2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Ben 38+0 da gittim on gün sonra bir daha çağırdı. Suyun gelirse kanaman olursa benimle iletişime geç dedi
Bana kalsa öyle giderim. Riskli bir durumum yok. Daha önce de bir doğum yapmışım. Hiç tecrübesiz değilim. Ama 37de gidince sonraki haftaların randevusunu da hemen oluşturdu.
Canım doktor gelerek iyi yapmışsın dedi yarın da böyle hareketsiz olursa yine gel muhakkak dedi. Suyu ve iyi kalp atışı iyi ama işte dünden bugüne çok belirgin fark var. Kordon dolanması tarzı birşeyden şüphelendiler herhalde. Eve geldim hala çok hareketli değil arada ufak tefek hissettiriyor o kadar.
Neyseki olumsuz bir durum yokmuş. 🤲🏼
Benim kızım kordonu boynuna 2 tam tur dolanmış şekilde doğdu. Hatta detaylı ultrasonda çekilmiş bir resmi var. Onda bir kere dolanmış. Kravat gibi 😄 sonra becerip bir kere daha dolamış. :KK45:

Canım marketteydim bu mesajı okudum. Geldim yemeğe daldım. Anca mutfaktan çıktım. Nedir durumun ?

Est canım. Öyle şey olur mu ?

Ben de aynı bu haftada kasılmalar sebebiyle Dr dan nst istemiştim. Şehir hastandesinde biliyorsun 37. Haftada nst başlıyor. Benim ısrarımla nst yapıldı, aynı sen gibi sancı çıktı. Serumdan sonra azalması beklenirken devam etti sancılar.

Yatış verildi. 4 gün yattım. Bu sürede nst+serum+nst şekilde günler geçti. Ama açıklık yumuşama vs olmadığı için taburcu oldum.

Ben olsam heralde kendi Dr umun söylediğiyle amel ederdim.

İdrar yolu enf için ilaç verdiler mi ?
Acıklıı varsa daha erken haftadasın. Olabildiğince dinlenmen gerekir
İdrar yolu için antibiyotik verdi canım çok teşekkür ederim yorumunuz için💞💞

Enfeksiyon doğal olarak ağrı yapan bir durum zaten. Açıklık da korkulacak bir seviyede değil. Ben 26 haftalıkken doğum sancilariyla yatış yapmistim nst de de sürekli sancı vardı iki gün yattım sonra kendi imzamla çıktım. O günden bu yana da kasılmalar mevcut ama gel gör ki 40 haftayı bitirmek uzereyiz. Ve ben 37 haftaya kadar çalıştım evt konforlu değildi ama evde de olsam aynı olacakti. İşiniz ağır bir iş değilse masa başı tarzı ise devam etmek daha mantıklı. Ki zaten burda 3 haftanız kalmış. Baktiniz yapamıyorsunuz başka branştan rapor alabilirsiniz bir hafta dinlenmis de olursunuz.
Hemşireym maalesef o sebepten dinlen dedi doktorum

O ağrıyı ayirmama durumun yok inan ki, sancıyla birlikte titreme ıkınma kasılma hissi, tuvalet hissi hepsi bı anda çöküyor, bu yalancı sancıları katlar, korkutma kendini anlamam diye, ben de ebeye demiştim suyum geldikten sonra odaya bıraktı gelip kontrol edeceğim dedi, bende ya dogurursam anlamazsam dedim, kafasını salladı sırıttı anlarsın anlarsıin diye 😂 boşuna kuruntu yapıyoruz da başımıza gelene kadar anlamıyoruz 😂 açılma için de bir aydır çalışıyorum bı halt olmadı, sıcak suya oturdum, ananas Hindistan cevizi yedim hurma yedim papatya çayı içiyorum, cinsel hayatim şaşmış durumda, vakti varsa ne yaparsak yapalım birşey olduğu yok 🤷🏻‍♀️ doğum insanın kendini rahat huzurlu hissettiği saatlerde başlamaya daha meyilliymis o yüzden genelde akşam saatlerinde gece falan gelirmiş, sen kafanı rahatlatmaya çalış, kendini korkutma
Teşekkür ederim ilk gebelik olunca insan her okuduğu hikayeden sonra acaba diyor :) İnşallah hepimizin çok kolay geçer 🙏🏾

Hemşireym maalesef o sebepten dinlen dedi doktorum
Nöbete falan birakamazlar. Arkadaşların seni idare ediyorsa devam edebilirsin ama anlayissiz bir kadro ile çalışıyorsan boşver kalan 3 haftayı senden daha değerli değil. Kendin için en iyisini sen bilirsin.

Merhaba kızlar, 34+1 de bebek hareketleri azaldı diye nst ye gittim. 100lerde düzenli sancı çıktı. 1 parmak açılmam vardı. Yatırıp iğne,serum,ilaç uyguladılar. Akciğer geliştirici vs. 2 gün sonra çıkıp evde ilaç tedavisine devam ettim. Pzt 37 haftalık oldum ilaçları bıraktırdı Dr. Suyum fazlaymış halâ. Haftaya kadar doğum olmazsa doğurtmak için uğraşıcam dedi. Dün gece nişanım geldi bu arada. Regl ağrısı var kasıklarda. Nstdeki sancı 100 lerde bile beni çok rahatsız etmiyor bu arada. Regl ağrısı daha kötü. Benim gibi suyu fazla olanlar neler yaşıyor fikir verir misiniz?
Merhaba canım benimde suyum fazla ekstra benim gebelik şekeri var ama şeker ölçümlerim iyi bebeğin karın çevresinde sıkıntı yok nstler de düzenli açılmam yok ama 36 haftada bakıldı o zaman yoktu şuan bilmiyorum nişanım da gelmedi 🤷🏼‍♀️
Bende de suyu fazla olduğu için 39 haftada doğum olsun dedi doktor sancın olursa gel hemen dedi olmazsa 39 da biz doğurtmak için ilaçla başlatacağız dedi
Suyu fazla olduğu için bebek ters dönüyor 40 beklersen ters dönerse sezeryan olursun dedi
Cuma kontrolüm var benimde

Benim 4. aydan beri iç bacak kısmımda vajinaya yakın kısımda hep ağrım oluyordu idrar yolu enfeksiyonundan oluyor dedi doktorum ve 3 ayrı zamanda toz antibiyotiklerden kullandım bu zamana kadar. Şimdi birkaç gündür yine enfeksiyon var farkındayım ağrım çok var ve koyu kıvamlı beyaz akıntım oluyor bu da enfeksiyon göstergesi sanırım. Şimdi aklımda bir soru var kızlar. Son zamanlarda gripti, ciğer enfeksiyonuydu derken kutu kutu antibiyotik kullandım ve bağırsaklarım bile mahvoldu hatta antibiyotik kullanımına bağlı olarak. Sizce yine doktora söyleyerek bir toz antibiyotik daha kullanmalı mıyım yoksa bu durumu yok sayıp doğumumu mu beklemeliyim? Antibiyotik mi bebeğime daha çok zarar verir yoksa idrar yolu enfeksiyonu mu?
Bildiğim kadarıyla vajinal enfeksiyon tehlikeli. Oturma banyosu denediniz mi. Bide nioli yağı var ben de arkadaşımin önerisi ile kullanmıştım. Instagram da MFK doktoru var. O da çok öneriyor. Hafta denize havuza giden gebeler mutlaka kullansın diyordu. İç çamaşırına bir damla damlatıp on dk havalandirip kullaniyordum. Bı araştır derim. Birde vajinal enfeksiyon için fitiller var o daha etkili tabi.

Kızlar selam, 37+4’teyim. Cuma günü nişanım geldi, Dün regl sancısı, bel ağrısı ve kasılmalarla doktoruma gittim, 1 cm açılman var dedi. NST de iyi, iyice yürü akşama açılman artar gel doğum başlasın dedi. (Bebek gününü beklerse iri olacak diye vajinal doğumu yapamayacağımı düşünüyor iki ayrı doktor olarak baktılar dün) Dün bütün gün evde pilates yaptım. Her türlü çömelme, ördek yürüyüşü, topla hareketler vs ama gece açılmam devam etmedi. Ne yapmam gerekiyor açılmanın devamı için çok da strese girdim zaten doğum korkum vardı. Gece gittiğim nöbetçi hekim de azarladı neden gelmişim diye. Sürekli açılmana bakmak lazım doğum sanıcısı böyle bir şey değil dayanamazsın olsa vs diye kızdı bana. Halbuki geceki NST’de sancım hep yüksekti. Ona da kızdı bunlar düzenli değil diye. ( o sırada kasılmalardan zor duruyordum) İlk gebeliğim siz ne derseniz o olur ben bilmiyorum ne yapacağımı diyorum ne istiyorsun tedirginsen yatışını gerçekleştirelim diye kızıyor. Resmen ağrılarımı kanıtlamaya çalıştım tüm gece.😓 Daha önce gebelik geçiren arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim, açılmamı nasıl ilerletebilirim? Genelde dün geceki doktor bey nöbetçi oluyor, yine gece olur sancılarım da bu hekime denk gelirim diye de korkuyorum çünkü aksi yaşlı biri. Kendimi doğumum acaba başladı mı korkusuyla hastaneye attığımda yine azar yemek istemiyorum. Yalancı kasılmalarım haftalardır vardı ama bel ve vajina ağrısı bu kasılmalara yeni eklendi, hatta uykudan uyandırıyor. Gerçek sancı olur da ayırt edemem falan diye herkes gibi ikilemde kalıyorum. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum 🙏🏾
Kastettiğim videoyu ekledim sanarken eklememişim mesaja beğeni gelince farkettim😅

Merhaba kızlar, 34+1 de bebek hareketleri azaldı diye nst ye gittim. 100lerde düzenli sancı çıktı. 1 parmak açılmam vardı. Yatırıp iğne,serum,ilaç uyguladılar. Akciğer geliştirici vs. 2 gün sonra çıkıp evde ilaç tedavisine devam ettim. Pzt 37 haftalık oldum ilaçları bıraktırdı Dr. Suyum fazlaymış halâ. Haftaya kadar doğum olmazsa doğurtmak için uğraşıcam dedi. Dün gece nişanım geldi bu arada. Regl ağrısı var kasıklarda. Nstdeki sancı 100 lerde bile beni çok rahatsız etmiyor bu arada. Regl ağrısı daha kötü. Benim gibi suyu fazla olanlar neler yaşıyor fikir verir misiniz?
Geçmiş olsun. 100 perde uzun sürmeyen ağrılar hissedilmiyor dedi ebe. Yani kasılmalar da 100 u buluyor bende ama ben bişi hissetmiyorum. Nişan da gelmişse doğum çok yakın demek. Hayırlısıyla gelsin.

Canım bende çok keskin bir fark vardı dünden bugüne dün halay çekiyorken 12 saatten fazladır hiç hissetmemiştim o yüzden tedirgin oldum gittim gwröekten de hareketsizdi bebek o kadar dürtmeye Nazlı nazlı bir iki kıpırdandı. Nst kalp atışları falan kötü değildi ama stabil hareketsizdi. En son hemşire baya bi salladı karnımı da bir iki döndü.
Ben de acaba hareketi azaldı mı diyorum yatıp takip ediyorum o zaman hareketleri yakalıyorum ama işte insan bi evham yapıyor bazen o kadar kasılıyor ki karnım bebek mi ittiriyo kasılma mı zor seçiyorum .
Neyse ki kötü bir durum olmamış canım sen de çok şükürrr🤲🏼

İyi akşamlar kızlar sizin doktorlarınız 38 den sonra bir daha haftaya mı çağırıyor yoksa 3 4 gün sonraya mı ?
yani bir daha ne zaman görmek istiyor tekrar ,
ben en son geçen cuma gittim ve bu cuma doktorum izinde pazartesi gidebileceğim
( tabi doğurmazsam o arada )acaba baska doktora bi gitsem mi cuma günü ne olur ne olmaz diye
Birşey olmaz. Haftada bir diyor benim hem devlet hem özel de aynı şeyi dedi. Haftaya gel dedi. Su nişan bebek hareketlerinde azalma olursa acil gel bekleme dedi. Onun dışında haftaya görüşürüz dedi.

Merhaba canım benimde suyum fazla ekstra benim gebelik şekeri var ama şeker ölçümlerim iyi bebeğin karın çevresinde sıkıntı yok nstler de düzenli açılmam yok ama 36 haftada bakıldı o zaman yoktu şuan bilmiyorum nişanım da gelmedi 🤷🏼‍♀️
Bende de suyu fazla olduğu için 39 haftada doğum olsun dedi doktor sancın olursa gel hemen dedi olmazsa 39 da biz doğurtmak için ilaçla başlatacağız dedi
Suyu fazla olduğu için bebek ters dönüyor 40 beklersen ters dönerse sezeryan olursun dedi
Cuma kontrolüm var benimde
Şeker yükleme yaptırmıştım normal çıktı değerim. Son 1 ayda çok kilo aldım. Ödemim var çokça. Zor yürüyorum.Geçen hafta çatı muayenesi yaptı normal doğuma elverişli dedi. Ve rahim şeyleri yumuşamış dedi. Bebek 2 aydır doğum pozisyonunda bende. Su fazlalığından kanaldan geçemeyebilir demişti dr. Ben sezeryandan çok korkuyorum normal istiyorum hep 😔 Sağlıkla doğuralım inşallah

Şeker yükleme yaptırmıştım normal çıktı değerim. Son 1 ayda çok kilo aldım. Ödemim var çokça. Zor yürüyorum.Geçen hafta çatı muayenesi yaptı normal doğuma elverişli dedi. Ve rahim şeyleri yumuşamış dedi. Bebek 2 aydır doğum pozisyonunda bende. Su fazlalığından kanaldan geçemeyebilir demişti dr. Ben sezeryandan çok korkuyorum normal istiyorum hep 😔 Sağlıkla doğuralım inşallah
Benim ters dönmüştü pazartesi kontrolde tekrar doğum pozisyonu almıştı üç gün sonrasına ama doktor değişir dedi suyu fazla rahat olduğu için ters döneilir bu sefer sezeryan gerekir dedi
Bende sezeryandan çok korkuyorum 😦
Sende açılma var nişan gelmiş ve rahim yumuşama olmuş çok bekletmezler bebeğin suyuda olduğu için tabi doktorlar daha iyi bilirler ama riski varsa beklemenin bir anlamı yok
Amin hepimiz sağlıkla doğuralım inşallah 🤲🏻🥰

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim ❤️ tek tek etiket yapamadım.
Şimd durumu özetliyorum, bugün normalde kontrolümüz vardı biliyorsunuz. Doktor suyun azaldığını söyledi sancım ve açıklığım da varmış benek hareketleri de azalmış göründü nstde. Bugün alalım dedi. Ben tok gittiğimin öğleden sonrayı bekleyelim dedi. Eve gel annemi al birkaç eksiği tamamla valiz puset derken geldik.
Kan tahlili yaptılar sonra odada bekledik. Ameliyat kıyafeti giydim sonra sedye ile ameliyathaneye gittik. Eşimi almadılar. Spinal anestezi oldum. Ağrı yoktu iğne girerken hissettim sadece, hemen uyuştu bacaklarım.
Doktor ve ekip geldi o andan itibaren 10 dk sonra kızım doğdu ağlamaya başladı ten tene temas istedim. Sonra onu giydirip eşime anneme teslim ettiler odaya çıkmışlar. Ben biraz korktum dedim hafif sedatif verip kapattılar. Sonra odaya çıkarıldım. 2 saat sonra su ve kahve 6 saat sonra çorba içtim ve yürüdüm. Yürümek zorladı ama yürüdükçe iyileşeceğim. Dişimi sıktım. Yatarken ağrım olmadı henüz.
Kızım çok güzel, minik minicik. Ultrasonda 3200 idi 2700 gr doğdu sağlığı iyi. 8-10 kez emzirdim, hepsinde süt gelmiyor ama emdikçe süt inecek biliyorum sabırla bekliyorum, kızım memede uyumak istiyor. Çok şükür her şey yolunda. Çok güzel bir duygu Allahıma bin şükür 💞 yarın akşam büyük ihtimal taburcu olacağız.
Şimdilik bizdeki havadisler böyle.

Dipnot: ne kuaföre gidebildim, kaş bıyık ayrı bir yerde. Alt taraf ne alemde hiçbir fikrim dahi yok. 😅😅 Siz bakımınızı epilasyonunuzu ihmal etmeyin. Ya da edin amaan bebişe kavuşunca bunlar hiç umrunuzda olmuyor ki 🙋🏻‍♀️ öptüm

Dipnot: ne kuaföre gidebildim, kaş bıyık ayrı bir yerde. Alt taraf ne alemde hiçbir fikrim dahi yok. 😅😅 Siz bakımınızı epilasyonunuzu ihmal etmeyin. Ya da edin amaan bebişe kavuşunca bunlar hiç umrunuzda olmuyor ki 🙋🏻‍♀️ öptüm
Ne olur ne olmaz yarın kontrol var, çokta vakit kalmadı diye bugün yaptım o işleri artık doğuma kadar çıkan çıksın düşünmeyeceğim 😊
Hemen toparlanacaksin inşallah, evinize de geçince daha rahat edersiniz, kavustunuz ya gerisi teferruat ❣️

Şimd durumu özetliyorum, bugün normalde kontrolümüz vardı biliyorsunuz. Doktor suyun azaldığını söyledi sancım ve açıklığım da varmış benek hareketleri de azalmış göründü nstde. Bugün alalım dedi. Ben tok gittiğimin öğleden sonrayı bekleyelim dedi. Eve gel annemi al birkaç eksiği tamamla valiz puset derken geldik.
Kan tahlili yaptılar sonra odada bekledik. Ameliyat kıyafeti giydim sonra sedye ile ameliyathaneye gittik. Eşimi almadılar. Spinal anestezi oldum. Ağrı yoktu iğne girerken hissettim sadece, hemen uyuştu bacaklarım.
Doktor ve ekip geldi o andan itibaren 10 dk sonra kızım doğdu ağlamaya başladı ten tene temas istedim. Sonra onu giydirip eşime anneme teslim ettiler odaya çıkmışlar. Ben biraz korktum dedim hafif sedatif verip kapattılar. Sonra odaya çıkarıldım. 2 saat sonra su ve kahve 6 saat sonra çorba içtim ve yürüdüm. Yürümek zorladı ama yürüdükçe iyileşeceğim. Dişimi sıktım. Yatarken ağrım olmadı henüz.
Kızım çok güzel, minik minicik. Ultrasonda 3200 idi 2700 gr doğdu sağlığı iyi. 8-10 kez emzirdim, hepsinde süt gelmiyor ama emdikçe süt inecek biliyorum sabırla bekliyorum, kızım memede uyumak istiyor. Çok şükür her şey yolunda. Çok güzel bir duygu Allahıma bin şükür 💞 yarın akşam büyük ihtimal taburcu olacağız.

Ah ne güzel. Hersey yolunda :KK51:
Her fırsatta emzir aynı şekilde, sütün o emdikçe artacak ins. ☺️

Yarın bu saatlerde evinizde olursunuz:KK36:

Dipnot: Senin bugün rutin muayene diye Dr gidip doğuma alındığını öğrenince ertelediğim kıl, tüy vs işlerinin hepsini hallettim bugün. :eek:Yarın randevum var. Ağrı- sancı, gelen giden yok ama tedbirli olayım. :KK48:

Aman aman iyi olun saglıkla büyüsün 🌸
Ben her kontrolde dikkat etmeye calısıyorum hatta kol ve bacaklarıma bugun anda yaptım 😂 cuma benimde kontrol var bakalım neler olacak

Birkaç gün önce bahsettim ben de bu konudan. Bu hafta bana gelmek isteyen 3 ayrı kişi var. Bu güne kadar gelmeyen insanlar son zamanımda gelmeye kalkıyorlar. İkisi okuldan arkadaşımdı biri haftaiçi biri haftasonu gelmek istedi, son zamanlarıma geldim ağrım var annemlerde kalıyorum evde değilim dedim bir şekilde vazgeçirdim. Cuma günü için de çocukluk arkadaşım, ablası ve annesiyle birlikte gelmek istiyorlar. Daha hiç gelmediler evime ve şimdi gelmek istiyorlar. Annemde karşılaştık yüzüme söylediler geleceğiz diye, gelmeyin de diyemedim. Birşey yapma biz çerez çekirdek alıp da geliriz dediler. Tamam da 3+1 130mt2 evim var ve temizliğe kalkışmak beni gerçekten öldürüyor sanki. İlk defa gelecekleri için her yeri inceleyecekler girilmedik yer kalmayacak ve her yeri temizleyip toplamak zorundayım, bi nevi doğum öncesi temizliğin aynısını şimdiden bir kez daha yapmam gerekiyor. Artı olarak yiyecek yapmasam olmaz ilk defa geliyorlar ama ben akşam yemeği bile yapamaz bi haldeyim artık, sadece yatıyorum... hadi evi temizledim, yiyecek yaptım diyelim. Ağrılardan ölücem ve yatmak bile zulüm gelecek. Ona rağmen yatamam, yanlarında saatlerce oturmam gerek hizmet etmem gerek ve gittiklerinde de tekrar mutfak toplayıp evi temizlemem gerek. Sanıyorlar ki yataktan kalkacağım yanlarında keyifle oturacağım sonra da arkalarından tekrar yatacağım. O işler öyle olmuyor işte, bu yapılan düşüncesizliktir bencilliktir. Canım çok sıkkın, aşırı gerginim. Asla istemiyorum şu an misafir. Stresten ya da yorgunluktan doğurmasam bari 🙄😔
Çok iyi anlıyorum, ben de aynı hissediyorum. Hizmet edesim de yok, biriyle görüşesim de yok😅 e gelene git denmiyor ben sürekli bir o tarafa bir bu tarafa yatmak istiyorum halbuki

Malesef ki sebebi bu hayatım 😃
Şükür kavuştuk ❤️❤️
Bir daha ayrılmayalım kuşum 😍❤️😅
Kızlarrrr🌺🌺

Biz kavuştukkkk🥹🥹 darısı tüm bekleyen canımmm annelerin başına🤲🏻🤲🏻

İkimizde iyiyiz çok şükür biraz ağrılarım başladı sadece yavaştan yükleniyor ama onu da aşacağız.

3.800 doğdu paşam dün 3.500 dün ultrasonda 😍🧿🧿🧿 biraz kendime geleyim detaylı yazacağım. Hepinizi çok öpüyorum çok teşekkür ederim güzel dilekler ve dualar için🌺🌺
Canımmm gözün aydın hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah ❤️ 😍 maşallah tosuncuğa 🧿 ❤️ inşallah en kısa zamanda iyileseceksin toparlanacaksin. ❤️😍
Kızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçük 🥰🥰 daha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar 🧿

Maşallah canımmm hayırlı olsun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah ❤️ 😍 minik prensesine güzelce kavusmana çok sevindim ❤️ 😍 Rabbim güç versin sana da en kısa zamanda toparlanacaksın inşallah ❤️ 😍

Back
X