- 18 Ekim 2024
- 274
- 548
- 18
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #23.601
Benim ki de 2 hafta geride gözüküyor, yanında da +/-15 yazıyor. 15 güne kadar yanılma payı var herhalde. Ne kadar geri olduğundan ziyade kilo almaya devam etmesi önemli anladığım kadarıyla. Doktor bir şey demedi ama gördüğüm kadarıyla persentili de 16’dan 12’ye düşmüş, iki haftada 300 gr almış. Umarım biraz hız kazanır kilo alışı yada en azından düşmesin…Kuzum merhaba, eğer senin bebeğinin karın çevresi ölçümü geride değilse önemsememiştir. Kilo bebekten bebeğe değişebilen bir şey benimkinde karın çevresi yani AC değeri geriliği var şuan 2 hafta
Ay şimdi tam hangi gün oluyor ?Şuraya dört gözle kızlar biz çıktık ikimiz de iyiyiz yazmayı bekliyorum. Heyecandan uyuyamıyorum az kaldı
Allah yardımcımız oluyor ben bunu anlatmaktan yoruldum sürekli günün sonunda özür diliyor. Ama kırılan kalp kırılıyor yani. Burda mevzu kesinlikle devlet veya özel değil. Devlet hastanesinde gittiğimde ebeyle konuşuyorum hickimseyi içeri almıyorlar diyor ve ben belki saatlerce doğumum olmayacak korkuyorum. Yalnız olmak istemiyorum. İstiyorum ki odamda son ana kadar da eşim annem yanımda olsun destek versin bu imkanım varken neden böylesi bir durumu tek başıma geçireyim ki.Canım önceki doğumumda maddi olarak size benzer bir durumdaydık ev almıştık altın ve dolarla borçlandık en az 2 katına çıktı bu sürede altın ve dolar da. Özelde yaptım doğumumu elimizdekini oraya vermiş olduk. Bir süre birikim yaptık ama oğlum 1 yaşına gelmeden kaza yaptık yine elimizdeki tüm parayı oraya verdik tabi borçlar duruyor. Neyse şöyle böyle derken çok şükür bu ay borçlarımız bitti oğlum 3 yaşında. Yani borçlarınız öyle ya da böyle bitecek her sene daha da rahatlayacaksınız. Anladığım kadarıyla gelirinizi eşinle ayrı tutmuyorsunuz. Eşim para yönetimini daha iyi yaptığı için ben de eşimle gelirimi paylaşıyorum. Borç konusunda erkekler genelde daha stresli oluyor, ama geçecek bitecek inşallah. Bence sen onun stresinden etkilenme ve nasıl istiyorsan öyle olsuntaviz tavizi doğurur şimdi kararlı olmazsan sonra farklı durumlarda yine seni kısıtlar. Asla vicdan yapma bu konuda borçlarınız bir gün bitecek ve bugünler bi daha geri gelmeyecek.
Bu arada ben şimdi devlete gidiyorum burda mesele özel ya da devlet olmasından ziyade senin ne istediğin
Bu durumda moral motivasyon çok önemli bence. Helede ilk doğumsa. Çok haklı buldum ben seni.Allah yardımcımız oluyor ben bunu anlatmaktan yoruldum sürekli günün sonunda özür diliyor. Ama kırılan kalp kırılıyor yani. Burda mevzu kesinlikle devlet veya özel değil. Devlet hastanesinde gittiğimde ebeyle konuşuyorum hickimseyi içeri almıyorlar diyor ve ben belki saatlerce doğumum olmayacak korkuyorum. Yalnız olmak istemiyorum. İstiyorum ki odamda son ana kadar da eşim annem yanımda olsun destek versin bu imkanım varken neden böylesi bir durumu tek başıma geçireyim ki.
Aynen kesinlikle. Ya düşünün bayramdan sonraya kadar çalıştım ben yıllardır çalışıyorum bu anımı belki bir daha yasamicam. Üç beş kuruş için kendimi böyle bir an için neden bu duruma dusureyim ki. İmkanımiz var çok şükür ve böyle hem güzel hem korku dolu anı ben yalnız geçirmek istemiyorum. Odamda eşim ve ailemle daha merhametli daha özel ve konforlu geçirmek istiyorum. Devlete gittigim her kontrolde kadınlar Allah kimseyi düşürmesin bunların eline diyor. Evt belki iyi ebeler hemsireler de vardır ama denk gelmezse ne olacak. Bugün açıklık kontrolüne gittim ebeyle tanıştım gayet güzel muayene etti yardımcı oldu açıklama yaptı eşim de girebilir dedi. Ama devlette açıklık kontrolü yaptığımda insan yerine koymayan ebe ve stajyer öğrencilerin eline kalıyorsun.Ben de yürüyüşe geldim karnım hafif kasılıyor ama baska bir sey yok dönünce de duşa girerim
34. Haftada sehir hastanesinde yatmıstım ve doğum katında odalar iki kişilikti yanımdaki kadın doğuruyordu ve doktorlar gelip gidip bakıyordu doğurana kadar refakatçi de yok o anki doktor da erkekti ve kendimi hiç güvende rahat hissedemedim bilmiyorum öncesinde devlette olabilir diyordum ama yattıktan sonra kendimi daha iyi hissedeceğim bir yer istedim en mahrem anlarımız nereyi seçeceğimiz en doğal hakkımız
Saatler sürebiliyor haklısın, ben yalnız olacağım, eşim oğlumla kalacak, oğlum bizsiz kalmaya alışık değil, onunla kalmasını istiyorum, aksi durumda aklım onda kalacak, hem o süre boyunca biz yokuz pat diye bebekle geliyoruz oda şok yasamasin, annem zaten yok, kv.m de sevmez böyle işleri "sen evde bı çorba yap yeter dedim, şanslısın yalnız kalmayacaksin, sen nasıl istiyorsan öyle yap, erkekler anlamaz bunları, dümdüz düşünürler, aslında elinde olan bı durumsa doğuma sokta görsün gününüAllah yardımcımız oluyor ben bunu anlatmaktan yoruldum sürekli günün sonunda özür diliyor. Ama kırılan kalp kırılıyor yani. Burda mevzu kesinlikle devlet veya özel değil. Devlet hastanesinde gittiğimde ebeyle konuşuyorum hickimseyi içeri almıyorlar diyor ve ben belki saatlerce doğumum olmayacak korkuyorum. Yalnız olmak istemiyorum. İstiyorum ki odamda son ana kadar da eşim annem yanımda olsun destek versin bu imkanım varken neden böylesi bir durumu tek başıma geçireyim ki.
Kesinlikle moral çok önemli. Keşke devlette böyle yapmasalar. Ordaki de insan özeldeki de insan. Devletteki de maaşını alıyor özelde olan da maaşını alıyor. Ebesin sen dr değil. Merhamet herkeste olmuyor. Bugün özeldeki ebe de sordu burda mı düşünüyosun doğumu dedi evet dedim neden dedi devlette de acin olacak ağrın olacak doğum bu yani dedi. Bende muameleme dedim. Burda siz benimle tatlı tatlı konuşurken muayeneden bile rahatsız olmadım dedim. Tatlı dil insanlarda çok eksilen birşey. Devlette doktora birşey soramiyorsun resmen. Koyun sürüsüyuz sankiBu durumda moral motivasyon çok önemli bence. Helede ilk doğumsa. Çok haklı buldum ben seni.
Rabbim sizin de yardımcınız olsun inşallah. Son anda o halimden faydalanıp kacmazsa öyle yapacam inşallahSaatler sürebiliyor haklısın, ben yalnız olacağım, eşim oğlumla kalacak, oğlum bizsiz kalmaya alışık değil, onunla kalmasını istiyorum, aksi durumda aklım onda kalacak, hem o süre boyunca biz yokuz pat diye bebekle geliyoruz oda şok yasamasin, annem zaten yok, kv.m de sevmez böyle işleri "sen evde bı çorba yap yeter dedim, şanslısın yalnız kalmayacaksin, sen nasıl istiyorsan öyle yap, erkekler anlamaz bunları, dümdüz düşünürler, aslında elinde olan bı durumsa doğuma sokta görsün gününü
Yap kız yap, görsün gününü de öyle herşeye dir dir edemez dahaRabbim sizin de yardımcınız olsun inşallah. Son anda o halimden faydalanıp kacmazsa öyle yapacam inşallah
Öyle olduğu vakit karnımı okşuyorum biraz gevsiyor. Bizim de başı tam oturmuş. Bazen hareketleri hem mutluluk veriyor hemde cooookkk acıtıyorÖyle kasiliyorum öyle sertlik yaşıyorum ki catlayacagim artık oturulmuyor kalkilmiyor, yatmak desen ayrı eziyet off
Az evvel de konuştum sakın o anki halimden faydalanıp kaçma dedim. Tm diye mizmizmizmiz ay bu erkeklerYap kız yap, görsün gününü de öyle herşeye dir dir edemez daha
İcim cekiliyor ağrıdan nefesim falan kesiliyor, haftalardır böyle de bu aralar kilo aldıkça geliştikçe hiç sigamiyorÖyle olduğu vakit karnımı okşuyorum biraz gevsiyor. Bizim de başı tam oturmuş. Bazen hareketleri hem mutluluk veriyor hemde cooookkk acıtıyor
Kesinlikle öyle. Gecen haftalarda full devletteydim ama illaki güzel yerlerde vardır ama bana denk gelmezKesinlikle moral çok önemli. Keşke devlette böyle yapmasalar. Ordaki de insan özeldeki de insan. Devletteki de maaşını alıyor özelde olan da maaşını alıyor. Ebesin sen dr değil. Merhamet herkeste olmuyor. Bugün özeldeki ebe de sordu burda mı düşünüyosun doğumu dedi evet dedim neden dedi devlette de acin olacak ağrın olacak doğum bu yani dedi. Bende muameleme dedim. Burda siz benimle tatlı tatlı konuşurken muayeneden bile rahatsız olmadım dedim. Tatlı dil insanlarda çok eksilen birşey. Devlette doktora birşey soramiyorsun resmen. Koyun sürüsüyuz sanki
O iç çekilmesini 3 aydır yaşıyorum ben. Bazen eşim sitem ediyor böyle zorlu bir gebelik yaşayacağını hiç tahmin etmezdim diyor. Ki yaşadığımız herhangi önemli bir zorluk da olmadı erken başlayan kasılmalarim oldu çok ödem oluştu o kadar. Ama bugün üzüldüm kilo almamış olmasina. İki hafta ilerde giden oğlum şimdi geride kaldı.İcim cekiliyor ağrıdan nefesim falan kesiliyor, haftalardır böyle de bu aralar kilo aldıkça geliştikçe hiç sigamiyor
Banada 32 den sonra çıkmaz demişlerdi en sonda çıkmamıştı ve tamamen kapatıyor benimki ve benim hiç bugüne kadar da kanamam olmadi senin o kanamalar yer değiştirmeden dolayı olmuş sanıyorum o yüzden sanki benim öyle kalmış gibi hissediyorum yarın ogrenecem bende ay ne çektik bu plesantadan ya büyük ihtimalle bana da artık gün verecekler bakalım hayırlısıKuzum zaten grupta sadece ikimiz kaldık gibi hatırlıyorum. Bana da 32 den sonra çok az bi ihtimal 34 den sonrada çok çok çok az bi ihtimal çıkabilir demişti. Ama çıkmış. Hatta şöyle ki benim kayınvalidem eşime hamileyken 9 ay boyunca yatmış hep kanaması olmuş onunda rahim ağzını tamamen kapatıyormuş plesenta. 38. Haftaya sezaryen günü vermişler. O güne kadar aşağıdaymış. Sezaryene gittiğinde yukarı çıkmış tamam normal doğumu bekleyelim demişler ve 40. Haftada normal doğum yapmışözeldeki doktorum 28 den sonra asla çıkmaz demişti mesela ama rabbimin hikmeti. Bence senin de çıkmış olabilirrrrr. İnşallah yarın güzel haberlerle gel
Rabbim iyilerle denk getirsin hepimizi gerçekten.Kesinlikle öyle. Gecen haftalarda full devletteydim ama illaki güzel yerlerde vardır ama bana denk gelmezinan tansiyonum düşüyor bu muamele ile nasıl dogurcam diyorum ıkınmasan beceremedin beceriksiz derler diye dahi korkuyorum yani diken üstünde dogururum muhtemelen
Benim de plesenta aşagıdaydı 32.haftada cıktıgını öğrendim ve kanamam hic olmadıBanada 32 den sonra çıkmaz demişlerdi en sonda çıkmamıştı ve tamamen kapatıyor benimki ve benim hiç bugüne kadar da kanamam olmadi senin o kanamalar yer değiştirmeden dolayı olmuş sanıyorum o yüzden sanki benim öyle kalmış gibi hissediyorum yarın ogrenecem bende ay ne çektik bu plesantadan ya büyük ihtimalle bana da artık gün verecekler bakalım hayırlısı
Evet canım hatırlıyorum senin de durumunu çok şükür sende atlattin Benim 32 çıkmamış ti canım Dr da artık çıkmaz gibi dedi şuan 35 +2 oldum yarın randevum var bir umut merakla bekliyorum bakalımBenim de plesenta aşagıdaydı 32.haftada cıktıgını öğrendim ve kanamam hic olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?