- 14 Aralık 2023
- 1.204
- 878
- 43
- 29
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #24.101
Canım marketteydim bu mesajı okudum. Geldim yemeğe daldım. Anca mutfaktan çıktım. Nedir durumun ?Doktora yazdım hareketsiz diye aradı neden sabahtan beri gelmedin dedi çıkmış hastaneden nst çektir diğer doktor görsün dedi şimdi nst deyim ama cihaza ters dönük duruyoeum. Kalk atışları önceki mat ye göre daha düşük ama galiba normal.
Est canım. Öyle şey olur mu ?Kızlar burayı sürekli darlıyorum 34. Haftayım ben biliyorsunuz pubik bölgemde baskı hissettiğim için bugün kendi çalıştığım devlet hastanesine gittim nst çekildi ve sancı görüldü sıvı takıldı tekrar sancı görüldü bu sefer de idrar tahili vs verdim idrar yolu enfeksiyonum varmış bundan olabilir ama vajinal tuşe yapalım denildi ve bir parmak ucu açıklığımın olduğunu söyledi biraz riskli bulundu ve çalışamaz raporumu yenilenmemi istedi doktorum sizde de böyle oldu mu kendi doktorum nstmde sorun olmadığını söyledi
Yok daha haber vermediler bende bekliyorum ama yazmadılar daha
Enfeksiyon doğal olarak ağrı yapan bir durum zaten. Açıklık da korkulacak bir seviyede değil. Ben 26 haftalıkken doğum sancilariyla yatış yapmistim nst de de sürekli sancı vardı iki gün yattım sonra kendi imzamla çıktım. O günden bu yana da kasılmalar mevcut ama gel gör ki 40 haftayı bitirmek uzereyiz. Ve ben 37 haftaya kadar çalıştım evt konforlu değildi ama evde de olsam aynı olacakti. İşiniz ağır bir iş değilse masa başı tarzı ise devam etmek daha mantıklı. Ki zaten burda 3 haftanız kalmış. Baktiniz yapamıyorsunuz başka branştan rapor alabilirsiniz bir hafta dinlenmis de olursunuz.Kızlar burayı sürekli darlıyorum 34. Haftayım ben biliyorsunuz pubik bölgemde baskı hissettiğim için bugün kendi çalıştığım devlet hastanesine gittim nst çekildi ve sancı görüldü sıvı takıldı tekrar sancı görüldü bu sefer de idrar tahili vs verdim idrar yolu enfeksiyonum varmış bundan olabilir ama vajinal tuşe yapalım denildi ve bir parmak ucu açıklığımın olduğunu söyledi biraz riskli bulundu ve çalışamaz raporumu yenilenmemi istedi doktorum sizde de böyle oldu mu kendi doktorum nstmde sorun olmadığını söyledi
Açık açık neden söylemiyorsun canım ya kıyamam sanaBirkaç gün önce bahsettim ben de bu konudan. Bu hafta bana gelmek isteyen 3 ayrı kişi var. Bu güne kadar gelmeyen insanlar son zamanımda gelmeye kalkıyorlar. İkisi okuldan arkadaşımdı biri haftaiçi biri haftasonu gelmek istedi, son zamanlarıma geldim ağrım var annemlerde kalıyorum evde değilim dedim bir şekilde vazgeçirdim. Cuma günü için de çocukluk arkadaşım, ablası ve annesiyle birlikte gelmek istiyorlar. Daha hiç gelmediler evime ve şimdi gelmek istiyorlar. Annemde karşılaştık yüzüme söylediler geleceğiz diye, gelmeyin de diyemedim. Birşey yapma biz çerez çekirdek alıp da geliriz dediler. Tamam da 3+1 130mt2 evim var ve temizliğe kalkışmak beni gerçekten öldürüyor sanki. İlk defa gelecekleri için her yeri inceleyecekler girilmedik yer kalmayacak ve her yeri temizleyip toplamak zorundayım, bi nevi doğum öncesi temizliğin aynısını şimdiden bir kez daha yapmam gerekiyor. Artı olarak yiyecek yapmasam olmaz ilk defa geliyorlar ama ben akşam yemeği bile yapamaz bi haldeyim artık, sadece yatıyorum... hadi evi temizledim, yiyecek yaptım diyelim. Ağrılardan ölücem ve yatmak bile zulüm gelecek. Ona rağmen yatamam, yanlarında saatlerce oturmam gerek hizmet etmem gerek ve gittiklerinde de tekrar mutfak toplayıp evi temizlemem gerek. Sanıyorlar ki yataktan kalkacağım yanlarında keyifle oturacağım sonra da arkalarından tekrar yatacağım. O işler öyle olmuyor işte, bu yapılan düşüncesizliktir bencilliktir. Canım çok sıkkın, aşırı gerginim. Asla istemiyorum şu an misafir. Stresten ya da yorgunluktan doğurmasam bari
Oldu bittiye getirdiler çünkü biraz. Cuma sana gelcez hiç bişey yapma çerez çekirdek alcaz gelcez dediler konuyu kapattılar. Müsait misin denmeyince de bişey diyemedim, biraz da sessiz biriyimdir zaten maalesef... dua ediyorum işleri çıksın diye artık gelemesinlerAçık açık neden söylemiyorsun canım ya kıyamam sana
Gözünüz aydın canım sağlıkla büyüt bebişiniKızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçükdaha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün sağlıkla büyüsün bebişKızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçükdaha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar
Ben gittiğimde 3-4 günlük arayla çağırıyorlarİyi akşamlar kızlar sizin doktorlarınız 38 den sonra bir daha haftaya mı çağırıyor yoksa 3 4 gün sonraya mı ?
yani bir daha ne zaman görmek istiyor tekrar ,
ben en son geçen cuma gittim ve bu cuma doktorum izinde pazartesi gidebileceğim
( tabi doğurmazsam o arada )acaba baska doktora bi gitsem mi cuma günü ne olur ne olmaz diye
37den itibaren haftada bir.İyi akşamlar kızlar sizin doktorlarınız 38 den sonra bir daha haftaya mı çağırıyor yoksa 3 4 gün sonraya mı ?
( tabi doğurmazsam o arada )acaba baska doktora bi gitsem mi cuma günü ne olur ne olmaz diye
Kızlarrrr
Biz kavuştukkkkdarısı tüm bekleyen canımmm annelerin başına
İkimizde iyiyiz çok şükür biraz ağrılarım başladı sadece yavaştan yükleniyor ama onu da aşacağız.
3.800 doğdu paşam dün 3.500 dün ultrasondabiraz kendime geleyim detaylı yazacağım. Hepinizi çok öpüyorum çok teşekkür ederim güzel dilekler ve dualar için
Maşallah kızlar gözünüz aydın olsun. Allah analı babalı büyütsün. Gazsız uykulu rahat bebekler olsunlar inşallahKızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçükdaha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar
Ben 38+0 da gittim on gün sonra bir daha çağırdı. Suyun gelirse kanaman olursa benimle iletişime geç dediİyi akşamlar kızlar sizin doktorlarınız 38 den sonra bir daha haftaya mı çağırıyor yoksa 3 4 gün sonraya mı ?
Gözün aydın canım benim maşallahKızlarrrr
Biz kavuştukkkkdarısı tüm bekleyen canımmm annelerin başına
İkimizde iyiyiz çok şükür biraz ağrılarım başladı sadece yavaştan yükleniyor ama onu da aşacağız.
3.800 doğdu paşam dün 3.500 dün ultrasondabiraz kendime geleyim detaylı yazacağım. Hepinizi çok öpüyorum çok teşekkür ederim güzel dilekler ve dualar için
Maşallah canım gözün aydınKızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçükdaha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar
Canım bende çok keskin bir fark vardı dünden bugüne dün halay çekiyorken 12 saatten fazladır hiç hissetmemiştim o yüzden tedirgin oldum gittim gwröekten de hareketsizdi bebek o kadar dürtmeye Nazlı nazlı bir iki kıpırdandı. Nst kalp atışları falan kötü değildi ama stabil hareketsizdi. En son hemşire baya bi salladı karnımı da bir iki döndü.Ya ben de sanki iki gündür az mı hareketi diyorum sonra yatıyorum 2 saatte 10 hareket oluyor tamam diyorum endişelenmem gerekir mi ki acaba
Ya ben geçen gece 10 dk da bir sancılar geldi 4 5 kere dedim hadi doğuyor artık sonra bi anda bitti geçti Allah Allah noluyo ya dedim oğlumda hiç böyle olmamıstı bir başlamıstı sancılar arttı arttı doğurdum ama kız bizi şaşırttı
Canım doktor gelerek iyi yapmışsın dedi yarın da böyle hareketsiz olursa yine gel muhakkak dedi. Suyu ve iyi kalp atışı iyi ama işte dünden bugüne çok belirgin fark var. Kordon dolanması tarzı birşeyden şüphelendiler herhalde. Eve geldim hala çok hareketli değil arada ufak tefek hissettiriyor o kadar.Canım marketteydim bu mesajı okudum. Geldim yemeğe daldım. Anca mutfaktan çıktım. Nedir durumun ?
Est canım. Öyle şey olur mu ?
Ben de aynı bu haftada kasılmalar sebebiyle Dr dan nst istemiştim. Şehir hastandesinde biliyorsun 37. Haftada nst başlıyor. Benim ısrarımla nst yapıldı, aynı sen gibi sancı çıktı. Serumdan sonra azalması beklenirken devam etti sancılar.
Yatış verildi. 4 gün yattım. Bu sürede nst+serum+nst şekilde günler geçti. Ama açıklık yumuşama vs olmadığı için taburcu oldum.
Ben olsam heralde kendi Dr umun söylediğiyle amel ederdim.
İdrar yolu enf için ilaç verdiler mi ?
Acıklıı varsa daha erken haftadasın. Olabildiğince dinlenmen gerekir
Enfeksiyon daha riskli doktor gerekli görüyorsa antibiyotik kullanılmalı. Bebek enfeksiyona bağlı olarak yoğunbakıma alınırsa zaten orada da antibiyotik tedavisi veriyorlar. Ağzımızı hayra açalım tabiki doktorum en iyi şekilde yönlendirecektirBenim 4. aydan beri iç bacak kısmımda vajinaya yakın kısımda hep ağrım oluyordu idrar yolu enfeksiyonundan oluyor dedi doktorum ve 3 ayrı zamanda toz antibiyotiklerden kullandım bu zamana kadar. Şimdi birkaç gündür yine enfeksiyon var farkındayım ağrım çok var ve koyu kıvamlı beyaz akıntım oluyor bu da enfeksiyon göstergesi sanırım. Şimdi aklımda bir soru var kızlar. Son zamanlarda gripti, ciğer enfeksiyonuydu derken kutu kutu antibiyotik kullandım ve bağırsaklarım bile mahvoldu hatta antibiyotik kullanımına bağlı olarak. Sizce yine doktora söyleyerek bir toz antibiyotik daha kullanmalı mıyım yoksa bu durumu yok sayıp doğumumu mu beklemeliyim? Antibiyotik mi bebeğime daha çok zarar verir yoksa idrar yolu enfeksiyonu mu?
Benimki haftada 1 çağırdı ama herhangi bir risk görse veya takip gerektiren durum daha erken çağırırdı anne ve bebeğin durumuna göre karar veriyorlar bence. Beni pazartesi günü muayene bulgularına göre 1 hafta sonra çağırmıştı ama bugün olağan dışı bir durum olunca gittim yarın tekrar çağırdı meselaİyi akşamlar kızlar sizin doktorlarınız 38 den sonra bir daha haftaya mı çağırıyor yoksa 3 4 gün sonraya mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?