2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Dün sağlık ocağı hemşiresi beni aradı ne aşamadasınız diye. Özelde doğum yapacağım dedim. Onlar genelde 5 günde sizi hastaneye çağırır … aşısı ve topuk kanı alınır işitme testleri ve yaparlar dedi. Bebeğin nüfus cüzdanı çıktıktan sonra bize bilgileri whtsaaptan atın, En erken aşı da 2 ayda olur, 2 ayda çağıracağız dedi.

Yani canım şöyle normalde belki doğumu yavaslatiyordur belki evet orasını bilmiyorum. Ama ben iki gün boyunca sancı çektim hiç uyumadan. Pazar nişan geldi sancım başladı hemen. Sonra çoğaldı çoğaldı. Pazartesi akşam yatisim yapıldı acilmam ilerlemiyordu resmen. Suni de takmadilar çünkü çok acı esigi düşük biriyim doktorum da ebeler de farkindaydi. 2 cmden 4 cme gelene kadar ben zaten sancilardan yorulmustum. Sancım sık acılmam yoktu. Sabaha karşı 4 cm oldu ben demiştim epidural istedigimi. Sonra eve haber verdi anestezi vermeye geldiler. Ne bele vurduğu iğneyi duydum ne de taktiğı ince hortumu. Hiç bir şey duymadım sancilardan açıkçası. Onu bir vermeye başladılar bana gözüm açıldı. Rahatladım. Sonra suni de verdiler o arada hiç hissetmedim. Suni acilmami hizlandirdi suyum geldi. Sonra da bebek kucagimdaydi. Yani benim dogumumu tam tersi hizlandirmaya yardımcı oldu. Yoksa ben bekleyip duracaktim. Dediğim gibi her tecrübe farklı. O o an senin kararın olacak bakalım ne kadar dayanabilirsin bakarsın. Ona göre karar verirsin.
Aynısını yaşadım bugün işte o yüzden strese girdim kahvaltı yapınca geçti her şey yoksa bugün beni de alacaklardı sezeryana hiç zamanı değil eşimin dayısı vefat etti bugün cenaze var.
Başınız sağolsun kuzum benim. Mekanı cennet olsun.
Kız gece başardım hahah söylendiklerimle adam gece geç saat olmasına rağmen geldi
İşe yaradı taktikler kızlar
Bundan sonra günah benden gitti
Hahahaja ay Allah iyiliğini versin senin ise yaramasina sevindim boş durmasın dimi doğuma yardımcı olsun

Bebek uyuyor olursa nst tekrar ediliyor. O yüzden hareketsiz olursa başlıyorum dürtmeye uyansın beni zahmete sokmasın. Hep o mu beni uyandıracak ?
Aynı şeyi düşünerek dürtuyorum bende
Sizi rahatlatmasına sevindim inşallah hepimiz öyle kolay geçiririz Dediğim gibi ben de anlık ne olur bilmiyorum Daha önce hiç doğum yapmadığım için şu an gelecek olan sancıyı da dayanıp dayanamayacağımı da bilmiyorum hepimiz için hayırlısı diyelim o zaman

Bebek uyuyor olursa nst tekrar ediliyor. O yüzden hareketsiz olursa başlıyorum dürtmeye uyansın beni zahmete sokmasın. Hep o mu beni uyandıracak ?
Bugün kontrolüm vardı doktor ilk NST'ni çekelim artık haftan ilerledi dedi. NST kapısında beklerken baktım bebiş hareket etmiyor, sizlerin söyledikleri aklıma geldi uyuyuyor olunca tekrarlanıyor diyordunuz. Allah razı olsun valla Hemen biraz tatlı bişeyler biraz su biraz yürüyüş derken bizim kız uyandı NST'ye öyle girdim. Kıpır kıpırdı sesleri dinlemek çok güzelmiş, hiç sıkılmadan kalbini dinledim hareketlerini dinledim Sancı çıkmadı çok şükür her şey yolundaymış.
Sezeryan günü belirleriz sanıyordum doktor bunun için daha erken, birine hazirana gün vermiştik istediği için ama mayısta doğum yaptı. Sana da şimdi gün veririm 3 gün sonra sancın başlar hiç belli olmaz o yüzden şimdiden gün verip de seni strese sokmak istemem dedi. Doktor hastalarını strese sokmamak için çok ince düşünüyor gerçekten, gün verseydi çok daha fazla stresli olacaktım. 10 gün sonrası için kontrole çağırdı bakalım nasıl geçecek bu 10 gün. Grupta daha kaç kişi bebişine kavuşacak acaba

Teşekkür ederim canım. Yanıma kahve makinesimi götürsem diye düşündüm ama eşim kafeteryadan alırız dedi napsam bilemedim atsammı çantaya türk kahvesiyle makinesini?
Bana da arkadaşım mutlaka götür yanında dedi, baş ağrısı olması için en az üç dört tane kallavi türk kahvesi içmek iyi oluyormuş. Ben de düşündüm, dışarıdan alınabilir sonuçta, sert filtre kahve falan da olabilir.

Bu arada sezaryenden sonra varis çorabı giyecek miyiz, almamız gerekiyor mu?

Hemşirem, bana asm de bakılan ikinci topuk kanında ekstra başka hastalıkların taramasının yapıldığını söylemişti. Su yazları da atmış.

Fenilketonüri nedir?
Fenilketonüri kalıtsal bir metabolik hastalıktır. Bu hastalıkla doğan çocuklar proteinli gıdalarda bulunan fenilalanin
isimli bir amino asidi metabolize edemezler, sonuçta kanda ve diğer vücut sıvılarında artmış olan fenilalanin ve onun
artıkları çocuğun gelişmekte olan beynine zarar verir ve çocuğun ileri derecede zihinsel yetersizliği olmasına ve sinir
sistemini ilgilendiren daha birçok belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur.

Doğumsal hipotiroidi nedir?
Doğumsal hipotiroidi doğumdan başlayan tiroid hormon eksikliğidir. Tiroid hormonları boynun ön tarafında yer alan
ve bir iç salgı bezi olan tiroid bezinden salgılanır. Hipotiroidili bebeklerde tiroid bezi hiç gelişmemiş ya da normalden
küçük gelişmiş olabileceği gibi normal görünümde olsa da iyi çalışmadığından tiroid hormon salınımı yetersizdir.
Tiroid hormonları bebek ve çocuklarda büyüme, bebeklerde beyin gelişiminin normal ilerlemesi için elzemdir. O
nedenle tiroid hormon eksikliği (hipotiroidi) büyüme ve zihinsel gelişmeyi olumsuz etkiler.

Biyotinidaz eksikliği nedir?
Biyotinidaz eksikliği kalıtsal bir metabolik hastalıktır. Bu hastalıkla doğan çocuklarda doğuştan bir vitamin eksikliği
nedeniyle, vücuda yakıt üretimi basamaklarında aksama vardır. Bu vitamin eksikliğinin sonucunda göz çevresi, ağız
çevresi, burun deliklerinin çevresi ve bebek bezi bölgesinde başlayan cilt lezyonları kısa sürede vücuda yayılabilir. Bu
cilt bulguları ile eş zamanlı saç, kirpik ve kaşlarda dökülme başlar. Asit maddelerin birikimi nedeni ile sık ve derin
solumaya başlayan hastada komaya kadar ilerleyen bilinç değişikliği gelişir. Tedavi edilmeyen kriz ölüme yol açabilir.
Kriz gelişmediği dönemde az da olsa vücutta biriken bazı asit maddelerin, uzun dönemde görme ve işitme siniri
üzerine olumsuz etkisiyle kalıcı görme ve işitme kayıpları gelişebilir.

Kistik Fibrozis nedir?
Kistik Fibrozis esas olarak akciğerleri ve sindirim sistemini etkileyen kalıtsal bir hastalıktır. Kistik fibrozisli
bebeklerde hastalık ile bulgular çeşitli yaşlarda ortaya çıkabilir. En sık rastlanan şikayetler tekrarlayan akciğer
enfeksiyonları, sık hastalanma ve aldıkları besinleri yeterince sindiremedikleri için bol miktarda yağlı pis kokulu
dışkılama ve yeterli kilo alamamalarıdır. Yenidoğan taraması sayesinde erken tanı alan kistik fibrozisli hastalar uygun
diyet, ilaçlar ve fizyoterapi ile tedavi edilirler. Kistik fibrozis hastalığının kesin tedavisi olmamakla birlikte her geçen
gün bulunan yeni tedaviler sayesinde hastalar daha uzun ve sağlıklı bir hayata sahip olabilmektedir.

Spinal müsküler atrofi (SMA) nedir?
Kalıtsal, nöromüsküler (kas ve sinirler ile ilgili) bir grup hastalığa verilen addır. Hastalık kaslarda ilerleyici tarzda
güçsüzlük ve kas kaybı ile karakterizedir. Hastalığın dört tipi vardır ve en sık görüleni yaklaşık %60-70 görülme oranı
ile SMA Tip I’dir. SMA Tip I en sık görülen form olmakla birlikte, ciddi solunum yetmezliği ve nihayetinde iki
yaşından önce hastanın kaybıyla sonuçlanan en ağır ve ölümcül formudur. Diğer formları daha geç başlangıçlı ve daha
hafif klinik bulgularla seyreder. Hastalığın erken tanınması halinde hastalık yeni tedavi seçenekleri ile kontrol altına
alınabilmekte ve hastaların yaşam kalitesi artmaktadır.

A acemianne92 Bunu okuyunca doğum yaptın sandım, gün ayrıntısına kadar yazınca. Ama sanırım bu önceki doğum hikayen. Hayırlı doğumlar diliyorum.

Doğum yapan ve bugün yarın yapacak olan arkadaşlarımız çoğalmış, tam seçemedim mesajlardan, herkesi tebrik ediyorum. Sağlıklı, analı babalı büyüsün minikler.

Kızlarım 25 Haziran'da "Yenidogan Donemde Uyku, Oyun ve Guvenli Baglanma" konulu online egitimde bulusuyoruz! Bilgileneceginiz, sorularinizi yonelteceginiz, surpriz hediyeler kazanabileceginiz ucretsiz etkinligimize katilmak icin: 3. bebek.com Akademi Eğitimi Başvuru Formu SMS RET: EBBK yaz 4933'e gonder. Yarın eğitim var saat 14.00 te katılmak isteyenler için paylaşayım

Su keçe bebek organizerinden aldınız mı ?
Aşağı yukarı hepsi aynı kalite gibi. Şunu alayım diyorum Eki Görüntüle 3608262
Aldım canım. Baya eşya topluyor hem de tüm bebek için kullanacakalrın bir arada oluyor kolaylık bence benim aldığım modelde bu.

Ben topuk kanı alındı hastanede dedim orda da alınmazsa dedim almamız gerek falan dedi

Teşekkürler canım

Şu videoyu da deneyebilirsin günde bir iki defa
Gunaydinn
Bugun ayni bedende son gunumuz kizlar ozmut ve kullanici adini bulamadim iremmerilii kiz bul bizi
Nasilsiniz ?
Ben hic iyi degilim sanirim

Buldum imermeri
Sağlıcakla alın inş kucaklarına
Kızlar beni de yatırdılar, 2 gibi doğuma alacaklar

Kalp atışı, solunum var ama bebekte belirgin hareket yok o yüzden riske atmayıp alıyolar
Ay hadi sağlıkla gelsin inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…