- 12 Ocak 2014
- 4.122
- 3.411
- 448
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #23.681
27 sinde bende varımListeyi buldum.
Ayy noluyor noluyor canim hemen yaz doğumdan cikinca Allahim kolaylastirsin zorlastirmasinKızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
Kalp atışı, solunum var ama bebekte belirgin hareket yok o yüzden riske atmayıp alıyolar
Kuzummm inşallah sağlıkla alacaksın yavrunu kucağına dualarım seninle Allah ikinizin de yardımcısı olsunKızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
Kalp atışı, solunum var ama bebekte belirgin hareket yok o yüzden riske atmayıp alıyolar
Allah yardımcın olsun canım çok kolay geçsin sağlıkla kavuşun. Hiçmi hareket hissetmiyorsun? Bugün benim bebişte çok sakin ondan soruyorum.Kızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
Gecen gun benide oyle alacaklardi sonradan hareket basladi ama oksijen verildikten sonra vazgectiler.Kızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
Dün bende açıklık kontrolünde ebeyeve doktoruma 1-2 cm aciklik varsa doğum hemen olur mu dedim hayır dedi. Bu hemen bir günde olacak bir durum değil dedi. Olursa da şaşırmamak gerek dedi. Benim de sancılarım var 100 e varan ama düzenli değil. Grupta gördüğüm arkadaşların 4 cm ile bir ay bekleyenler oldu. Doktordan gelip hiç acilmasi olmayıp sabaha dogurdum diyenleri de gördüm. Doğum çok enteresan bir şey gerçekten. Sabah 6 da öyle bir kasılma girdi ki bedenime tam 4 dakika sürdü belim ayaklarim kırılacak sandım ikinsam çıkacak dedim. Ama çıkmadı bir iki tekrarladı şimdi yine hiç birşey yok. Dr suni sancı ile doğumu baslatma taraftari değilim son gününe kadar bekleyelim dedi.Kızlar selam, 37+4’teyim. Cuma günü nişanım geldi, Dün regl sancısı, bel ağrısı ve kasılmalarla doktoruma gittim, 1 cm açılman var dedi. NST de iyi, iyice yürü akşama açılman artar gel doğum başlasın dedi. (Bebek gününü beklerse iri olacak diye vajinal doğumu yapamayacağımı düşünüyor iki ayrı doktor olarak baktılar dün) Dün bütün gün evde pilates yaptım. Her türlü çömelme, ördek yürüyüşü, topla hareketler vs ama gece açılmam devam etmedi. Ne yapmam gerekiyor açılmanın devamı için çok da strese girdim zaten doğum korkum vardı. Gece gittiğim nöbetçi hekim de azarladı neden gelmişim diye. Sürekli açılmana bakmak lazım doğum sanıcısı böyle bir şey değil dayanamazsın olsa vs diye kızdı bana. Halbuki geceki NST’de sancım hep yüksekti. Ona da kızdı bunlar düzenli değil diye. ( o sırada kasılmalardan zor duruyordum) İlk gebeliğim siz ne derseniz o olur ben bilmiyorum ne yapacağımı diyorum ne istiyorsun tedirginsen yatışını gerçekleştirelim diye kızıyor. Resmen ağrılarımı kanıtlamaya çalıştım tüm gece.Daha önce gebelik geçiren arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim, açılmamı nasıl ilerletebilirim? Genelde dün geceki doktor bey nöbetçi oluyor, yine gece olur sancılarım da bu hekime denk gelirim diye de korkuyorum çünkü aksi yaşlı biri. Kendimi doğumum acaba başladı mı korkusuyla hastaneye attığımda yine azar yemek istemiyorum. Yalancı kasılmalarım haftalardır vardı ama bel ve vajina ağrısı bu kasılmalara yeni eklendi, hatta uykudan uyandırıyor. Gerçek sancı olur da ayırt edemem falan diye herkes gibi ikilemde kalıyorum. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum
Rabbim sağlıcakla kavuştursunKızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
Hastane de 6cm açıklığı olan vardı, eve muayene ettikten sonra dedi ki daha dogurmazsin sen biraz daha yürüDün bende açıklık kontrolünde ebeyeve doktoruma 1-2 cm aciklik varsa doğum hemen olur mu dedim hayır dedi. Bu hemen bir günde olacak bir durum değil dedi. Olursa da şaşırmamak gerek dedi. Benim de sancılarım var 100 e varan ama düzenli değil. Grupta gördüğüm arkadaşların 4 cm ile bir ay bekleyenler oldu. Doktordan gelip hiç acilmasi olmayıp sabaha dogurdum diyenleri de gördüm. Doğum çok enteresan bir şey gerçekten. Sabah 6 da öyle bir kasılma girdi ki bedenime tam 4 dakika sürdü belim ayaklarim kırılacak sandım ikinsam çıkacak dedim. Ama çıkmadı bir iki tekrarladı şimdi yine hiç birşey yok. Dr suni sancı ile doğumu baslatma taraftari değilim son gününe kadar bekleyelim dedi.Vaktini bekliyorlar senin henüz vaktin var iri bebek olacak telaşı da bence çok yanlış. 36 haftalıkken bebeğim 3 kg du. 3 haftada 200 gram almış. Gebeliğin başından beri şekerden suphelendiler iri bebek dediler beslenmene dikkat et dediler şimdi ise bebeğim yerinde sayiyor. Bunlara takılmamak gerekirmis
Gecen cuma beni de yatiracakti dr sonra bı lt su iç bi daha nst çek dedi. Çekince düzelmişti. Sağlıcakla mutlulukla kucağıniza alın inşallah. Hayırlısı olsunKızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
Canım benim canım özelden sürekli konuşuyorduk sabahta normal konuşuyorduk beni birden doğuma alıyorlar deyince şok oldum ama bu şekilde bebiş gelmeyi seçti. Seni çok seviyorum umarım çok çok kolay geçer duamda olacaksın haber gelene kadarKızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
AyyyyyKızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
10 cm değil mi o ya nasıl 6 ile dogurdunuzHastane de 6cm açıklığı olan vardı, eve muayene ettikten sonra dedi ki daha dogurmazsin sen biraz daha yürü
Ben oğlumu 6cm ile doğurdum acilmam olmadınasip
Evet canım normal de o da normal doğum düşünüyordu bende o yüzden biraz şok oldumAyyyyy
Ağrıyla gittin galiba hastaneye ?
Saat 2yi bekliyorlarsa plansız doğum durumu var sanırım.
Rabbim, saglıkla ve kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin. Dualarım senin için
Artık bu grupta her gün bi doğum olacak kızlar?
Hareketli günler başlıyor, maceraya hazır mıyız ?
Umutdolu1903 sen nasılsın canım bugün ? Bebeğin durumunda bi gelişme var mı ?
dualarımız seninle inş sağlıkla bebeğinle çıkacaksın güzelimKızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar
Evet kuzum biliyorumAhh işte bu Umutvari olmak böyle mucizelerle karşılaşabilirsin demekÇok da mucize mi bilmiyorum ama beklenmeyen bir durum sanırım artık çıkmaz demişti çünkü doktorun. Çok şükür çok sevindim ya
Eşinizle ailenizle olmak istiyorsunuz ve ne güzel duygusal yönden size iyi gelecek bu durumu eşinize açıkça ifade ediyorsunuz. Ama empati yaptığımda eşinizin de aynı şekilde sizin yanınızda olmak istemesi gerekiyor. Devlette tek başıma odada kalmak istemiyorum korkuyorum dediğiniz an gözü bir şey görmemeli. Bu sıralar ben aşırı alınganım diye galiba ben şu an buna takıldım. Yani onun da evet ben de o odada olmalıyım farkındalığına girmesi ne güzel olur...
Bahsettiğin ani gelen enerjinin neyin belirtisi olduğunu biliyorsun dimi ?aboooyyy alarm alarm
Aynen hamile değilmişim gibi karnım büyük değilmiş ağırlığım yokmuş gibi hissediyorum gerçekten bendeSana anlatamadığı kaygıları endişeleri olabilir evet biz her seyi daha çok düşünüyoruz daha çok irdeliyoruz ama erkekler de içine atıyor genelde paylaşamıyor bu bile stres yaptırmış olabilir o stresi de bu konudan ortaya çıkmıştır belki . Özür dilemiş sen de bu konuyu kapatıyorum daha fazla aynı şeyi uzatmayalım de sakince ve bu konuda çok net ol kararında. İnşallah sonrası daha güzel olucaktır
Ay evet ben de sanki hamile değilmişim gibi bi dolu iş yaptım aynı senın gibi karnıma küçülmüş dedim eşim güldü bana ya ama oluyor işte bakRegl ağrısı gibi bel ve kasık ağrısı başladı kasılma gibi değil ama bakalım
Canım en iyi kararı doktorun bilir. Beklemek doğru belki amaKızlar hala açılmam yok sancım yok sizce beklemeli miyim ? Yoksa sezaryen olmalı mıyım ?
Ben de öyle hatırlıyorum. Bebek başı kanala girmiş miydi giriyor muydu öyle bi şeyler.. sancıları vardı. Sabah akşam ondan haber bekliyordum. Şimdi hareketleri azaldı diye sanırım sezaryenden bahsediyorlarEvet canım normal de o da normal doğum düşünüyordu bende o yüzden biraz şok oldumNst sonucu karar vermişler
Evet aynen öyle oldu bebek hareketleri azmış geçende benimki de öyle çıktı hepimiz için en kolayı en güzeli ne ise o olsunBen de öyle hatırlıyorum. Bebek başı kanala girmiş miydi giriyor muydu öyle bi şeyler.. sancıları vardı. Sabah akşam ondan haber bekliyordum. Şimdi hareketleri azaldı diye sanırım sezaryenden bahsediyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?