2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Doğurdun mu sen ben kaçırdım ya okuyamadım pek

Ya sen çok komiksin valla her mesajın ayri olay ya seviyorum seni canısı. Bizim de 32de yasakladı ama benim adam her an yasağı delecek gibi duruyor dur.bakalim su bir hafta daha geçsin de deyip duruyor bilmemek zor ya evet ha geldi ha geliyor oluyor gerçekten
Sümüksü şeffaf akıntıyla karışık kan şeklinde

Ben de bitti diye kalktım bulaşıkları yerleştiriyordum lavaboya bir gittim yine gelmiş. Sanırım dinlenmek gerekiyor gerçekten
Canım benim çatı muayenesini takip eden 3. Gün nişanım gelmişti sümüksü kanla karışık akıntı. Sonra sancım baslamisti. Nişansa sancın başlar zaten. Değilse kanlı lekelenme ise geçer bir süre içinde. Geçmezse veya sancı hissedersen doktora git bir baktir kuzum. Yani korkutmak panikletmek için demiyorum ama tetikte ol diye diyorum.. inşallah sadece lekelenmedir geçmiş olsun

Doğurdun mu sen ben kaçırdım ya okuyamadım pek
Yok kız şükür dogurmadim bekliyorum bakalım ne zaman gelir diye daha bekler gibi ama arada sırada sancı yokluyor emin olamıyorum beklesin az daha teyzesi ya 36+3 bugün ilk doğumdan bahsediyorum arada o kafa karışıklığı yaratmış olabilir

E bunlar bizim çatımıza bakmasın o zaman ya niye bakıyorlar madem başlatma ihtimali var canım bende seni çok seviyorum valla kanım kaynıyor

İnşallah altından sağ salim kalkarız bu ikinci üçüncü bebişlerin onlar da bizi üzmez tatlı tatlı geçinirler

Ben deri altı implant yaptırmayı düşünüyorum canım.
Hayırlı olsun bu arada nasılsın bebişin nasıl?
Narkoz etkisi geçti mi biraz yürümye başlamışsındır
Detayları bekliyoruz
Of valla bende öyleydim bi kıyamayıp uyusun diyordum bi de sanki kendim yaptım kalksın o da baksın diyordum.
Zaten oda ayırma başka yerde uyuma vs olmadı bizde bebiş uyumadık mecbur kalkıyordu.Bir kaç hafta sonra ben emziriyordum emzirirken suyumu vs getirip bebeğin gazını çıkarıp uyuyordu böyle bulduk düzeni ne ben sinirlenip kızdım ne o dırdır çekti iki tarafta win-win
Yaaa yerim o bal oğluşu
Benim oğlum 20 aylık ama o da sürekli bu kardeşin,bu urasın diye geziyor evde, gelip gelip karnımı öpüp seviyor
Geçen gün ütü yaparken sürekli gel oynayalım diye çağırdı ağladı en son oğlum artık çok yoruldum ben belim uf oldu ağrıyor sen kendin oyna biraz hem bebiş de uyusun dedim.
Tuttu elimi oturma odasına götürüp koltuğa oturttu anne otur dinlen dedi.
Sonra bebiş uyudu diye karnımı öptü
ben minicik hali yarım cümleleri ile ölüp biterken seni düşünemiyorum

Yaaa hadi sağlıkla gelsin vakit yaklaştıkça iyice heyecan basıyor
Kilosu gayet iyi ilk oğlumu bende 2780 doğurdum ama maşallah sağlığı sıhhati hep yerindeydi çok şükür dediğin gibi ciğerleri gelişsin solunum vs iyi olsun kilo önemli değil
Bizde de doktor temmuzun ilk haftasına gün verdi.
Eşimin de 27 haziranda sınavı var bir sürpriz yapmısın gününü beklesin sınavdan sonra gelsin diyor
Sağlıklı olsunlar da kilo en son takılacak şey
Normal düz serum takmıyorlar canım genelde ringer laktat takılır elektrolit açısından zengin
Çatlamanın kilo ile alakası yok çatlamayan çatlamıyor çatlayan da son gün dahi bile çatlıyor
Evet evet ben oğlumda 40+0da doğum yaptım sadece tek bacağımda 2 küçük çizik oldu, bu gebeliğimde de daha çatlamadım şükür inşallah böyle gider
Evet evet demir çok önemli ben zar zor hemoglobinimi 12 yaptım çok şükür ama daha da yükselse iyi olur
Aynen canım hep boş bundan takılır
4-5 kilo dogumda gider ama basenler zor inş gider
Ben ilk doğumda 11 kg aldım doğum yaptım 2 gün sonra tartıldım sadece 3 kg gitmiş.
Ama 10 gün geçti birden 8 kg vermiştim.
İnşallah yine öyle olur

Eşimin spora gitme planı vardı kendimi de eklettireyim bari
Biz eşimle box kursuna yazıldık eldiveni vs tüm ekipmanım gelmişti dersin olduğu gün gebe olduğumu öğrendim
O aylardır gidiyor doğumdan sonra bende gideceğim tabiki öyle boş beleş evde sadece çocuk bakacağım sanıyorsa avucunu yalar kocam kişisi
Evet evet doğumdan sonra lohusayım diye çok yemeyin kızlar.
En çok süt yapan şey bebişleri sık sık güzelce emzirmek bol su içmek
Beslenmede de protein ağırlıklı bol yeşillikli dengeli beslenmek önemli
Ben yoykonun park beşigini aldım
Oğlumda bende onu almıştım memnun kaldım şimdi abiden kalanları tekrar kullanacağız

Bizim libidomuz yüksekti zaten dee işte yasak yasak diye bekledik şimdi acısını cikariyoruz
Başım ağrıyor falan diyor naz yapiyor da yemezler
Ayy ne güzel
Biz de planlı sezeryan diye yasak doğum tetiklenmesin diye
Bu kocalar niye böyle ya
Benim kocam da planlı sezeryan diye korkuyor hiç yanaşmıyor doğum öncesi tetiklenir bir şey olur diye
Aaa aynı ben küçük el valizi ile gidiyorum ihtiyaç olan olursa da alınır zaten

A bende bakayım kız benim park yatağın sinekliği var mı

benim klimam yok ama almayı düşünüyorum bebek için sorun olur mu tecrübeliler ?
Klimanın çalıştığı odada duramayabiliriz belki bebekle ama 20-24 dereceye serinletip ona uygun giydirerek belki ferahlayabiliriz. Bnm cesaretim yok ama çk bunalırsam belki bu şekilde yapabilirim. Tabiki klimanın direk vurmadığı en uzak köşeyi tercih ederim gibi. Çok uzun sürelide kalmam muhtemelen klimalı odada.

Bu arada yeni doğan destek paketi için Aradım 153 ü hızlandırma diye bi durum yok. Değerlendirme aşamasındaymış. 16 hafta oldu başvuralı değerlendirilemedimi hala dedim. Benden önce başvuranlara geldi 15 gün kaldı doğuma ona göre alışverişimi yapayım dedim ama ne dediysem değerlendirme bitince sonuç mesaj olarak gelir size dedi. Bunlar bnm dosyayı unuttu bence neyse sağlık olsun.

Ben de internette birkaç yorum okudum muayeneden sonra nişan gelen. Bu kadar erken yapmasaydı keşke diyorum 37. Haftada olabilirdi çünkü sancı da çıkmamıştı bende Ama olacağı varsa olacak zaten bakalım bekleyip göreceğim teşekkürler

Kızlar dün doktor alttan muayene yaptı henüz 36+4teyim. Dünden beri kanlı akıntı geliyor azar azar. Normal midir bu kadar gelmesi. Dün akşam geldi biraz sonra kesilmişti bugün yine geldi
Burda kızlardan duyuyordum elle muayene yapıldıktan sonra kan geliyor diye, geçen internette de okudum bunu bir sitede. Kan gelmesi normal gibi gözüküyor çoğu kadın aynısını yaşadığına göre, ama çok da sağlıklı bir muayene yöntemi değil sanırım hiç iç açıcı şeyler duymuyorum. Umarım canını fazla yakmamışlardır ve umarım bir an önce akıntın durur sağlıkla zamanında gelsin güzel bebişin

Ayy kızlar bir kere karnımdan çıt diye ses gelmişti araştırdığımda bebeğin eklem sesi olabilir, amniyon sıvısından ses gelmiş olabilir vs yazıyordu. Sonra burda da konuşuldu hatta bir ara bu konu. Şimdi son birkaç gündür 4. Kez duyuyorum aynı çıt sesini. Sanki minicik bir eklemden minicik bir çıt sesi geliyor gibi bir ses. Gerçekten bebeğimin kemiklerinden çıkan sesi mi duyuyorum şimdi Allah'ım çok mucizevi çok güzel Var mı aynı durumu yaşayan? Olumsuz bir şeyle alakası yoktur değil mi?

Yaa arkadaslarim sut sagma zimbirtilarini cantaya koyuyor musunuz ? Hastanedeki ebe mutlaka koy dedi. Asmdeki gerek yok dedi.
Ben koydum canım ne olur ne olmaz diye belki gelmezee en azından onunla bir iki damlada olsa sağarım diye düşündüm tecrübem yok valla araştırmadım da. Ama okudum arkadaşların yazdıklarını geriden gelmişim o yüzden onların dedikleri daha mantıklı iyi ki bakmışım sağolun güzel analar

Benimki ayaklarını birbirine sürtüyor o zaman o ses geliyor çok tuhaf bi his

Ben de gıcırtı duydum birkaç defa, ben hareket edip biraz eğildiğimde falan oldu, böyle gacırt diye bir ses, korkmuştum ama sonra muayenede sorun görmedi doktor.

Doğurduktan sonra kocam kişisini kayınvalideme yollamak istiyom çünkü çok kayniyo bana ya

Ay kızlar, ben sizden saat olarak yedi saat geriden geldiğim için sabah kk yi açınca dört beş sayfa birikmiş oluyor, resmen dizi tadında okuyorum temmuz yaklaştıkça daha keyifli oldu buralar, heyecan artıyor

Yaa arkadaslarim sut sagma zimbirtilarini cantaya koyuyor musunuz ? Hastanedeki ebe mutlaka koy dedi. Asmdeki gerek yok dedi.

Aynen ben de koymayı düşünmüyorum, gerek yok. Zaten kullanılmıyor da. Zaten bebeğin midesi miniminnacık. Bi de ilk doğumda bana hastanede şey demişlerdi, ilk 24 saat falan vucudundan amniyon sıvısını atması sürüyormuş, midesi boş değil yani doğduğunda.
Koymayayim bende oyleyse hic.
Hastanedeki ebe azcik korkuttu mastit hikayeleriyle
Zaten ilk başta mastit olmuyorsun ki. İlk bebeğimde o kadar çok uğraştım ki mastit derdiyle. Ama mastit en erken bir kaç gün sonra başlar gibi geliyor bana. Çünkü bebek emdikçe memeler süt üretiyor o döngüden sonra oluyor tabi hemen sağmaya başlanırsa bilemiyorum.
Pompa bence ilk başta en azından alışana kadar her türlü ağrı yapıyor. İnş hepimizin bebişleri memeyi güzelce tutar. Gerçekten en pratik o, her seferinde biberonun, pompanın parçalarını temizle, sütün dışarıda kalma süresine dikkat et sonra ısısına dikkat vs yorucu işler. Allah ne güzel yaratmış ver memeyi doysun karnı oh zaten çok da güzel bir his. Tabi bazı bebeler ne yaparsan yap tutmuyor, ilk altı ayını sürekli süt sağarak geçiren arkadaşlarım da var, yapacak bir şey de olmuyor o durumda
aynen, biraz uğraşmak lazım. Benim kız dönem dönem bi kaç hafta boyunca reddetti emmeyi mesela inat ettik karşılıklı, farkli şekillerde emzirdim vs. Beni görmeniz lazım bebeği yatırıyordum ben dört ayak şeklinde üzerine eğilip memeyi ağzına sarkıtıyordum bi iki gün bi tek öyle emdi Sonra düzeldi şükür, 2 yaşına gelince zor bıraktık biberonu sadece babasına bırakacağım zaman kullanıyorduk

Ay ben ilk gebeligimde cok duyardim evde kimse yoktu ondan mi o kadar cok duydumki cit cit parmak citlamasi gibi .bunda bir kez duydum sadece korkulcak bisiy değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…