2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Puset örtüsü seti aldiniz mi aldiysaniz link atarmisiniz son dakika oyun cikaranlarda ben:))
Ben böyle trendyoldan aldım kuzum beğenirsen göndereyim set ne demek bilmiyorum ama 😂

Eklentiler

• IMG_5300.webp
    IMG_5300.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 55
Kızlar peki doğum sonrası hangi doğum kontrol yöntemini kullanacaksınız yaş 38 benim artık üçüncüyü dogurmam diye düşünüyorum
Spiral sezeryan sonrasında takiliyormus ama rahim gevşek olduğu için tutmayabiliyormus doğumdan 6 hafta sonra vajinal yolla takiliyormus
Spiralde kontrol gerekiyormuş belli aralıklarla
Birde tüpleri bağlatma olayı var ama bununda geri dönüşü olmaması beni düşündürdü dünyanın binbir türlü halı var bilemedim 🤔 siz ne yapmayı düşünüyorsunuz
Benim de 3. Ve sürpriz bir gebelikti yaşım da 36 o yüzden bağlatacağım doğumdan birkaç ay sonraya planladık ameliyatı o arada doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum

İnşallah altından sağ salim kalkarız bu ikinci üçüncü bebişlerin 🙏🏻 onlar da bizi üzmez tatlı tatlı geçinirler🙏🏻🥰

Ben deri altı implant yaptırmayı düşünüyorum canım.
Hayırlı olsun bu arada nasılsın bebişin nasıl?
Narkoz etkisi geçti mi biraz yürümye başlamışsındır 🙏🏻
Detayları bekliyoruz 🫠

Of valla bende öyleydim bi kıyamayıp uyusun diyordum bi de sanki kendim yaptım kalksın o da baksın diyordum.
Zaten oda ayırma başka yerde uyuma vs olmadı bizde bebiş uyumadık mecbur kalkıyordu.Bir kaç hafta sonra ben emziriyordum emzirirken suyumu vs getirip bebeğin gazını çıkarıp uyuyordu böyle bulduk düzeni ne ben sinirlenip kızdım ne o dırdır çekti iki tarafta win-win 😀

Yaaa yerim o bal oğluşu🥹
Benim oğlum 20 aylık ama o da sürekli bu kardeşin,bu urasın diye geziyor evde, gelip gelip karnımı öpüp seviyor🥰
Geçen gün ütü yaparken sürekli gel oynayalım diye çağırdı ağladı en son oğlum artık çok yoruldum ben belim uf oldu ağrıyor sen kendin oyna biraz hem bebiş de uyusun dedim.
Tuttu elimi oturma odasına götürüp koltuğa oturttu anne otur dinlen dedi.
Sonra bebiş uyudu diye karnımı öptü🥹
ben minicik hali yarım cümleleri ile ölüp biterken seni düşünemiyorum 🥰🤩

Yaaa hadi sağlıkla gelsin vakit yaklaştıkça iyice heyecan basıyor 🥹
Kilosu gayet iyi ilk oğlumu bende 2780 doğurdum ama maşallah sağlığı sıhhati hep yerindeydi çok şükür dediğin gibi ciğerleri gelişsin solunum vs iyi olsun kilo önemli değil 🥰
Bizde de doktor temmuzun ilk haftasına gün verdi.
Eşimin de 27 haziranda sınavı var bir sürpriz yapmısın gününü beklesin sınavdan sonra gelsin diyor🫠

Sağlıklı olsunlar da kilo en son takılacak şey🤭

Normal düz serum takmıyorlar canım genelde ringer laktat takılır elektrolit açısından zengin

Evet evet ben oğlumda 40+0da doğum yaptım sadece tek bacağımda 2 küçük çizik oldu, bu gebeliğimde de daha çatlamadım şükür inşallah böyle gider 🙏🏻🙈

Evet evet demir çok önemli ben zar zor hemoglobinimi 12 yaptım çok şükür ama daha da yükselse iyi olur

Aynen canım hep boş bundan takılır

Ben ilk doğumda 11 kg aldım doğum yaptım 2 gün sonra tartıldım sadece 3 kg gitmiş.
Ama 10 gün geçti birden 8 kg vermiştim.
İnşallah yine öyle olur🙏🏻

Biz eşimle box kursuna yazıldık eldiveni vs tüm ekipmanım gelmişti dersin olduğu gün gebe olduğumu öğrendim🤭
O aylardır gidiyor doğumdan sonra bende gideceğim tabiki öyle boş beleş evde sadece çocuk bakacağım sanıyorsa avucunu yalar kocam kişisi😀

Evet evet doğumdan sonra lohusayım diye çok yemeyin kızlar.
En çok süt yapan şey bebişleri sık sık güzelce emzirmek bol su içmek
Beslenmede de protein ağırlıklı bol yeşillikli dengeli beslenmek önemli

Oğlumda bende onu almıştım memnun kaldım şimdi abiden kalanları tekrar kullanacağız

Ayy ne güzel🫢
Biz de planlı sezeryan diye yasak doğum tetiklenmesin diye🙈

Bu kocalar niye böyle ya 😀
Benim kocam da planlı sezeryan diye korkuyor hiç yanaşmıyor doğum öncesi tetiklenir bir şey olur diye 😀

Aaa aynı ben küçük el valizi ile gidiyorum ihtiyaç olan olursa da alınır zaten 🙈😀
Canım arkadaşıma kaşar tavsiye etmiştim 2550 idi bebeği 3 günde 2600 olmuş 50 gram almış kaşar işe yarıyor haberin olsun ❤️

Benim de 3. Ve sürpriz bir gebelikti yaşım da 36 o yüzden bağlatacağım doğumdan birkaç ay sonraya planladık ameliyatı o arada doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum
Ayniyiz benimde sürpriz gebelik 34 yasindayim doktorlar görüştüğümde 6-7 hafta sonra yapariz operasyonu dedi

Klimanın çalıştığı odada duramayabiliriz belki bebekle ama 20-24 dereceye serinletip ona uygun giydirerek belki ferahlayabiliriz. Bnm cesaretim yok ama çk bunalırsam belki bu şekilde yapabilirim. Tabiki klimanın direk vurmadığı en uzak köşeyi tercih ederim gibi. Çok uzun sürelide kalmam muhtemelen klimalı odada.
Salona kurup. Odayı soğuttuktan sonra oturabilirim evim aşırı sıcak oluyor

Puset örtüsü seti aldiniz mi aldiysaniz link atarmisiniz son dakika oyun cikaranlarda ben:))
Ben alırken 380 tlydi birkaç hafta önce. Ne çok ince ne çok kalın, tek kat normal pike kumaşından. Ama çok tatlı duruyor 🥹 Sadece puset örtüsü bu arada. Kalitesinden görüntüsünden çok memnun kaldım böyle birşey düşünen varsa bakabilir

Puset örtüsü çok gerekli bir şey değil bence. Hem çok kullanılmıyor, bu sıcaklarda pusetin içerisi örtü ile aşırı ısındığı ve havasız kaldığı için hiç tavsiye etmiyor doktorlar. Gerekirse bi müslin örtü atılabilir

Bole yatigi yerdede var canim tek üst kismi olan degilde icindede yumsak kismi olandan belki yumsak olmazsa diye analik😅
Kuzenimde fazla varmış puset minderi verdi bana ama pusetin içindeki kendi minderi de iyi gibi geldi bana o yüzden pusetin kendi minderini kullanacağım galiba.
Bebek arabası Elele marka bu arada. Bu markadan alan varsa önerilere açığım kızlar, ne dersiniz sizce kendi minderi yeterli olur mu?

Kızlar hava sıcak. Sıcak ve nemli. Dolayısıyla yazın puseti örtmek için incecik bi müslin örtü bazen kafi, bazen fazla bile gelebilir. İçerideki hava akımını bozacak nitelikte dıştan örtmemeye dikkat edelim. Bebeği hem terletir hem nefes almasına etki edebilir. Kontrollü olmakta fayda var. 🌺

Bu arada özel bi konu ama fikir almak istiyorum doğum için ağda yaptıracak olanlar ne zaman yapılmalı hiç genital bölgeyi kuaförde yaptırmadım çocuk yokken lazere gitmiştim ama hamilelik hormonlar derken yine çıkmaya başladı ama kendim de asla uzanamıyorum , zor olur mu kendımı kasar mıyım çok acır mı gibi gibi 🙃
Yetişiyor musun ya oralara, ben elimi uzatamiyorum oraya, kramp giriyor yan tarafima, gebelik başından beri aynı yere kramp giriyor her harekette, zorluyor beni
Bir ağdacı olarak size doğuma bir hafta kala ağda yaptırmanızı öneririm, bu zamanlarınızda alt taraflarınızı aynayla bile görmek zor. Elinizi bile uzatamayabilirsiniz. Ağdayla 40 gün lohusalık boyunca da rahat edersiniz. Tüyler jilete göre çok daha az büyüyecektir. Önceden lazer yaptırmış olmak bir avantaj, azalıyor ama gebelikte bir miktar fazlalaşıyor. Ağda eğer alışık değilseniz azıcık acıtıyor, vajina ve makat çevresi en fazla 10 -15 dakika sürüyor ve çok rahat tolere edersiniz. Bir de o bölgeyi aynadan pırıl pırıl görünce acıyı unutuyorsun 🤩. Doğuma yaklaştıkça bazı gebelerde makatta şişme, basur gibi oluyor, oranın ağdasında daha özenli oluyoruz. Jilet hiç önermem, tüylerİ hızlı çıkarıyor ve kalınlaştırıyor.

Kızlar selam
Cok şükür şuan daha iyiyim hala hastanedeyiz yarın eve cikacagiz inşaallah biraz ağrılarım vardı o nedenle bugün de hastanedeyiz. Herşey çok şükür iyi gidiyor daha da iyi olacak inşaallah amin. Ayrıntıları size yazacagim hepinize sağlıklı kolaylıkla acısız ağrısız hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden. Şöyle soylebilirim kısaca boyu kısa kilolu demişlerdi 3700 ve 52 cm çıktı boyu tam tersi oldu umarım sağlıkla devam ederiz birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim 💕

Puset örtüsü çok gerekli bir şey değil bence. Hem çok kullanılmıyor, bu sıcaklarda pusetin içerisi örtü ile aşırı ısındığı ve havasız kaldığı için hiç tavsiye etmiyor doktorlar. Gerekirse bi müslin örtü atılabilir

Kızlar hava sıcak. Sıcak ve nemli. Dolayısıyla yazın puseti örtmek için incecik bi müslin örtü bazen kafi, bazen fazla bile gelebilir. İçerideki hava akımını bozacak nitelikte dıştan örtmemeye dikkat edelim. Bebeği hem terletir hem nefes almasına etki edebilir. Kontrollü olmakta fayda var. 🌺
Yaa aslında haklısınız kızlar bende bunalirmi acaba diyodum almayim o zaman zaten müslin örtü almistim onu orterim .

Yaa arkadaslarim sut sagma zimbirtilarini cantaya koyuyor musunuz ? Hastanedeki ebe mutlaka koy dedi. Asmdeki gerek yok dedi.
Ya ben lazım olacak diye değil de Allah korusun erken doğum falan olursa sütü sağmam gerekirse diye koymayı düşünüyorum. Sizler artık riskli haftaları geçtiniz. O haftalarda olursam belki bende çıkarırım geri 😀 lady nin dediği doğru. Sanki ihtiyacımız var gibi bi enerji göndermek istemiyorum evrene 😀
Nasıl bi deneyimdi canım ?
Canım ben çok rahatsız olmadım ama ben biraz zor gebe kaldığım için sürekli doktorlara gitmekten zaten çok alışkınım. Bi de sağlıkçı olduğum için herhalde sürecin bi parçası diyerek bakıyorum çatı muayenesine falan o yüzden rahatsız olmuyorum psikolojik olarak. Ama vajinal ultrasonu yapan asistan çok sert yaptı bence zaten kanamaya da o yol açtı
Sümüksü şeffaf akıntıyla karışık kan şeklinde 🙏🏻

Ben de bitti diye kalktım bulaşıkları yerleştiriyordum lavaboya bir gittim yine gelmiş. Sanırım dinlenmek gerekiyor gerçekten 🙏🏻
Ben kanama olduğu gün hemen doğum iznine ayrıldım. 3-4 gün hiç kalkmadan yattım yemek bile yapmadım kuzum. Şimdi kanama bitti diye rahatım bugün hatta bebişin odasını boyamıştık kenarlarda bazı yerler güzel olmamış oraları tekrar boyadım 🤣

Kızlar selam
Cok şükür şuan daha iyiyim hala hastanedeyiz yarın eve cikacagiz inşaallah biraz ağrılarım vardı o nedenle bugün de hastanedeyiz. Herşey çok şükür iyi gidiyor daha da iyi olacak inşaallah amin. Ayrıntıları size yazacagim hepinize sağlıklı kolaylıkla acısız ağrısız hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden. Şöyle soylebilirim kısaca boyu kısa kilolu demişlerdi 3700 ve 52 cm çıktı boyu tam tersi oldu umarım sağlıkla devam ederiz birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim 💕
Çok geçmiş olsun tekrardan, maşallahh kuzuya😍 buralar yakında doğum hikayeleri ile de dolacak💕💕

E bunlar bizim çatımıza bakmasın o zaman ya niye bakıyorlar madem başlatma ihtimali var canım bende seni çok seviyorum valla kanım kaynıyor ❤️
Kuzum mecbur bakıyorlar normal doğuma elverişli mi veya açılma var mı diye işte. Canımsın 😍
İnşallah altından sağ salim kalkarız bu ikinci üçüncü bebişlerin 🙏🏻 onlar da bizi üzmez tatlı tatlı geçinirler🙏🏻🥰

Ben deri altı implant yaptırmayı düşünüyorum canım.
Hayırlı olsun bu arada nasılsın bebişin nasıl?
Narkoz etkisi geçti mi biraz yürümye başlamışsındır 🙏🏻
Detayları bekliyoruz 🫠

Of valla bende öyleydim bi kıyamayıp uyusun diyordum bi de sanki kendim yaptım kalksın o da baksın diyordum.
Zaten oda ayırma başka yerde uyuma vs olmadı bizde bebiş uyumadık mecbur kalkıyordu.Bir kaç hafta sonra ben emziriyordum emzirirken suyumu vs getirip bebeğin gazını çıkarıp uyuyordu böyle bulduk düzeni ne ben sinirlenip kızdım ne o dırdır çekti iki tarafta win-win 😀

Yaaa yerim o bal oğluşu🥹
Benim oğlum 20 aylık ama o da sürekli bu kardeşin,bu urasın diye geziyor evde, gelip gelip karnımı öpüp seviyor🥰
Geçen gün ütü yaparken sürekli gel oynayalım diye çağırdı ağladı en son oğlum artık çok yoruldum ben belim uf oldu ağrıyor sen kendin oyna biraz hem bebiş de uyusun dedim.
Tuttu elimi oturma odasına götürüp koltuğa oturttu anne otur dinlen dedi.
Sonra bebiş uyudu diye karnımı öptü🥹
ben minicik hali yarım cümleleri ile ölüp biterken seni düşünemiyorum 🥰🤩

Yaaa hadi sağlıkla gelsin vakit yaklaştıkça iyice heyecan basıyor 🥹
Kilosu gayet iyi ilk oğlumu bende 2780 doğurdum ama maşallah sağlığı sıhhati hep yerindeydi çok şükür dediğin gibi ciğerleri gelişsin solunum vs iyi olsun kilo önemli değil 🥰
Bizde de doktor temmuzun ilk haftasına gün verdi.
Eşimin de 27 haziranda sınavı var bir sürpriz yapmısın gününü beklesin sınavdan sonra gelsin diyor🫠

Sağlıklı olsunlar da kilo en son takılacak şey🤭

Normal düz serum takmıyorlar canım genelde ringer laktat takılır elektrolit açısından zengin

Evet evet ben oğlumda 40+0da doğum yaptım sadece tek bacağımda 2 küçük çizik oldu, bu gebeliğimde de daha çatlamadım şükür inşallah böyle gider 🙏🏻🙈

Evet evet demir çok önemli ben zar zor hemoglobinimi 12 yaptım çok şükür ama daha da yükselse iyi olur

Aynen canım hep boş bundan takılır

Ben ilk doğumda 11 kg aldım doğum yaptım 2 gün sonra tartıldım sadece 3 kg gitmiş.
Ama 10 gün geçti birden 8 kg vermiştim.
İnşallah yine öyle olur🙏🏻

Biz eşimle box kursuna yazıldık eldiveni vs tüm ekipmanım gelmişti dersin olduğu gün gebe olduğumu öğrendim🤭
O aylardır gidiyor doğumdan sonra bende gideceğim tabiki öyle boş beleş evde sadece çocuk bakacağım sanıyorsa avucunu yalar kocam kişisi😀

Evet evet doğumdan sonra lohusayım diye çok yemeyin kızlar.
En çok süt yapan şey bebişleri sık sık güzelce emzirmek bol su içmek
Beslenmede de protein ağırlıklı bol yeşillikli dengeli beslenmek önemli

Oğlumda bende onu almıştım memnun kaldım şimdi abiden kalanları tekrar kullanacağız

Ayy ne güzel🫢
Biz de planlı sezeryan diye yasak doğum tetiklenmesin diye🙈

Bu kocalar niye böyle ya 😀
Benim kocam da planlı sezeryan diye korkuyor hiç yanaşmıyor doğum öncesi tetiklenir bir şey olur diye 😀

Aaa aynı ben küçük el valizi ile gidiyorum ihtiyaç olan olursa da alınır zaten 🙈😀
Sağlıkla gelsin inşallah canım bebeğin ❤️ 😍 benim kocam yasak falan dinlemeyecek atlayacak üzerime de zor tutuyorum şimdilik 🤦🏼‍♀️🤣
Ben de internette birkaç yorum okudum muayeneden sonra nişan gelen. Bu kadar erken yapmasaydı keşke diyorum 37. Haftada olabilirdi çünkü sancı da çıkmamıştı bende 😔 Ama olacağı varsa olacak zaten bakalım bekleyip göreceğim teşekkürler 🙏🏻❤️
Sen tam kaç haftaligim demiştin kuzum? Bana tam 37+0 da yapmıştı muayene. Zorlayıp acitmamisti ama musaitmis demek ki benimki açılmaya. Eşimle de ilişki yaşamıştık tuz biber olmuştu o zaman. Ben bilsem öyle olacagini beklerdim sanırım o zaman da. Aynen takip et kendini inşallah sadece lekelenmedir 🤲🏻❤️
Ayy kızlar bir kere karnımdan çıt diye ses gelmişti araştırdığımda bebeğin eklem sesi olabilir, amniyon sıvısından ses gelmiş olabilir vs yazıyordu. Sonra burda da konuşuldu hatta bir ara bu konu. Şimdi son birkaç gündür 4. Kez duyuyorum aynı çıt sesini. Sanki minicik bir eklemden minicik bir çıt sesi geliyor gibi bir ses. Gerçekten bebeğimin kemiklerinden çıkan sesi mi duyuyorum şimdi Allah'ım çok mucizevi çok güzel🥹💖 Var mı aynı durumu yaşayan? Olumsuz bir şeyle alakası yoktur değil mi?
Evet evet bunu giremedigim bir kaç gün vardı ya o zaman yaşadım arada hala oluyor. 4 kere falan kesin duydum ve şok oldum Cat diye bir ses geldi karnimdan kemik citlamasi gibi gerçekten.. nedendir bilmiyorum ama olumsuz bir şey olsa dün soylerdi doktorum ❤️😍
Kızlar selam
Çok şükür kuzum iyisiniz. Maşallah oğluna. Ölçümler yaniltabiliyor işte. İnşallah bir an önce toparlar aramıza dönersin ❤️ 😍 çok geçmiş olsun ❤️

Ayy kızlar bir kere karnımdan çıt diye ses gelmişti araştırdığımda bebeğin eklem sesi olabilir, amniyon sıvısından ses gelmiş olabilir vs yazıyordu. Sonra burda da konuşuldu hatta bir ara bu konu. Şimdi son birkaç gündür 4. Kez duyuyorum aynı çıt sesini. Sanki minicik bir eklemden minicik bir çıt sesi geliyor gibi bir ses. Gerçekten bebeğimin kemiklerinden çıkan sesi mi duyuyorum şimdi Allah'ım çok mucizevi çok güzel🥹💖 Var mı aynı durumu yaşayan? Olumsuz bir şeyle alakası yoktur değil mi?
Ben hiç duymadım öyle bi ses ama bebiş zaten suyun içinde olduğu için dışardan müdehaleyle herhangi bi şey olacağını sanmıyorum kuzum
Bole yatigi yerdede var canim tek üst kismi olan degilde icindede yumsak kismi olandan belki yumsak olmazsa diye analik😅
Kuzum doktorlar poşetin içerisine kesinlikle minder vs koymayın diye uyarıyorlar omurga yapısını bozuyormuş
Kızlar selam
O kadar şey söylediler sana korkuttular ama bak mis gibi doğmuş güzel bebişimiz maşallah 🥰

Ben kanama olduğu gün hemen doğum iznine ayrıldım. 3-4 gün hiç kalkmadan yattım yemek bile yapmadım kuzum. Şimdi kanama bitti diye rahatım bugün hatta bebişin odasını boyamıştık kenarlarda bazı yerler güzel olmamış oraları tekrar boyadım 🤣
Ben de bugün hemen ayrıldım izne normalde cuma ayrılacaktım Ankara'nın yolları malum zaten otobüs zıplaya zıplaya gidiyor. Bir de üstüne bu olunca direkt bayrağı çektim. Ben de senin taktiği izleyeyim yatıp uzanacağım 😊
Sen tam kaç haftaligim demiştin kuzum? Bana tam 37+0 da yapmıştı muayene. Zorlayıp acitmamisti ama musaitmis demek ki benimki açılmaya. Eşimle de ilişki yaşamıştık tuz biber olmuştu o zaman. Ben bilsem öyle olacagini beklerdim sanırım o zaman da. Aynen takip et kendini inşallah sadece lekelenmedir 🤲🏻❤️
Benim dün yaptı yani 36+3 te oldu niye yaptı sebebini bilmiyorum ama inanılmaz acıdı hatta öyle bir bağırdım ki kapıda bekleyenler doğuruyorum sanmış olabilirler 😅 Demek kişiden kişiye değişiyor bu muayene. Tamamdır takipteyim inşallah 😊❤️

Back
X