2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Kızlar dün doktor alttan muayene yaptı henüz 36+4teyim. Dünden beri kanlı akıntı geliyor azar azar. Normal midir bu kadar gelmesi. Dün akşam geldi biraz sonra kesilmişti bugün yine geldi
Bazı kontrollerde geliyor, ekstra baska birşey var mı, su gelmesi falan, ya da kanamaya dönerse doktora gitsen iyi olur, onun dışında problem yok

Kizlarcim bende ne biberon ne emzik ne sut pompasi vs aldım çünkü hic kullanmadim . Bebek emdikçe geliyor süt memese bos bos dursa bile artiyor ilginc bir şekilde mama verince makinayla cekinxe gözle görülür bir sekilde azalıyor.biraz inat etmek laizm ilk başlarda sonra kendiliğinden geliyor zaten.ben ilk oğlum da bebe emdigi halde sütüm ilerde olmazsa azalirsa diye paket paket dolaba koymustum oda en zor pompali sut sagma makinasi ile cekip sonra hepsi çöpe gitti.bu konuda tecrübeli olduğuma inaniyorum çünkü bir kez bile mama icmediler sütun tadini otle seviyolarki verdiğim de direk kustular bana guvenin dogar dogmaz agzina sokun sokabildiginiz kadar bir damla olsa doyar inanin

Kızlar normal doğum yapacaklar perine masajı nedir ve ne zaman başlanmalı ?
Canım 35/36 haftadan sonra baslayabilirsin. Anüs ile vajina arasında kalan bölgeye perine deniyoru baş parmaklarinin ilk boğumunu vajinaya yerleştirip aşağı sağa sola doğru çekiyorsun yumuşak hareketlerle bunu yaparken acı hissetmemen gerekiyor ama bir gerilme hissetmem gerekiyor. İnstagrama perineamassage yazarsan videolar da var nasıl yapacağını gösteren. Eşinden de yardım isteyebilirsin. Perine masajı yırtık ihtimalini çok düşürüyor o yüzden tavsiye ederim ❤️
Bizim libidomuz yüksekti zaten dee işte yasak yasak diye bekledik şimdi acısını cikariyoruz :confused: :oops:
Başım ağrıyor falan diyor naz yapiyor da yemezler :süslü:

Yav şu adamların nazı beni benden alıyor. Gemi gibi olmuşum şu halimle sana yükselmişim afedersin gel sen de işini gör işte hem doğum için lazımsın mübarek 😀 sanki izin alıcaz kocamız ulan. Tepem attı durduk yere :halay:
Ay evet haftalar ilerledi ondan mıdır nedir adam bi çekici gelmeye başladı gözüme neyse ki baya zaman oldu özlemişiz de naz yapacak gücü yok 😂😂😂

Kızlar dün doktor alttan muayene yaptı henüz 36+4teyim. Dünden beri kanlı akıntı geliyor azar azar. Normal midir bu kadar gelmesi. Dün akşam geldi biraz sonra kesilmişti bugün yine geldi
Çatı muayenesinden sonra lekelenme gibi kanama olması normal. Kendini takip etmeye devam et. Eşlik eden ağrı sancı, böyle suyla karışık seyreltilmiş kan gibi açık pembe kan gelirse Dr una haber verirsin.

Canım yapısı nasildi rengi falan sümüksü mü, pembe mı kahverengi mı

Kızlar ne durumdayız bu mesajı güncelleriz atladığım varsa bana etiket yapın,
1) 20-23 Haziran @pepsi
2) 25 Haziran @ozmut
3) 27 Haziran @ahestebirbeste
4) 30 Haziran lady peacock lady peacock
5) 1 Temmuz @Taranta
ayy böyle listeyi görünce heyecanlandım bende yarın kontrole gideceğim ilk doğumum bana sezaryen diyeceğini sanmıyorum ama heyecanlıyım da karmaşık şeyler yaşıyorum sizleri gördükçe :))

Aklıma bir şey takıldı🤔 Bebeğin kuvöze alınmaması için belli bir kilo var mı acaba? Doğum kilosu önemli değil 2.5kg da doğabilir 4kg da doğabilir deniliyor ya mesela, haftasını doldurup da 2.5kg altında kalırsa ya da haftasını doldurmayıp 3.5kg doğarsa ne olur? Ciğer gelişimi yeterli olmaz mı
Bebeğin kilosu 2000 gr altıysa kiloya bağlı olarak alınabilir o da aslında kilo için değil de o kiloda doğması için erken hafta olması lazım baya. Düşük kilo yüzünden bebek kğvöze alınmaz solunum veya doğum komplikasyonlarına bağlı sorun olmuş olması lazım. 3 5 kilo doğup küvöz tedavisi gören bebek de olabiliyor enfeksiyon ve gibi durumlardan
Kızlar doğumun ilk aşamalarında olmuyor makat ağrısı evet bi baskı oluyor ama son fazda makatta ciddi bi baskı oluyor oda çatalda olmuş oluyorsunuz büyük ihtimalle yani doğum başlamış oluyor sancı geliyor sonrasında makatta baskı sanki büyük abdestinizi yapacak gibi bu sıralar bizim makatta hissettiğimiz ağrılar bebeğin baş aşşağıda yaptığı hareketler tekmeler birde leğeni kemiğinin açılmasından kaynaklı ağrılar malesefki ama doğum başladığında anlaşılır biçimde bir baskı oluşuyor muhakkak
Ben ilk doğumumda sadece ve sadece sancı hissettim dalga dalga da değil sürekli durmaksızın olan bir sancıydı günüm dolmuştu ve doktor suni sancı vermişti açılmak da 3 cmydi. Doğum ilerlemesini az bulunca dozu arttırmıştı o yüzden öyle hissettiğimi düşünüyorum
2. Doğumda ise öyle olmadı ben hemşirelerden özellikle düşük dozda ilerlemelerin istedim zaten kendi kasılmalarım çıkmıştı nst de yine suni sancı verildi ama eşlikçi olarak doğum son aşamasında dalga dalga olacak şekilde hissettim ağrıları da soğutmadan hemen önce de baskıyı hissettim

Bazı kontrollerde geliyor, ekstra baska birşey var mı, su gelmesi falan, ya da kanamaya dönerse doktora gitsen iyi olur, onun dışında problem yok
Çatı muayenesinden sonra lekelenme gibi kanama olması normal. Kendini takip etmeye devam et. Eşlik eden ağrı sancı, böyle suyla karışık seyreltilmiş kan gibi açık pembe kan gelirse Dr una haber verirsin.
Canım yapısı nasildi rengi falan sümüksü mü, pembe mı kahverengi mı
Rengi bildiğin kırmızı akıntıyla birlikte geliyor ama sancı yok henüz. Dün doktor 2 cm açıklık var seninki biraz erken gelebilir hazırlıklı ol dedi. Tabii hayırlısıyla gelsin ama bari 38i beklese diyorum. Listeye hızlı bir giriş yapabilirim yani 😂

Yaaa bebekle uğraşmaktan insan adını bile unutuyor bazen 😂 ondan öyle olmuştur. Benim bir önceki grupta da çok az aktif kişi kalmıştı. Ayda yılda bir girebiliyordum ben de mesela 🙈
Herkes birden hayalet olmuştu 🤣 ❤️ ben giriyordum fırsat buldukca dertlesiyorduk oradakilerle işte ❤️ 😍
Ay şimdi böyle söyleyince 🤦🏻‍♀️ birden bir bebekle ugrasma ritijinolacagi gerçeğiyle yüzyüze geldim. Gerçi ben daha var diyorum kendi kendime ama bir kaygı da yüklenmiyor değil. İki çocukla desteksiz ne 💩 yicem diye düşünmeden edemiyorum...
Ayni duygulari paylaşiyoruz iki cocukla kendi başıma nasıl baş ederim diye düşünüyorum 😍 ❤️ hallederiz inşallah diyorum. Adam da sabah 3. Çocuk diyor şaka gibi. Ben iki taneye nasıl bakacağım diye düşünüyorum diyorum bakarsın sen diyor. Aslan mışımm yapar mışımmm desteğe bak 🤣 🤣
Canım sümüksü mü peki yoksa leke mi sadece

Ay yaziikkk 😂😂

Tam lazım olacağı vakit hasta mı olmuş, püüü 😂
evet canım kovdum içeri doktorlar şu an yasak diyor mu size ? Benimki haftada 1 diyor ama yasaklayan çok varmış
Hey Allahım az daha uyuyayım dedim nerdeeee, surata deli deli çarpan o sabah sersemi kara sineklerden girmiş eve, öf sinir etti beni, yakalarsam sonu çok kötü olacak 🤦🏻‍♀️
bizmde küçük arı girmiş ikidir eve giriyor ya 😀 ama kocamın götünü sokmadan çıkmış çok üzüldüm hastalığa şifa sonuçta 😀😀
Bebiş gelecek onu ısırmasınlar diye yatak odası ve salona sineklik yaptırdık biz. Cam kapı kapalı pişik olup isilik çıkarmayalım diye düşündüm.
A bende bakayım kız benim park yatağın sinekliği var mı 🐣
Kesinlikle 😝 fazladan duş ve kirli kıyafet döngüsü boşuna zaman kaybı gibi 🤪

Demee 😬😬 neyseki bol bol pijama takımı aldım. Sık sık değiştircez artık. Evde klimada var ama korkuyom çarpcak diye. Cesaretim yok açmaya. Çünkü terlememin sıcakla alakası yok bi anda iniyo sanki.
benim klimam yok ama almayı düşünüyorum bebek için sorun olur mu tecrübeliler ?
İlk defa duyan bennnn😂
Ahhahaha ben de her pohu arastırıyorum sanki prof olcam 😀😀
Bizim libidomuz yüksekti zaten dee işte yasak yasak diye bekledik şimdi acısını cikariyoruz :confused: :oops:
Başım ağrıyor falan diyor naz yapiyor da yemezler :süslü:
o bir akrep karısıııı
Kesinlikle öyle ya 🤣 ❤️ böyle beklemekte çok heyecanlı ama gününü bilip beklemek daha heyecanlı bence. ❤️🥰 Valla benim kız su 37yi geçsin de sonra istediği zaman gelebilir 🤣🤣❤️
bence bilmemek daha kötü her an sancı girince aha geliyor mu yada çok aşağı vurunca dur lenn suyun patlıycak diyorum 😀
Çocuğuma kavuşunca kimseyi tanımam :-) :-) şaka bir yana daha ohoooo korse taktım takmadımlar, süt sağdım sağmadımlar, emzik verdimler biberon vermedimler, göbek düşmeden yıkadım yıkamadımlar bir sürü fikir alışverişinde bulunacağız ben burayı bırakır mıyım 😁😁
E daha bi de kilo verme serüveni olcak bence hep beraber öğrenmenin keyfi çok başka bu grup sayesinde kendimi yalnız hissetmiyorum ❤️
Sen ben biz miyiz 😍 bende bez, kıyafet, kendime depend pijama çerez bitti minik bı el çantam var ona koydum 😂
ben hasta bezi aldım o işime yarar mı ayrıyetten depend de alayım mı

Canım 35/36 haftadan sonra baslayabilirsin. Anüs ile vajina arasında kalan bölgeye perine deniyoru baş parmaklarinin ilk boğumunu vajinaya yerleştirip aşağı sağa sola doğru çekiyorsun yumuşak hareketlerle bunu yaparken acı hissetmemen gerekiyor ama bir gerilme hissetmem gerekiyor. İnstagrama perineamassage yazarsan videolar da var nasıl yapacağını gösteren. Eşinden de yardım isteyebilirsin. Perine masajı yırtık ihtimalini çok düşürüyor o yüzden tavsiye ederim ❤️

Ay evet haftalar ilerledi ondan mıdır nedir adam bi çekici gelmeye başladı gözüme neyse ki baya zaman oldu özlemişiz de naz yapacak gücü yok 😂😂😂
Tamam ben onu bir araştırayım canım inşAllah yırtıksız pırtıksız bi doğum olur hepimiz için 😀

evet canım kovdum içeri doktorlar şu an yasak diyor mu size ? Benimki haftada 1 diyor ama yasaklayan çok varmış

bizmde küçük arı girmiş ikidir eve giriyor ya 😀 ama kocamın götünü sokmadan çıkmış çok üzüldüm hastalığa şifa sonuçta 😀😀

A bende bakayım kız benim park yatağın sinekliği var mı 🐣

benim klimam yok ama almayı düşünüyorum bebek için sorun olur mu tecrübeliler ?

Ahhahaha ben de her pohu arastırıyorum sanki prof olcam 😀😀

o bir akrep karısıııı

bence bilmemek daha kötü her an sancı girince aha geliyor mu yada çok aşağı vurunca dur lenn suyun patlıycak diyorum 😀

E daha bi de kilo verme serüveni olcak bence hep beraber öğrenmenin keyfi çok başka bu grup sayesinde kendimi yalnız hissetmiyorum ❤️

ben hasta bezi aldım o işime yarar mı ayrıyetten depend de alayım mı
Ya ben pratikten yanayım, uğraştırıcı ise usenirim, bez bağlamak zor geldiği için depend aldım, aynı kapıya çıkar işlev aynı gerek yok iki iki almana

Başlangıç hep kanamalı düşük tehlikesiyle geçtiği için yasaktı şimdi yasak masak yok şükür 😂😂
Burç işini anlamam da bu akreplern zilli olduğunu teyit edebilirim 😂😂😂

Kızlar ben kontrol den çıktım 3 kg 47 cm olmuşuz normal doğum olacağı için tam günümüz belli değil ama dönmüş çok şükür baş aşağı pozisyonda 10 temmuz civarı dedi drumuz kontrol muayenesi ne sıra aldığımda çatı muayenesi de yapacak 🫣 buda pozumuz teyzeler elini yüzüne koymuş tosunum 😬

Eklentiler

• IMG-20250617-WA0000.webp
    IMG-20250617-WA0000.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 67
Canım geçen hafta bende de vajinal muayeneden sonraki gün kanlı akıntı gelmişti 5-6 damla. O gün doktora gittim kontrol ettiler sancı açılma vs çıkmadı. Plesenta kaynaklı olmuş yat dinlen dediler. 3 gün sürdü leke şeklinde sonra bitti

Canım sümüksü mü peki yoksa leke mi sadece
Sümüksü şeffaf akıntıyla karışık kan şeklinde 🙏🏻
Canım geçen hafta bende de vajinal muayeneden sonraki gün kanlı akıntı gelmişti 5-6 damla. O gün doktora gittim kontrol ettiler sancı açılma vs çıkmadı. Plesenta kaynaklı olmuş yat dinlen dediler. 3 gün sürdü leke şeklinde sonra bitti
Ben de bitti diye kalktım bulaşıkları yerleştiriyordum lavaboya bir gittim yine gelmiş. Sanırım dinlenmek gerekiyor gerçekten 🙏🏻

Ben de elele madre almıştım, sinekliği var ama anne yanı yapınca çok anlamı olamayacak gibi 😅 Yan gözleri kontrol edin, oradan çıkmıştı. İçine de Yataş Twiny aldım dün geldi, onu da beğendim
Yatak alsam mı almasam mı bilemiyorum sert zeminde yatması daha iyiymiş sevi bebeğin reflü yatağında yatıracağım beşiğin içinde ilk zamanlar ama sonra napacagım bilmiyorum 😀

Back
X