2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Oy yaaaa (( ben de seni 39. Haftalarda falan sanıyordum haftan da ileri değil kiiiii. Sancıların sıklaşırsa git mutlaka doktora bizi de haberdar et

Kızlar iyi akşamlar hepinize :)
Sizlere bir şey soracağım. Benim karnım 2 gündür aşırı sert ve kasılıyor sürekli.
Yani dk da kaç kere kasılıyor diye bakmama gerek yok baya sık oluyor. Nstye girsem sık çıkar ama şiddeti yok.
Yani kasılma dışında ağrı,sancım yok.
Bunun için doktora gitmem gerekir mi çarşamba sezaryen günü bekleyeyim mi bilemedim acillik bi durum var mıdır?

Bugün acilde konuştuğum bı kadının kasilmasi olduğu için serum.verdiler sezeryan olması gerektiği için, net hissediyorsan kasılmayi nst de sancı çıkar muhtemelen sen hissetmesen de, daha yoğun hissedersen git bence

Stressss o hastane ortamı bizi erken dogurtacak eşim diyor çekirdek al git
Sürekli bir aksiyon sürekli olaylar vs hic bitmiyor uzan dinlen kendine gel hafifler inşallah yorgunlukta etkiler tabiki
Aynen ya milleti izlemek daha yorucu
Açılma olmaması doktorunda risk almaması bebek kanala girmemiş bile falan dedi beni biraz soğuttu ama normal doğum istiyorum
Devlette dediler mi bu saydiklarina benzer birşeyler, oğlumu 40+6da suyum geldi ertesi gün 41de doğurdum, bı sıkıntı yoksa bekleniyor aslında
Oy yaaaa (( ben de seni 39. Haftalarda falan sanıyordum haftan da ileri değil kiiiii. Sancıların sıklaşırsa git mutlaka doktora bizi de haberdar et
Ederim canım, geçen hafta 39+2 görünüyor bebiş dedi onu söyledim aklınızda o kalmıştır belki, bu haftada 39dedi ama geçen haftanin üzerine kilo falan almamış, yediklerime dikkat ediyordum ise yaramış heralde... Neredeyse bir aydır da sancı sancı dedikçe ha geldi ha gelecek modundayiz malum

Öyle mi ya
Hissediyorum karnım taş gibi oluyor kasılıyor
Öyle yapayım o zaman artarsa gideyim sağolasın canım

Öyle mi ya
Hissediyorum karnım taş gibi oluyor kasılıyor
Öyle yapayım o zaman artarsa gideyim sağolasın canım
Bugün çok takıldım da acilde 35haftalikti sezeryan olacakmış, kasılma karnında sertleşme varmış o yüzden gelmiş varmış sancısı, serum falan verildi sonrasını bilmiyorum ne oldu görmedim tekrar

Doktorum hiç açılmam olmadığı için haftası geçiyor diye haftaya sezaryen günü verelim dedi
Anladım. Benim ilk bebekte de Dr aynı şeyi yaptı. Normal doğumu çok istediğimi bildiğini halde beklemek zor geldi. Ama 40. Haftaya kadar bekledik. Görünen bi risk ve durum olmadığı halde 40+0da artık her şey olabilir. Sorumluluk almıyorum vs diyerek sezaryene yönlendirdi. Ertesi gün sezaryen oldum.
Bana da geçenlerde öyle oldu. Bir tam gün boyunca sanki devamlı kasıldı. Basınç ve rahatsızlık hissi vardı. Ama ağrı acı yoktu. Bütün gün patlayacak gibi dolaştım evde. Endişelendim ama bi şey olmadı.

Evet ya gördüm Allahtan daha da uzamamış işin, vaktinde sağlıkla gelsinler inşallahh
Bende o haldeyim sertleşme, kasılma var bakalım napıcam

Valla iki gündür öyleyim bende. Karnım aşırı gergin sadece sancı hissetmiyorum
Bi nstye giricem galiba
Geçen gün böyle çıkmıştı magnezyum kullan dedi de kullandığım halim bu

Eklentiler

• IMG_1704.webp
    81,1 KB · Görüntüleme: 52
Banada tüm riskleri alıyorum diye imza verirsen bekliyorum dedi oda 1 hafta daha beklerim dedi sezaryen asla istemiyorum çok korkuyorum

Ben küçük olanlar var ya aldım denedim ama düz dikiş bile dikemedim sonra dedim küçük diyemi beceremedim acaba bende alıp kendime bi şeyler dikmeyi çok istiyorum şallar etekler gömlekler elbiseler

Hadi hayırlısı bakalım sağlıkla gelsin inşallah miniğin maşallah
İnşallah döner en kısa zamanda canım benim. Hayirlisi olsun artık bekleyip görelim halimiz nice olacak
Masallah canım benim hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah zamanı gelince
Canım öncelikle geçmiş olsun bugün baya yorucu geçmiş senin için.. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla gelir artık bebeğin de rahatlarsın. Bir çok şey yapıyorsun, o kadar sancın var ama gelemiyor çok enteresan ya gerçekten. Vakti var daha demek ki.. Rabbim en hayırlı zamanda kucağına almayı nasip etsin. Heyecan ve merak ile bekliyorum minik kızını

Kızlar kuzenimin eşi hamile , bu akşam bebeğimi görmeye geldi . 38. Haftada kendisi. Mide bulantısı baş dönmesi yaşadığını söyledi ama sadece bugün akşamüzeri itibarıyla başlamış az önce mesaj atmış hala devam ediyormuş baş dönmesi . Şimdiye kadarki testlerinde idrarda protein kaçağı filan görülmemiş tansiyonu da sabah 10 a 6 çıkmış burda da ölçtük 12 ye 8 çıktı. Gebelik zehirlenmesinden korkuyor konu hakkında bilgi sahibi olan var mı

Kızlar hayırlı geceler eve yeni geldim benimde bugün kontrolüm vardı bebiş iyi ama baya aşağılara inmiş doktor hiç alanı kalmamış artık dedi ama inşallah 38 i bekler dedi doğum için tarihimizi aldık 3 Temmuz Allah izin verirse inşallah sabah 8 de alıcak beni nstde gayet güzeldi benim anlamadığım neden evde sancı çekiyoruz kıvranıyoruz da nst de hiç tık yok hastaneye gidince beyfendinin havası sönüyor

Gebelik zehirlenmesinin üç belirtisi var. İdrarda protein, yüksek tansiyon (14-9 ve üzeri), vücutta ödem. Eğer diğer ikisi varsa ancak yüksek tansiyon yoksa tanı preeklemsi tanısı konmuyor. Tansiyon, olmazsa olmaz.

Normalde tansiyonu 10-6 ise ve 12-8 e çıktıysa, biraz zorlamış olabilir. Ama bu görüntüde aklıma gebelik zehirlenmesi gelmez. En kötüsünü düşünüp korkacak durum yok bence.

Kendini kötü hissetmeye devam ederse acile gitsin.

Bacım geçmiş olsun annem geldi memleketten anca okudum mesajları sen zorladikca bebiş yok gelmem diyo sanırım birde plesantasi eskiyor demişsin bebiş ondan kilo almamış olabilir dr bu durumun üzerinde durmadı ki sanırım çok ciddi boyutta değil

İyi geceler kızlar
Sol kasığıma bıçak batıyor çıkıyor sanki. 1-2 dk kadar sürüyor, sürekli saniyelik bıçak girip çıkma acısı gibi bir acı ama sürekli devam ediyor 1-2 dk boyunca. Sonra tam geçti diyorum unutuyorum hatta. Yaklaşık 10 dk sonra tekrar başlıyor. Aynı noktada var acı. Herhangi bir kasılma vs yok. 2 gün önce de akşam birkaç saat yaşamıştım bu şekilde. Doğum sancısı ne kadar bir alanı kaplar peki? Tek bir noktaya bıçak batma hissi de doğum sancısı mıdır yoksa komple karnı kasıkları etkilemesi mi gerekir? Ve illa bu doğum sancısı süresince karın sert mi olur yoksa yumuşak da olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…