu oluyor ve 38e girecek bebeği 2550 gram yani o da çok zayıf bi kız doktor ona bile normal demiş düşünün bence bu kilo işini hiç takmayalım benimki zaten şişko da zayıf olanlar da takmasın çünkü zayıflar çok çabuk büyüyor buna inanın daha iştahlı oluyorlar
Normal düz serum takmıyorlar canım genelde ringer laktat takılır elektrolit açısından zenginBen hemşireye sordum, niye aliyorum şimdi ben bunu diye, su içmekten çok farkı yok aslında biraz daha besleyici mi dedi destekli su mu birşeyler dedi.
İçindekiler kısmında da yazıyor zaten magnezyum potasyum zart zurt biraz mix. birşeyler
Evet evet ben oğlumda 40+0da doğum yaptım sadece tek bacağımda 2 küçük çizik oldu, bu gebeliğimde de daha çatlamadım şükür inşallah böyle giderÇatlamanın kilo ile alakası yok çatlamayan çatlamıyor çatlayan da son gün dahi bile çatlıyor
Evet evet demir çok önemli ben zar zor hemoglobinimi 12 yaptım çok şükür ama daha da yükselse iyi olurDirekt 2 iç. Ben uzun zaman hep iki aldım.
Bende sırt ağrısı olmadı hiç. Sabah uyanırken ayağıma kramp girdiği için istemiştim. Sonra sancılardan sebep hastanede yatınca yalancı kasılmaları dan engellediği söyledi Dr. Ondan demir gibi sadığım magnezyuma.
Bu arada demiri ihmal etmeyin kızlar. Son dönemeçteyiz. Doğumun ne zaman olacağı belli olmaz. Hem doğumda hem sonrasında kan kaybı olacak.
Benim kan 14.4tü mayıs sonu. Biraz savsakladım. İlaç içmekten bıktığım için. 12 haziranda bakıldı. 13.7ye inmiş.
Aynen canım hep boş bundan takılırEki Görüntüle 3605176
Bana verilen serum buydu. İçine de bi şey eklenmiyor anladığım. Çünkü etiket oluyordu üstüne “boş” yazıyordu.
Suyun sancıyı azaltan yönü var. Daha önce de demiştim. Vücut susuz kalınca, rahim daha çok kasılıyor.
Su şişesiyle geziyorum evde zaten. Nst den önce de yarım litre suyu kafaya dikiyorum, sonra odaya giriyorum ben
Ben ilk doğumda 11 kg aldım doğum yaptım 2 gün sonra tartıldım sadece 3 kg gitmiş.4-5 kilo dogumda gider ama basenler zor inş gider
Biz eşimle box kursuna yazıldık eldiveni vs tüm ekipmanım gelmişti dersin olduğu gün gebe olduğumu öğrendimEşimin spora gitme planı vardı kendimi de eklettireyim bari
Evet evet doğumdan sonra lohusayım diye çok yemeyin kızlar.Asıl doğumdan sonra süt olsun vs gibi sebeplerle yemeğe şerbete çok abanmamak gerek. Ben çevremde kadınlar biliyorum. Hamilelikte almadıkları kiloyu doğumdan sonra aldılar.
Bende gebelik şekeri var ya, doğumdan sonra şunu yiyicem bunu yiyicem diye hayal kuruyorum. Sonra diyorum ki, Lady kendine gel. İpin ucu kaçarsa yanarsın
Oğlumda bende onu almıştım memnun kaldım şimdi abiden kalanları tekrar kullanacağızBen yoykonun park beşigini aldım
Ayy ne güzelBizim libidomuz yüksekti zaten dee işte yasak yasak diye bekledik şimdi acısını cikariyoruz
Başım ağrıyor falan diyor naz yapiyor da yemezler
Bu kocalar niye böyle ya2800 bence az değil kuzum ya bizim aynı işte seninle benimki de dün 2800 dedi doktor. Doğana kadar 3ü bulur geçer ya. Ayrıca zaten sağlıklı olsun da kg önemli değil.Ayy tarih de belli olmuş çok heyecanli ya kuzum sağlıkla gelsin insallahhhh
Hahaha ah bu libidolarrr bizim de yüksek de daha tutuyoruz kendimizi mecbuuuurr kocam bugün sabah çıldırmış durumdaydı su 1 hafta daha geçsin de gelmezse diyip duruyordu. Şu çocuğu bir doğur da 3. Yü yapalim diyordu sabah sabah dedim delirme adam daha 2.yi dogurmadim hayatımız nasıl olacak bir dur benim adama kalsa kuluçka makinesi gibi kullanacak beni
Aaa aynı ben küçük el valizi ile gidiyorum ihtiyaç olan olursa da alınır zatenPompaya gerek yok ben dünyanın en minimal hastane çantasını hazırladım herhaldesadece kıyafet ve serinlemek için ufak tefek şeyler var biberon, mama, emzik, pompa hicbi şey koymadım. Baya sırt çantasıyla gitcem doğuma
Kızzz maşallah maşallah dillendirme bakOğlumda bende onu almıştım memnun kaldım şimdi abiden kalanları tekrar kullanacağız
Klimanın çalıştığı odada duramayabiliriz belki bebekle ama 20-24 dereceye serinletip ona uygun giydirerek belki ferahlayabiliriz. Bnm cesaretim yok ama çk bunalırsam belki bu şekilde yapabilirim. Tabiki klimanın direk vurmadığı en uzak köşeyi tercih ederim gibi. Çok uzun sürelide kalmam muhtemelen klimalı odada.A bende bakayım kız benim park yatağın sinekliği var mı
benim klimam yok ama almayı düşünüyorum bebek için sorun olur mu tecrübeliler ?
Ben de internette birkaç yorum okudum muayeneden sonra nişan gelen. Bu kadar erken yapmasaydı keşke diyorum 37. Haftada olabilirdi çünkü sancı da çıkmamıştı bendeCanım benim çatı muayenesini takip eden 3. Gün nişanım gelmişti sümüksü kanla karışık akıntı. Sonra sancım baslamisti. Nişansa sancın başlar zaten. Değilse kanlı lekelenme ise geçer bir süre içinde. Geçmezse veya sancı hissedersen doktora git bir baktir kuzum. Yani korkutmak panikletmek için demiyorum ama tetikte ol diye diyorum..inşallah sadece lekelenmedir geçmiş olsun
Burda kızlardan duyuyordum elle muayene yapıldıktan sonra kan geliyor diye, geçen internette de okudum bunu bir sitede. Kan gelmesi normal gibi gözüküyor çoğu kadın aynısını yaşadığına göre, ama çok da sağlıklı bir muayene yöntemi değil sanırım hiç iç açıcı şeyler duymuyorum. Umarım canını fazla yakmamışlardır ve umarım bir an önce akıntın durur sağlıkla zamanında gelsin güzel bebişinKızlar dün doktor alttan muayene yaptı henüz 36+4teyim. Dünden beri kanlı akıntı geliyor azar azar. Normal midir bu kadar gelmesi. Dün akşam geldi biraz sonra kesilmişti bugün yine geldi
Ben koydum canım ne olur ne olmaz diye belki gelmezee en azından onunla bir iki damlada olsa sağarım diye düşündüm tecrübem yok valla araştırmadım da. Ama okudum arkadaşların yazdıklarını geriden gelmişim o yüzden onların dedikleri daha mantıklı iyi ki bakmışım sağolun güzel analarYaa arkadaslarim sut sagma zimbirtilarini cantaya koyuyor musunuz ? Hastanedeki ebe mutlaka koy dedi. Asmdeki gerek yok dedi.
Benimki ayaklarını birbirine sürtüyor o zaman o ses geliyor çok tuhaf bi hisAyy kızlar bir kere karnımdan çıt diye ses gelmişti araştırdığımda bebeğin eklem sesi olabilir, amniyon sıvısından ses gelmiş olabilir vs yazıyordu. Sonra burda da konuşuldu hatta bir ara bu konu. Şimdi son birkaç gündür 4. Kez duyuyorum aynı çıt sesini. Sanki minicik bir eklemden minicik bir çıt sesi geliyor gibi bir ses. Gerçekten bebeğimin kemiklerinden çıkan sesi mi duyuyorum şimdi Allah'ım çok mucizevi çok güzelVar mı aynı durumu yaşayan? Olumsuz bir şeyle alakası yoktur değil mi?
Ben de gıcırtı duydum birkaç defa, ben hareket edip biraz eğildiğimde falan oldu, böyle gacırt diye bir ses, korkmuştum ama sonra muayenede sorun görmedi doktor.Ayy kızlar bir kere karnımdan çıt diye ses gelmişti araştırdığımda bebeğin eklem sesi olabilir, amniyon sıvısından ses gelmiş olabilir vs yazıyordu. Sonra burda da konuşuldu hatta bir ara bu konu. Şimdi son birkaç gündür 4. Kez duyuyorum aynı çıt sesini. Sanki minicik bir eklemden minicik bir çıt sesi geliyor gibi bir ses. Gerçekten bebeğimin kemiklerinden çıkan sesi mi duyuyorum şimdi Allah'ım çok mucizevi çok güzelVar mı aynı durumu yaşayan? Olumsuz bir şeyle alakası yoktur değil mi?
Doğurduktan sonra kocam kişisini kayınvalideme yollamak istiyom çünkü çok kayniyo bana yaİnşallah altından sağ salim kalkarız bu ikinci üçüncü bebişlerinonlar da bizi üzmez tatlı tatlı geçinirler
Ben deri altı implant yaptırmayı düşünüyorum canım.
Hayırlı olsun bu arada nasılsın bebişin nasıl?
Narkoz etkisi geçti mi biraz yürümye başlamışsındır
Detayları bekliyoruz
Of valla bende öyleydim bi kıyamayıp uyusun diyordum bi de sanki kendim yaptım kalksın o da baksın diyordum.
Zaten oda ayırma başka yerde uyuma vs olmadı bizde bebiş uyumadık mecbur kalkıyordu.Bir kaç hafta sonra ben emziriyordum emzirirken suyumu vs getirip bebeğin gazını çıkarıp uyuyordu böyle bulduk düzeni ne ben sinirlenip kızdım ne o dırdır çekti iki tarafta win-win
Yaaa yerim o bal oğluşu
Benim oğlum 20 aylık ama o da sürekli bu kardeşin,bu urasın diye geziyor evde, gelip gelip karnımı öpüp seviyor
Geçen gün ütü yaparken sürekli gel oynayalım diye çağırdı ağladı en son oğlum artık çok yoruldum ben belim uf oldu ağrıyor sen kendin oyna biraz hem bebiş de uyusun dedim.
Tuttu elimi oturma odasına götürüp koltuğa oturttu anne otur dinlen dedi.
Sonra bebiş uyudu diye karnımı öptü
ben minicik hali yarım cümleleri ile ölüp biterken seni düşünemiyorum
Yaaa hadi sağlıkla gelsin vakit yaklaştıkça iyice heyecan basıyor
Kilosu gayet iyi ilk oğlumu bende 2780 doğurdum ama maşallah sağlığı sıhhati hep yerindeydi çok şükür dediğin gibi ciğerleri gelişsin solunum vs iyi olsun kilo önemli değil
Bizde de doktor temmuzun ilk haftasına gün verdi.
Eşimin de 27 haziranda sınavı var bir sürpriz yapmısın gününü beklesin sınavdan sonra gelsin diyor
Sağlıklı olsunlar da kilo en son takılacak şey
Normal düz serum takmıyorlar canım genelde ringer laktat takılır elektrolit açısından zengin
Evet evet ben oğlumda 40+0da doğum yaptım sadece tek bacağımda 2 küçük çizik oldu, bu gebeliğimde de daha çatlamadım şükür inşallah böyle gider
Evet evet demir çok önemli ben zar zor hemoglobinimi 12 yaptım çok şükür ama daha da yükselse iyi olur
Aynen canım hep boş bundan takılır
Ben ilk doğumda 11 kg aldım doğum yaptım 2 gün sonra tartıldım sadece 3 kg gitmiş.
Ama 10 gün geçti birden 8 kg vermiştim.
İnşallah yine öyle olur
Biz eşimle box kursuna yazıldık eldiveni vs tüm ekipmanım gelmişti dersin olduğu gün gebe olduğumu öğrendim
O aylardır gidiyor doğumdan sonra bende gideceğim tabiki öyle boş beleş evde sadece çocuk bakacağım sanıyorsa avucunu yalar kocam kişisi
Evet evet doğumdan sonra lohusayım diye çok yemeyin kızlar.
En çok süt yapan şey bebişleri sık sık güzelce emzirmek bol su içmek
Beslenmede de protein ağırlıklı bol yeşillikli dengeli beslenmek önemli
Oğlumda bende onu almıştım memnun kaldım şimdi abiden kalanları tekrar kullanacağız
Ayy ne güzel
Biz de planlı sezeryan diye yasak doğum tetiklenmesin diye
Bu kocalar niye böyle ya
Benim kocam da planlı sezeryan diye korkuyor hiç yanaşmıyor doğum öncesi tetiklenir bir şey olur diye
Aaa aynı ben küçük el valizi ile gidiyorum ihtiyaç olan olursa da alınır zaten
Yaa arkadaslarim sut sagma zimbirtilarini cantaya koyuyor musunuz ? Hastanedeki ebe mutlaka koy dedi. Asmdeki gerek yok dedi.
Aynen ben de koymayı düşünmüyorum, gerek yok. Zaten kullanılmıyor da. Zaten bebeğin midesi miniminnacık. Bi de ilk doğumda bana hastanede şey demişlerdi, ilk 24 saat falan vucudundan amniyon sıvısını atması sürüyormuş, midesi boş değil yani doğduğunda.Ben o makineyle doğuma gitmeyi kendini şartlandırma olarak görüyorum. Bilinçaltına olumsuz mesaj veriyor. Sütün gelmeyecek, gelse emmeyecek, emse yetmeyecek …
Tarantacığımın vurguladığı da diğer bi gerçek. Kıvamlı, az miktarda, o çok kıymetli sütü makine verimli çekemez hem de çektiği o damlaları haznenin iç kısmına yapışır ziyan olur gibime geliyor.
Yine de herkes kendi bilir.
Zaten ilk başta mastit olmuyorsun ki. İlk bebeğimde o kadar çok uğraştım ki mastit derdiyle. Ama mastit en erken bir kaç gün sonra başlar gibi geliyor bana. Çünkü bebek emdikçe memeler süt üretiyor o döngüden sonra oluyor tabi hemen sağmaya başlanırsa bilemiyorum.Koymayayim bende oyleyse hic.
Hastanedeki ebe azcik korkuttu mastit hikayeleriyle
Pompa bence ilk başta en azından alışana kadar her türlü ağrı yapıyor. İnş hepimizin bebişleri memeyi güzelce tutar. Gerçekten en pratik o, her seferinde biberonun, pompanın parçalarını temizle, sütün dışarıda kalma süresine dikkat et sonra ısısına dikkat vs yorucu işler. Allah ne güzel yaratmış ver memeyi doysun karnı ohPompa falan almıyorum bende, ilk gün o uğraş verilmezse sonrası salınıyor, gerçektende yağlı yoğun bı süt damlası ziyan olmasın da emebildigi bebisine yarasın.
Ayrıca pompa alışık olmayan göğüste ağrı yapmaz mı emin değilim, kaldiki sutum fazla diye sagip atardım dolaba o bile ağrı yapardı sevmediğim bi işlem, sürekli emzirmek daha pratik
aynen, biraz uğraşmak lazım. Benim kız dönem dönem bi kaç hafta boyunca reddetti emmeyi mesela inat ettik karşılıklı, farkli şekillerde emzirdim vs. Beni görmeniz lazım bebeği yatırıyordum ben dört ayak şeklinde üzerine eğilip memeyi ağzına sarkıtıyordum bi iki gün bi tek öyle emdiKizlarcim bende ne biberon ne emzik ne sut pompasi vs aldım çünkü hic kullanmadim . Bebek emdikçe geliyor süt memese bos bos dursa bile artiyor ilginc bir şekilde mama verince makinayla cekinxe gözle görülür bir sekilde azalıyor.biraz inat etmek laizm ilk başlarda sonra kendiliğinden geliyor zaten.ben ilk oğlum da bebe emdigi halde sütüm ilerde olmazsa azalirsa diye paket paket dolaba koymustum oda en zor pompali sut sagma makinasi ile cekip sonra hepsi çöpe gitti.bu konuda tecrübeli olduğuma inaniyorum çünkü bir kez bile mama icmediler sütun tadini otle seviyolarki verdiğim de direk kustular bana guvenin dogar dogmaz agzina sokun sokabildiginiz kadar bir damla olsa doyar inanin
Ay ben ilk gebeligimde cok duyardim evde kimse yoktu ondan mi o kadar cok duydumki cit cit parmak citlamasi gibi .bunda bir kez duydum sadece korkulcak bisiy değil benceAyy kızlar bir kere karnımdan çıt diye ses gelmişti araştırdığımda bebeğin eklem sesi olabilir, amniyon sıvısından ses gelmiş olabilir vs yazıyordu. Sonra burda da konuşuldu hatta bir ara bu konu. Şimdi son birkaç gündür 4. Kez duyuyorum aynı çıt sesini. Sanki minicik bir eklemden minicik bir çıt sesi geliyor gibi bir ses. Gerçekten bebeğimin kemiklerinden çıkan sesi mi duyuyorum şimdi Allah'ım çok mucizevi çok güzelVar mı aynı durumu yaşayan? Olumsuz bir şeyle alakası yoktur değil mi?
Saç fırçasını kullanmadan önce nasıl dezenfekte edeceğiz, bilen var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?