2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Amin inşallah hepimiz Cook güzel geçirelim. Az önce gelip özür diledi çok stresliyim. Bebeğimiz doğduğunda yeterli olabilecek miyim sürekli kabuslar görüyorum bu konuda diye. Hiç inanmadim motive etmeye de çalışmadım. Ne alaka dedim çok şükür maddi manevi güzel bir imkanımız var bebek için neden endisleniyorsun ki dedim. Bu konuda ikimizi de germenin anlamı yok dedim. Kendince neye endiselenmisse artık
Sana anlatamadığı kaygıları endişeleri olabilir evet biz her seyi daha çok düşünüyoruz daha çok irdeliyoruz ama erkekler de içine atıyor genelde paylaşamıyor bu bile stres yaptırmış olabilir o stresi de bu konudan ortaya çıkmıştır belki . Özür dilemiş sen de bu konuyu kapatıyorum daha fazla aynı şeyi uzatmayalım de sakince ve bu konuda çok net ol kararında. İnşallah sonrası daha güzel olucaktır🥰
Kızlar bugün bana bir haller oldu. Bir enerji geldi bir enerji geldi ama öyle böyle değil. Evi süpürdüm sildim ama böyle eğilip doğrulmali incigini cincigini yani tüm ayrıntılarıyla. 3 tencere yemek yaptım, koca yığın bulaşık yıkadım, çamaşırlar yıkandı kurudu katladim kaldırdım. Kızla ilgilendim, orayı burayı toparladım. Vakit kalsa koltuk silecektim eşim gelince kaldı. Yarın inşallah. Şuan kalkıp halay falan cekebilirim öyle bir enerji var üstümde. Karnım küçülmüş gibi gözüküyor üstten ama aynadan bakınca kocaman gözüküyor aşağıya inmiş baya onu farkettim. Benim enerjik olduğum gibi bebek de hareketli acayip hareket ediyor sürekli aktif karnımı delecek gibi hiç durmuyor. Doğum enerjisi dedikleri olay bu mi? C cokyenianne sanırım aynı şeyleri yasiyoruz bacım sadece bende nişan sancı falan yok. Gece gece hala gözüm işlerde oysaki bu saatte yatak gözümde tüterdi. Noldu anlamadım..😅🤔
Ay evet ben de sanki hamile değilmişim gibi bi dolu iş yaptım aynı senın gibi karnıma küçülmüş dedim eşim güldü bana ya ama oluyor işte bak😅 Regl ağrısı gibi bel ve kasık ağrısı başladı kasılma gibi değil ama bakalım

Bu ara buralar iyice hareketlendi yav bi gün girmesem on sayfadan fazla birikiyor. Herkeste bir heyecan🙃 Hepimize sağlıkla ve kolaylıkla kavuşmalar inş🙏🏻
Maşallah :emir_bebek::nazar:
Uzun zamandır bu günü bekliyordun.
Çok şükür :KK36:
Ya evet😍 çok teşekkür ederim

Kızlar selam, 37+4’teyim. Cuma günü nişanım geldi, Dün regl sancısı, bel ağrısı ve kasılmalarla doktoruma gittim, 1 cm açılman var dedi. NST de iyi, iyice yürü akşama açılman artar gel doğum başlasın dedi. (Bebek gününü beklerse iri olacak diye vajinal doğumu yapamayacağımı düşünüyor iki ayrı doktor olarak baktılar dün) Dün bütün gün evde pilates yaptım. Her türlü çömelme, ördek yürüyüşü, topla hareketler vs ama gece açılmam devam etmedi. Ne yapmam gerekiyor açılmanın devamı için çok da strese girdim zaten doğum korkum vardı. Gece gittiğim nöbetçi hekim de azarladı neden gelmişim diye. Sürekli açılmana bakmak lazım doğum sanıcısı böyle bir şey değil dayanamazsın olsa vs diye kızdı bana. Halbuki geceki NST’de sancım hep yüksekti. Ona da kızdı bunlar düzenli değil diye. ( o sırada kasılmalardan zor duruyordum) İlk gebeliğim siz ne derseniz o olur ben bilmiyorum ne yapacağımı diyorum ne istiyorsun tedirginsen yatışını gerçekleştirelim diye kızıyor. Resmen ağrılarımı kanıtlamaya çalıştım tüm gece.😓 Daha önce gebelik geçiren arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim, açılmamı nasıl ilerletebilirim? Genelde dün geceki doktor bey nöbetçi oluyor, yine gece olur sancılarım da bu hekime denk gelirim diye de korkuyorum çünkü aksi yaşlı biri. Kendimi doğumum acaba başladı mı korkusuyla hastaneye attığımda yine azar yemek istemiyorum. Yalancı kasılmalarım haftalardır vardı ama bel ve vajina ağrısı bu kasılmalara yeni eklendi, hatta uykudan uyandırıyor. Gerçek sancı olur da ayırt edemem falan diye herkes gibi ikilemde kalıyorum. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum 🙏🏾

Allah şifalar versin canım. İnşallah en kısa zamanda bebeğinde sende toparlarsiniz

Anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz. Benim şahsi düşüncem eğer ben calisiyorsam kazandigimla ilgili söz hakkı benimdir. Bütün bir yıl onca çocukla uğraştım hemde okul öncesi kaç kez çocuklardan hastalık bulaştı çok ağır atlattım. 37. Haftaya kadar da çalıştım. Şimdi bana eşim gelip diyecek özelde doğurma kocaman gülerim ona... O zaman çalışmamın ne anlamı kalıyor ki paramı istedigim gibi tasarruf edemeyeceksem...

@Umutvari canım çok sevindim senin adına o mübarek beldelerde de çok kez aklıma geldin dua etmiştim sana. Allah'tan ümit kesilmez diye boşuna dememişler🤗
Amin teşekkür ederim inşallah. Hepimiz de. 37 e kadar zor olduğu halde calistim. İş yerim anlayisli ve isim rahattı Allah tan. Ama bu halimle yarım saat araba sürüyordum. Herkes uyariyordu ama neyse geçti. Dün akşam özür dileyip kaygılarıni ifade etti. Bir saat evvel şiddetli ağrı ile uyandim.uyuyamadim daha. Az önce ise gitmeden bişi olursa yetiş bana dedim. Sakın özele falan gideyim deme dedi sinirden kavga mı etsem ne yapsam anlamadım. Git işine bak ona ben karar veririm dedim miz miz edip gitti.

Erkeklerin de hormonları neredeyse bizimki kadar etkileniyor bence. Başından beri nerem ağrısa akşamına eşimin de aynı yeri ağrımaya başlıyordu ve hep dalga konusu yapıyordum sen de hamilesin diyerek 🤣 Şimdi son zamanlara yaklaştıkça daha da arttı hamile gibi davranması, babalık duyguları vs. Bakıyorum çok gergin, çok düşünceli, kafası sürekli meşgul, konuşmaya çalışıyorum duymuyor bile bazen kendi kafasının içindeki seslerden. Tahminimce yeni hayatımıza nasıl adapte olacaklarını onlar da düşünüyorlar, hayatı maddi olarak irdeliyorlar falan derken sinirlilik hali mevcut gerçekten. Çoğumuz yaşıyoruz bence bu durumu. Allah yardımcın olsun, gönlüne ferahlık versin. İnşallah eşin daha anlayışlı davranır ve kolayca atlatırsın bu süreci.🌸

Nexium hap kullanıyorum ben mecburen. Kullanmama rağmen yine yanıyor ama en azından uykudan uyandıracak kadar olmuyor çok şükür. Doktoruna danışırsan belki daha iyi gelecek bir hap önerisinde bulunur. Ama bu konuyu ciddiye almanı öneririm, geçen ay 2 hafta boyunca mide asidi boğazımı yaka yaka yara yaptı hasta gibi gezdim 2 hafta. Geçmiş olsun canım🌸
Amin Allah razı olsun. İnşallah

Kızlar selam, 37+4’teyim. Cuma günü nişanım geldi, Dün regl sancısı, bel ağrısı ve kasılmalarla doktoruma gittim, 1 cm açılman var dedi. NST de iyi, iyice yürü akşama açılman artar gel doğum başlasın dedi. (Bebek gününü beklerse iri olacak diye vajinal doğumu yapamayacağımı düşünüyor iki ayrı doktor olarak baktılar dün) Dün bütün gün evde pilates yaptım. Her türlü çömelme, ördek yürüyüşü, topla hareketler vs ama gece açılmam devam etmedi. Ne yapmam gerekiyor açılmanın devamı için çok da strese girdim zaten doğum korkum vardı. Gece gittiğim nöbetçi hekim de azarladı neden gelmişim diye. Sürekli açılmana bakmak lazım doğum sanıcısı böyle bir şey değil dayanamazsın olsa vs diye kızdı bana. Halbuki geceki NST’de sancım hep yüksekti. Ona da kızdı bunlar düzenli değil diye. ( o sırada kasılmalardan zor duruyordum) İlk gebeliğim siz ne derseniz o olur ben bilmiyorum ne yapacağımı diyorum ne istiyorsun tedirginsen yatışını gerçekleştirelim diye kızıyor. Resmen ağrılarımı kanıtlamaya çalıştım tüm gece.😓 Daha önce gebelik geçiren arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim, açılmamı nasıl ilerletebilirim? Genelde dün geceki doktor bey nöbetçi oluyor, yine gece olur sancılarım da bu hekime denk gelirim diye de korkuyorum çünkü aksi yaşlı biri. Kendimi doğumum acaba başladı mı korkusuyla hastaneye attığımda yine azar yemek istemiyorum. Yalancı kasılmalarım haftalardır vardı ama bel ve vajina ağrısı bu kasılmalara yeni eklendi, hatta uykudan uyandırıyor. Gerçek sancı olur da ayırt edemem falan diye herkes gibi ikilemde kalıyorum. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum 🙏🏾
Benim 2-3 hafta önce 1 cm açılmam vardı rahim de yumuşamış ama doğurmadım 😅 1-2 cm açılma doğumu başlatmıyor başka bir arkadaşımız aylarca 2 cm açıklık ile gezdi. Vajina ağrısı gece yatakta dönerken olan ağrıyı mı kastediyorsun? Yoksa regl ağrısı gibi mi? İlk dediğimse bu dönem sıklaşıyor normal o ağrı canım . Tecrübeli anneler de yorum yapar, ben benzer yaşadıklarımı yazıyorum sana örnek için. Sağlıkla 🌸🌸

Kızlar, günaydın.
Benim çocuğu doğurasım yok :oops::oops:
Karnımda iyi mutlu güvende. Dışarıya çıksın istemiyorum bir sürü mikrop var hastalık var hava sıcak. Böyle güvende işte. 1 sene daha taşırım gibi :confused:Hiç gün geçsin istemiyorum ya giderayak psikolojim bozuldu sanırım.

Seda sayan sesiyle günaydın günaydın günaydın diyorum hepinize 😁
Niye suni sancı almıştın canım kendi sancın başlamamış mıydı bana da doktor suni verelim salı günü yat fln dedi de
Açılma başlamıştı kendi sancımı henüz hissetmiyordum varmış ama düzene sokup doğumu hızlandırmak için tercih etmişti doktorum. Her doktorun bu konuyla ilgili tutumu farklı
Benimki de, çok aşağıda hissediyorum. Hatta öyle bi basınç var ki “ işte kanala girmesi böyle bi şey demek” diyorum. Yürümekte zorlanıyorum. Dr a gidiyorum kananala falan giren yok. :eek::KK45:
Al benden de o kadar evet bebek aşağıda ama son noktada değil açılma da önceki doğumlara bağlı olarak bir açıklık var dedi Dr yumuşama falan yok yani doktora demedim tabi kapanmadı ki orası diye😂. Velhasıl nst de sancı da çıkmadı ama gel gör ki gece gitsem beni doğurturlar kesin nasıl kasılma nasıl ağrılar ...

Dün 37+6 itibariyle gittim bebeğin suyu hareketi iyi kilosu 3080 haftaya tekrar kontrol var. Bana yürü squat yap dedi dedim onlar benim günlük hareketlerim zaten 😁 doğum öncesi enerji bana hala gelmedi gelecek gibi de durmuyor zaten heryerim ağrıyor ayaklarım balon varislerim şişik şuan bu mesajı parmaklarım uyularak yazıyorum

Aman diyeyim doğum öncesi enerjisi gelenler sakın iş yaparak harcamayın o enerjiyi çok lazım olacak size çok. Bu arada son 20 sayfayı okuyamadım bebem açıktım diyor okumaya kalksam aç kalır. Son 20 sayfadakş güncellemeleri özet geçen arkadaşa benden bol öpücük gelir 🤪

Kızlar hala açılmam yok sancım yok sizce beklemeli miyim ? Yoksa sezaryen olmalı mıyım ?
Bunu bebeğin durumuna göre doktor yorumlasa daha iyi canım biz vital bulgularını bilemeyiz şimdi bekle derim mesela mekonyum gelir falan Allah korusun

Bol yürüyüş hurma ve sıcak su da tetikliyor dogumu sıcak suya oturmak .
Gecen uzakta bir arkadaşım dogum yaptı ilk hamileligi tam 24 saat icin de 8 kere hastaneye gitmişler doguruyorum bu sefer diye diye artık eşi demiş yeter hastanede kalıcaz 😂 tecrübesizlik işte buda. Bu mecrada çok takılıyor musun bilmiyorum ama öğrendiğim tek şey sancıyı evde kontrol edip artık dayanılmayacak seviyede olunca hastaneye gitmek eger risk vs bir problem yok ise. Özel hastanede dogum yapacağım ben bile gitmek istemiyorum erkenden tedirginligın cok normal ama kontrol altına almak zorundasın. Dogum başlasa zaten doktorun dedigi gibi duramazsın savcıdan. Bol yürüyüş hurma sıcak su yahut duş tüm tuşlara bas Allah yar ve yardımcın olsun

Kızlar selamlar. Size bombastik bir haberle geliyorum ben bugün sezaryenle doğum yaptım :) Grupta kaçıncı oldum 😅 Çok kısa anlatmaya çalışacağım belki yaşayanlar olur. Ben 36+3 teyken karnımda genel bir ağrı vardı doktor alttan muayene etti pazartesi günüydü 2 cm açılma varmış. O günden itibaren renkli akıntı gelmeye başladı. Sonra dün de büyük abdestten sonra 3-4 damla su geldiğini hissettim ardından yoğun renkli akıntı gelince atladım taksiye hastaneye geldim ama nasıl stresliyim sanki o an doğuracağım. Muayenede 4 cm açılma çıktı yatışımı yaptılar lakin sancı gelmek bilmedi. Açılma da ilerlemedi. Bu arada annemler İstanbuldan Ankaraya yola çıktı ben bir yandan normal doğum için egzersizler yapıyorum falan derken buraya girip yazamadım affola 😔

Sancı yok açılma desen yerinde sayıyor ama renkli akıntı geliyor. Bu sabah saat 6ya kadar beklediler suni sancı verdiler. Asıl iş orada koptu. Hemşire suni sancıyı verdi sonra odadan çıktı o esnada nst bağlıydı. Nstde nazbı gayet normalken suni sancı takıldığı anda nabız sesi aşırı bir şekilde yavaşladı. Hemen hemşireyi çağırdık çıkardılar suni sancıyı. O kadar korktum ki anlatamam. Sonra şekerli su ve oksijen maskesi taktılar şükür nazbı toparlandı. Bebeğin sancıyı kaldıramadığını, normal doğum sancısında da aynı şeyin olabileceğini söylediler sezaryene almamız lazım bebeği riske atamayız dediler. Sezaryen oldu doktorun dediğine göre bebekte bir sorun yoktu suni sancıda neden öyle olduğunu anlayamadık dedi. 2800 doğdu görseniz o kadar minnak ki. Yarın uygunsa taburcu edecekler.

Bu şekilde 37+1 de ikizler burcundan kaçtık mı kaçamadık mı bilmiyorum 😅 Sezaryen sonrası ağrı zor oluyormuş inşallah en kısa sürede toparlarım dua edin kızlar 🙏🏻 Hayırlısı olsun diye çok dua ettim doktor başından beri normal doğum diyordu nasip böyleymiş inşallah herkes en hayırlı şekilde bebişlerini kucağına alır 🥰🥰💕
Gözünüz aydın bir an önce toparlarsınız inşAllah iyi olmanıza sevindim Amin inşAllah Rabbim kolay doğumlar nasip etsin 💗

Kesinlikle benden daha hamile. Uyuyamayan, her yani ağrıyan canı herşeyi isteyen aseren ve yiyen 😤
Al benden de o kadar bişey yap desem aylardır beli ağrıyor şuramı ufala diyorum bir iki dakika ufalayıp bırakıyor çok yorgunum belim ağrıyor lafı düşmüyor dilinden sinirleniyorum

Benim de pazar günü nişanım geldi dün gece de baya belim kasıklarım regl ağrısı gibi ağrıdı gece uykumdan uyandım yani dedim artık doğuruyorum sonra uyuyakalmısım sabah kalkınca yok doğuramadım fln dedim kendime ki bu 2.doğumum 😀 Dün yapmadığım şey kalmadı squatlar yürüyüşler yer silmeler amma bizim kız inat edince olmuyor 38+5 im bugün en son 2 cm açılmam vardı ve doktorum 5 gün izinde 😀 söyliyeceklerim bu kadar

Benim 2-3 hafta önce 1 cm açılmam vardı rahim de yumuşamış ama doğurmadım 😅 1-2 cm açılma doğumu başlatmıyor başka bir arkadaşımız aylarca 2 cm açıklık ile gezdi. Vajina ağrısı gece yatakta dönerken olan ağrıyı mı kastediyorsun? Yoksa regl ağrısı gibi mi? İlk dediğimse bu dönem sıklaşıyor normal o ağrı canım . Tecrübeli anneler de yorum yapar, ben benzer yaşadıklarımı yazıyorum sana örnek için. Sağlıkla 🌸🌸
Yaa uzun zaman sürebilir demek :( gece yatarken değil de gün içerisinde ya da kasılma sırasında bıçak saplanır gibi ağrı oluyor vajinada. Teşekkür ederim 🙏🏾

Bol yürüyüş hurma ve sıcak su da tetikliyor dogumu sıcak suya oturmak .
Gecen uzakta bir arkadaşım dogum yaptı ilk hamileligi tam 24 saat icin de 8 kere hastaneye gitmişler doguruyorum bu sefer diye diye artık eşi demiş yeter hastanede kalıcaz 😂 tecrübesizlik işte buda. Bu mecrada çok takılıyor musun bilmiyorum ama öğrendiğim tek şey sancıyı evde kontrol edip artık dayanılmayacak seviyede olunca hastaneye gitmek eger risk vs bir problem yok ise. Özel hastanede dogum yapacağım ben bile gitmek istemiyorum erkenden tedirginligın cok normal ama kontrol altına almak zorundasın. Dogum başlasa zaten doktorun dedigi gibi duramazsın savcıdan. Bol yürüyüş hurma sıcak su yahut duş tüm tuşlara bas Allah yar ve yardımcın olsun

Kızlar, günaydın.
Benim çocuğu doğurasım yok :oops::oops:
Karnımda iyi mutlu güvende. Dışarıya çıksın istemiyorum bir sürü mikrop var hastalık var hava sıcak. Böyle güvende işte. 1 sene daha taşırım gibi :confused:Hiç gün geçsin istemiyorum ya giderayak psikolojim bozuldu sanırım.
Ya ilk gebeliğimde ben de buna benzer duygular yaşamıştım hatta doğum yapınca sanki ayrılmışız gibi üzülmüştüm. Hamileyken benşmdi şimdi herkesin gibi bir his olmuştu kıskanmıştım paylaşmak istememiştim kızımı. Hamilelik lohusalık aynı zamanda tuhaf duygulara da gebe.
Şimdi 3. Gebeliğim bir yandan hamile olmaktan çok sıkıldım bunaldım hemen doğurmak istiyorum.fiziksel olarak zorlanmaktan bezdim çünkü ilgilenmem gereken 2 çocuğum daha var.
Diğer taraftan 3 çocuklu olma fikrine hala tam alışamadım.zor bir süreç beni bekliyor diye tedirginim...

Back
X