- 10 Aralık 2017
- 2.081
- 8.094
- 158
- 35
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #23.621
Çarşamba kontrolde kesinleşecek bacım ama Cuma ya ile Salı arası olacakAy şimdi tam hangi gün oluyor ?
Hep şanslı olun ne güzelBen tam teşekküllü diye cam ve sakura da doguracagim.ilk dogumumu da orada yapmıştım biraz tesadüftü yeni acilmisti çok popülerdi falan, çok güzel geçti, bu seferde kontorllere falan hep oradayım, sıkıntı yaşayan hastaları görüyorum polemik yaşıyorlar ama ben daha bana surat yapan kaş çatan gormedim, cuma günü çatı muayenesinde ki ebe "canım annem rahatla ac tatlım hallettik rahatla" boyle muayene etti, giyindim "hazır mısın kusura bakma çok kalabalık o yüzden soruyorum hasta alabilir miyim" dedi çok zarifti, serum takan nst bakan ayrı tatlıydı, şans meselesi sanırımo arada benle tatlı tatlı konuşup nst.me bakarken yan taraftaki kadına kızdı, kadına telefonu kaldır dedi kadın da karnına nst olculurken o takoların üzerine telefon ve çanta koymuş ölçüm yapamıyor makina tekrar sıfırdan başladı, bu arada nst bekleyen hastalar var acayip kalabalıktı, kadına dedi hakkina giriyorsun senden daha acil durumda olanlar var kaldır dedim karnına mi koydun esyalarini falan diye oluyor yani, haddini aşan ters yapana bende yaparım tavrımdan mi bilmiyorum ama hiç sıkıntı yaşamadım
Allah başka dert sıkıntı vermesin kasılma için falan laf edecekse ohooo, ben altı ay yattım kanamalı riskli geçirdim, miy miy sürekli tedbirli geçti, takilma sen bebeğin ölçümlerine, hepimizin biyolojik yapısı aynı değil ki, bebisler için verilen değerlerde ortalama değerler, hepimiz farkliyken bebisler nasıl aynı ölçülerde olsun, sen beslenmene dikkat et dinlen bı sıkıntı olmayacakO iç çekilmesini 3 aydır yaşıyorum ben. Bazen eşim sitem ediyor böyle zorlu bir gebelik yaşayacağını hiç tahmin etmezdim diyor. Ki yaşadığımız herhangi önemli bir zorluk da olmadı erken başlayan kasılmalarim oldu çok ödem oluştu o kadar. Ama bugün üzüldüm kilo almamış olmasina. İki hafta ilerde giden oğlum şimdi geride kaldı.
Amin inşallah hepimiz Cook güzel geçirelim. Az önce gelip özür diledi çok stresliyim. Bebeğimiz doğduğunda yeterli olabilecek miyim sürekli kabuslar görüyorum bu konuda diye. Hiç inanmadim motive etmeye de çalışmadım. Ne alaka dedim çok şükür maddi manevi güzel bir imkanımız var bebek için neden endisleniyorsun ki dedim. Bu konuda ikimizi de germenin anlamı yok dedim. Kendince neye endiselenmisse artıkAllah başka dert sıkıntı vermesin kasılma için falan laf edecekse ohooo, ben altı ay yattım kanamalı riskli geçirdim, miy miy sürekli tedbirli geçti, takilma sen bebeğin ölçümlerine, hepimizin biyolojik yapısı aynı değil ki, bebisler için verilen değerlerde ortalama değerler, hepimiz farkliyken bebisler nasıl aynı ölçülerde olsun, sen beslenmene dikkat et dinlen bı sıkıntı olmayacak
Olur öyle bilinmeyenin korkusu, vakti gelince herşey öğreniliyor, şimdiden gerilmenin anlamı yok, sadece strese sebep olur şimdiden düşünüp kafada kurmakAmin inşallah hepimiz Cook güzel geçirelim. Az önce gelip özür diledi çok stresliyim. Bebeğimiz doğduğunda yeterli olabilecek miyim sürekli kabuslar görüyorum bu konuda diye. Hiç inanmadim motive etmeye de çalışmadım. Ne alaka dedim çok şükür maddi manevi güzel bir imkanımız var bebek için neden endisleniyorsun ki dedim. Bu konuda ikimizi de germenin anlamı yok dedim. Kendince neye endiselenmisse artık
Tipik erkek bahanesi bence. Erkekler çok gamsizlar. Relakslar biz çok takıntılı ve ayrıntılara takiliyoruzOlur öyle bilinmeyenin korkusu, vakti gelince herşey öğreniliyor, şimdiden gerilmenin anlamı yok, sadece strese sebep olur şimdiden düşünüp kafada kurmak
Bebiş için senin İcin en hayırlısı ne ise o olsun güzel haberlerle gelEvet canım hatırlıyorum senin de durumunu çok şükür sende atlattin Benim 32 çıkmamış ti canım Dr da artık çıkmaz gibi dedi şuan 35 +2 oldum yarın randevum var bir umut merakla bekliyorum bakalım
Maddi bir derdi olmadığına eminim. Ama başka bir durum varsa bilemiyorum. Tavrı hep böyle değildiBilmediğin maddi bı derdi olabilir mi, hep mi boyleydi tavri
İnşallah yararlar bacım.
Bende bı halta yaramıyorlar, inşallah size yararlar
Masallah canım demek ki daha zamanı var benim nişan gelir gelmez sancılar başlamıştı ertesi gün de sıklaşmıştı sonra da doğum olmuştu. Bekle bakalım elbet gelecek minikAy yok yailk o vıdeoyu yaptım başka benzer videodaki hareketleri de yaptım sonra evi süpürdüm halıları kaldırdım yıkamaya vercem diye , bulaşıkları yerleştirdim
Sonuç : ııı ııı tık yok , yattım artık eee diyerekten
Maşallah canım güzel haberlerle gelmene çok sevindimKızlar kontrolüm vardı bugün.37+2 deyim çok şükür herşey yolunda nst de iyi çıktı.sanci çıkmadı yani.Normal doğum için bekliyoruz hayırlısıyla.. Kontrolü olan arkadaşlar umarım sizinkiler de iyi geçmiştir:))
Maşallah senin minik kuşa gün de belki olmus ay çok az kaldı yani kavusmana evladına çok heyecanlıKontrolden ciktim kizlar
2650 gr dedim feeekaat taklaci kuş yine popoyu asagiya donup kafayi yukari vermiscarsamba tamamen saat 13:00 netlesti bizim icin. Anestezidende olumsuz bir sonuc gelmedi. Hem cok merak ediyorum bir an once tanismak istiyorum hemde buna hic cesaretim yokmus gibi geliyor
Kız hurmaya başladım çoktan temizlik desen vallahi kafayı bozdum iki günde bir kendimi yerlerde sürünerek buluyorum bezle
Ananas kızım da yemiştim bir faydasını görmedim ama bunda da deneyeceğim
Enişteye gelirsek
@rdrsn de kocana koş demiş kızçeler benim istemediğim zaman kocam isterdi yanaşmayı şimdi ihtiyacım olduğu zamanda beyfendi ortalıklarda yok
Sorun şu ki adamcağız çalışıyor sürekli yorgunluktan istemiyor
Olacak iş miydi şimdi bu
Kocamı gaza getirmem gerekiyor
Taktik help
UmutvarimmmmmKızlar kızlar kızlarrrr. Doktordan çıktık şimdi. Çok ilginç bir şey olduplesentam yukarı çıkmış yani tam değil ama 20 mm olması lazım en az demişti doktor. 22 mm ölçtü bu nasıl olabilir dedim, bak olabiliyor işte mucize dedi küçük güzel kızım içerde horon tepiyor sanıyordum meğerse plesentasını çekiştiriyormuş bebeğim yine 40. Haftaları beklemeyiz ama 38. Hafta içerisinde alırız dedi. 2380 gr olmuş. Tüm ölçümler iyi ama kafa 10 gün geride. Endişe edeyim mi dedim. Sen 140 boyunla nasıl bi kafa büyüklüğünde çocuk doğurmayı planlıyorsun dedi dedim 153 boyum aynı şey diyo bu bebekle ilgili beni endişelendiren hiç bi şey yok dedi. Şimdi bile doğsa hiç bi şey olmaz kuvöze bile girmez dedi. Kucağına alır gidersin dedi. Çok şükür
Canım benim çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar Yen’ü kendime geldim hakkıınızı helal edin şimdi kaldırıp yürüttler ameliyat güzel geçti ama bebiş küvezde maalesef solunum sıkıntısı var bu beni çok ama çok üzdü acım çok fazlaydı ağrı yine öyle maalesef narkotik ilaç kullanmak zorunda kaldılar çünkü ciddi ağrılarım vardı eski sezeryanımda çok fazla yapışıklıklar varmış doktorum çok zorlanmış birde tüpler bağlandığı için ağrılarım iki üç katı olsun bebeğin küveze alınmasıda gebelik şekeri etkili oldu maalesef arkadaşlarım şeker olduğu için solunum sıkıntısı oldu henüz hiç sütüm yok ama inşallah gelicek bebeğe damardan serumla besliyorlar sadece çok dualarınıza ihtiyacım var rabbim sizleride en güzel şekilde kurtarsın bacılarım soran yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum duanızı eksik etmeyin Cihangir’imden Allah razı olsun
Bunlara ek olarak nefes darlığı da var mı?Öyle kasiliyorum öyle sertlik yaşıyorum ki catlayacagim artık oturulmuyor kalkilmiyor, yatmak desen ayrı eziyet off
Benim ki de 2 hafta geride gözüküyor, yanında da +/-15 yazıyor. 15 güne kadar yanılma payı var herhalde. Ne kadar geri olduğundan ziyade kilo almaya devam etmesi önemli anladığım kadarıyla. Doktor bir şey demedi ama gördüğüm kadarıyla persentili de 16’dan 12’ye düşmüş, iki haftada 300 gr almış. Umarım biraz hız kazanır kilo alışı yada en azından düşmesin…
Kızlar merhaba bebeğim 34. Hafta da doktorda karın çevresi 32+5 geldi. Böyle bir durumla karşılaşan var mı bu açığı kapatan falan? İlerlemezse gelişim geriliği olabilir dendi biraz korkuyorum.
O bimci teyzelerden biri de benim annem kadının sepetine aldığı bardağı bile kadından istemişliği var ama annemi English Homea götürdüm anne diyorum şunu al yok bunu al istemem bim olunca bişeyler oluyor anneme onu anladımbende hamile halimle teyzelerle yarışamayacağım için kardeşimin eşine rica ettim sağolsun o aldı o bim teyzeleri varya çok fenalar çoook tersten sepetlerin ordan girip koşuyorlar ya aktüele öyle komiklerki mümkün değil bnm galip gelmem. Benim ev dublex alt kata yedek kıyafet bez ıslak mendil krem oyuncak vs koymak için kullanıcam inş
Ahh işte bu Umutvari olmak böyle mucizelerle karşılaşabilirsin demekKızlar kızlar kızlarrrr. Doktordan çıktık şimdi. Çok ilginç bir şey olduplesentam yukarı çıkmış yani tam değil ama 20 mm olması lazım en az demişti doktor. 22 mm ölçtü bu nasıl olabilir dedim, bak olabiliyor işte mucize dedi küçük güzel kızım içerde horon tepiyor sanıyordum meğerse plesentasını çekiştiriyormuş bebeğim yine 40. Haftaları beklemeyiz ama 38. Hafta içerisinde alırız dedi. 2380 gr olmuş. Tüm ölçümler iyi ama kafa 10 gün geride. Endişe edeyim mi dedim. Sen 140 boyunla nasıl bi kafa büyüklüğünde çocuk doğurmayı planlıyorsun dedi dedim 153 boyum aynı şey diyo bu bebekle ilgili beni endişelendiren hiç bi şey yok dedi. Şimdi bile doğsa hiç bi şey olmaz kuvöze bile girmez dedi. Kucağına alır gidersin dedi. Çok şükür
Eşinizle ailenizle olmak istiyorsunuz ve ne güzel duygusal yönden size iyi gelecek bu durumu eşinize açıkça ifade ediyorsunuz. Ama empati yaptığımda eşinizin de aynı şekilde sizin yanınızda olmak istemesi gerekiyor. Devlette tek başıma odada kalmak istemiyorum korkuyorum dediğiniz an gözü bir şey görmemeli. Bu sıralar ben aşırı alınganım diye galiba ben şu an buna takıldım. Yani onun da evet ben de o odada olmalıyım farkındalığına girmesi ne güzel olur...Aynen kesinlikle. Ya düşünün bayramdan sonraya kadar çalıştım ben yıllardır çalışıyorum bu anımı belki bir daha yasamicam. Üç beş kuruş için kendimi böyle bir an için neden bu duruma dusureyim ki. İmkanımiz var çok şükür ve böyle hem güzel hem korku dolu anı ben yalnız geçirmek istemiyorum. Odamda eşim ve ailemle daha merhametli daha özel ve konforlu geçirmek istiyorum. Devlete gittigim her kontrolde kadınlar Allah kimseyi düşürmesin bunların eline diyor. Evt belki iyi ebeler hemsireler de vardır ama denk gelmezse ne olacak. Bugün açıklık kontrolüne gittim ebeyle tanıştım gayet güzel muayene etti yardımcı oldu açıklama yaptı eşim de girebilir dedi. Ama devlette açıklık kontrolü yaptığımda insan yerine koymayan ebe ve stajyer öğrencilerin eline kalıyorsun.
Kızlar bugün bana bir haller oldu. Bir enerji geldi bir enerji geldi ama öyle böyle değil. Evi süpürdüm sildim ama böyle eğilip doğrulmali incigini cincigini yani tüm ayrıntılarıyla. 3 tencere yemek yaptım, koca yığın bulaşık yıkadım, çamaşırlar yıkandı kurudu katladim kaldırdım. Kızla ilgilendim, orayı burayı toparladım. Vakit kalsa koltuk silecektim eşim gelince kaldı. Yarın inşallah. Şuan kalkıp halay falan cekebilirim öyle bir enerji var üstümde. Karnım küçülmüş gibi gözüküyor üstten ama aynadan bakınca kocaman gözüküyor aşağıya inmiş baya onu farkettim. Benim enerjik olduğum gibi bebek de hareketli acayip hareket ediyor sürekli aktif karnımı delecek gibi hiç durmuyor. Doğum enerjisi dedikleri olay bu mi? C cokyenianne sanırım aynı şeyleri yasiyoruz bacım sadece bende nişan sancı falan yok. Gece gece hala gözüm işlerde oysaki bu saatte yatak gözümde tüterdi. Noldu anlamadım..
Oy maşallah çok şükür yaKızlar kızlar kızlarrrr. Doktordan çıktık şimdi. Çok ilginç bir şey olduplesentam yukarı çıkmış yani tam değil ama 20 mm olması lazım en az demişti doktor. 22 mm ölçtü bu nasıl olabilir dedim, bak olabiliyor işte mucize dedi küçük güzel kızım içerde horon tepiyor sanıyordum meğerse plesentasını çekiştiriyormuş bebeğim yine 40. Haftaları beklemeyiz ama 38. Hafta içerisinde alırız dedi. 2380 gr olmuş. Tüm ölçümler iyi ama kafa 10 gün geride. Endişe edeyim mi dedim. Sen 140 boyunla nasıl bi kafa büyüklüğünde çocuk doğurmayı planlıyorsun dedi dedim 153 boyum aynı şey diyo bu bebekle ilgili beni endişelendiren hiç bi şey yok dedi. Şimdi bile doğsa hiç bi şey olmaz kuvöze bile girmez dedi. Kucağına alır gidersin dedi. Çok şükür
Erkeklerin de hormonları neredeyse bizimki kadar etkileniyor bence. Başından beri nerem ağrısa akşamına eşimin de aynı yeri ağrımaya başlıyordu ve hep dalga konusu yapıyordum sen de hamilesin diyerekKesinlikle benden daha hamile. Uyuyamayan, her yani ağrıyan canı herşeyi isteyen aseren ve yiyen
Nexium hap kullanıyorum ben mecburen. Kullanmama rağmen yine yanıyor ama en azından uykudan uyandıracak kadar olmuyor çok şükür. Doktoruna danışırsan belki daha iyi gelecek bir hap önerisinde bulunur. Ama bu konuyu ciddiye almanı öneririm, geçen ay 2 hafta boyunca mide asidi boğazımı yaka yaka yara yaptı hasta gibi gezdim 2 hafta. Geçmiş olsun canımYaaaaaaaayinede sezaryen mi risk devam ediyor mu peki karderdaşımmmm
Kızlar şurup hakgetire 2 gündür mide yanmalarım fena fena
Allah şifalar versin canım. İnşallah en kısa zamanda bebeğinde sende toparlarsinizKızlar Yen’ü kendime geldim hakkıınızı helal edin şimdi kaldırıp yürüttler ameliyat güzel geçti ama bebiş küvezde maalesef solunum sıkıntısı var bu beni çok ama çok üzdü acım çok fazlaydı ağrı yine öyle maalesef narkotik ilaç kullanmak zorunda kaldılar çünkü ciddi ağrılarım vardı eski sezeryanımda çok fazla yapışıklıklar varmış doktorum çok zorlanmış birde tüpler bağlandığı için ağrılarım iki üç katı olsun bebeğin küveze alınmasıda gebelik şekeri etkili oldu maalesef arkadaşlarım şeker olduğu için solunum sıkıntısı oldu henüz hiç sütüm yok ama inşallah gelicek bebeğe damardan serumla besliyorlar sadece çok dualarınıza ihtiyacım var rabbim sizleride en güzel şekilde kurtarsın bacılarım soran yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum duanızı eksik etmeyin Cihangir’imden Allah razı olsun
Anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz. Benim şahsi düşüncem eğer ben calisiyorsam kazandigimla ilgili söz hakkı benimdir. Bütün bir yıl onca çocukla uğraştım hemde okul öncesi kaç kez çocuklardan hastalık bulaştı çok ağır atlattım. 37. Haftaya kadar da çalıştım. Şimdi bana eşim gelip diyecek özelde doğurma kocaman gülerim ona... O zaman çalışmamın ne anlamı kalıyor ki paramı istedigim gibi tasarruf edemeyeceksem...O kadar gerildim ki nst de ful sancım çıktı 100 lere varan. Sinir oldum resmen. Birde kadınlar çok konuşur derler ben erkekler kadar çok ve gereksiz mal gibi konuşan canlı görmedim. Sadece kendi eşim değil yani iş yerinde de cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?