2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Kızlar burayı sürekli darlıyorum 34. Haftayım ben biliyorsunuz pubik bölgemde baskı hissettiğim için bugün kendi çalıştığım devlet hastanesine gittim nst çekildi ve sancı görüldü sıvı takıldı tekrar sancı görüldü bu sefer de idrar tahili vs verdim idrar yolu enfeksiyonum varmış bundan olabilir ama vajinal tuşe yapalım denildi ve bir parmak ucu açıklığımın olduğunu söyledi biraz riskli bulundu ve çalışamaz raporumu yenilenmemi istedi doktorum sizde de böyle oldu mu kendi doktorum nstmde sorun olmadığını söyledi

Canım marketteydim bu mesajı okudum. Geldim yemeğe daldım. Anca mutfaktan çıktım. Nedir durumun ?
Est canım. Öyle şey olur mu ?

Ben de aynı bu haftada kasılmalar sebebiyle Dr dan nst istemiştim. Şehir hastandesinde biliyorsun 37. Haftada nst başlıyor. Benim ısrarımla nst yapıldı, aynı sen gibi sancı çıktı. Serumdan sonra azalması beklenirken devam etti sancılar.

Yatış verildi. 4 gün yattım. Bu sürede nst+serum+nst şekilde günler geçti. Ama açıklık yumuşama vs olmadığı için taburcu oldum.

Ben olsam heralde kendi Dr umun söylediğiyle amel ederdim.

İdrar yolu enf için ilaç verdiler mi ?
Acıklıı varsa daha erken haftadasın. Olabildiğince dinlenmen gerekir

Enfeksiyon doğal olarak ağrı yapan bir durum zaten. Açıklık da korkulacak bir seviyede değil. Ben 26 haftalıkken doğum sancilariyla yatış yapmistim nst de de sürekli sancı vardı iki gün yattım sonra kendi imzamla çıktım. O günden bu yana da kasılmalar mevcut ama gel gör ki 40 haftayı bitirmek uzereyiz. Ve ben 37 haftaya kadar çalıştım evt konforlu değildi ama evde de olsam aynı olacakti. İşiniz ağır bir iş değilse masa başı tarzı ise devam etmek daha mantıklı. Ki zaten burda 3 haftanız kalmış. Baktiniz yapamıyorsunuz başka branştan rapor alabilirsiniz bir hafta dinlenmis de olursunuz.

Açık açık neden söylemiyorsun canım ya kıyamam sana

Açık açık neden söylemiyorsun canım ya kıyamam sana
Oldu bittiye getirdiler çünkü biraz. Cuma sana gelcez hiç bişey yapma çerez çekirdek alcaz gelcez dediler konuyu kapattılar. Müsait misin denmeyince de bişey diyemedim, biraz da sessiz biriyimdir zaten maalesef... dua ediyorum işleri çıksın diye artık gelemesinler

Benim 4. aydan beri iç bacak kısmımda vajinaya yakın kısımda hep ağrım oluyordu idrar yolu enfeksiyonundan oluyor dedi doktorum ve 3 ayrı zamanda toz antibiyotiklerden kullandım bu zamana kadar. Şimdi birkaç gündür yine enfeksiyon var farkındayım ağrım çok var ve koyu kıvamlı beyaz akıntım oluyor bu da enfeksiyon göstergesi sanırım. Şimdi aklımda bir soru var kızlar. Son zamanlarda gripti, ciğer enfeksiyonuydu derken kutu kutu antibiyotik kullandım ve bağırsaklarım bile mahvoldu hatta antibiyotik kullanımına bağlı olarak. Sizce yine doktora söyleyerek bir toz antibiyotik daha kullanmalı mıyım yoksa bu durumu yok sayıp doğumumu mu beklemeliyim? Antibiyotik mi bebeğime daha çok zarar verir yoksa idrar yolu enfeksiyonu mu?

Kızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçük daha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün sağlıkla büyüsün bebiş

İyi akşamlar kızlar sizin doktorlarınız 38 den sonra bir daha haftaya mı çağırıyor yoksa 3 4 gün sonraya mı ?
yani bir daha ne zaman görmek istiyor tekrar ,
ben en son geçen cuma gittim ve bu cuma doktorum izinde pazartesi gidebileceğim
( tabi doğurmazsam o arada )acaba baska doktora bi gitsem mi cuma günü ne olur ne olmaz diye

Ben gittiğimde 3-4 günlük arayla çağırıyorlar
Birde bebeğin suyu fazla bende o yüzden sık kontrol edilecek diye uzun ara vermiyor
Pazartesi günü gittim cuma günü tekrar kontrole gideceğim

37den itibaren haftada bir.

Kızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçük daha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar
Maşallah kızlar gözünüz aydın olsun. Allah analı babalı büyütsün. Gazsız uykulu rahat bebekler olsunlar inşallah
Ben 38+0 da gittim on gün sonra bir daha çağırdı. Suyun gelirse kanaman olursa benimle iletişime geç dedi

Gözün aydın canım benim maşallah

Canım bende çok keskin bir fark vardı dünden bugüne dün halay çekiyorken 12 saatten fazladır hiç hissetmemiştim o yüzden tedirgin oldum gittim gwröekten de hareketsizdi bebek o kadar dürtmeye Nazlı nazlı bir iki kıpırdandı. Nst kalp atışları falan kötü değildi ama stabil hareketsizdi. En son hemşire baya bi salladı karnımı da bir iki döndü.
Canım doktor gelerek iyi yapmışsın dedi yarın da böyle hareketsiz olursa yine gel muhakkak dedi. Suyu ve iyi kalp atışı iyi ama işte dünden bugüne çok belirgin fark var. Kordon dolanması tarzı birşeyden şüphelendiler herhalde. Eve geldim hala çok hareketli değil arada ufak tefek hissettiriyor o kadar.
Enfeksiyon daha riskli doktor gerekli görüyorsa antibiyotik kullanılmalı. Bebek enfeksiyona bağlı olarak yoğunbakıma alınırsa zaten orada da antibiyotik tedavisi veriyorlar. Ağzımızı hayra açalım tabiki doktorum en iyi şekilde yönlendirecektir
Benimki haftada 1 çağırdı ama herhangi bir risk görse veya takip gerektiren durum daha erken çağırırdı anne ve bebeğin durumuna göre karar veriyorlar bence. Beni pazartesi günü muayene bulgularına göre 1 hafta sonra çağırmıştı ama bugün olağan dışı bir durum olunca gittim yarın tekrar çağırdı mesela

Merhaba kızlar, 34+1 de bebek hareketleri azaldı diye nst ye gittim. 100lerde düzenli sancı çıktı. 1 parmak açılmam vardı. Yatırıp iğne,serum,ilaç uyguladılar. Akciğer geliştirici vs. 2 gün sonra çıkıp evde ilaç tedavisine devam ettim. Pzt 37 haftalık oldum ilaçları bıraktırdı Dr. Suyum fazlaymış halâ. Haftaya kadar doğum olmazsa doğurtmak için uğraşıcam dedi. Dün gece nişanım geldi bu arada. Regl ağrısı var kasıklarda. Nstdeki sancı 100 lerde bile beni çok rahatsız etmiyor bu arada. Regl ağrısı daha kötü. Benim gibi suyu fazla olanlar neler yaşıyor fikir verir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…